wanesa 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 naslednjič pa kaj drugega morda čebulni,al pa s suhimi paradižniki in baziliko al pa.....morda Citiraj Per il mondo tu sei nessuno,ma per qualcuno tu sei il mondo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>he he zakaj TOP SHOP napoveduje za Slovenijo 5000 paketov mesečno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 22. september 2005 Prijavi Deli 22. september 2005 kolk pa to stane, pa kje ste kupl to napravo?...a ni mal velka? kje jo mate pa spravljeno doma? Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 25. september 2005 Prijavi Deli 25. september 2005 Ebor, evo moj polnozrnat kruhek. Mogoče oblika ravno ni najlepša (pač-avtomat), ampak okus pa Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 25. september 2005 Prijavi Deli 25. september 2005 Nadaljujem z odličnim nabavljanjem zelenjave v vrtu nasproti svojega doma Zraven se pa še učim novosti Zadnjič sem s kmetico pulila peso, pa mi jo zavije v časopis kar skupaj z perjem . Pa jo pobaram, kako in kaj in mi pravi:' Eh ti otrok preobjedeni , liste narediš kot blitvo, je še boljše!' Evo super recept, kjer lahko skuhate krompir dan prej, nato pa kosilo/večerjo spravite skupaj v 15 minutah V osoljeni vodi skuham rdeč krompir (kateri koli, jaz maram rdeč ) in ga dobro ohladim.V težko neoprijemljivo ponev (ali teflonsko, NE navadno!) nalijem malo olivnega olja. Prižgem ogenj in narežem vanjo krompir na rezine. Posolim (važno!), in pustim, da se malo zapeče in prepraži, dobi barvico. Blitvo, ali v tem primeru perje od pese oprem, narežem na rezance in dodam h krompirju. Na živahnem ognju mešam, da 'ubijem' blitvo. Slednjič dodam na kocke narezan masten sir (grojer, lahko nanoški, tolminc, oz. takega kot imate radi, le da je masten in polnega ter močnega okusa. Niso primerni plesnivi siri, ne razne mozzarelle, ne beli siri). Dobro premešam, odstavim in popopram s sveže mletim poprom. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ebor, evo moj polnozrnat kruhek. Mogoče oblika ravno ni najlepša (pač-avtomat), ampak okus pa Ful lep kruhek!! Zgleda nadjamsi Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 mmm ruby mas dobre recepte Mi bomo danes jurcke in lisicke s testeninami. Vceraj sem se pa pregresila itak Ze s malonino kupo s sladoledom... pa tud kosilce je bilo kaloricno. Sam ce si na morju, skor mors to ( se tolazim ) Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ebor, evo moj polnozrnat kruhek. Mogoče oblika ravno ni najlepša (pač-avtomat), ampak okus pa Ja videt je jako dobro, kdaj ga pa lahko poskusim? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>če pečeš na hitrem programu ni potem kruh preveč zbit? V navodilih namreč tako piše.... Hmm a ti tudi navodila prebereš.... dobra si.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 Zajtrk: koruzen kruh + bela kavica + veeelika šalca sadnega čajamalčka: muesli + nav. jogurtkosilo: zelenjavna juhica s piščančkom v sledovih... Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 ruby, tole je ful podobno, kot jaz delam...meni je vedno vsega skoda in potem poskusam in tudiblitvico tako, ko je vsem 'prevelika' ubijem, pa isto z radicem... in vcasih krompir popecem pa jajce cez pa sir pa vse skupaj-ampak obvezno nekaj zelenega, da malo osvezi in zagreni....tale pesa je pa tudi super Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ful lep kruhek!! Zgleda nadjamsi Res je ....bil <{POST_SNAPBACK}>Ja videt je jako dobro, kdaj ga pa lahko poskusim? Ti ga pošljem s hitro pošto? <{POST_SNAPBACK}>Hmm a ti tudi navodila prebereš.... dobra si.... Kad se mora, mora se..... No, ponavadi je pri nas tako......Kupimo stvar, jo razpakiramo, priklopimo na elektriko in se čudimo, zakaj ne dela..... No, potem pa počasi preberemo navodila.....in ugotovimo kaj in kako Drugače pa smo danes jedli: kokošjo juho z zdrobovimi žličniki, riž s porom, zelenjava (paprika,paradižnik in korenček) pečena na žaru, zelena in pesina solata. Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 26. september 2005 Prijavi Deli 26. september 2005 Ooo Ruby72..kot vedno odlično .....imela bi pa vprašanje...povprašaj no tvojo "zelenjadarico", če se da enako uporabit še kakšne druge liste....in upam, da vsaj razmišljaš še o Marsini ponudbi Kokica, tvoj kruh je tudi na izgled lep Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Res je ....bil Ti ga pošljem s hitro pošto? Kad se mora, mora se..... No, ponavadi je pri nas tako......Kupimo stvar, jo razpakiramo, priklopimo na elektriko in se čudimo, zakaj ne dela..... No, potem pa počasi preberemo navodila.....in ugotovimo kaj in kako Drugače pa smo danes jedli: kokošjo juho z zdrobovimi žličniki, riž s porom, zelenjava (paprika,paradižnik in korenček) pečena na žaru, zelena in pesina solata.Hmm a ga nebi raje prinesla, mislim, da bo hitreje, pa še un poštar ga lahko po poti poje, kajne.... Hja navodila znajo biti tudi jako hecna... tako moji starši (predvsem mama in oče) niso priklopili mikrovalovke, ker je tam v navodilih pisalo, da lahko priklopiš le na šuko vtičnico (živijo v stari hiši, kjer ni šuko vtičnic) pa je sploh nista priklopila..... tako, da... Mislem a pri vaši hiši sam jeste al še kej drugega počnete.... presneto, kaj pa linija????? