Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

krompir, kuhana zelenjava (koleraba, korenje, cvetača), pečena zelenjav (zelena in rumena paprika, malancani, buke), zelena solata x^x :yumy:

... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ...

http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg

Deli na socialnih omrežjih

Nedeljsko kosilo je blo dans..

Pohan piščanec,restan krompir ,solata in goveja župca..Full dober..

Pa dva peciva sem po dolgem času spekla..kokosove poljubčke in jabolčno pito..Zdj se bom pa cel dan s tem basala.. :yumy: :yumy:

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Ruby, ne zameri, da citiram ....ampak tvoje recepte vedno skrbno in rada preberem in preiskusim.Golaž "se bere "odlično....samo...konjski file? xrolleyesx

...še prošnjo imam...enkrat si napisala recept za jed iz koruze, krompirja in ?...ki se "cmari" vse dopoldne.......to naj bi kuhale naše babice in vaše none....lahko napišeš še enkrat?

Ciao Enja xsrcx ,

kaj naj zamerim?!? :eek: x^x

Ne samo konjski file. Lahko uporabiš tudi kakšen dober kos govedine. Tak golaž je seveda specialiteta in ga delajo morda v dveh vrhunskih restavracijah tu v Trstu. Tudi plačaš ga, kot da bi naročila biftek. Karakteristika tega golaža je, da je gost in ni 'težek', najboljši je mlačen.

Bobiči xDDx , počakaj malo, da malo pobrskam po Lfju :inocent: , sem prepričana, da sem recept že enkrat napisala x8Dx

*

Danes sem naredila rižoto z rdečim radičem in kozjim sirom.

Za glavno jed pa zelenjavo kuhano na pari in telečje zrezke.

Za desert pa kandirane pomarančne lupine oblite z vrelo grenko čokolado x:px

Enja, nisem še našla bobičev, ampak iščem dalje.

Do takrat- za nove Lunaše - spet:

Že kakšen teden pa se bo skisalo dobrodejno krasno zelje x:px x^x

Evo še moj recept za

TRŽAŠKO JOTO x:px

Potrebujete:

-300 g suhega fižola, po možnosti rdečega, če ne- sorte češnjevec

-500 g kislega zelja (aja, Andres08, repo dobiš v vsakem 'sosedu' :palec: )

- kakšno pujskovo nemastno prekajeno reberce in/ali vršiček

- dva srednjevelika krompirja in en srednji korenček, ena šalotka

- začimbe:sol, poper, majaron, šetraj, vejica zelene, lovor, rdeča mleta paprika in pikič MLETE kumine

Zvečer namočite fižol.

Nasednji posebej damo kuhati fižol, vodo malo solimo, dodamo recimo štiri zrna popra in šalotko in polovico od pujskovih dobrot, ki smo jih namenili za joto.

V drugi pisker damo olivno olje in na njem pocvremo kislo zelje (jaz maram kislo, zato ga nikoli ne splahujem), malce posolimo,popopramo, dodamo kar nekaj rdeče mlete paprike, malo mlete kumine in majarona (proti prdcem x:px :vragec: x:Dx ), ščep šetraja, en lovorjev list. Prilijem malo vode, dodam ostanek prekajenih rebrc in vršičkov in v pokriti posodi dušim približno dobro uro.

Ko fižol vre že uro, dodam na kocke narezan krompir in korenček, kar kuham še dobre pol ure. Na koncu pisker s fižolom dobro premiksam s paličnim mešalcem in dodam dušeno zelje. Počakam, da zavre, nakar odstavim.

