Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

kolk pa to stane, pa kje ste kupl to napravo?...a ni mal velka? kje jo mate pa spravljeno doma?

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Deli na socialnih omrežjih

Nadaljujem z odličnim nabavljanjem zelenjave v vrtu nasproti svojega doma x^x x:px

Zraven se pa še učim novosti :eek: :palec:

Zadnjič sem s kmetico pulila peso, pa mi jo zavije v časopis kar skupaj z perjem :eek: . Pa jo pobaram, kako in kaj in mi pravi:' Eh ti otrok preobjedeni :o|o: , liste narediš kot blitvo, je še boljše!' :eek: :inocent: x:Ix

Evo super recept, kjer lahko skuhate krompir dan prej, nato pa kosilo/večerjo spravite skupaj v 15 minutah x;)x

V osoljeni vodi skuham rdeč krompir (kateri koli, jaz maram rdeč x:px ) in ga dobro ohladim.

V težko neoprijemljivo ponev (ali teflonsko, NE navadno!) nalijem malo olivnega olja. Prižgem ogenj in narežem vanjo krompir na rezine. Posolim (važno!), in pustim, da se malo zapeče in prepraži, dobi barvico.

Blitvo, ali v tem primeru perje od pese oprem, narežem na rezance in dodam h krompirju. Na živahnem ognju mešam, da 'ubijem' x:Dx blitvo.

Slednjič dodam na kocke narezan masten sir (grojer, lahko nanoški, tolminc, oz. takega kot imate radi, le da je masten in polnega ter močnega okusa. Niso primerni plesnivi siri, ne razne mozzarelle, ne beli siri).

Dobro premešam, odstavim in popopram s sveže mletim poprom. x^x

<{POST_SNAPBACK}>Ebor, evo moj polnozrnat kruhek.

Mogoče oblika ravno ni najlepša (pač-avtomat), ampak okus pa x:px  x:px  x:px  :palec:

Ful lep kruhek!! Zgleda nadjamsi :yumy: :yumy: :yumy:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

mmm ruby mas dobre recepte :yumy: :yumy:

Mi bomo danes jurcke in lisicke s testeninami.

Vceraj sem se pa pregresila itak x:o)x Ze s malonino kupo s sladoledom... :yumy: pa tud kosilce je bilo kaloricno. Sam ce si na morju, skor mors to ( se tolazim )

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Zajtrk: koruzen kruh + bela kavica + veeelika šalca sadnega čaja

malčka: muesli + nav. jogurt

kosilo: zelenjavna juhica s piščančkom v sledovih...

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

ruby, tole je ful podobno, kot jaz delam...meni je vedno vsega skoda in potem poskusam in tudi

blitvico tako, ko je vsem 'prevelika' ubijem, pa isto z radicem... in vcasih krompir popecem pa jajce cez pa sir pa vse skupaj-ampak obvezno nekaj zelenega, da malo osvezi in zagreni....tale pesa je pa tudi super :palec:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

<{POST_SNAPBACK}>Ful lep kruhek!! Zgleda nadjamsi :yumy:  :yumy:  :yumy:

Res je :palec: ....bil x:Dx x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Ja videt je jako  dobro, kdaj ga pa lahko poskusim?

Ti ga pošljem s hitro pošto? x;)x x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>Hmm a ti tudi navodila prebereš.... dobra si....

Kad se mora, mora se..... :palec: No, ponavadi je pri nas tako......Kupimo stvar, jo razpakiramo, priklopimo na elektriko in se čudimo, zakaj ne dela..... :o|o: No, potem pa počasi preberemo navodila.....in ugotovimo kaj in kako x^x x^x x:o)x x;)x

Drugače pa smo danes jedli: kokošjo juho z zdrobovimi žličniki, riž s porom, zelenjava (paprika,paradižnik in korenček) pečena na žaru, zelena in pesina solata.

Smisel življenja je največja sreča

Ooo Ruby72..kot vedno odlično :palec: .....imela bi pa vprašanje...povprašaj no tvojo "zelenjadarico", če se da enako uporabit še kakšne druge liste....in upam, da vsaj razmišljaš še o Marsini ponudbi xDDx

Kokica, tvoj kruh je tudi na izgled lep :palec:

<{POST_SNAPBACK}>Res je :palec: ....bil x:Dx  x;)x

Ti ga pošljem s hitro pošto? x;)x  x:Dx

Kad se mora, mora se..... :palec: No, ponavadi je pri nas tako......Kupimo stvar, jo razpakiramo, priklopimo na elektriko in se čudimo, zakaj ne dela..... :o|o: No, potem pa počasi preberemo navodila.....in ugotovimo kaj in kako x^x  x^x  x:o)x  x;)x

Drugače pa smo danes jedli: kokošjo juho z zdrobovimi žličniki, riž s porom, zelenjava (paprika,paradižnik in korenček) pečena na žaru, zelena in pesina solata.

Hmm a ga nebi raje prinesla, mislim, da bo hitreje, pa še un poštar ga lahko po poti poje, kajne....

