Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>dons bom pa tortilje pacala....me lubč gnjavi z njimi, pa naj mu bo k ga drgač tk zanemarjam......od samih solat pa tajga more revež živet xrolleyesx

Hmm prejle mi je kolegica prevrala naslednjo misel (nekako bom poskušal obnovit, samo mislem, da boš zadela point):

"Ženske, če mislite , da gre pri moških ljubezen skozi želodec, previsoko ciljate..."

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Hmm prejle mi je kolegica prevrala naslednjo misel (nekako bom poskušal obnovit, samo mislem, da boš zadela point):

"Ženske, če mislite , da gre pri moških ljubezen skozi želodec, previsoko ciljate..."

x:Dx se vem....zato pa bol mal cajta u kuhni zabijem, ga ki drgje rajš x;)x x:px

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

včeraj: popečena govedina, sladka porova omaka, pire krompir

danes zjutraj: švedska grančica, pa obvezna zdravila; jabolčni zavitek in velika turška kava z mlekom

malica: pršut, kruh, francoska solata

kosilo še v planu, nekje zunaj...

<{POST_SNAPBACK}>x:px  :palec:

Evo, odločila sem se za nakup aparata za peko kruha in kolebam med dvema modeloma....v enem se speče od 750-900 g hlebček, v drugem pa od 990-1350 g hlebček.....Le nekaj me še zanima (prosim za nasvet tistih,ki imate aparat): ali se v tem aparatu skorja kruha fajn zapeče, mi imamo namreč radi bolj zapečene. 

Hej, Kokica, mi imamo ta aparat, ga je lani prinesel Dedek Mraz x^x

Je znamke Princess, ima kakšnih 8 programov in pri večini da možnost, da sam izbereš kako naj bo zapečena skorjica :palec:

Problem je drugje: kruh je takooooooo dober, da smo po mesecu dni mislili, da bomo širili vhodna vrata :sori: xrolleyesx :o|o: :vragec:

Namreč- mene kvašeno testo ne mara, s to mašino pa nema greške!

Poleg tega ni bilo konca zmišljevanja raznoraznih kruhov, od klasičnega mlečnega angleškega, pa z olivami, pa koruzni, pa polnozrnat, pa s spekom in šalotko, z paradiznikovo mezgo (pride roza barve x:px ), maslen z rozinami in kanditi, pince.... celo marmelado lahko cmariš notri

Sedaj je čez poletje počival na omari, ko pa se čez kak mesec končno začne sezona za JOTO x:px , pa ga bomo spet pognali x:px x:)x xrolleyesx :vragec:

<{POST_SNAPBACK}>x:px  :palec: Ebor - čestitke za tvoj kruhek....že zgleda tako dober, kakšen je moral šele biti v resnici x:px  x:px  x:px

Evo, odločila sem se za nakup aparata za peko kruha in kolebam med dvema modeloma....v enem se speče od 750-900 g hlebček, v drugem pa od 990-1350 g hlebček.....Le nekaj me še zanima (prosim za nasvet tistih,ki imate aparat): ali se v tem aparatu skorja kruha fajn zapeče, mi imamo namreč radi bolj zapečenega...

Drugače smo danes jedli: zelenjavno juho in solato, ter vsak kos polnozrnatega kruha.....easy, ampak dobro  :palec:  :palec:  x^x Seveda smo vse posolili z zdravo soljo, razen kruha :inocent: ,ki je zaenkrat še kupljen v trgovini :sori: 

Kokica, sama imam večjega...in kot je že Ruby rekla, kruh je izjemno dober.Zvečer včasih "zmečem " sestavine v pekač, nastavim uro in zjutraj hiša diši po sveže pečenem kruhu x:Dx .Tudi testo za potico sem že "delala" z njim......

Skratka, nakup "kruhopeka" je bila ena boljših investicij x^x

Ruby72 in enja hvala za vajine informacije :palec: ........Odločitev je padla.......naslednji teden ga kupimo......... x:Dx x:Dx x:Dx x^x

Se pa priporočam za kakšne recepte, sploh za kakšen "poseben" kruh :palec: x:Xx

p.s. trans...jaz sem neprebavljiva in povsem neužitna..... x:Dx x:Dx x:Dx x;)x

Smisel življenja je največja sreča

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Ruby72 in enja hvala za vajine informacije :palec: ........Odločitev je padla.......naslednji teden ga kupimo......... x:Dx  x:Dx  x:Dx  x^x

