RUSLANA 27. julij 2007 Prijavi Deli 27. julij 2007 Z: kava in čokoladna torta...M: /K: /M: /V: gulaž in žganke ter sladica - princeska... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mia4aerobics 27. julij 2007 Prijavi Deli 27. julij 2007 jaz pa nocem kuhat, ker ze vnaprej razmisljam o pomivanju, ki ga ne preensem. Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rdeča Jagoda 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Sirov burek. Citiraj ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA! ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 ribe, solata, kozarček vinčka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 4 pohana sira sklanjatev še bolj mastna ko jed * Naredila pesto. Kupila večji šop bazilike, jo namočila v mrzlo vodo. Potem sem jo na hitro osmukala in razdelila po prtu, da se osuši. Pesto delam po svoje, nikoli v vazice ne dodam ovčjega sira, ki salso naredi žarko po tednu dni hladinika.Pravi pesto ( iz glagola pestare/ (s)tolči, steptati, zgaziti),bi bilo treba stolči v možnarju.Samo.. ga naredim vsako leto kakšno vazico, nimam moči za fore z možnarjem Recept za originalni genovski pesto pravi, da gre en česen vsakih 30 listov bazilike.Jaz dam 2 večja režnja, oz. bistveno manj, ker ga ne prebavljamo dobro. V mali električni mlinček dam baziliko, česen in vključim. V malem curku dodajam dobro olivno olje, ki ne sme biti premočno! Dodam malo grobe soli. Pustim, da se naredi dobra homogena masa- salsa.Z nožem zdrobim pinole, jih ne meljem, ker izgubijo svoj okus in jih dodam k salsi. S pestom napolnim majhne vazice, ki sem jih skrbno oprala in razkužila v pečici. Dobro jih zatisnem s pokrovčkom in dam v lonec z vodo, segrevam do mere, da se hermetično zaprejo vazice. Če naredim samo nekaj vazic, jih toplotno ne obdelujem, ker je olje dovolj močen konzervans, da se pesto obdrži tri tedne.Ko skuham pasto, jo zabelim s pestom in posujem z dobrim ovčjim sirom, ki ga naribam na velike luknje vsakič sproti. Ideja za ozimnico , no, pri nas pesto še nikoli ni zdržal do prvega dne jeseni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 sklanjatev še bolj mastna ko jed * Naredila pesto. Kupila šop bazilike, jo namočila v mrzlo vodo. Potem sem jo na hitro osmukala in razdelila po prtu, da se osuši.Pesto delam po svoje, nikoli v vazice ne dodam ovčjega sira, ki salso naredi žarko po tednu dni hladinika.Pravi pesto ( iz glagola pestare/ (s)tolči, steptati, zgaziti),bi bilo treba stolči v možnarju.kaj še dodaš, prosim? Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 kmal dobim ceu kup skute... pol ste pa najebale, razn če ne Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 kaj še dodaš, prosim?Sem že dodala zgoraj celo proceduro. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 sklanjatev še bolj mastna ko jed * Naredila pesto. Kupila večji šop bazilike, jo namočila v mrzlo vodo.Potem sem jo na hitro osmukala in razdelila po prtu, da se osuši. Pesto delam po svoje, nikoli v vazice ne dodam ovčjega sira, ki salso naredi žarko po tednu dni hladinika.Pravi pesto ( iz glagola pestare/ (s)tolči, steptati, zgaziti),bi bilo treba stolči v možnarju.Samo.. ga naredim vsako leto kakšno vazico, nimam moči za fore z možnarjem Recept za originalni genovski pesto pravi, da gre en česen vsakih 30 listov bazilike.Jaz dam 2 večja režnja, oz. bistveno manj, ker ga ne prebavljamo dobro. V mali električni mlinček dam baziliko, česen in vključim. V malem curku dodajam dobro olivno olje, ki ne sme biti premočno! Dodam malo grobe soli. Pustim, da se naredi dobra homogena masa- salsa.Z nožem zdrobim pinole, jih ne meljem, ker izgubijo svoj okus in jih dodam k salsi. S pestom napolnim majhne vazice, ki sem jih skrbno oprala in razkužila v pečici. Dobro jih zatisnem s pokrovčkom in dam v lonec z vodo, segrevam do mere, da se hermetično zaprejo vazice. Če naredim samo nekaj vazic, jih toplotno ne obdelujem, ker je olje dovolj močen konzervans, da se pesto obdrži tri tedne.Ko skuham pasto, jo zabelim s pestom in posujem z dobrim ovčjim sirom, ki ga naribam na velike luknje vsakič sproti. Ideja za ozimnico , no, pri nas pesto še nikoli ni zdržal do prvega dne jeseni Pismo kje jemlješ te super recepte? Samo tega z vazicami ne razumem. Kako to izgleda? Lahko prilepiš kakšno slikco? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Pismo kje jemlješ te super recepte? Samo tega z vazicami ne razumem. Kako to izgleda? Lahko prilepiš kakšno slikco? Kako kje jemljem te recepte? Že generacije se tako prehranjujemo. To je mediteranska hrana; primorska/istrska/tržaška/ italijanska. Kaj te zanima v zvezi z vazami?Prihranim od kakšnih posebnih marmeladic, mostard in podobnega majhne steklene vaze, ki imajo dober pokrov. Pesto je desertna dobrota, tega pač ni proizvajati v industrijskih količinah!Vaze dobro operem ter posušm in steriliziram v vroči pečici. Če ne nameravam pesto v roku treh tednov porabiti, vaze toplotno obdelam, kot marmelado na primer. