Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Guest mačona
jaz pa spet njoke s smrdljivim sirom. x:Dx če ne vem, kaj naj drugega, tako da je ta stvar vsaj enkrat na teden na mojem jedilniku. xnckrivx
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dans si kom pa kupla veliko porcijo čevapčičev z veliko,veliko ćebule...To bo moje kosilo...Njam,njam..Komi čakam,da se konča služba... x;)x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz pa spet njoke s smrdljivim sirom. x:Dx če ne vem, kaj naj drugega, tako da je ta stvar vsaj enkrat na teden na mojem jedilniku. xnckrivx

sej so x:px

ves kaj stvari je seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..... x;)x sam ja no, rabis vec casa za pripravit kot njoke (posebej, ce so kupljeni) xDDx

hehe... js danes delam "ciganski golaz" x:px :2src:

tist ful paradiznika na preprazeni cebuli na konc pa se jajcka x^x x:Dx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

 

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz pa še razmišljam, če bi burek ali paniran sir s pečenim krompirčkom ... pa solato ...

 

potem pa definitivno torto, da ne bi slučajno stara postala .. bi bil kriminal

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona
delam si zelenjavno rižoto. na olivcu sem prepražila čebulo, česen, paradižnik, papriko, jajčevce in malo Barilline ricotte sem dodala x:px . zraven bo solata iz paradižnika, kumar in paprike. za posladek pa imam veliko milko s celimi lešniki, ker sem danes žalostna in si bom privoščila.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:inocent: x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

kaj se pa ti režiš???

 

Veš kaj so bli dobri čevapčiči...pa tolk čebule mi je dal...njam ,njam... x;)x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za kosilčka smo danes jedli:

-zelenjavno juho

-solatko; skuhala sem rjav riž, popekla malo bučk in ostrigarjev, narezala papriko (zeleno + rdečo), paradižnik, por, malo indijskih oreščkov, sončničnih semen, liste zelene solate, feta sir; na koncu še malo olivnega olja in začimb za solato. Riž sem lepo naložila na rob krožnika in na sredino dodala zelenjavo in feto, prelila z oljem dodala začimbe in zdravo sol. Okusno in nasitno.

 

 

x:px

Smisel življenja je največja sreča
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

delam si zelenjavno rižoto. na olivcu sem prepražila čebulo, česen, paradižnik, papriko, jajčevce in malo Barilline ricotte sem dodala x:px . zraven bo solata iz paradižnika, kumar in paprike.

 

Ricotta= italijanska beseda za - skuto.

xrolleyesx Jaz se v Slovenijo vozim ponjo, ni je čez mariborsko nepasirano x^x , italijanske pa so mi :xx!: :sick: , še žaganje ima več okusa. xrolleyesx

 

Katerakoli že skuta, stvar okusa pač, nikoli je ne kuhamo, kot tudi smetane ne. Dodajamo na koncu, ko je jed že odstavljena iz ognja.

 

Pozor tudi pri praženju, ker imajo različne sestavine različen čas kuhanja. Če pražimo sočasno čebulo in česen , slednji porjavi in postane grenek, medtem ko čebula še ni niti zasteklenela.

 

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona

pomota - dodala sem Barillino omako z ricotto, ne pa same ricotte.

 

da se najprej spraži čebula, česen pa doda na koncu, to pa vem (tudi jaz poznam kakšno kuharko tajno, čeprav sem lesena v kuhinji x:Dx x^x ).

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aha, v tisto omako dodajo naribno skuto, ki je precej trda, v bistvu trd mladi sir.

Drugič lahko probaš omaki iz iste serije- s provolonejem 'Con il provolone' in taleggiom 'Con il taleggio' xokx

Provolone je močen, zorjen sir, odličen tudi za na žar.

Drugi je najbolj žlahten sir iz družine plesnivcev, zelo nežnega okusa.

 

Kar se tiče kuharskih napotkov- nič osebnega-.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hehehehehe, vse Barilline omake moram sprobati. x:px :palec:

Meni so vse ( razen mesnih ) odlične :yumy: xyesx

 

Zadnjič sem v Italiji kupila gromozanske makarone ( veliko vrst ima že ta firma, pa vsi so 3krat večji od "navadnih" ). Je zelo zanimivo jest take velike x:Dx Samo so mi všeč xyesx

 

Drugače sem pa danes.

Doma narjene zelenjavne polpete, zeleno solato s fižolom, pa jogurt z doma narejenimi "mussliji". Dober dan je bil glede tega :palec:

 

Poskušam se izogibat kruha, pa cukra.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pekla "primorski štrukel" po Pavlič-evi:

za 5 os (no, pr men je ratal za velikost 1 srednje visoke torte)

2 jogurtova lončka pšeničnega zdroba (gres)

2 jog.lončka rjavega sladkorja

2 jog.lončka polnozrnate (ali pirine) moke

1 dcl dobrega olivca + 3 dcl mleka (lahko nadomestimo z 4 dcl tekoče sladke smetane - to sm vzela jst)

sezonsko sadje (jst sm vzela 6 srednjih banan - nakolutala)

olivc za pomastitev pekača

Postopek:

zmešala sladkor, moko, zdrob. Na pomaščen pekač (jst mam unga za peko tort/pit) stresi polovico mešanice. Čez naloži sadje, posuj z drugo polovico mešanice. Prelij s smetano oz. mešanico mleka in dobrega olivca. Lahko narediš v več plasteh (priporočljivo, jst nism). Priporočam, da pekač še mal pretresete, da se tekočina lepo porazdeli po pekaču, oz z vilico mal prešpikat, da pride tekočina za zihr povsod. Daj v hladno električno pečico in peci 45min na 200°C. Jej mlačno ali hladno x:px x:px x:px

 

Aja, polovica je zmankala že včeri x:o)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

cookie to se pa fuuuuuul njami bere x:px ni cudn da je polovica, ze vceri zmanjkala :2src:

pridna, da se spravis kaj takega pacat x:Ix :palec: x;)x

js pa trenutno kr napolitanke hrustam x^x

 

 

hmmm...temu pri nas pravimo sataraš...ciganski golaž je čisto nekaj drugega...

pomlatli skledo zabeljenega...z ocvirki in kislo smetano...krompirja v kosih s stročjim fižolom...

aja...sataras je ja uno k mas cel kup mesanic, od paprike, cebule, paradiznika, fizola, jajcke, riza... ciganski golaz je tko zgleda na 101 nacin x:px z vsemi raznimi mesanicam :xx!: nc vec mi ni jasn kaksna tocn je razlika? :inocent: uglavnem za nas je ciganski golaz samo preprazena cebula, fuuuuuuuuuul paradiznika (nic drugega), zacimbe pa jajcka... x:Dx xsrcx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

 

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

nič, ker je polna luna :frog:

Morigenos

“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz pa pravkar večerjam zžvrkljana jajčka in vegetariansko hrenovko (to prav ni pravično, kako so drage v primerjavi z mesnimi).

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za kosilo sem jedla stročji fižol z veliko,veliko čebule,pomfri in perutničke... x:px

Prejle sem pa zmazala tri kepice sladoleda-rum-punč,limona in jagoda..Zdjle pa jem moje najljubše bombone-Katjes-Yoghurt gums-brez maščob... x:px x^x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...