Se pa priporočam za kakšne recepte, sploh za kakšen "poseben" kruh :palec:  x:Xx

p.s. trans...jaz sem neprebavljiva in povsem neužitna..... x:Dx  x:Dx  x:Dx  x;)x

Najbolj navadna bela moka, kvas in voda x!x

p.s. trans...jaz sem neprebavljiva in povsem neužitna..... x:Dx  x:Dx  x:Dx  x;)x

posebej, če se bi mi tvoj meč zataknil v goltancu :xx!: :xx!: :xx!:

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

<{POST_SNAPBACK}>x:px  :palec: Ebor - čestitke za tvoj kruhek....že zgleda tako dober, kakšen je moral šele biti v resnici x:px  x:px  x:px

Evo, odločila sem se za nakup aparata za peko kruha in kolebam med dvema modeloma....v enem se speče od 750-900 g hlebček, v drugem pa od 990-1350 g hlebček.....Le nekaj me še zanima (prosim za nasvet tistih,ki imate aparat): ali se v tem aparatu skorja kruha fajn zapeče, mi imamo namreč radi bolj zapečenega...

Drugače smo danes jedli: zelenjavno juho in solato, ter vsak kos polnozrnatega kruha.....easy, ampak dobro  :palec:  :palec:  x^x Seveda smo vse posolili z zdravo soljo, razen kruha :inocent: ,ki je zaenkrat še kupljen v trgovini :sori: 

Hvala kokica.. glede aparata za peko, ti ne morem nič rečt, ker ga nimam in ga tudi ne želim... pač se mi zdi, da bi bil ob tisti užitek mešanja in gnetenja... kaj pa vem jest sem bl konzervativn glede tega no.... mora bit star tradicionalen način za kruh in potice.. moram pa še povedat, da uporabljam pri peki staro lončeno posodo (za potice in kruh govorim seveda..) in že to, da nek čar... ne predstavljam si, da bi kruh vzel iz enga strola v obliki friteze.. mislim halooo...

Oki, oki, sem že nehal..... če si se tko odločila... pol ti kr....

Jaz mam pa manjsega - do 900.. Pa se to pol kolicine tolk zmanjsam, da dam priblizno 300g moke, al pa se malo manj.. Za 1 osebo cezincez, ce hoces met vsake 3 dni svez kruh.. ga ne pojem toliko..

Doma so kupili tavecjega, pa saj je isto. Sam ta ima dve metlici za gnetenje..

Ebor, sem vsako leto parkrat prisla na idejo, da bi kruh pekla, pa je vsakic koncal v smeteh.. Ne vem, nimam roke za to, zgleda.. Tko da.. men je tale masina idealna stvar x:)x Se pa cist strinjam, da je naj, naj cisto na roke zmesen in v krusni peci specen...

(aja.. Ebor.. upam, da nisi vegetarijanec.. ker ce dobim tist kamion Poli salam.. jih nameravam delit s tabo... )

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Za zajtrk: orehovega polža (pecivo) pa bela kavica pa velka šalca sadnega čaja.

Za malco bom: muesli pa navaden jogurt.

pa veeeeeeeelik sadnega čaja, nesladkanega, jasno!

Kosilce?? Mah ne vem ....še x:px x:px x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

<{POST_SNAPBACK}>Jaz mam pa manjsega - do 900.. Pa se to pol kolicine tolk zmanjsam, da dam priblizno 300g moke, al pa se malo manj.. Za 1 osebo cezincez, ce hoces met vsake 3 dni svez kruh.. ga ne pojem toliko..

Doma so kupili tavecjega, pa saj je isto. Sam ta ima dve metlici za gnetenje..

Ebor, sem vsako leto parkrat prisla na idejo, da bi kruh pekla, pa je vsakic koncal v smeteh.. Ne vem, nimam roke za to, zgleda.. Tko da.. men je tale masina idealna stvar  x:)x  Se pa cist strinjam, da je naj, naj cisto na roke zmesen in v krusni peci specen...

(aja.. Ebor.. upam, da nisi vegetarijanec.. ker ce dobim tist kamion Poli salam.. jih nameravam delit s tabo... )

Hja kaj naj rečem.. pri priprvi, mesenju in peki potice in kruha je potrebno veliko ljubezni vložit..(enkrat sem delal tako na hitro... pa je tudi potica v smeteh pristala..)

Nisem vegetarjanec, komaj čakam, da se skupaj mastiva s salamco... lahko bi skupaj nardila recimo še eno pizzo iz poli salame... aja pa držim pesti, da zmagaš na natečaju seveda....

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...