Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Če bo po sreči, bova z mami dons tud matevža pa repo....mi bl sede, k pa zele. Mesa pa sploh ne nucam zravn, k je že uno dvoje tok dobr. x:px /quote]

 

Pikica se priporočam x:)x

Mi smo pa dons jedli kislo zelje in pečenice- bljek :xx!:

Zaupam, da je življenje na moji strani. Svobodno in radostno se izražam.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Hehehe...... x:Dx Se zmeniva, če ti meni spečeš tvoj kruhek x:Dx  x:Dx  x:Dx  (aaaaa, je mogoče pečen v krušni peči? x?x ) :inocent:

 

:eek: Pa, saj ne jemo tako veliko :o|o: .....res pa je, da vsi radi "dobro" jemo, še najraje kaj  nam všečnega :palec:  x8Dx ....res pa je tudi, da se držimo načela : jesti vsaj enkrat na dan topel obrok x!x  x!x  x!x .....Takrat se cela naša družinica zbere, pa malo počvekamo, potem pa tako in tako vsak hiti na svoj konec (beri dejavnosti)  x^x  x^x .....Kosilo nam je nekakšen lep družinski obred xDDx  xsrcx ....In ne mislim ga kar tako zavreč..... x^x

Ja prou, ko ga spet spečem ti javim, v navadni pečici je spečen , no ni lih navadna dokaj sofisticirana je (moram rečt, da sem en dan rabu, da sem jo usposobu za delovanje- jasno nisem prebral navodil, da se mora najprej uro nastavt, da če tega ni ne dela... mislm....)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Ruby, kako se že reče onim italijanskim zmletim nogicam v lastni koži :8):

Danes sem si privoščil eno x:px

stacino di maiale ali kako že :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jst sm se pa včeri povabla h mat na kosilo: sva mele zelenjavno juhico, pečene sardine, kuhan krompir v kosih, paradižnikovo solato. Za posladek pa sladko belo grozdje :yumy: :yumy: :yumy:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ruby, kako se že reče onim italijanskim zmletim nogicam v lastni koži :8):

Danes sem si privoščil eno x:px

stacino di maiale ali kako že :8):

 

 

Cotechino (izg. kotekino), značilna božična 'klobasa' Lombardije, pa Emiglie-Romagne.

Jaz pa ne maram predelanega mesa, razen tatarca, katerega rigorozno naredim sama x^x , na ortodoksen način :eek: x^x

 

Stane, verjetno si dobil asociacijo na

'Stinco di maiale', kar pomeni pujskova krača

 

Ampak če greš v Kubed pri Kp, po domače Ćubed, obvezna etapa 'gostilna' (je samo ena), gospodarica je Varaždinka Blaženka, ki naredi najboljše telečje krače na svetu x:px . Pred tem naročiš njihvo čuveno 'mešano predjed'; vroč hlebček iz peči, 6-7 vrst raznih koleščkov domačih salam, klobasic, pršutov, pancet, pa ene dve sorti sira.

 

Pa na svojo sol ne pozabi, ker te po takem obedu mal zvije :eek: :wOOt: :madpro:

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Enja xsrcx :palec: ,

Bom vprašala mojo kmetico, veš, je prava Istranka, pri nas pa smo učitelji Škotov in Gorenjcev :eek: :o|o: :V: x:Ix

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Cotechino (izg. kotekino), značilna božična 'klobasa' Lombardije, pa Emiglie-Romagne.

Jaz pa ne maram predelanega mesa, razen tatarca, katerega rigorozno naredim sama  x^x , na ortodoksen način  :eek:  x^x

 

Stane, verjetno si dobil asociacijo na

'Stinco di maiale', kar pomeni pujskova krača

E, to, stinco di maiale, bravo. Ampak ni krača, je bolj podobno klobasi, le da je namesto v črevo, ta mleta krača polnjena kar v kožo, pa še kosti so notri. No, pujskovi polnjeni parklji.

Se pa ne spomnim, da bi se temu reklo cotechino :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Evo tegale si pomlatil, je imela Wanessa prav: zampone

Točno. Ampak tega capina x:Dx nisem jedel nikoli drugje, kot na avtocesti in če bi se uradno tako imenoval, bi si zapomnil. Verjetno je to narečni izraz :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Tu ti pa prilagam še spisek tipičnih italijanskih pujskovih dobrot:

 

Tipični italijanski pršuti, salame, pancete, speki, klobase......

