Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Napiši recept :8):

Ja tole bo pa malo daljše, ker sem res pacal... ene dve uri.. sej itak, da nes ni blo kej drugega za počet kajne....

 

Torej začel sem s korenjem (4 korenčki dokaj veliki) nasekal na kocke, ker sem bil že pri sekljanju sem nadaljeval s papriko (2 kosa, rumena srednje velika, sveža) na približno enake kocke, ter paradižnik(3 kosi srednje velikosti), tudi na kocke kajne... vmes sem nasekljal čebulo (1 srednje velikost) in pol stroka česna, sledilo je praženje na olju, dodal 400g mesa (svinjsko) na kocke seve... pri močnem ognju (9 to je pri meni max) sem pražil/pekel meso čebulo in česen nato dodal na kocke narezano korenje, papriko in paradižnik, kmalu za njimi (5min) pa še drobnjak. Vmes sem natrebil solato, pa skuhal še en krompir (za na solato).

Gobe sem delal posebej (ker jih najmlajši ne mara...) Pri tem nisem kaj dosti kompliciral.. olje čebula česen... praženje do porumenelosti čebule, potem sem čez vrgel jurčke zrezane na kose...vse skupaj pražil še kake 5 min, dodal petršilj in zdeva je bila pripravljena...

Vmes sem skuhal še pol kile riža, v posebni posodi(mislim da bo danes mlečni riž za večerjo, ker , ga je še nekaj ostalo...) Skuhan riž sem dodal v posodo kjer se je kuhalo vse ostalo ter dodal šop narezanega peteršilja--- gobe sem dodal (vmešal) kasneje... evo tolk..

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

že kar dolgo nisem jedel tako dobro kot danes x:px

pomfrit, dušena goveja pečenka (super), pečena rdeča paprika polnjena s česnom (res the best) in paradižnikova solata s belo papriko in čebulo...

 

suuuuper, vam rečem x:Dx

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ne verjamem, da te bo Kokica vzela v službo s takim načinom priprave rižote :o|o:  x:Dx

x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

Sstane, no pa načinu biodieto tole res ni :o|o: .....ampak, saj bomo imeli na meniju več vrst hrane....Vsi se namreč sigurno ne bodo strinjali s takšnim načinom kuhanja...Saj vendar ciljamo na širšo množico, drugače bomo hitro zaplavali v rdeče številke :V: ....

 

Aha, to pomeni jaz glavni direktor, vidva pa pomočnika....ja, OK :palec: xDDx Samo, kdo bo pa potem kuhal? x?x x:Dx Nekam slabo nam kaže tole.... :o|o:

 

p.s. se strinjam, da dajemo gor čisto premalo receptov....Vsak napiše kaj je jedel, nihče pa ne doda še način priprave....Torej....tudi recepte prosimmmm.... xDDx x;)x

Smisel življenja je največja sreča
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aha, to pomeni jaz glavni direktor, vidva pa pomočnika....ja, OK :palec:  xDDx Samo, kdo bo pa potem kuhal?  x?x  x:Dx Nekam slabo nam kaže tole.... [/color]:o|o:

Za šefico kuhinje predlagam Ruby....sama pa skromno kandidiram za pomivalko posode x:Dx ( znam tudi oprat solato) x:Dx

 

Kaj smo danes jedli? Prežganko, krompir, polnjena telečja prsa, kumare v solati.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Se moram pohvalt x:o)x Skuhala ful dobro minestrico, za 5x bo x:)x Je ze v lonckih in v zmrzovalniku :palec:

 

Pa svez kruhek bo jutr.. pospravla ostanke mok, zmiksala belo, rzeno, koruzno in ajdovo, pa se lanena semena dodala, bom za zajtrk vidla kaj je nastalo...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kdo kaj? xnckrivx

 

joj sorchy... vmes med komentarji vidla... x:Ix

mam zgleda ful nazaj za prebrat....

 

sory, bom vse prebrala... (kot da koga kaj blazno skrbi x;)x xDDx)..

*no ampak vidim Ruby da si pisala pa nisem nic vidla!!! :sori: :o|o:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Daj recepturo :8):

Se hecaš? To je najhitrejša in najcenejša "fouš" juha x:Dx

Torej:na olju prepražim žlico moke, da rahlo zarumeni, dolijem 1l mrzle vode, dodam mleto kumino(ki jo itaq nihče ne čuti).Ko juha zavre ugasnem plin in na hitro zamešam vanjo žvrkljano jajce..posolim in to je vse.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>

 

Resno razmišjam, da bi sprejela Marsin predlog  x^x

x^x x8Dx :palec:

 

To bi bla fantastika! xDDx xyesx

 

pa fotkice lepo zraven, hudooo!!! :2src: x8Dx

 

*

 

vceraj sem jedla eno tako jed... kljukusho.... al nekaj tacga (podobno kot nekaksna musaka, sam da je s piscancem - peceno v pecici, morda se kak jajc kaj zraven al kaka smetanca al puter), ful dobro! xyesx :palec:

(*sam nisem ziher, da se tko rece).

