Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

jaz pa nocem kuhat, ker ze vnaprej razmisljam o pomivanju, ki ga ne preensem.

:horro-cb: :nuke:

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

 

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

 

 

 

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sirov burek.

ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!

ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!

ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!

ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!

ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!

ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!

ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!

ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!

ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!

ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!

ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!

ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

4 pohana sira

xrolleyesx sklanjatev še bolj mastna ko jed :ermm:

*

 

Naredila pesto. x^x Kupila večji šop bazilike, jo namočila v mrzlo vodo.

Potem sem jo na hitro osmukala in razdelila po prtu, da se osuši.

 

Pesto delam po svoje, nikoli v vazice ne dodam ovčjega sira, ki salso naredi žarko po tednu dni hladinika.

Pravi pesto ( iz glagola pestare/ (s)tolči, steptati, zgaziti),bi bilo treba stolči v možnarju.

Samo.. ga naredim vsako leto kakšno vazico, nimam moči za fore z možnarjem :fiju:

Recept za originalni genovski pesto pravi, da gre en česen vsakih 30 listov bazilike.

Jaz dam 2 večja režnja, oz. bistveno manj, ker ga ne prebavljamo dobro.

 

V mali električni mlinček dam baziliko, česen in vključim. V malem curku dodajam dobro olivno olje, ki ne sme biti premočno! Dodam malo grobe soli. Pustim, da se naredi dobra homogena masa- salsa.

Z nožem zdrobim pinole, jih ne meljem, ker izgubijo svoj okus in jih dodam k salsi. S pestom napolnim majhne vazice, ki sem jih skrbno oprala in razkužila v pečici. Dobro jih zatisnem s pokrovčkom in dam v lonec z vodo, segrevam do mere, da se hermetično zaprejo vazice. Če naredim samo nekaj vazic, jih toplotno ne obdelujem, ker je olje dovolj močen konzervans, da se pesto obdrži tri tedne.

Ko skuham pasto, jo zabelim s pestom in posujem z dobrim ovčjim sirom, ki ga naribam na velike luknje vsakič sproti. x;)x

 

Ideja za ozimnico x;)x , no, pri nas pesto še nikoli ni zdržal do prvega dne jeseni :fiju:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

xrolleyesx sklanjatev še bolj mastna ko jed :ermm:

*

 

Naredila pesto. x^x Kupila šop bazilike, jo namočila v mrzlo vodo.

Potem sem jo na hitro osmukala in razdelila po prtu, da se osuši.

Pesto delam po svoje, nikoli v vazice ne dodam ovčjega sira, ki salso naredi žarko po tednu dni hladinika.

Pravi pesto ( iz glagola pestare/ (s)tolči, steptati, zgaziti),bi bilo treba stolči v možnarju.

kaj še dodaš, prosim?

http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

xrolleyesx sklanjatev še bolj mastna ko jed :ermm:

*

 

Naredila pesto. x^x Kupila večji šop bazilike, jo namočila v mrzlo vodo.

Potem sem jo na hitro osmukala in razdelila po prtu, da se osuši.

 

Pesto delam po svoje, nikoli v vazice ne dodam ovčjega sira, ki salso naredi žarko po tednu dni hladinika.

Pravi pesto ( iz glagola pestare/ (s)tolči, steptati, zgaziti),bi bilo treba stolči v možnarju.

Samo.. ga naredim vsako leto kakšno vazico, nimam moči za fore z možnarjem :fiju:

Recept za originalni genovski pesto pravi, da gre en česen vsakih 30 listov bazilike.

Jaz dam 2 večja režnja, oz. bistveno manj, ker ga ne prebavljamo dobro.

 

V mali električni mlinček dam baziliko, česen in vključim. V malem curku dodajam dobro olivno olje, ki ne sme biti premočno! Dodam malo grobe soli. Pustim, da se naredi dobra homogena masa- salsa.

Z nožem zdrobim pinole, jih ne meljem, ker izgubijo svoj okus in jih dodam k salsi. S pestom napolnim majhne vazice, ki sem jih skrbno oprala in razkužila v pečici. Dobro jih zatisnem s pokrovčkom in dam v lonec z vodo, segrevam do mere, da se hermetično zaprejo vazice. Če naredim samo nekaj vazic, jih toplotno ne obdelujem, ker je olje dovolj močen konzervans, da se pesto obdrži tri tedne.

