Ebor 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Napiši recept Ja tole bo pa malo daljše, ker sem res pacal... ene dve uri.. sej itak, da nes ni blo kej drugega za počet kajne.... Torej začel sem s korenjem (4 korenčki dokaj veliki) nasekal na kocke, ker sem bil že pri sekljanju sem nadaljeval s papriko (2 kosa, rumena srednje velika, sveža) na približno enake kocke, ter paradižnik(3 kosi srednje velikosti), tudi na kocke kajne... vmes sem nasekljal čebulo (1 srednje velikost) in pol stroka česna, sledilo je praženje na olju, dodal 400g mesa (svinjsko) na kocke seve... pri močnem ognju (9 to je pri meni max) sem pražil/pekel meso čebulo in česen nato dodal na kocke narezano korenje, papriko in paradižnik, kmalu za njimi (5min) pa še drobnjak. Vmes sem natrebil solato, pa skuhal še en krompir (za na solato).Gobe sem delal posebej (ker jih najmlajši ne mara...) Pri tem nisem kaj dosti kompliciral.. olje čebula česen... praženje do porumenelosti čebule, potem sem čez vrgel jurčke zrezane na kose...vse skupaj pražil še kake 5 min, dodal petršilj in zdeva je bila pripravljena...Vmes sem skuhal še pol kile riža, v posebni posodi(mislim da bo danes mlečni riž za večerjo, ker , ga je še nekaj ostalo...) Skuhan riž sem dodal v posodo kjer se je kuhalo vse ostalo ter dodal šop narezanega peteršilja--- gobe sem dodal (vmešal) kasneje... evo tolk.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>ja, recept prosim sam jaz imam filing, da vi to ful skrivate...recepte namreč Hmm sej sem napisal...pa sej ni nč skrivat... sej tudi ni nč posebnega... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Hmm sej sem napisal...pa sej ni nč skrivat... sej tudi ni nč posebnega...Ne verjamem, da te bo Kokica vzela v službo s takim načinom priprave rižote Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 že kar dolgo nisem jedel tako dobro kot danes pomfrit, dušena goveja pečenka (super), pečena rdeča paprika polnjena s česnom (res the best) in paradižnikova solata s belo papriko in čebulo... suuuuper, vam rečem Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ne verjamem, da te bo Kokica vzela v službo s takim načinom priprave rižote EkhmmStane, ne vem če si tudi PS prebral... torej jest ciljam na mesto Gen. dir., in ne kuharja.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>EkhmmStane, ne vem če si tudi PS prebral... torej jest ciljam na mesto Gen. dir., in ne kuharja....Aja, ti želiš biti v stilu današnjih direktorjev Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ne verjamem, da te bo Kokica vzela v službo s takim načinom priprave rižote Sstane, no pa načinu biodieto tole res ni .....ampak, saj bomo imeli na meniju več vrst hrane....Vsi se namreč sigurno ne bodo strinjali s takšnim načinom kuhanja...Saj vendar ciljamo na širšo množico, drugače bomo hitro zaplavali v rdeče številke .... Aha, to pomeni jaz glavni direktor, vidva pa pomočnika....ja, OK Samo, kdo bo pa potem kuhal? Nekam slabo nam kaže tole.... p.s. se strinjam, da dajemo gor čisto premalo receptov....Vsak napiše kaj je jedel, nihče pa ne doda še način priprave....Torej....tudi recepte prosimmmm.... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
wanesa 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 predjed:fiocchi di latte in paradižnik,kitajski riževi rezanci,solata Citiraj Per il mondo tu sei nessuno,ma per qualcuno tu sei il mondo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>predjed:fiocchi di latte in paradižnik,kitajski riževi rezanci,solataWanesa......recept prosim..... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
wanesa 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 ah za take preproste jedi pa res ni treba pisat recepta Citiraj Per il mondo tu sei nessuno,ma per qualcuno tu sei il mondo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 Aha, to pomeni jaz glavni direktor, vidva pa pomočnika....ja, OK Samo, kdo bo pa potem kuhal? Nekam slabo nam kaže tole.... [/color]Za šefico kuhinje predlagam Ruby....sama pa skromno kandidiram za pomivalko posode ( znam tudi oprat solato) Kaj smo danes jedli? Prežganko, krompir, polnjena telečja prsa, kumare v solati. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 Se moram pohvalt Skuhala ful dobro minestrico, za 5x bo Je ze v lonckih in v zmrzovalniku Pa svez kruhek bo jutr.. pospravla ostanke mok, zmiksala belo, rzeno, koruzno in ajdovo, pa se lanena semena dodala, bom za zajtrk vidla kaj je nastalo... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kaj smo danes jedli? Prežganko,Daj recepturo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 kdo kaj? joj sorchy... vmes med komentarji vidla... mam zgleda ful nazaj za prebrat.... sory, bom vse prebrala... (kot da koga kaj blazno skrbi )..*no ampak vidim Ruby da si pisala pa nisem nic vidla!!! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ajda- 17. september 2005 Prijavi Deli 17. september 2005 Dobri stari špageti in pa čez omakca iz 2h svežih paradajzov + koruza + sveža bazilika in še nekej začimb - to je men tok dobr... Citiraj Live and let live! Life is beautiful!!