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Kako kje jemljem te recepte? Že generacije se tako prehranjujemo. To je mediteranska hrana; primorska/istrska/tržaška/ italijanska. Kaj te zanima v zvezi z vazami?Prihranim od kakšnih posebnih marmeladic, mostard in podobnega majhne steklene vaze, ki imajo dober pokrov. Pesto je desertna dobrota, tega pač ni proizvajati v industrijskih količinah!Vaze dobro operem ter posušm in steriliziram v vroči pečici. Če ne nameravam pesto v roku treh tednov porabiti, vaze toplotno obdelam, kot marmelado na primer. Aha. Zdaj pa razumem. Veš, mi smo bolj brez domišljije laže in imenujemo vaza samo tisto kamor lahko daš rože. In te stvarce ponavadi nimajo pokrova, zato nisem razumel kako naj izvedem kar si opisala.Hvala za pojasnilo. Bom preizkusil ob prvi priložnosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Bom preizkusil ob prvi priložnosti.Tisočletja je človek tako konzerviral začimbe, le pasteriziral jih ni, pač pa dobro solil. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
RUSLANA 29. julij 2007 Prijavi Deli 29. julij 2007 Z:kava in čokoladne palčke...M: /K: /M: /V: pohane ribe,paradajzova in murkina solata in sladica - ribane jabolke z mletimi orehi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 30. julij 2007 Prijavi Deli 30. julij 2007 Naredila pesto. ...Ko skuham pasto, jo zabelim s pestom in posujem z dobrim ovčjim sirom, ki ga naribam na velike luknje vsakič sproti. dva vprašanjca pinjole: ali jih kupiš v pakungi (v merkatorju sem videla pakunge po 100g po zmerni ceni) ali kje drugje (tržnica)? pašta: kako uporabljaš pesto; milsm, ko je pašta kuhana, jo premešaš v posodi, kjer si zgolj pogrel pesto ali le-tega posuješ/pokapljaš po pašti in čez naribaš ovčji sir? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 31. julij 2007 Prijavi Deli 31. julij 2007 Jaz bom tudi polnila bučke - spet. Igram se z mislijo, da bi jih napolnila z morskimi sadeži. Definitivno so zelo dobre, če jih napolnim s tuno in porom, ter prelijem s kislo smetano z jajčkom. Tudi z mletim mesom so ok. Nekak ne vem, kako naj pripravim tele morske sadeže, jih naj podušim na oljčnem olju na brzake ali kak..tole bom malo preštudirala..ampak se mi vedno bolj dozdeva, da jih bom podušila na čebuli, pa kakšno zelenjavo zraven fliknila.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 31. julij 2007 Prijavi Deli 31. julij 2007 pa na česn ne pozabit mogoče bi celo namesto smetane in jajčke dala gor mocarelo Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 31. julij 2007 Prijavi Deli 31. julij 2007 Oooooo thenx. verjetno bi na koncu pozabila(na česen)..z mocarelo še nisem probala..pa je menda res čas, da tole sprobam.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 31. julij 2007 Prijavi Deli 31. julij 2007 dans bom za kosilo pripravila bobiče Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 31. julij 2007 Prijavi Deli 31. julij 2007 Včer sm nardila bučnico (štrudel iz buč) Cookie! Takoj bi se povabila k tebi na papico x:Ix Izvrstno se sliši Mami je naredila odlično zelenjavno lazanjo. Spet imam tiste dni, ko sem doma in se klanjam mami in njenim jedem Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 1. avgust 2007 Prijavi Deli 1. avgust 2007 sej je blo dobro Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
RUSLANA 1. avgust 2007 Prijavi Deli 1. avgust 2007 jaz pa danes za spremembo nisem jedla nič... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 4. avgust 2007 Prijavi Deli 4. avgust 2007 nardila sm si rižoto s česnom, piščancem, bučkami, curryjem in smetanovo omako, s priokusom parmezana. Da bi še angelčki jedli, če bi ritke meli. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. avgust 2007 Prijavi Deli 4. avgust 2007 jaz pa danes za spremembo nisem jedla nič... Se pripravljaš na Nikorete Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
RUSLANA 4. avgust 2007 Prijavi Deli 4. avgust 2007 Se pripravljaš na Nikorete SKORO NA NEKI TAKEGA...HIHIHI... drgač pa...Z:kava in skutina torta...M: /K: /M: /V: goveja juha z zlatimi kroglicami,široki rezanci z ragujem,zelena solata in sladica - jagodni puding s smetano... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. avgust 2007 Prijavi Deli 4. avgust 2007 SKORO NA NEKI TAKEGA...HIHIHI... ne daj se Ines Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.