Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

jaz bom pa najbrz gobe packarla dons (jasno ne svezih oz. v lastni rezhiji nabranih :xx!:), pac pa ostrigarje, ki jih bom spekla kot marele (ne pa tud spohala). sam spekla na olivcu, pa na konc mal petersilja (joj pozabila sem ga na trgu kupit!!!, nic ne bo torej s petersiljem, fak, pa tolk mi pase na tole), no pa picek cesencka....

.... ne da se mi pa pohat, pa ful olja in to.

ck ck... pa je... xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Najbolj navadna bela moka, kvas in voda x!x

Stane saj veš, da se moramo pri nas izogibati belega kruha in ravno zato se nagibam k temu, da bi delala kakšen ajdov, ržen, kruh s celimi semeni.....drugače pa vem, da mora biti neslan....hvala za tvoj nasvet.... :palec: x:Xx

<{POST_SNAPBACK}>posebej, če se bi mi tvoj meč zataknil v goltancu  :xx!:  :xx!:  :xx!:

x^x x^x x^x x^x x^x :vragec: x;)x x:Xx

<{POST_SNAPBACK}>Hvala kokica.. glede aparata za peko, ti ne morem nič rečt, ker ga nimam in ga tudi ne želim... pač se mi zdi, da bi bil ob tisti užitek mešanja in gnetenja... kaj pa vem jest sem bl konzervativn glede tega no.... mora bit star tradicionalen način za kruh in potice.. moram pa še povedat, da uporabljam pri peki staro lončeno posodo (za potice in kruh govorim seveda..) in že to, da nek čar... ne predstavljam si, da bi kruh vzel iz enga strola v obliki friteze.. mislim halooo...

Oki, oki, sem že nehal..... če si se tko odločila... pol ti kr....

Ebor, te čisto razumem in hkrati občudujem, ker ti to tako lepo uspeva...... :palec: xDDx Jaz sem ti pa za vso drugo kuho, samo kruha in peciva ne znam pečt :o|o: .....mi nikoli ne uspe :sori: ....ali pa morda ne dam dosti ljubezni v testo x?x xsrcx x?x ...hm, morda...Bom prišla k tebi na učne delavnice.....Pa res, bi ne organiziral kaj takšnega.... x?x x;)x Do takrat bom pa jaz poizkusila s fritezo za kruh.... x:Dx x:Dx x:Dx

x:Xx x;)x

Smisel življenja je največja sreča

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Stane saj veš, da se moramo pri nas izogibati belega kruha in ravno zato se nagibam k temu, da bi delala kakšen ajdov, ržen, kruh s celimi semeni.....drugače pa vem, da mora biti neslan....hvala za tvoj nasvet.... :palec: 

To bi držalo, če bi kruh le sušila, do 65°C, tako pa to ne drži. Si slišala za esenski kruh, presnojedci ga uživajo, drugače je pa to starodavna receptura. Tudi hostija je taka. Sušena, ne pečena.

Sicer je pa najpametneje preizkusiti, kaj bo najboljše. Instrument imata, ne.

<{POST_SNAPBACK}>Hja kaj naj rečem.. pri priprvi, mesenju in peki potice in  kruha je potrebno veliko ljubezni vložit..(enkrat sem delal tako na hitro... pa je tudi potica v smeteh pristala..)

Nisem vegetarjanec, komaj čakam, da se skupaj mastiva s salamco... lahko bi skupaj nardila recimo še eno pizzo iz poli salame... aja pa držim pesti, da zmagaš na natečaju seveda....

Vidiš Ebor, ravno zato so "kruhmašine"....čas bo, poleg vode, kmalu postal silno redka dobrina.Najboljši kruh je še vedno tisti, ki ga "pridna " gospodinja zamesi že ob peti uri zjutraj, pa zakuri v kmečki peči in tam speče kruh x:Dx .Eden od pomembnih razlogov za nakup pekača je bil, da ima kupljen kruh polno dodatkov( navaden črn kruh je spečen iz moke T500- navadna bela moka, dodajo pa barvila!).Moko kupim dvakrat na leto v Babičevem mlinu( mislim, da je tudi v bližini Trebnjega še delujoči mlin).

