Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

klasika...že dva dni juha z vrečke pa čaja na litre....se sploh ne spomnim več, kdaj sem nazadnje jedla juho z vrečke x:Dx ...bo treba še eno čistilno izvest pol za odplak vse kemije xcivx

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Deli na socialnih omrežjih

sej sej ... uno k sto kil zelenjave namečeš not pa je... mogoče kšno kocko pa je :palec: za prečistit... iz vrečke bo zih dons... xrolleyesx sicer ni velikrat.. skor nikol... jz si jo nardim kdr mam mačka pa se mi ne da packat... :fiju:
spet se mi je na bolš poslabšal

Wibo xribax ...jaz sem ena navadna tuna, rad pa bi bil Calvo xg:Dx

Mnja dietka....od jutri naprej x;)x čeprav mislim da je blo danes tako kosilo da lahko rečem od danes naprej x:Dx zime je konec pa žamet in puloverčki bodo šli dol potem bo treba pa v kake kavbojke skočit pa tanjše majčke oblečt...uh ja bo kar od danes naprej xg:Dx xg:Dx xg:Dx

aiwa tkole delaš "prečiščevalno" župco skor kt jst, samo dam še mal rezancev not x:Dx

Vržem govejo kocko v zavrelo vodo, zelenjavo (tisto že pripravljeno al pa sama namešam če je ni doma) pa rezance...

Za mačka (čeprav to je enkrat na sto let hvala bogu) pa isto brez rezancev ali drugih dodatkov samo da tistole POMI paradižnikovo mezgo not vlijem :xx!: x:Dx x;)x ampak gre :palec: :palec: :palec:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Hehe, kaj clovk naredi, ko pride ob pol 7h domov, pa ni cel dan nic jedel, pa se mu ne da kuhat..

Sem vrgla v ponev olje, cesen, olive in tri piscancja bedrca in dusila 20 minut, pa je tko dobr ratal, da sem se zdaj nazrla ko pujs. :o|o: Brez kruha, krompirja, dodatkov.. se mi ni dal..

Pa se na vecerjo sem cez dve uri povabljena... presenecenje...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

• 3 weeks later...

hm.. tofu..

kok ga pa prpravte tule?

a mal popečt ga je treba? Okusa njegovga se še nisem navadla čist, tak radirkast sir.. skor boljš vse tole brez tofuja.. no moram še probat ga.. mogoč pa drugič rečem drgač.. x:Ix zadnjič delala polnozrnate špagete z grahom in tofujem, pa ni blo švoh, sam a se da še kak ta tofu izboljšat.. x:Dx Mogoč bi ga mogla bolj popečt, al kaj sej ne vem, tko pa sem ga proti koncu dodala.. xrolleyesx

Mushi

glede na to, dasm u vegi restavraciji tut mal delu, she neki znam prpravt, ceprou 0 posebga al pa novga:

:: sestavine:

- sojina omaka (tamari, shoyu al katera podobna)

- sojin sir (tofu - najbols navaden in ne dimljen, dimljenga se uporablja za kej druzga)

- mal sojinga olja al pa olivnega olja

- lahko mal petersilja (ni nujno)

- lahko mal limonce (ni nujno)

- lahko mal zenfa (ni nujno)

:: priprava:

sojin sir narezes na rezine in ga namocis v sojino omako razredceno z vodo (razmerje cca. 1/3 = sojina omaka/voda). namakas cca. vsaj kake 45 minut.

pol vzames 1 ponev za jaca pect al podobno przges plin al pa elektriko, das u ponev sojin ole al pa oliven al pa pac 1 ole, cakas da se segreje (NE sme se kadit iz ola), in das not rezine sojiga sira. sojine rezine premikas vsake tolk casa, da se ne sprimejo na ponev (odvisno od kvalitete ponve). proti koncu jih lahk namazes z senfom in se take premazane z zenfom dodatno popeces, al pa tudi ce jih ne namazes z zenfom.

:: serviras in okrasis ::

takoj k kaki prilogi (OH), zrav das mal listicev petersilja in kako rezino limonce.

dober tek x:px :2src: xokkx

---------

hm.. tofu..

kok ga pa prpravte tule?

a mal popečt ga je treba? Okusa njegovga se še nisem navadla čist, tak radirkast sir.. skor boljš vse tole brez tofuja.. no moram še probat ga.. mogoč pa drugič rečem drgač..  x:Ix zadnjič delala polnozrnate špagete z grahom in tofujem, pa ni blo švoh, sam a se da še kak ta tofu izboljšat.. x:Dx Mogoč bi ga mogla bolj popečt, al kaj sej ne vem, tko pa sem ga proti koncu dodala.. xrolleyesx

druga uporaba pa je:

da ga razrezes na kocke in ga smesas med veliko skledo dobre in zdrave zelene solate (lah se mal radicha zravn al pa mesas rukulo al pa kero drugo podobno solato)!!! xsuperx xsuperx - to je men full dobr!! zravn das se mal zdroblenih laneni semen, olivno ole al pa soncnicno in bucno olje, lahko mal cesna, cist mal origana in bazilike, kisa in vode in pojes!!! x:px

in je 1 megasticen obrok z zelo mal OH !! tko poletni!!

ki vsebuje enencialne mascobe (omega 3 in 6), beljakovine, balstne snovi, tekocino, minerale.. :palec:

tretja in cetrta uporaba pa je:

dimljen sojin sir zamenas za vse mnogo vrst mesa (v joti, pasulju, lahko ga uporabis tudi v solati, v sarmi, etc...).

SOJANEZA: (nezna majoneza iz soje namesto jajc).

tofu, limonin sok, zenf. soncnicno olje, malcek vode, sol

zelo pomebno je RAZMERJE vsega, sicer je zanic!! jst delam po filingu.

zlo dobr!! x:px

SOJIN NAMAZ (lahko tudi kake druge strocnice)

skuhana sojina zrna, zelenjava, kapre, olje + miksanje.

v glavnem ejga stari: Yamie Oliver (al kwa je ze) se skrije x:Dx x:Dx :palec: x;)x

• 3 weeks later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...