Zraven spečem goro palačink namazanih z marelično marmelado in posutih z zdrobljenimi orehi x:px x^x

js sem pa mami naročila za jutri :

pire krompir, špinačo, pražen tofu, pa sojeke (sojini polpeti)

pa mal zelene solate bi tud

Mystica, kako lahko preživiš z enim cukrom na dan ??

oblubim, da bom pojutrijšnjem jedla kej mesa... :sori: :sori: :sori:

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Guest mačona
js sem pa mami naročila za jutri :

pire krompir, špinačo, pražen tofu, pa sojeke (sojini polpeti)

uuuuuuuuuuuuuuuu :2src: :palec: dober tek in uživaj še zame.

bom, mačona, hvala

sej lahk prideš še ti na kosilo, mamo vedno dovolj še za koga x:Dx

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Včeraj sem pripiravila chilli con carne (po J. Oliverju), tako da bom dane sza kosilo kar to x:px x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Ciao Enja xsrcx ,

kaj naj zamerim?!? :eek: x^x

Ne samo konjski file. Lahko uporabiš tudi kakšen dober kos govedine. Tak golaž je seveda specialiteta in ga delajo morda v dveh vrhunskih restavracijah tu v Trstu. Tudi plačaš ga, kot da bi naročila biftek. Karakteristika tega golaža je, da je gost in ni 'težek', najboljši je mlačen.

Bobiči xDDx , počakaj malo, da malo pobrskam po Lfju :inocent: , sem prepričana, da sem recept že enkrat napisala x8Dx

*

Danes sem naredila rižoto z rdečim radičem in kozjim sirom.

Za glavno jed pa zelenjavo kuhano na pari in telečje zrezke.

Za desert pa kandirane pomarančne lupine oblite z vrelo grenko čokolado x:px

Bobiči :palec: .....se bojim, da je recept bil zbrisan...pa bi jih res rada skuhala....

Z joto bomo počakali....da bo "pravi pujsek" stopil vanjo(obožujem joto)....

Ksenia ima prav...daj vzami si čas...in nekje(blog...)objavi vse svoje recepte......

Pozdrav xsrcx

olala , primorska gospa so prišli.....

milina in omama mojih brbončic xsrcx

***jst tud rižota xrolleyesx naj me bog štrafne prvič sem riž kuhala v plastiki....toti Uncle ben ma že cedilko zapakirano....

kam gre toti svet ...evo Orwel je tu, vsepovsod kamere, pa plastika v piskru xcivx

x8Dx bemu sam riž pa ni bil pocast, čudo tehnologije

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

ja da ste mi kar zaluštali tole joto ... x:px bom rekla mrcinici, da pripravi x:Dx

moji vikend kosili sta bili pečeni rezanci z zelenjavo s kitajske, en dan pa pečen krompir, zelenjavni zrezki in paniran sir.

za zajtrk enkrat gris, enkrat pa hotdog (veggie hrenovka v polnozrnati štručki in zenf), danes pa ni bilo časa za nič, pa tudi preveč uničena sem bila, da bi sploh na kaj pomislila. za kosilo sem si ucmarila lepinjo s sirom, za večerjo pa pravkar eno polnozrnato bombetko in kozarec vode (kot en jetnik x:Dx )

aja .. pa še palačinke sem enkrat vmes jedla, ampak se ne spomnim, kdaj. z nutello in banano.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Jst tut o joti premišljujem že 3 dni; včeraj sem namočila fižol, danes ga skuham, jutri bo jota xsingx

Dans bo pa še malo čilija, pa skleda zelene solate s koruzo x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Bobiči :palec: .....se bojim, da je recept bil zbrisan...pa bi jih res rada skuhala....

Z joto bomo počakali....da bo "pravi pujsek" stopil vanjo(obožujem joto)....

Ksenia ima prav...daj vzami si čas...in nekje(blog...)objavi vse svoje recepte......

Pozdrav xsrcx

Mmmm, jest mam tud ful rada bobiče. Mam doma recept. Če želiš napišem popoldan.

Za blog z recepti pa tud jest glasujem! xDDx

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Eto, enkrat sem jih kuhala po tem receptu. No ja, mal sem ga modificirala. Moram mal po svoje kuhat. xDDx

Če ma kdo kak boljši recept se priporočam.

Joj, tolk so mi zdej bobiči zadišal, da najboljš da jih jutr skuham ... x;)x

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Hvala punce moje xsrcx x:Ix !!!

