Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Nosorog samo malo več discipline rabiš.

Itak je pa hujšanje odvisno od kombinacije hrane, ki jo zaužiješ in pa tvoje presnove.

Verjetno si pred leti (ko si že za zajtrk imel kosilo) malo lažje prebavljal...Z leti (s časom, ko se nepravilno prehranjuješ) se pa telo verjetno utrudi.

Samo stradanje pa tudi nima nobenega učinka, če telesa ne prepucaš vsaj delno.

 

Pa se ne bom pametne delala, ker sem sama ravno včeraj zvečer ob 01.00 šla na kebab :o|o:

...pa ne bi smela, ker imam še od nemčije naprej rjav flek na čelu (med očmi)...to pa pri meni pomeni, da ne presnavljam kot bi morala :inocent:

(preveč beljakovin npr)

 

*****

 

danes sem imela en čajčk, čez dan bom kak sadež (hruška, jabolko..sploh pa ker grem pop jabolka obirat) in kakšno fino štručko kruha, zvečer pa me čaka večerja, samo še ne vem kje

x^x

 

...še zmeraj samo krvava pod kožo...iz katere pač ne morem :fiju:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

 

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

 

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

 

afriški pregovor

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Torta Cubana x:px x:px x:px Bom pripravil, ko damu pridem! x;)x

 

 

:irs:

Cubana Cake

 

Chocolate Sponge layered with Chocolate buttercream and decorated with Chocolate flakes and dome centre.

 

http://shop.nirula.com/images/743.jpg

 

CAKE:

1 cup sugar

5 large eggs, separated

1/3 cup milk

1/2 tsp vanilla extract

1 cup all-purpose flour

1-1/2 tsp baking powder

1/2 tsp cream of tartar

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

uh, klarus, sem ti kar fauš. primorci pa znajo dobro za ljudi poskrbet, kar se hrane tiče x:px

 

meni se je polenta zaluštala, pa je itak da nimam, ker je moj ne mara. tako da še razmišljam ... na srečo še nisem lačna.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ogromno skledo solate x:px (itak, da kromir ni manjkal), za poslastico pa pečene banane s karamelno omako :xx!: Presladko!

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
ogromno skledo solate x:px (itak, da kromir ni manjkal), za poslastico pa pečene banane s karamelno omako :xx!: Presladko!

Ne, pač pa premalo slano.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona
ogromno skledo solate x:px (itak, da kromir ni manjkal), za poslastico pa pečene banane s karamelno omako :xx!: Presladko!

kar se hrane tiče, nič na tem svetu ne more biti presladko. x:px x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona
uuuu, bi sedla zdaj milka s celimi lešniki al pa tiramisu al pa sladoled ... še prej pa en sendvič s pršutom ali pa mastna pica s sirom ... eh, treba bo it do štacjona spet, celih 800 sit mam na kartici. x:Dx
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ej kako pa narediš šmorn? a debelo palačinko, ki jo pol razrežeš ali že kar na začetku maso začneš v ponvi mešat?

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona

jaz sem obupna, kar se tiče pečenja palačink. na vsak način pride ven šmorn. lesena sem za take zadeve. x:Dx kuhanje, cvrenje, dušenje in kar je še podobnih dolgočasnih postopkov - sovražim xrolleyesx, pečenje, packanje, ustvarjanje - ljubim. x^x x:Dx

 

bog ne daj, da se kdaj lotim flambiranja. :O: najbolje, da že vnaprej pokličem gasilce in rešilce. :vio: x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kot debelo palačinko x:o)x

z rumom pa limonino lupino x:px

 

meni je pa tisti v ponvi zmešan najbolj dober ... ga moj foter zna specialno naredit, meni pa zmeraj v sredini surov ostane :C:

 

v maso pa dam tisto mešanico za jabolčni štrudel, da po cimetu diši ... x:px

 

pa ananasov ali breskvov kompot zraven ... mmmmmmmm

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jz sem pa dans jedla en res dober malinov štrudl,med drugim..