 

Dons sva pa s tamalim povabljena na filane paprike (super, ker jaz jih ne packarim, se ne spravim, jih pa maram xyesx). x8Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Se hecaš? To je najhitrejša in najcenejša "fouš" juha x:Dx

Torej:na olju prepražim žlico moke, da rahlo zarumeni, dolijem 1l mrzle vode, dodam mleto kumino(ki jo itaq nihče ne čuti).Ko juha zavre ugasnem plin in na hitro zamešam vanjo žvrkljano jajce..posolim in to je vse.

Res je star recept, zato napačno uporabljaš olje namesto masti, ker ne verjamem, da uporabljaš sezamovo, ki ima tudi vrelišče nad temperaturo razpada C vitamina tako kot mast ali prekuhano maslo, zato tvoja moka tudi ni prežgana, rjava, ampak rumena.

Torej, prežganka je dietna juha zato, ker je moka prežgana, kar pomeni, da del škroba in škodljiv C vitamnin razpadeta v amorfni ogljik, oglje je pa čistilec za želodec, ker je antioksidant.

Jaz si recimo tudi celo kumino in jajce vmešam kar na krožniku, takrat, ko solim, pod 65°C, tako, da ostane tudi biokoda iz jajca in kumine nepoškodovana, v juho si pa nalomim kak star neslan kruh.

x:px x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Res je star recept, zato napačno uporabljaš olje namesto masti, ker ne verjamem, da uporabljaš sezamovo, ki ima tudi vrelišče nad temperaturo razpada C vitamina tako kot mast ali prekuhano maslo, zato tvoja moka tudi ni prežgana, rjava, ampak rumena.

Torej, prežganka je dietna juha zato, ker je moka prežgana, kar pomeni, da del škroba in škodljiv C vitamnin razpadeta v amorfni ogljik, oglje je pa čistilec za želodec, ker je antioksidant.

Jaz si recimo tudi celo kumino in jajce vmešam kar na krožniku, takrat, ko solim, pod 65°C, tako, da ostane tudi biokoda iz jajca in kumine nepoškodovana, v juho si pa nalomim kak star neslan kruh.

x:px  x;)x

Sstane x:Dx Vem, da mora bit moka temnejša in tudi to vem, da se juha skuha pri driskah ali želodčnih težavah.....Vendar: masti pri kuhi nikoli ne uporabljam(ker mi smrdi!), moko prepražim samo do rumenega, ker doma ne marajo prave(!) prežganke x:Dx ...Torej, skuham tako, da mi doma pojedo(misliš, da bi jedli, če bi vedeli, da je notri tudi kumina?)...In danes bom skuhala porovo juho z zdrobom in krompirjem...in jasno jo bom zmixala, da bo nastala kremna juha, ker PORA tudi ne jedo x:Dx .Včasih je treba tudi malo pogoljufati, da pridem do jedi, ki jih imam rada x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx  x:Dx  x:Dx  x:Dx

Sstane, no pa načinu biodieto tole res ni :o|o: .....ampak, saj bomo imeli na meniju več vrst hrane....Vsi se namreč sigurno ne bodo strinjali s takšnim načinom kuhanja...Saj vendar ciljamo na širšo množico, drugače bomo hitro zaplavali v rdeče številke :V: ....

 

Aha, to pomeni jaz glavni direktor, vidva pa pomočnika....ja, OK :palec:  xDDx Samo, kdo bo pa potem kuhal?  x?x  x:Dx Nekam slabo nam kaže tole.... :o|o:

 

p.s. se strinjam, da dajemo gor čisto premalo receptov....Vsak napiše kaj je jedel, nihče pa ne doda še način priprave....Torej....tudi recepte prosimmmm.... xDDx  x;)x

 

Torej definitivno je tukaj potreben sposoben meneđer (saj ne , da sebe rinem v ospredje) namreč že zaznavam neke težnje po samo vegi hrani... mislim, da je še vedno velikanska večina ljudi, ki je vse, torej ne omejujmo se glede vrste hrane... (naj je vsak kar mu paše), predlagam da ciljamo na široko paleto kolientov, ki jim ni dovolj le makdolads.. kajne..

 

Po zdnjem javljanju, sem se ukvarjal še z pehtranovko... žel nimam fotk, obiski, so prišli prekmalu in jo je že zmanjkalo..

Zdajle pa zaključujem puranje medaljone, špinačo, solato in korenjevokrompirjev pire....

Dobertek vsem, ki ste pri kosilu in tudi tistim, ki še boste...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...