Aliana 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Jaz pa imam v planu polnjene sampijone Samo malo pozneje, sem komaj zajtrk koncala.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Uh aliana..za sline cedit Ebor grebator ....pehtranovo potico imam tudi sama v kratkoročnem planu...hmm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 pičk, spet nedelja - pa nč apetita, ponoč pa lakota, dones bom jedu Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Točno to, ker brez tega ni nedelje. pol pa če kaj govedne ostane, je za večerjo navadno še govedina v solati, pa ene dva jajca gor, pa čebula. To je ta prava nedelja.no saj se mi je zdel... Dober tek! <{POST_SNAPBACK}>Res je star recept, zato napačno uporabljaš olje namesto masti, ker ne verjamem, da uporabljaš sezamovo, ki ima tudi vrelišče nad temperaturo razpada C vitamina tako kot mast ali prekuhano maslo, zato tvoja moka tudi ni prežgana, rjava, ampak rumena.Torej, prežganka je dietna juha zato, ker je moka prežgana, kar pomeni, da del škroba in škodljiv C vitamnin razpadeta v amorfni ogljik, oglje je pa čistilec za želodec, ker je antioksidant.Jaz si recimo tudi celo kumino in jajce vmešam kar na krožniku, takrat, ko solim, pod 65°C, tako, da ostane tudi biokoda iz jajca in kumine nepoškodovana, v juho si pa nalomim kak star neslan kruh. aha, thanx, vis tu pa je logika, aja tko je s tem. <{POST_SNAPBACK}>Ni vse belo strupeno, če je surovo ali prežgano aha, stekam, si ze zgoraj razlozil... <{POST_SNAPBACK}>...in jasno jo bom zmixala, da bo nastala kremna juha, ker PORA tudi ne jedo .Včasih je treba tudi malo pogoljufati, da pridem do jedi, ki jih imam rada (jaz tud to pocnem, itak, v riz dam kuhat cesen ni sans da ga najdes, ker je bolj bel, riz je pa tud bel, hehe )... <{POST_SNAPBACK}>Jaz pa imam v planu polnjene sampijone Samo malo pozneje, sem komaj zajtrk koncala..njamsk! <{POST_SNAPBACK}>pičk, spet nedelja - pa nč apetita, ponoč pa lakota, dones bom jedu a ti mas tud take fore (kot jaz)? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Upam, da kaj za zdravit mucka Ce bi bilo po moje, bi pašto pa palacinke z banano in cokolado ( moja mackasta hrana)...ampak se bom uspesno zadrzala Najbrz bo juhca Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>no saj se mi je zdel... Dober tek! Nisem še doma, pa ko bom vseeno hvala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> CITAT(seal @ 18. Sep 2005 ob 12:29)pičk, spet nedelja - pa nč apetita, ponoč pa lakota, dones bom jedu a ti mas tud take fore (kot jaz)? ja to je specifičnost 13-ke Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 jaz se bom pa čez 10min spravila na bučke z mocarelo, ki se še pečejo...upam, da bo dobro...še nikol nism tega delala, ampak ni neka umetnost...zahtevnost od 1-5 bi jaz dala 2 sončkeeeeee Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 jst mislim, da je najboljša morska hrana IHANSKI BRANCIN in to lepo zapečen, da je lepo hrustljava skorijca. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>jst mislim, da je najboljša morska hrana IHANSKI BRANCIN in to lepo zapečen, da je lepo hrustljava skorijca. jp...dobr narejena morska hrana je res najboljša bučke so ble kr ok...pa nasitne so zaradi mocarele Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Pravkar sem v zadnji ONI prebral shujševalno kuro na osnovi začimb.Porko dindo, vsi me že kopirajo :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 jest sm pa to vidu v Vikendu, ena Drozdova to oglašuje, a ne?pa me zanima, če to drži, in kakšne so lahko dolgoročne posledice pri takem ekstremnem hujšanju - 5 kg v enem tednu Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 kaj so dobri sampinjoncki ratal pa cist impro... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 sem že rekla da ne grem v to temo...en sam luksus in prenažiranje pa ajde če smo že itak prenajeden....in se mi glih ne cedijo sline korenčkova juha,gratinirani mešani široki rezanci (špinačni in jajčni z obilo sirčka in šunke ), mešana solata :zelje,paradižnik, paprika, mozzarela z bučnim oljem in vroče jagode s smetano ..... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Ne poznam njene metode, štos pa je v biokodi, zdrava sol in surova začimba, kar tu že eni dve leti najmanj razlagam, knjiga je pa že tudi štiri leta zunaj. Seveda lahko shujšaš tudi 5kg na teden, saj pet kil že vode izgubiš v začetku, če sproti ne nadomeščaš izgubljenih elektrolitov, če pa jih nadomeščaš z navadno soljo, te lahko pri takem načinu hitro po ščitnici ali slinavki udari.Torej, karkoli že ješ, vedno kodiraj hrano pri hujšanju ali odpravljanju kakšne bolezni z zdravo soljo in neko surovo začimbo na zgornjo mejo okusa, pa ne boš niti lačen niti se ne boš izpostavil nobenim rizikom. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 porkadio, danes sem imela namen post užgat, pa sem se že zjutraj še predno sem odprla okice odločila, da ni pravi dan - čokolado jem pa sploh nisem čokoladni tip... ahja... pa to ni res. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>ahja... pa to ni res.Če je pa dobra Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 hehe sej zdej sem pa že na kumaricah ej moram ena opažanja v zdravo sol zapisat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Kot že obljubljeno, posredujem v naslednjem postu recept za najbolj klasično italijansko 'Pastasciutto', ki enostavno ne pomeni nič drugega, kot 'suha pasta', taka, ki ne plava v kakšni župi ali mineštri, se jo ne zapeče v peči, ni v obliki narastka ali torte.Torej je pastašut na milijone. In zakaj se je pri nas nikoli ne naveličamo? Ker je božanska, ker je lahko vsak dan druga, ker jo znamo pripraviti (onidan sem nekje na lf-lju prebrala, da je nekdo začinil pasto z majonezo :OO!: , pa kečapom in taka sr. :xx!: Kar je zelo važno! Pastasciutta je lahko zelo enostavna, zelo poceni, ali pa precej zahtevna jed, z pregrešno dragimi sestavinami,....Nekaj enostavnih pravil se je drži: - pasto skuhamo v veliko vode, recimo, da je pravilo 1 l vode na 100 gramov paste- vodo solimo 10 g na liter vode (recimo, sama dam v 5 l lonec eno slabo pest grobe soli)- paste ne splakujemo - paste ne prekuhamo !!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Pastasciutta ,ena od mnogih, ena najbolj klasičnih Orecchiette pugliesi (izg. orekjette puljezi / apuljska ušesca Gre za najbolj tipično pasto it regije Apulija (nasproti Črne gore, da boste imeli predstavo), kjer se čuti jug, kjer imajo paradižnike, ki se topijo v ustih, pa močno olivno olje, pa hudo mafijo Santa corona unita/'Sveta združena krona' :OO!: Torej, gremo narediti v 20 min eno odlično paštašuto; - Na štedilnik dam lonec z vodo in prižgem ogenj -eno šalotko sesekljam tako, kot da bi delala rižoto, torej jo z nožem spremenim skoraj v peno. Nakar jo v težki neoprijemljivi ponvi zasteklenim. Nato jo pošpricam z belim vinom (ni nujno , ampak je tako boljše ).- odprem klasično piksno pelatov, in jih kar v konzervi malo presekam z nožem- vsujem na šalotko, kjer je že vince izhlepelo (paziti na to, ker paradižik ne mara vina!) in pocukram z ščepcem sladkorja - dodam vejico bazilike, dodam 8 cm dvojnega paradižnikovega koncentrata in posolim.-kdor mara pikantno, lahko doda malo peperoncina - ko voda zavre, jo solim s pestjo grobe morske soli in vržem v lonec ušesca, pmešam in navijem mini uro na (v tem primeru 11 minut)- vmes mešam omako, ki se mora pokuhati- pripravim cedilo in ko ura zazvoni, odstavim pasto z ognja, nalijljem v lonec malo mrzle vode, da blokiram kuhanje (!!!!) in odcedim pasto- ušesca fliknem v ponev z omako, kjer na močnem ognju pasto temeljito združim z paradižnikovim 'sugom' (omako ) Mljask! Osebno menim, da parmezan ni potreben, kdor pa pogreša- naj izvoli Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 Ampak, neko surovo začimbo pa vseeno vidim tam na talarju, če bi pa dodala še ta pravi parmezan, je pa to kar dobra pašta za zdrave Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 O Ruby hvala....evo, to ti je recept, pa še slika zraven... Pri nas je paštašuta vedno con carne .....Jasno, osnovni recepti za pico , paštašuto so zelo preprosti in dobri... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>hehe sej zdej sem pa že na kumaricah ej moram ena opažanja v zdravo sol zapisat pa chokolada punca che ti si nosheca tra la la Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 18. september 2005 Prijavi Deli 18. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>O Ruby hvala....evo, to ti je recept, pa še slika zraven... Pri nas je paštašuta vedno con carne .....Jasno, osnovni recepti za pico , paštašuto so zelo preprosti in dobri... Hvala Enja Mogoče bom ob priliki bom ekstra dala gor recept za ragu', ki ga ljubosumno čuvam za svoje morebitne potomce + recept za homemade tagliatelle /široke rezance Ne vem, če bo kaj z mojo rubriko . Če se bom morala ves čas boriti proti reklamnemu posiljevanju z drugačnim načinom kuhanja in tako dalje :xx!: :xx!: :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.