Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Zdajle si grem narest zeleno solato, od katere sem odvisna.
"Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom)
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Naj ti uspe kokica :palec:

 

Hvala! x:Xx xDDx

 

Huraaaaa, uspelo je....sem ga zdaj lepo dala ven, premazala z mlekom, zavila v prtič in dala v plastično posodo, da bo dobil bolj mehko skorjo....Jutri jim pa pripravim presenečenje zjutraj: malo kruhca, masla, pa salamice, pa sirčka x:px x:px .....ma, me bodo veseli.... x:Dx x:Dx x:Dx

 

Hja, zanimivo, vse lepo vsuješ v posodo, prižgeš in aparat lepo pregnete, vzhaja, peče in zapeče....zaenkrat :palec: Jutri grem pa še v nabavko nenavadnih mok, semen in drugih dodatkov....potem bomo pa eksperimentirali.... :o|o: x8Dx x:o)x

Smisel življenja je največja sreča
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Hvala! x:Xx  xDDx

 

Huraaaaa, uspelo je....sem ga zdaj lepo dala ven, premazala z mlekom, zavila v prtič in dala v plastično posodo, da bo dobil bolj mehko skorjo....Jutri jim pa pripravim presenečenje zjutraj: malo kruhca, masla, pa salamice, pa sirčka x:px  x:px .....ma, me bodo veseli.... x:Dx  x:Dx  x:Dx

 

Hja, zanimivo, vse lepo vsuješ v posodo, prižgeš in aparat lepo pregnete, vzhaja, peče in zapeče....zaenkrat  :palec: Jutri grem pa še v nabavko nenavadnih mok, semen in drugih dodatkov....potem bomo pa eksperimentirali.... :o|o:  x8Dx  x:o)x

 

Oj Kokica a tole je bila krstna peka, hmm in že prvič je uspelo? :palec:

a maš kake fotke?

Mislem od kruha, kajne...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Hvala! x:Xx  xDDx

 

Huraaaaa, uspelo je....sem ga zdaj lepo dala ven, premazala z mlekom, zavila v prtič in dala v plastično posodo, da bo dobil bolj mehko skorjo....Jutri jim pa pripravim presenečenje zjutraj: malo kruhca, masla, pa salamice, pa sirčka x:px  x:px .....ma, me bodo veseli.... x:Dx  x:Dx  x:Dx

 

Hja, zanimivo, vse lepo vsuješ v posodo, prižgeš in aparat lepo pregnete, vzhaja, peče in zapeče....zaenkrat  :palec: Jutri grem pa še v nabavko nenavadnih mok, semen in drugih dodatkov....potem bomo pa eksperimentirali.... :o|o:  x8Dx  x:o)x

Me veseli, da si zadovoljna xDDx .Če si doma blizu Avstrije, se ti splača semena kupit tam...so bistveno cenejša :palec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>

Zdajle pa pečem kruhca v mojem novem aparatu .....hehehe x8Dx Ampak, sem ga solila, ker gre jutri z menoj v službo, da jim naredim malce zajtrka x:px  x:Dx .....Bi ne prenesli neslanega :xx!: .....

Če že švindlaš, prepraži sol najprej nad 225°C ( PA DA KOMU NE POVEŠ !!!! ) :inocent:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Hvala! x:Xx  xDDx

 

Huraaaaa, uspelo je....sem ga zdaj lepo dala ven, premazala z mlekom, zavila v prtič in dala v plastično posodo, da bo dobil bolj mehko skorjo....Jutri jim pa pripravim presenečenje zjutraj: malo kruhca, masla, pa salamice, pa sirčka x:px  x:px .....ma, me bodo veseli.... x:Dx  x:Dx  x:Dx

 

Hja, zanimivo, vse lepo vsuješ v posodo, prižgeš in aparat lepo pregnete, vzhaja, peče in zapeče....zaenkrat  :palec: Jutri grem pa še v nabavko nenavadnih mok, semen in drugih dodatkov....potem bomo pa eksperimentirali.... :o|o:  x8Dx  x:o)x

:palec: kul, v 1. poskusu uspelo :palec: (saj men tud, drugi je bil bolj tko-tko x:o)x ) dober tek!

