Tanci 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 krompir, kuhana zelenjava (koleraba, korenje, cvetača), pečena zelenjav (zelena in rumena paprika, malancani, buke), zelena solata Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 Nedeljsko kosilo je blo dans..Pohan piščanec,restan krompir ,solata in goveja župca..Full dober.. Pa dva peciva sem po dolgem času spekla..kokosove poljubčke in jabolčno pito..Zdj se bom pa cel dan s tem basala.. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 Ruby, ne zameri, da citiram ....ampak tvoje recepte vedno skrbno in rada preberem in preiskusim.Golaž "se bere "odlično....samo...konjski file? ...še prošnjo imam...enkrat si napisala recept za jed iz koruze, krompirja in ?...ki se "cmari" vse dopoldne.......to naj bi kuhale naše babice in vaše none....lahko napišeš še enkrat? Ciao Enja , kaj naj zamerim?!? Ne samo konjski file. Lahko uporabiš tudi kakšen dober kos govedine. Tak golaž je seveda specialiteta in ga delajo morda v dveh vrhunskih restavracijah tu v Trstu. Tudi plačaš ga, kot da bi naročila biftek. Karakteristika tega golaža je, da je gost in ni 'težek', najboljši je mlačen. Bobiči , počakaj malo, da malo pobrskam po Lfju , sem prepričana, da sem recept že enkrat napisala *Danes sem naredila rižoto z rdečim radičem in kozjim sirom.Za glavno jed pa zelenjavo kuhano na pari in telečje zrezke.Za desert pa kandirane pomarančne lupine oblite z vrelo grenko čokolado Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 Enja, nisem še našla bobičev, ampak iščem dalje.Do takrat- za nove Lunaše - spet: Že kakšen teden pa se bo skisalo dobrodejno krasno zelje Evo še moj recept za TRŽAŠKO JOTO Potrebujete: -300 g suhega fižola, po možnosti rdečega, če ne- sorte češnjevec-500 g kislega zelja (aja, Andres08, repo dobiš v vsakem 'sosedu' )- kakšno pujskovo nemastno prekajeno reberce in/ali vršiček- dva srednjevelika krompirja in en srednji korenček, ena šalotka- začimbe:sol, poper, majaron, šetraj, vejica zelene, lovor, rdeča mleta paprika in pikič MLETE kumine Zvečer namočite fižol.Nasednji posebej damo kuhati fižol, vodo malo solimo, dodamo recimo štiri zrna popra in šalotko in polovico od pujskovih dobrot, ki smo jih namenili za joto.V drugi pisker damo olivno olje in na njem pocvremo kislo zelje (jaz maram kislo, zato ga nikoli ne splahujem), malce posolimo,popopramo, dodamo kar nekaj rdeče mlete paprike, malo mlete kumine in majarona (proti prdcem ), ščep šetraja, en lovorjev list. Prilijem malo vode, dodam ostanek prekajenih rebrc in vršičkov in v pokriti posodi dušim približno dobro uro. Ko fižol vre že uro, dodam na kocke narezan krompir in korenček, kar kuham še dobre pol ure. Na koncu pisker s fižolom dobro premiksam s paličnim mešalcem in dodam dušeno zelje. Počakam, da zavre, nakar odstavim. Zraven spečem goro palačink namazanih z marelično marmelado in posutih z zdrobljenimi orehi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 a ne bi ti na blogu imela združene tele recepte moje pobožne želje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 Zajtrk: hruškapredkosilo: juha s kašokosilo: špinačnio raviolo z zeleno solatomalca: čokoladazdej pa študiram, da b še eno solato? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 Danes sem naredila rižoto z rdečim radičem in kozjim sirom.Za glavno jed pa zelenjavo kuhano na pari in telečje zrezke.Za desert pa kandirane pomarančne lupine oblite z vrelo grenko čokolado Ruby, a bi ti mene posvojila? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 js sem pa mami naročila za jutri : pire krompir, špinačo, pražen tofu, pa sojeke (sojini polpeti) pa mal zelene solate bi tud Mystica, kako lahko preživiš z enim cukrom na dan ?? oblubim, da bom pojutrijšnjem jedla kej mesa... Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 15. oktober 2006 Prijavi Deli 15. oktober 2006 js sem pa mami naročila za jutri : pire krompir, špinačo, pražen tofu, pa sojeke (sojini polpeti)uuuuuuuuuuuuuuuu dober tek in uživaj še zame. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 16. oktober 2006 Prijavi Deli 16. oktober 2006 bom, mačona, hvala sej lahk prideš še ti na kosilo, mamo vedno dovolj še za koga Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. oktober 2006 Prijavi Deli 16. oktober 2006 Včeraj sem pripiravila chilli con carne (po J. Oliverju), tako da bom dane sza kosilo kar to Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihaelos 16. oktober 2006 Prijavi Deli 16. oktober 2006 Jota pa črn kruh - njamiiiiii Citiraj Nekoga moraš imeti rad,pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...Ivan Minatti (1924) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 16. oktober 2006 Prijavi Deli 16. oktober 2006 Ciao Enja , kaj naj zamerim?!? Ne samo konjski file. Lahko uporabiš tudi kakšen dober kos govedine. Tak golaž je seveda specialiteta in ga delajo morda v dveh vrhunskih restavracijah tu v Trstu. Tudi plačaš ga, kot da bi naročila biftek. Karakteristika tega golaža je, da je gost in ni 'težek', najboljši je mlačen. Bobiči , počakaj malo, da malo pobrskam po Lfju , sem prepričana, da sem recept že enkrat napisala *Danes sem naredila rižoto z rdečim radičem in kozjim sirom.Za glavno jed pa zelenjavo kuhano na pari in telečje zrezke.Za desert pa kandirane pomarančne lupine oblite z vrelo grenko čokolado Bobiči .....se bojim, da je recept bil zbrisan...pa bi jih res rada skuhala.... Z joto bomo počakali....da bo "pravi pujsek" stopil vanjo(obožujem joto).... Ksenia ima prav...daj vzami si čas...in nekje(blog...)objavi vse svoje recepte...... Pozdrav Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. oktober 2006 Prijavi Deli 16. oktober 2006 olala , primorska gospa so prišli..... milina in omama mojih brbončic ***jst tud rižota naj me bog štrafne prvič sem riž kuhala v plastiki....toti Uncle ben ma že cedilko zapakirano.... kam gre toti svet ...evo Orwel je tu, vsepovsod kamere, pa plastika v piskru bemu sam riž pa ni bil pocast, čudo tehnologije Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 16. oktober 2006 Prijavi Deli 16. oktober 2006 ja da ste mi kar zaluštali tole joto ... bom rekla mrcinici, da pripravi moji vikend kosili sta bili pečeni rezanci z zelenjavo s kitajske, en dan pa pečen krompir, zelenjavni zrezki in paniran sir. za zajtrk enkrat gris, enkrat pa hotdog (veggie hrenovka v polnozrnati štručki in zenf), danes pa ni bilo časa za nič, pa tudi preveč uničena sem bila, da bi sploh na kaj pomislila. za kosilo sem si ucmarila lepinjo s sirom, za večerjo pa pravkar eno polnozrnato bombetko in kozarec vode (kot en jetnik ) aja .. pa še palačinke sem enkrat vmes jedla, ampak se ne spomnim, kdaj. z nutello in banano. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. oktober 2006 Prijavi Deli 17. oktober 2006 Jst tut o joti premišljujem že 3 dni; včeraj sem namočila fižol, danes ga skuham, jutri bo jota Dans bo pa še malo čilija, pa skleda zelene solate s koruzo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksantipa007 17. oktober 2006 Prijavi Deli 17. oktober 2006 Še ne vem! Greva v mehiško! Citiraj Behind every bitch there is a guy that made her that way. Sheakespeare Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 17. oktober 2006 Prijavi Deli 17. oktober 2006 Bobiči .....se bojim, da je recept bil zbrisan...pa bi jih res rada skuhala.... Z joto bomo počakali....da bo "pravi pujsek" stopil vanjo(obožujem joto).... Ksenia ima prav...daj vzami si čas...in nekje(blog...)objavi vse svoje recepte...... Pozdrav Mmmm, jest mam tud ful rada bobiče. Mam doma recept. Če želiš napišem popoldan. Za blog z recepti pa tud jest glasujem! Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 17. oktober 2006 Prijavi Deli 17. oktober 2006 Eto, enkrat sem jih kuhala po tem receptu. No ja, mal sem ga modificirala. Moram mal po svoje kuhat. Če ma kdo kak boljši recept se priporočam. Joj, tolk so mi zdej bobiči zadišal, da najboljš da jih jutr skuham ... Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 17. oktober 2006 Prijavi Deli 17. oktober 2006 Hvala punce moje !!!Blogec...ja, mi je bilo ponudeno, ampak potem to ni več to. Ta naš forum je pristen, super, brez obveze, imaš filing, upališ gor en recept, malo poklepetaš z ekipo Recepti so vezani na določene dogodke ali želje družine, če ne kakšne Lunatke, vse je edinstveno... Enkrat je naša Aliana pekla kokice zvečer- še preden sem do konca prebrala, sem že iskala ponev in zrna in smo zobali kokice tisti večer tudi mi Kakšne Liine dobrote , pa dobiš super idejo za zadovoljitev domače nadvse zahtevne in razvajene ekipe (vključno s pariškimi rožami, pa me je potem Lia po netu dobrovoljno inštruirala, ker sem zssr vso zadevo Pa Enja, ki je za sinov rd reproducirala svojo poročno torto, nas pa razveselila s slikami in natančnim opisom postopka... Pa Kokica, pa Astra super kuhalnica, Cookie, Sončk....in vsi drugi, ki zgolj opisujejo svoje prehanjevalne precedense ali lušte, pregrehe in užitke Od piskra filanih paprik za prijavljene 3 dni in dejanskih 5 dni.. , do obdobja cvrtja pomfrija vsak dan, pa (običajno kratke) manije najstrožjega kao zdravega prehrajevanja, do iskrenega opisa goltanja pulp hrane.Nosko in njegove kulinarične štorije . Mick in Bob, včasih Zlomk in ostali naši fantje Še na misel mi ne pride, da bi se izolirala od vas v nek blog Vsako zadevo, ki jo tu objavim, začinim z malo svoje duše in trenutnim razpoloženjem Hvala ker ste No, sedaj se lotim pisanja bobičev. Tnx Kukica Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 17. oktober 2006 Prijavi Deli 17. oktober 2006 Bobičinekoč in danes;- prastara zelo popularna istrska jed. Kmetica je naložila ravno prav ogenj, obesila kotliček z vsemi sestavinami in šla obdelovat njive. Ko se je opoldan vrnila, je morala biti mineštra gotova No, dandanes so se postopki kuhanja na srečo spremenili, osebno nisem pristaš dolgega kuhanja. Izjema je golaž od zadnjič, sicer pa poskušam hrano čimmanj toplotno mrcvariti. Evo postopek:Četrt kile češnjevca dam zvečer močit.Nasednji dan fižol zavrem in tudi sama odlijem prvo vodo (antiprdec varijanta ).Dolijem vodo in dodam eno/dve šalotki, en lovorjev list, 3 na trikotnike zrezane korenčke, eno steblo zelene (ki jo pred serviranjem fliknem proč) in s pomočjo noža ločim koruzo od storža (2-3 mladi koruzi- junij ) ali pa dodam eno pločeviko koruze. Dodam kakšna nemastna pujskova rebrca in vršičke. Solim, dodam nekaj centimetrov paradižnikove mezge. Ko zavre pustim, da na majhnem ognju brbota debelo uro.Dodam še tri krompirje narezane na šajbe. Kuham še uro. Krompir se mora razkuhati, da bobiče zgosti. Na koncu reguliram poper in dodam malo šetraja. Slednjega ni dobro kuhati, ker sicer rad zagreni. Za vse, ki ne poznate istrsko -italijanskih navad- ko je mineštra(katerakoli) že na krožniku, se jo zabeli 'na surovo' z nekaj kapljicami olivnega olja Dober tek! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 17. oktober 2006 Prijavi Deli 17. oktober 2006 njamy... zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 17. oktober 2006 Prijavi Deli 17. oktober 2006 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 17. oktober 2006 Prijavi Deli 17. oktober 2006 po tem šetraju pa meni grlo oteče skoraj do zadušitve ... drugače ša se fajn sliši ... pri nas povsem neznana jed. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 17. oktober 2006 Prijavi Deli 17. oktober 2006 Uh, jst pa naravnost obožujem šetraj in ga zmeri vsipam ko si kako svojo "posebno" juhco delam - župco torej / po Juretovo iz tarot kart je župca = umetnost... in lih tako zgleda kadar si jst župco pripravljam Drugače sem danes jedla bolj bogo, zadnje dva dni živim pretežno od čajev in juhc. Za kosilo 2 pečena jajčka, zvečer pa sem si love food naredila, gresek ... z grudvicami aber naturlich! Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.