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Daj recepturo Se hecaš? To je najhitrejša in najcenejša "fouš" juha Torej:na olju prepražim žlico moke, da rahlo zarumeni, dolijem 1l mrzle vode, dodam mleto kumino(ki jo itaq nihče ne čuti).Ko juha zavre ugasnem plin in na hitro zamešam vanjo žvrkljano jajce..posolim in to je vse. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 sam kako to, da je pol tolk kao zdrava pa za bolnike pa vse, ce se jo z moko dela? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> Resno razmišjam, da bi sprejela Marsin predlog To bi bla fantastika! pa fotkice lepo zraven, hudooo!!! * vceraj sem jedla eno tako jed... kljukusho.... al nekaj tacga (podobno kot nekaksna musaka, sam da je s piscancem - peceno v pecici, morda se kak jajc kaj zraven al kaka smetanca al puter), ful dobro! (*sam nisem ziher, da se tko rece). Dons sva pa s tamalim povabljena na filane paprike (super, ker jaz jih ne packarim, se ne spravim, jih pa maram ). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 danes mora pa bit ŽKMS-obvezno, zraven pa goveja muska. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 kaj je zkms?morda zhupa, krompir, meso, solata? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Točno to, ker brez tega ni nedelje. pol pa če kaj govedne ostane, je za večerjo navadno še govedina v solati, pa ene dva jajca gor, pa čebula. To je ta prava nedelja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Se hecaš? To je najhitrejša in najcenejša "fouš" juha Torej:na olju prepražim žlico moke, da rahlo zarumeni, dolijem 1l mrzle vode, dodam mleto kumino(ki jo itaq nihče ne čuti).Ko juha zavre ugasnem plin in na hitro zamešam vanjo žvrkljano jajce..posolim in to je vse.Res je star recept, zato napačno uporabljaš olje namesto masti, ker ne verjamem, da uporabljaš sezamovo, ki ima tudi vrelišče nad temperaturo razpada C vitamina tako kot mast ali prekuhano maslo, zato tvoja moka tudi ni prežgana, rjava, ampak rumena.Torej, prežganka je dietna juha zato, ker je moka prežgana, kar pomeni, da del škroba in škodljiv C vitamnin razpadeta v amorfni ogljik, oglje je pa čistilec za želodec, ker je antioksidant.Jaz si recimo tudi celo kumino in jajce vmešam kar na krožniku, takrat, ko solim, pod 65°C, tako, da ostane tudi biokoda iz jajca in kumine nepoškodovana, v juho si pa nalomim kak star neslan kruh. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>sam kako to, da je pol tolk kao zdrava pa za bolnike pa vse, ce se jo z moko dela?Ni vse belo strupeno, če je surovo ali prežgano Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Res je star recept, zato napačno uporabljaš olje namesto masti, ker ne verjamem, da uporabljaš sezamovo, ki ima tudi vrelišče nad temperaturo razpada C vitamina tako kot mast ali prekuhano maslo, zato tvoja moka tudi ni prežgana, rjava, ampak rumena.Torej, prežganka je dietna juha zato, ker je moka prežgana, kar pomeni, da del škroba in škodljiv C vitamnin razpadeta v amorfni ogljik, oglje je pa čistilec za želodec, ker je antioksidant.Jaz si recimo tudi celo kumino in jajce vmešam kar na krožniku, takrat, ko solim, pod 65°C, tako, da ostane tudi biokoda iz jajca in kumine nepoškodovana, v juho si pa nalomim kak star neslan kruh. Sstane Vem, da mora bit moka temnejša in tudi to vem, da se juha skuha pri driskah ali želodčnih težavah.....Vendar: masti pri kuhi nikoli ne uporabljam(ker mi smrdi!), moko prepražim samo do rumenega, ker doma ne marajo prave(!) prežganke ...Torej, skuham tako, da mi doma pojedo(misliš, da bi jedli, če bi vedeli, da je notri tudi kumina?)...In danes bom skuhala porovo juho z zdrobom in krompirjem...in jasno jo bom zmixala, da bo nastala kremna juha, ker PORA tudi ne jedo .Včasih je treba tudi malo pogoljufati, da pridem do jedi, ki jih imam rada Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> Sstane, no pa načinu biodieto tole res ni .....ampak, saj bomo imeli na meniju več vrst hrane....Vsi se namreč sigurno ne bodo strinjali s takšnim načinom kuhanja...Saj vendar ciljamo na širšo množico, drugače bomo hitro zaplavali v rdeče številke .... Aha, to pomeni jaz glavni direktor, vidva pa pomočnika....ja, OK Samo, kdo bo pa potem kuhal? Nekam slabo nam kaže tole.... p.s. se strinjam, da dajemo gor čisto premalo receptov....Vsak napiše kaj je jedel, nihče pa ne doda še način priprave....Torej....tudi recepte prosimmmm.... Torej definitivno je tukaj potreben sposoben meneđer (saj ne , da sebe rinem v ospredje) namreč že zaznavam neke težnje po samo vegi hrani... mislim, da je še vedno velikanska večina ljudi, ki je vse, torej ne omejujmo se glede vrste hrane... (naj je vsak kar mu paše), predlagam da ciljamo na široko paleto kolientov, ki jim ni dovolj le makdolads.. kajne.. Po zdnjem javljanju, sem se ukvarjal še z pehtranovko... žel nimam fotk, obiski, so prišli prekmalu in jo je že zmanjkalo..Zdajle pa zaključujem puranje medaljone, špinačo, solato in korenjevokrompirjev pire....Dobertek vsem, ki ste pri kosilu in tudi tistim, ki še boste... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.