Ko skuham pasto, jo zabelim s pestom in posujem z dobrim ovčjim sirom, ki ga naribam na velike luknje vsakič sproti. x;)x

 

Ideja za ozimnico x;)x , no, pri nas pesto še nikoli ni zdržal do prvega dne jeseni :fiju:

 

Pismo kje jemlješ te super recepte? Samo tega z vazicami ne razumem. Kako to izgleda? Lahko prilepiš kakšno slikco?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pismo kje jemlješ te super recepte? Samo tega z vazicami ne razumem. Kako to izgleda? Lahko prilepiš kakšno slikco?

 

:eek: Kako kje jemljem te recepte? Že generacije se tako prehranjujemo. x^x To je mediteranska hrana; primorska/istrska/tržaška/ italijanska.

 

Kaj te zanima v zvezi z vazami?

Prihranim od kakšnih posebnih marmeladic, mostard in podobnega majhne steklene vaze, ki imajo dober pokrov. Pesto je desertna dobrota, tega pač ni proizvajati v industrijskih količinah!

Vaze dobro operem ter posušm in steriliziram v vroči pečici. Če ne nameravam pesto v roku treh tednov porabiti, vaze toplotno obdelam, kot marmelado na primer.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek: Kako kje jemljem te recepte? Že generacije se tako prehranjujemo. x^x To je mediteranska hrana; primorska/istrska/tržaška/ italijanska.

 

Kaj te zanima v zvezi z vazami?

Prihranim od kakšnih posebnih marmeladic, mostard in podobnega majhne steklene vaze, ki imajo dober pokrov. Pesto je desertna dobrota, tega pač ni proizvajati v industrijskih količinah!

Vaze dobro operem ter posušm in steriliziram v vroči pečici. Če ne nameravam pesto v roku treh tednov porabiti, vaze toplotno obdelam, kot marmelado na primer.

 

Aha. Zdaj pa razumem. Veš, mi smo bolj brez domišljije laže in imenujemo vaza samo tisto kamor lahko daš rože. In te stvarce ponavadi nimajo pokrova, zato nisem razumel kako naj izvedem kar si opisala.

Hvala za pojasnilo. Bom preizkusil ob prvi priložnosti.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Bom preizkusil ob prvi priložnosti.

Tisočletja je človek tako konzerviral začimbe, le pasteriziral jih ni, pač pa dobro solil.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Naredila pesto. ...Ko skuham pasto, jo zabelim s pestom in posujem z dobrim ovčjim sirom, ki ga naribam na velike luknje vsakič sproti. x;)x

 

x:px x:px x:px

dva vprašanjca :inocent:

pinjole: ali jih kupiš v pakungi (v merkatorju sem videla pakunge po 100g po zmerni ceni) ali kje drugje (tržnica)?

 

pašta: kako uporabljaš pesto; milsm, ko je pašta kuhana, jo premešaš v posodi, kjer si zgolj pogrel pesto ali le-tega posuješ/pokapljaš po pašti in čez naribaš ovčji sir?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz bom tudi polnila bučke - spet. Igram se z mislijo, da bi jih napolnila z morskimi sadeži. Definitivno so zelo dobre, če jih napolnim s tuno in porom, ter prelijem s kislo smetano z jajčkom. Tudi z mletim mesom so ok.

Nekak ne vem, kako naj pripravim tele morske sadeže, jih naj podušim na oljčnem olju na brzake ali kak..tole bom malo preštudirala..ampak se mi vedno bolj dozdeva, da jih bom podušila na čebuli, pa kakšno zelenjavo zraven fliknila..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Oooooo thenx. verjetno bi na koncu pozabila(na česen)..z mocarelo še nisem probala..pa je menda res čas, da tole sprobam.. :palec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

dans bom za kosilo pripravila bobiče :2src:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včer sm nardila bučnico (štrudel iz buč) x:px x:px

 

Cookie! Takoj bi se povabila k tebi na papico x:Ix x:Ix Izvrstno se sliši :yumy:

 

Mami je naredila odlično zelenjavno lazanjo. Spet imam tiste dni, ko sem doma in se klanjam mami in njenim jedem :yumy: x;)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

xDDx sej je blo dobro x8Dx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Se pripravljaš na Nikorete x:)x

 

 

x:Dx SKORO NA NEKI TAKEGA...HIHIHI...

 

drgač pa...

Z:kava in skutina torta...

M: /

K: /

M: /

V: goveja juha z zlatimi kroglicami,široki rezanci z ragujem,zelena solata in sladica - jagodni puding s smetano...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...