Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Točno to, ker brez tega ni nedelje. pol pa če kaj govedne ostane, je za večerjo navadno še govedina v solati, pa ene dva jajca gor, pa čebula. To je ta prava nedelja.

no saj se mi je zdel... x:)x Dober tek! :palec: :vio:

 

<{POST_SNAPBACK}>Res je star recept, zato napačno uporabljaš olje namesto masti, ker ne verjamem, da uporabljaš sezamovo, ki ima tudi vrelišče nad temperaturo razpada C vitamina tako kot mast ali prekuhano maslo, zato tvoja moka tudi ni prežgana, rjava, ampak rumena.

Torej, prežganka je dietna juha zato, ker je moka prežgana, kar pomeni, da del škroba in škodljiv C vitamnin razpadeta v amorfni ogljik, oglje je pa čistilec za želodec, ker je antioksidant.

Jaz si recimo tudi celo kumino in jajce vmešam kar na krožniku, takrat, ko solim, pod 65°C, tako, da ostane tudi biokoda iz jajca in kumine nepoškodovana, v juho si pa nalomim kak star neslan kruh.

x:px  x;)x

aha, thanx, vis tu pa je logika, aja tko je s tem. :palec:

 

<{POST_SNAPBACK}>Ni vse belo strupeno, če je surovo ali prežgano x;)x  x:Dx
aha, stekam, si ze zgoraj razlozil... :palec: x:)x

 

<{POST_SNAPBACK}>...in jasno jo bom zmixala, da bo nastala kremna juha, ker PORA tudi ne jedo x:Dx .Včasih je treba tudi malo pogoljufati, da pridem do jedi, ki jih imam rada x:Dx
x:Dx x;)x :vragec: xcivx (jaz tud to pocnem, itak, v riz dam kuhat cesen x;)x :sniky: ni sans da ga najdes, ker je bolj bel, riz je pa tud bel, hehe x;)x x:px)...

 

<{POST_SNAPBACK}>Jaz pa imam v planu polnjene sampijone  x:o)x  Samo malo pozneje, sem komaj zajtrk koncala..

njamsk! x:px

 

<{POST_SNAPBACK}>pičk, spet nedelja - pa nč apetita, ponoč pa lakota, dones bom jedu  x:o)x

a ti mas tud take fore (kot jaz)? xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz se bom pa čez 10min spravila na bučke z mocarelo, ki se še pečejo...

upam, da bo dobro...še nikol nism tega delala, ampak ni neka umetnost...

zahtevnost od 1-5 bi jaz dala 2

 

sončkeeeeee

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

 

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

 

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

 

afriški pregovor

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>jst mislim, da je najboljša morska hrana IHANSKI BRANCIN in to lepo zapečen, da je lepo hrustljava skorijca.

 

jp...dobr narejena morska hrana je res najboljša

 

bučke so ble kr ok...pa nasitne so zaradi mocarele x^x

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

 

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

 

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

 

afriški pregovor

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jest sm pa to vidu v Vikendu, ena Drozdova to oglašuje, a ne?

pa me zanima, če to drži, in kakšne so lahko dolgoročne posledice pri takem ekstremnem hujšanju - 5 kg v enem tednu :eek:

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek: sem že rekla da ne grem v to temo...en sam luksus in prenažiranje :inocent: pa ajde če smo že itak prenajeden....in se mi glih ne cedijo sline

 

xsrcx korenčkova juha,gratinirani mešani široki rezanci (špinačni in jajčni z obilo sirčka in šunke x:px ), mešana solata :zelje,paradižnik, paprika, mozzarela z bučnim oljem in vroče jagode s smetano :fiju: .....

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Ne poznam njene metode, štos pa je v biokodi, zdrava sol in surova začimba, kar tu že eni dve leti najmanj razlagam, knjiga je pa že tudi štiri leta zunaj.

Seveda lahko shujšaš tudi 5kg na teden, saj pet kil že vode izgubiš v začetku, če sproti ne nadomeščaš izgubljenih elektrolitov, če pa jih nadomeščaš z navadno soljo, te lahko pri takem načinu hitro po ščitnici ali slinavki udari.