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 jaz bom pa danes radič s toplim krompirjem in domačim bučnim oljem Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 U hladilniku mam kislo zelje. Kaj nej z nem? Ma kdo kakšno dobro idejo, recept? Jst predlagam joto. K ste glih na juhice navajeni, pa da nau pol pretežka hrana Čeprou men zdele ful bl sede kislo zelje z matevžom. pa če ste mesojedi še kake domače pečenice za zraven... ni pa muss Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bluee 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 Danes bo (spet) goveja juha s palačinkami in če bo še kaj teka, tut malo piščančjega mesa....... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 Uuu, kaj ste me zdej s tem matevžem narajcal. Pa repca zravn....carsko! Sam trenutno jabuk papcam...kosilo bo pa po moje kr v šparu. Med dvema službama. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 Jah, jst ne vem recepta za matevža sam jst ga nardim tko kt pire krompir, pol pa namečem notr še mal fižola, pa pretlačim vse skupi; ok, nahitrco: Olupljen, drobno narezan krompir skuham. Odlijem krompirjevko in jo prihranim za kako zelenjavno juhico v bližnji prihodnosti, lohk jo pa tut preč zaženeš. U glavnem, dodam maslo (ogenjček mam na minimumu) in rahlo malo zalijem z mlekom. pustim da se še zmer mal packa, vmes grem odpret fižolovo konzervo (odlij vodeno gnusobo, jst ga še splaknem), al pa v hladilnik po kuhan fižol, če ga glih mam .No, dozdele je tale mlek že zavrel, glihprou, stresem mal fižola po okusu v lonec s krompirjem. Vzamem štokerle, včasih pa kar mikser in zadevo poštokam al pa zmikasm v glihtapravo gostoto. Če je pregost, zalijem s krompirejvko al pa z mlekom, če je pa preredek, pa dodam mal več fižola. Eni namesto masla dajo rajš segrete ocvirke, jst pač ne. Posolim po okusu in navali narod Zelje pa takole: zelje dam v konec, mal ga zalijem z vodo, dodam lovorjev list + kumino (jst jo dam v zrnju ful velik, ker mi je ful gut, drgač p za občuljivčke je boljša v prahu), eni dajo še črni poper v zrnju, jst pač ne. No ko zelje zavre, vre še neki cajta, pač po občutku, zihr pa cca 10 min (preveriš na ugriz - mora bit še mal čvrsto a vseeno prijetno kislega okusa). Tačas ko se zelje kuha, olupiš srednje veliko čebulo, narežeš na drobno (če se ti da, ni muss), prepražiš na olju (na ocvirkih je ful boljše), glihtolk, da postekleni. Pol poprašiš z moko, narediš do svetlega prežganja (SVETLEGA), pol to streseš h kuhanemu zelju. Premešaš. Če je pregosto, razredčiš z vodo, mogoče celo posoliš po okusu, jst pač ne. Še mal pregreješ celo zadevo in navali narod. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>men je Igor tut okej Ma jest preferiram, Kenenbek... se mi zdi , da je to tanartabulši kamper, uni Igor se je že nekoliko izrodil..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Hmm a ga nebi raje prinesla, mislim, da bo hitreje, pa še un poštar ga lahko po poti poje, kajne.... Mislem a pri vaši hiši sam jeste al še kej drugega počnete.... presneto, kaj pa linija????? Hehehe...... Se zmeniva, če ti meni spečeš tvoj kruhek (aaaaa, je mogoče pečen v krušni peči? ) Pa, saj ne jemo tako veliko .....res pa je, da vsi radi "dobro" jemo, še najraje kaj nam všečnega ....res pa je tudi, da se držimo načela : jesti vsaj enkrat na dan topel obrok x!x x!x x!x .....Takrat se cela naša družinica zbere, pa malo počvekamo, potem pa tako in tako vsak hiti na svoj konec (beri dejavnosti) .....Kosilo nam je nekakšen lep družinski obred ....In ne mislim ga kar tako zavreč..... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ajda- 27. september 2005 Prijavi Deli 27. september 2005 Za kosilo danes špageti, zvečer pa še ful ene zelenjave + solata + malo krompirja pa en mejhn košček torte (mami spekla ) Citiraj Live and let live! Life is beautiful!!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Naredila, točno tako (matevž, zele, klobasa) in A veš kok časa sm pogrešala metevža, skor 20 let. Čist noben klinac v familiji ga ni znal narest (emancipirane ženske v familjiji ) pa tut u gostilnah ga nism zasedila. Sm mislna, da je to blazen del pa spoh ni težko.Hvala ti Nema na čemu Me veseli, da vam je teknilo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 Tudi če nič, ne bo nič narobe, apetita kakega posebnega itak nimam. Če mi bo pa kaj padlo v "oči" pa tudi cool. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 28. september 2005 Prijavi Deli 28. september 2005 Če bo po sreči, bova z mami dons tud matevža pa repo....mi bl sede, k pa zele. Mesa pa sploh ne nucam zravn, k je že uno dvoje tok dobr. Včer sm pa neki čudnga spacala skp, pa je blo prov dobr....skuhala špinačne raviole, jih zmešala s tuno, origanom in mal tatarske, pa seveda sstanetova sol....za vseh deset prstov oblizat! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.