Matr ,jz tolk obožujem maline,bi jih non stop jedla.. x:px x^x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

bla sem v eni izmed najboljših gostiln kar jih je možno x^x :palec: delajo na kvaliteti in ne kvantiteti...drugače so pa v takih rovtah, da nebi več znala nazaj x:Dx

jed pa smo:

 

domači(dejansko) mlinci s piščančjo obaro in parmezanom

svinski zvitki polnjeni s pršutom, pečen paradižnik in pečen kropir z rožmarinom

kupa iz brekev, rabarbare in kepico domačega robidjega sladoleda

moški del pa je mel vanilijev sladoled(domač seveda) z figami, ki so bile namočene v rumu

 

x:px x:px x:px x:px :palec:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Obstajata dve vrsti Torta Cubana. x:)x

 

Ena je ta, ki jo je omenil Trudi in je ameriska razlicica (in je torta v nasem pomenu besede)

 

Druga pa je doma iz Kube (torta = jed oblike sendvic, ki je sestavljena iz vecih plasti)

 

Torti v lat. ameriki pravijo "pastel". Torta pa je podobna, ampak res samo podobna hamburgerju.

 

Torta Cubana

 

-Velika zemlja

-Kuhano goveje ali svinjsko meso, scefrano na rezance (ne narezano)

-kos sunke

-kos sira

-solata

-avokado (ne pretd in ne premehak x;)x )

-chile (ce imas rad pikantno)

-nacho sir

 

Veliko zemljo prerezes na pol in das vsako polovico z notranjo stranjo na vroco plosco, ki je pomazana z maslom. Na to isto plosco razporedis meso, ki pa je bilo po kuhanju namoceno v neke vrste govejo juhco (zal ne poznam recepta omake) in ga pustis peci kakih 10 minut. Vsake toliko ga obrnes. Na isto plosco das rezino sunke in na rezino polozis sir. Meso vsake toliko malo zalijes z juhco in rezino sunke prav tako. Pomembno je, da se ne izsusi! Po nekje desetih minutah, zberes meso na kup, obrnes polovicki zemlje in jih rahlo polijes z juhico. Nato jih pomazes z nacho sirom in maslom (ne premocno, razporedis po njih meso, das na meso rezino sunke s sirom, ki se je lepo stopil in na vrh par rezin avokada, ter koscke solate. Najbolje, da ga kar z zlicko postrgas in ga das v zemljo. Vse to se enkrat malo polijes z juhico in ce zelis pravi latinski okus, das se chile. Obstaja vsaj 10 vrst chile in niso vse tako hude. Plozis se drugo polovico zemlje in torta Cubana je pripravljena.

 

Provecho! x:px x;)x

Natrix

 

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

 

 

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

 

2 de octubre de 1912

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sem se spomnila, da smo se zadnjič o kitajskih pogovarjali ...

 

prejšnji teden sva midva jedla kitajsko hrano iz restavracije pri BIT centru (še malo dalje po glavni cesti) in je bilo ful dobro.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jst si grem šmorn narest x:o)x

 

S šmornom so me enkrat dobr nategnil v Libiji. Na jedilniku Mercatorjeve kuhinje vidim napisano, da je za večerjo carski praženec in jaz seveda nisem imel pojma, kaj je to; slišalo se je pa dobro. Pol pa šmorn dobim ...

 

Glede na to, da je bil včeraj dober dan (spravil garažo pod streho, majstri so mi pa medtem še v spodnji štuk klimo montiral), se bom dons počastil z dobrim kosilcem - domiselno začinjena jagnjetina s kostanjem in paradajz-paprika solata.

 

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A Mercator imajo v Libiji? Ja svašta, no.

 

Jaz bom pa danes pečen krompirček, osliča in solato. Verjetno še kakšno zelenjavo zraven, ampak morm videt, kaj pametnega bodo imeli ...

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...