Torej, karkoli že ješ, vedno kodiraj hrano pri hujšanju ali odpravljanju kakšne bolezni z zdravo soljo in neko surovo začimbo na zgornjo mejo okusa, pa ne boš niti lačen niti se ne boš izpostavil nobenim rizikom.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kot že obljubljeno, posredujem v naslednjem postu recept za najbolj klasično italijansko 'Pastasciutto', ki enostavno ne pomeni nič drugega, kot 'suha pasta', taka, ki ne plava v kakšni župi ali mineštri, se jo ne zapeče v peči, ni v obliki narastka ali torte.

Torej je pastašut na milijone. :palec:

 

In zakaj se je pri nas nikoli ne naveličamo? Ker je božanska, ker je lahko vsak dan druga, ker jo znamo pripraviti x^x (onidan sem nekje na lf-lju prebrala, da je nekdo začinil pasto z majonezo :wOOt: :sick: :sniky: :OO!: , pa kečapom in taka sr. :xx!:

Kar je zelo važno! Pastasciutta je lahko zelo enostavna, zelo poceni, ali pa precej zahtevna jed, z pregrešno dragimi sestavinami,....

Nekaj enostavnih pravil se je drži:

 

- pasto skuhamo v veliko vode, recimo, da je pravilo 1 l vode na 100 gramov paste

- vodo solimo 10 g na liter vode (recimo, sama dam v 5 l lonec eno slabo pest grobe soli)

- paste ne splakujemo

- paste ne prekuhamo !!!!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pastasciutta ,ena od mnogih, ena najbolj klasičnih x^x x:px

 

Orecchiette pugliesi (izg. orekjette puljezi / apuljska ušesca

 

Gre za najbolj tipično pasto it regije Apulija (nasproti Črne gore, da boste imeli predstavo), kjer se čuti jug, kjer imajo paradižnike, ki se topijo v ustih, pa močno olivno olje, pa hudo mafijo Santa corona unita/'Sveta združena krona' :eek: :OO!:

x:Dx

 

Torej, gremo narediti v 20 min eno odlično paštašuto;

 

- Na štedilnik dam lonec z vodo in prižgem ogenj :palec:

-eno šalotko sesekljam tako, kot da bi delala rižoto, torej jo z nožem spremenim skoraj v peno. Nakar jo v težki neoprijemljivi ponvi zasteklenim. Nato jo pošpricam z belim vinom (ni nujno , ampak je tako boljše x;)x ).

- odprem klasično piksno pelatov, in jih kar v konzervi malo presekam z nožem

- vsujem na šalotko, kjer je že vince izhlepelo (paziti na to, ker paradižik ne mara vina!) in pocukram z ščepcem sladkorja x;)x x^x

- dodam vejico bazilike, dodam 8 cm dvojnega paradižnikovega koncentrata in posolim.

-kdor mara pikantno, lahko doda malo peperoncina :palec:

- ko voda zavre, jo solim s pestjo grobe morske soli in vržem v lonec ušesca, pmešam in navijem mini uro na (v tem primeru 11 minut)

- vmes mešam omako, ki se mora pokuhati

- pripravim cedilo in ko ura zazvoni, odstavim pasto z ognja, nalijljem v lonec malo mrzle vode, da blokiram kuhanje (!!!!) in odcedim pasto

- ušesca fliknem v ponev z omako, kjer na močnem ognju pasto temeljito združim z paradižnikovim 'sugom' (omako x;)x )

 

Mljask!

 

Osebno menim, da parmezan ni potreben, kdor pa pogreša- naj izvoli x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Ampak, neko surovo začimbo pa vseeno vidim tam na talarju, če bi pa dodala še ta pravi parmezan, je pa to kar dobra pašta za zdrave :palec:
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>O Ruby hvala....evo, to ti je recept, pa še slika zraven... :palec:

Pri nas je paštašuta vedno con carne x^x .....Jasno, osnovni recepti za pico , paštašuto so zelo preprosti in dobri...

 

 

Hvala Enja :palec: xsrcx

 

Mogoče bom ob priliki bom ekstra dala gor recept za ragu', ki ga ljubosumno čuvam za svoje morebitne potomce x^x + recept za homemade tagliatelle /široke rezance

 

Ne vem, če bo kaj z mojo rubriko :sori: . Če se bom morala ves čas boriti proti reklamnemu posiljevanju z drugačnim načinom kuhanja in tako dalje :xx!: :xx!: :xx!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...