Hja navodila znajo biti tudi jako hecna... tako moji starši (predvsem mama in oče) niso priklopili mikrovalovke, ker je tam v navodilih pisalo, da lahko priklopiš le na šuko vtičnico (živijo v stari hiši, kjer ni šuko vtičnic) pa je sploh nista priklopila..... tako, da...

Mislem a pri vaši hiši sam jeste al še kej drugega počnete.... presneto, kaj pa linija?????

U hladilniku mam kislo zelje. Kaj nej z nem? Ma kdo kakšno dobro idejo, recept?

Jst predlagam joto. K ste glih na juhice navajeni, pa da nau pol pretežka hrana xDDx xsrcx

Čeprou men zdele ful bl sede kislo zelje z matevžom. :yumy: :yumy: :yumy:

pa če ste mesojedi še kake domače pečenice za zraven... ni pa muss x;)x

xsrcx

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Jah, jst ne vem recepta za matevža :inocent:

sam jst ga nardim tko kt pire krompir, pol pa namečem notr še mal fižola, pa pretlačim vse skupi; ok, nahitrco:

Olupljen, drobno narezan krompir skuham. Odlijem krompirjevko in jo prihranim za kako zelenjavno juhico v bližnji prihodnosti, lohk jo pa tut preč zaženeš. U glavnem, dodam maslo (ogenjček mam na minimumu) in rahlo malo zalijem z mlekom. pustim da se še zmer mal packa, vmes grem odpret fižolovo konzervo (odlij vodeno gnusobo, jst ga še splaknem), al pa v hladilnik po kuhan fižol, če ga glih mam x:Dx .

No, dozdele je tale mlek že zavrel, glihprou, stresem mal fižola po okusu v lonec s krompirjem. Vzamem štokerle, včasih pa kar mikser in zadevo poštokam al pa zmikasm v glihtapravo gostoto. Če je pregost, zalijem s krompirejvko al pa z mlekom, če je pa preredek, pa dodam mal več fižola. Eni namesto masla dajo rajš segrete ocvirke, jst pač ne. Posolim po okusu in navali narod x:Dx x:Dx

Zelje pa takole: zelje dam v konec, mal ga zalijem z vodo, dodam lovorjev list + kumino (jst jo dam v zrnju ful velik, ker mi je ful gut, drgač p za občuljivčke je boljša v prahu), eni dajo še črni poper v zrnju, jst pač ne. No ko zelje zavre, vre še neki cajta, pač po občutku, zihr pa cca 10 min (preveriš na ugriz - mora bit še mal čvrsto a vseeno prijetno kislega okusa). Tačas ko se zelje kuha, olupiš srednje veliko čebulo, narežeš na drobno (če se ti da, ni muss), prepražiš na olju (na ocvirkih je ful boljše), glihtolk, da postekleni. Pol poprašiš z moko, narediš do svetlega prežganja (SVETLEGA), pol to streseš h kuhanemu zelju. Premešaš. Če je pregosto, razredčiš z vodo, mogoče celo posoliš po okusu, jst pač ne. Še mal pregreješ celo zadevo in navali narod. x:Dx x:Dx

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

<{POST_SNAPBACK}>Hmm a ga nebi raje prinesla, mislim, da bo hitreje, pa še un poštar ga lahko po poti poje, kajne....

Mislem a pri vaši hiši sam jeste al še kej drugega počnete.... presneto, kaj pa linija?????

Hehehe...... x:Dx Se zmeniva, če ti meni spečeš tvoj kruhek x:Dx x:Dx x:Dx (aaaaa, je mogoče pečen v krušni peči? x?x ) :inocent:

:eek: Pa, saj ne jemo tako veliko :o|o: .....res pa je, da vsi radi "dobro" jemo, še najraje kaj nam všečnega :palec: x8Dx ....res pa je tudi, da se držimo načela : jesti vsaj enkrat na dan topel obrok x!x x!x x!x .....Takrat se cela naša družinica zbere, pa malo počvekamo, potem pa tako in tako vsak hiti na svoj konec (beri dejavnosti) x^x x^x .....Kosilo nam je nekakšen lep družinski obred xDDx xsrcx ....In ne mislim ga kar tako zavreč..... x^x

Smisel življenja je največja sreča

<{POST_SNAPBACK}>Naredila, točno tako (matevž, zele, klobasa) in  :yumy:

A veš kok časa sm pogrešala metevža, skor 20 let. Čist noben klinac v familiji ga ni znal narest (emancipirane ženske v familjiji x:Dx ) pa tut u gostilnah ga nism zasedila. Sm mislna, da je to blazen del pa spoh ni težko.

Hvala ti  x:Xx  x:Xx  x:Xx

Nema na čemu x:)x

Me veseli, da vam je teknilo :palec:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Če bo po sreči, bova z mami dons tud matevža pa repo....mi bl sede, k pa zele. Mesa pa sploh ne nucam zravn, k je že uno dvoje tok dobr. x:px

Včer sm pa neki čudnga spacala skp, pa je blo prov dobr....skuhala špinačne raviole, jih zmešala s tuno, origanom in mal tatarske, pa seveda sstanetova sol....za vseh deset prstov oblizat! :palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...