Guest sstane
Res je, edini pameten razlog takega pekača je zanič pekovski kruh z vsemi dodatki in barvami, predvsem pa jedilno soljo. Toda, meni se vseeno zdi, da pride boljši kruh iz pečice štedilnika, kot iz tega avtomata. Naš ima neko štirioglato obliko in izgleda, kot da bi cigle pekli x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>Res je, edini pameten razlog takega pekača je zanič pekovski kruh z vsemi dodatki in barvami, predvsem pa jedilno soljo. Toda, meni se vseeno zdi, da pride boljši kruh iz pečice štedilnika, kot iz tega avtomata. Naš ima neko štirioglato obliko in izgleda, kot da bi cigle pekli x:Dx

A zdej pa "furm" ni taprav? x:Dx .Pa saj lahko testo pred peko vzameš iz pekača in ga daš v lončeno OKROGLO posodo in spečeš v pečici x:Dx ..ajajaj

:vragec:

hehe

kakoooo sm si pa jst ushpichu x:Dx x:Dx x:Dx

spravm se delat pashto za shpagete z kapri...njamy...ponavad salamensko dobro tole....she mal vech sm jih dal zram kokr ponavad...tko de bo JA....se vsedem, navijem prvo vilco...v usta...njamy...pol pa :wOOt: ...kwa :vragec: tko peche... :eek: ...grem u kuhno...hehe...ZELENI POPER x:Dx x:Dx x:Dx

..OM.. x:Dx

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

včeraj za pozno kosilo testenine z gobami, kasneje pa mihalekova skutna torta

danes zjutraj popečen toast z marmelado, za malico sendvič (bučkin namaz, sir, šunka), (doma) filane paprike za kosilo - obožujem jih in zvečer ananas, vanilijev sladoled, smetano

Ebor, te čisto razumem in hkrati občudujem, ker ti to tako lepo uspeva...... :palec:  xDDx Jaz sem ti pa za vso drugo kuho, samo kruha in peciva ne znam pečt :o|o: .....mi nikoli ne uspe :sori: ....ali pa morda ne dam dosti ljubezni v testo x?x  xsrcx  x?x ...hm, morda...Bom prišla k tebi na učne delavnice.....Pa res, bi ne organiziral kaj takšnega.... x?x  x;)x Do takrat bom pa jaz poizkusila s fritezo za kruh.... x:Dx  x:Dx  x:Dx

x:Xx  x;)x

No vidiš kle bi se pa super lahko dopolnjevala.. ti bi kuhala vse ostalo, jaz pa kvašene stvari pekel... hmmm a čma kako gostilno odpret, tko v smislu domače in zdrave prehrane... kaj misliš?

Kar se tiče delavnice, hmm je pa tko, da to so take stvari, ki jih težko kažeš, sej pravim veliko ljubezni mora bit zraven... to se pa ne da naučit, kajne...

<{POST_SNAPBACK}>Vidiš Ebor, ravno zato so "kruhmašine"....čas bo, poleg vode, kmalu postal silno redka dobrina.Najboljši kruh je še vedno tisti, ki ga "pridna " gospodinja zamesi že ob peti uri zjutraj, pa zakuri v kmečki peči in tam speče kruh x:Dx .Eden od pomembnih razlogov za nakup pekača je bil, da ima kupljen kruh polno dodatkov( navaden črn kruh je spečen iz moke T500- navadna bela moka, dodajo pa barvila!).Moko  kupim dvakrat na leto v Babičevem mlinu( mislim, da je tudi v bližini Trebnjega še delujoči mlin).

Ja saj vem, zmerom sem se smejal očetu, ki je trdil, kako je črn kruh bolj zdrav, potem pa je bila po TV ena oddaja o peki kruha pa je oni pek razlagal nekako takole: Ja črni kruh pa nardimo tako, da beli moki dodamo barvila in......

Mislim, da ne rabim nadaljevat, kajne.... hehehhehehe (zato je črni kruh tudi dražji, ker jasno morjo v lastni ceni upoštevat tudi ceno barvil....)