 

Aja, tema..za kosilo neka na easy rizota iz buck in paprike, vecerjica pa kruh z x:o)x zelenjavnim namazom in kozarec naravnega soka (banana, pomaranca, cimet - ugotovila, da je ful bolje pomaranco prej ozet in samo sok dodat zraven, je manj kasasto, pa ful njami!)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kdo postane sladek :inocent:

 

 

Evo, posebej zate: kruh z namazom sem na debelo s soljo posula, sem dobila obcutek, da mi jo malo manjka...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Sta pozabili, kaj je biokoda, sol in c-vitamin, ki je pod 65° pozitivno aktivna, od 65°C do 225°C negativno aktivna, nad to temperaturo pa nevtralna, ker C- vitamin razpade.

Torej, če že ne marata neslanega kruha, sol vsaj nevtralizirajta, ker biokodo vsebuje tudi moka, še posebej pa zrna in semena, ki jih dodajata in že to ni najboljša kombinacija, ker se kruh peče na max 200°C.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aja, nisem nad mano brala, pa mi ni blo jasno x:o)x

Ja, vemo to Stane x;)x zato pa po vrhu solim.. (no, priznam da mi to ni prislo na misel, da bi zazigala sol prej... jaz bolj ta sistem uporabljam, da ce ze kaj vmes solim, pol se ohlajeno mal dodatno posolim, da kodiram.. saj to je tud OK naceloma, a ne :inocent: )

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Aja, nisem nad mano brala, pa mi ni blo jasno  x:o)x

Ja, vemo to Stane  x;)x zato pa po vrhu solim.. (no, priznam da mi to ni prislo na misel, da bi zazigala sol prej... jaz bolj ta sistem uporabljam, da ce ze kaj vmes solim, pol se ohlajeno mal dodatno posolim, da kodiram.. saj to je tud OK naceloma, a ne  :inocent: )

Je, kadar ne delaš ravno kakšne shujševalne kure ali si odpravljaš kakšne bolezni, kajti, več kot soli prekuhaš, manj ti je ostane za kodiranje.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Juhica s koruzo, pražen krompir, solata iz kumare in krompirja x:o)x zadnje čase mam skoz krompir x:)x x;)x

 

Prej pa sem pojedla preveč tortila čipsa - to je edin čips ki je men ful dobr - tak, fajn začinjen pa kšna paradižnikova omakca zraven x:px

 

Sej res sem vidla nekaj strani nazaj - kaj je to liptaver - to je ful dobr namaz (najboljši je doma narejen) - jst dam skuto, kumarce, čebulo, veliko zelišč, malo zenfa, paprika, paradižnik... mljaski

Live and let live! Life is beautiful!!!!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Pastasciutta ,ena od mnogih, ena najbolj klasičnih  x^x  x:px

 

Orecchiette pugliesi (izg. orekjette puljezi / apuljska ušesca

 

Gre za najbolj tipično pasto it regije Apulija (nasproti Črne gore, da boste imeli predstavo), kjer se čuti jug, kjer imajo paradižnike, ki se topijo v ustih, pa močno olivno olje, pa hudo mafijo  Santa corona unita/'Sveta združena krona'  :eek:  :OO!:

x:Dx

 

Torej, gremo narediti v 20 min eno odlično paštašuto;

 

- Na štedilnik dam lonec z vodo in prižgem ogenj :palec:

-eno šalotko sesekljam tako, kot da bi delala rižoto, torej jo z nožem spremenim skoraj v peno. Nakar jo  v težki neoprijemljivi ponvi zasteklenim. Nato jo pošpricam z belim vinom (ni nujno , ampak je tako boljše x;)x ).

- odprem klasično piksno pelatov, in jih kar v konzervi malo presekam z nožem

- vsujem na šalotko, kjer je že vince izhlepelo (paziti na to, ker paradižik ne mara vina!) in pocukram z ščepcem sladkorja  x;)x  x^x

- dodam vejico bazilike,  dodam 8 cm dvojnega paradižnikovega koncentrata in posolim.

-kdor mara pikantno, lahko doda malo peperoncina  :palec:

- ko voda zavre, jo solim s pestjo grobe morske soli in vržem  v lonec ušesca, pmešam in navijem mini uro na (v tem primeru 11 minut)

- vmes mešam omako, ki se mora pokuhati

- pripravim cedilo in ko ura zazvoni, odstavim pasto z ognja, nalijljem v lonec malo mrzle vode, da blokiram kuhanje (!!!!) in odcedim pasto

- ušesca fliknem v ponev z omako, kjer na močnem ognju pasto temeljito združim z paradižnikovim 'sugom' (omako x;)x )

 

Mljask!

 

Osebno menim, da parmezan ni potreben, kdor pa pogreša- naj izvoli  x^x

 

 

Jaz pa tole imela včeraj za kosilo in bilo je :yumy: :yumy:

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...