Jao, si mi naredila sline in vzbudila lepe spomine na moja česta potepanja po Italiji. x:px

Kako se že reče onim močno kuhanim vampom, položenim v kruh kot sendvič. V Firencah na tržnici so bili najboljši x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Ah, slaba se piše nepoznavalcem jezika  :vragec:  x:Dx

 

So obsojeni na menze ob avtocesti, da lahko hrano s prstom izberejo  x:px  x:Dx  xg:Dx

Ne, ne, največkrat sem s ceste zavil v Dolo na ribe, na avtocesti pa seveda včasih tudi kaj mazneš x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Jao, si mi naredila sline in vzbudila lepe spomine na moja česta potepanja po Italiji. x:px

Kako se že reče onim močno kuhanim vampom, položenim v kruh kot sendvič. V Firencah na tržnici so bili najboljši x^x

 

Trippa/vampi :sick:

 

Jao, xrolleyesx od pujska samo kakšen dober pršut, pa sem ga jedla malo povsod po svetu kjer ga poznajo, ampak čez našega kraškega, sušenega na burji- GA NI! x^x

 

Pa kakšne suhomesnate dobrote, ki najdejo mesto zraven sarm tudi, pa šunka pečena v testu x:px

 

Joj, SAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARME, uh, bi jih jedla, samo še ni zelja.... :sori:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Trippa/vampi :sick:

 

Jao, xrolleyesx  od pujska samo kakšen dober pršut, pa sem ga jedla malo povsod po svetu kjer ga poznajo, ampak čez našega kraškega, sušenega na burji- GA NI! x^x

 

Pa kakšne suhomesnate dobrote, ki najdejo mesto zraven sarm tudi, pa šunka pečena v testu  x:px

 

Joj, SAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARME, uh, bi jih jedla, samo še ni zelja.... :sori:

Ja, ja, triper x:Dx

To o kraškem pršutu imaš prav, toda le, če je soljen z naravno soljo, kar pa je bilo do nedavna in morda je celo še, v Sloveniji uradnim proizvajalcem prepovedano.

Tako da tistega, ki ga dobiš v trgovinah, še moj maček ne mara x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Krompircek sem za kosilo. Pecen pa solata. V easy.

 

Lih kar sem pa naredila eno zelooo lahko ( lahko za narest) pecivo ( se se pece, o rezultatu porocam). Bom najprej familijo zamorila s tem, da probajo :inocent: x:Dx

 

Torej:

4 velika jabolka

2 žlici limoninega soka

2 žlici sladkorja

3/4 skodelice moke (lahko tudi polnozrnata)

1/2 skodelice kokosa

1/2 skodelice ovsenih kosmičev

1/2 skodelice sladkorja

100 g masla

 

Jabolka olupimo in narežemo na rezine. V kozico damo jabolka, limonin sok in sladkor. Dušimo tako dolgo, da se jabolka zmehčajo.

 

V posebni posodi zmešamo moko, kokos, ovsene kosmiče in sladkor. Maslo raztopimo in prelijemo čez suhe sestavine. Premešamo, da dobimo drobtine.

 

Pečico segrejemo na 175 stopinj C. Pekač ali jensko posodo namastimo in vanjo damo jabolka. Čez jabolka damo drobtine iz suhe mase.

Pečemo 20-25 minut oz. tako dolgo, da je skorjica zlata in hrustljava.

 

Bomo vidl x:Dx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x;)x

 

 

Mislim da se temu tvojemu receptu reče Apple Crumble, sladica izvira iz anglije.

Večrat naredila ko sva dobila kakšne obiske x;)x

 

Ti pa že jaz lahko povem, da je slastno :yumy:

 

Pa dober tek x;)x

 

Sončk x:)x

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včer sm jedla špagete s puranom in bučkami v smetanovi omaki... :yumy:

 

Dons pa stefani pečenko, pire pa zeleno solato...sm bl a všparu na kosilu med službama, me je prjel. Drgač je pa mami klicala, kdaj pridm, k je neki dobrga skuhala, bo treba hit damu... x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Se mi zdi da sm preveč pojedla... dopoldne sicer nič - samo en kakav.... potem ok 5h pop kosilo - juhica + špageti s paradižikom... in potem zvečer spet malo tortilja čipsa - grozno tole s čipsom - že skoraj odvisnost - nujno morm vsak teden 1x malo čipsa... x:px x:Dx
Live and let live! Life is beautiful!!!!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...