<{POST_SNAPBACK}>Si slišala za esenski kruh, presnojedci ga uživajo, drugače je pa to starodavna receptura. Tudi hostija je taka. Sušena, ne pečena.

Sicer je pa najpametneje preizkusiti, kaj bo najboljše. Instrument imata, ne.

Stane, sicer mi s to svojo soljo včasih prov na živc stopiš, ampak naj ti bo xDDx x:o)x

Maš kak recept (brez tvoje soli) za esenski kruh? Kakega tok simpl, skor kt hostija, sam z boljšim okusom (Stane, brez ssoli, prosm!)?

Aja, drgač sm pa včeri za kosilce: pečeni melancani z zeliščno olivnim oljem - da nau kunšt: strt česen+sol(navadna, lahk pa tut ssol)+poper+rdeča paprika v prahu+uprašen rožmarin). Superca! :yumy: :yumy: :yumy:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Za kosilo take malancane na zaru, najbrz...v glavnem cesa tako dobrega se nisem jedla ( pohvale mami x^x ) Si moram napisat, kaj je dala vse tja x;)x

Za zajtrk mi je pa danes blazno pasalo sadje, tak da sem pojedla ene 7 sliv x:o)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

uh kok sem fajn naredila baziliko (*kao domaci pesto, sam brez pinij in sira), pac sam v olivcu in s soljo...

In zdajle sem si na oni kruhek suhi (ono 'hostijico', ki ful maram) namazala en tak lahki kao sir, nek tak, sem ga zadnjic kupila, gor pa tole baziliko, mater je dobr! x^x

Vceraj sem pa tolk dobr neki nardila.. ni se mi dal gob packart tolk pozno, pol sem pa spekla na hitrico bucke (podolgovate rezine tamalih), korencek (cist na tenko vzdolzno, tko da so bili taki kvadratasti oz. pravokotni 'listichi', na konc pa cesnjev paradajzek, polovicke. vsako stvar sem posebej popekla v isti posodi v istem olju (olivcu), zlo na hitrico. na konc sem mal cesna dala in mal bazilike (svezhe) in sol...

In je blo tko mega dobro!!!

pa cist simple... nalozhila sem v plasteh.

nad!!

cesnjevcek je -pripravljen na tak nacin (ko sem gor na vsako plast dala mal cesencka cist na drobno naseckanga) - imel okus skor po peceni papriki mal, ej kej tacga pa se ne... bucke, koren pa paradajz!!! x:o)x x8Dx nad njami!!!! x^x xyesx pa v 10, 15 minutah fertik... pomazala sva vse, cimmanj mam, boljs naredim, v bistvu.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

mah ves kolk je sele BLO (slisi se nic posebnega, ker buce korenje paradajz... :o|o: - brez veze kao ;)).... ono res... jooooj... :2src:

cesnjevcek... ga se nikol nisem tkole, ga sam surovega jem, tko kot kaksne cesnje mal vecje. :)

sem mislila da se bom pocas poslovila od paradajza, pa vcer s 'tasco' na trg, ga zagledam, pravim a je se dobr, pravi probajte, ohhh, prec kupila, tak sladek in tolk okusen....

sem jih kakih 10 ziher kar tko pojedla... al pa na pol prerezala pa mal soli gor... :vio: xDDx

zdaj pa jabuk jem. :eek:

jaz pa sadje (ne shizim prevec, razen na cesnje in breskve)..

sam so tolk dobra jabuka zdaj, taprava, cist socna, a ne vodena, pac pa okusna, tko kot mora jabuk bit. xyesx

Picasso

hmm... bom mogoče jst dones tud kej nardila z bučko - ful lepe majhne nam rastejo na vrtu x:px x:)x

češnjevc - paradajz - to je men toook dobr , paradajz na splošno... tiste ta velke včasih jem kot jabuk... ampak samo domače, ker majo res dobro aromo :yumy:

zdej sm pa lačna ratala, grem po še en jabuk (jih imamo polno košaro doma :) )

Live and let live! Life is beautiful!!!!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...