Blogec...ja, mi je bilo ponudeno, ampak potem to ni več to. Ta naš forum je pristen, super, brez obveze, imaš filing, upališ gor en recept, malo poklepetaš z ekipo :palec: Recepti so vezani na določene dogodke ali želje družine, če ne kakšne Lunatke, vse je edinstveno... x^x

Enkrat je naša Aliana pekla kokice zvečer- še preden sem do konca prebrala, sem že iskala ponev in zrna in smo zobali kokice tisti večer tudi mi x:Dx

Kakšne Liine dobrote x:px , pa dobiš super idejo za zadovoljitev domače nadvse zahtevne in razvajene ekipe :sniky: (vključno s pariškimi rožami, pa me je potem Lia po netu dobrovoljno inštruirala, ker sem zssr vso zadevo :fiju: :OoO:

Pa Enja, ki je za sinov rd reproducirala svojo poročno torto, nas pa razveselila s slikami in natančnim opisom postopka... xsrcx xDDx

Pa Kokica, pa Astra super kuhalnica, Cookie, Sončk....in vsi drugi, ki zgolj opisujejo svoje prehanjevalne precedense ali lušte, pregrehe in užitke x:Dx x:px x:Dx Od piskra filanih paprik za prijavljene 3 dni in dejanskih 5 dni.. x:Dx , do obdobja cvrtja pomfrija vsak dan, pa (običajno kratke) manije najstrožjega kao zdravega prehrajevanja, do iskrenega opisa goltanja pulp hrane.

Nosko in njegove kulinarične štorije xsrcx. Mick in Bob, včasih Zlomk in ostali naši fantje :palec:

Še na misel mi ne pride, da bi se izolirala od vas v nek blog :ermm: Vsako zadevo, ki jo tu objavim, začinim z malo svoje duše in trenutnim razpoloženjem x:)x

Hvala ker ste xsrcx x^x

No, sedaj se lotim pisanja bobičev. Tnx Kukica :palec:

Bobiči

nekoč in danes;

- prastara zelo popularna istrska jed. Kmetica je naložila ravno prav ogenj, obesila kotliček z vsemi sestavinami in šla obdelovat njive. Ko se je opoldan vrnila, je morala biti mineštra gotova :eek: :wOOt: xnckrivx

No, dandanes so se postopki kuhanja na srečo spremenili, osebno nisem pristaš dolgega kuhanja. Izjema je golaž od zadnjič, sicer pa poskušam hrano čimmanj toplotno mrcvariti.

Evo postopek:

Četrt kile češnjevca dam zvečer močit.

Nasednji dan fižol zavrem in tudi sama odlijem prvo vodo (antiprdec varijanta x:Dx ).

Dolijem vodo in dodam eno/dve šalotki, en lovorjev list, 3 na trikotnike zrezane korenčke, eno steblo zelene (ki jo pred serviranjem fliknem proč) in s pomočjo noža ločim koruzo od storža (2-3 mladi koruzi- junij :vragec: ) ali pa dodam eno pločeviko koruze. Dodam kakšna nemastna pujskova rebrca in vršičke. Solim, dodam nekaj centimetrov paradižnikove mezge. Ko zavre pustim, da na majhnem ognju brbota debelo uro.

Dodam še tri krompirje narezane na šajbe. Kuham še uro. Krompir se mora razkuhati, da bobiče zgosti.

Na koncu reguliram poper in dodam malo šetraja. Slednjega ni dobro kuhati, ker sicer rad zagreni.

Za vse, ki ne poznate istrsko -italijanskih navad- ko je mineštra(katerakoli) že na krožniku, se jo zabeli 'na surovo' z nekaj kapljicami olivnega olja x^x :palec: x^x

Dober tek! xsrcx

po tem šetraju pa meni grlo oteče skoraj do zadušitve ... :vragec:

drugače ša se fajn sliši ... x:px pri nas povsem neznana jed.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Uh, jst pa naravnost obožujem šetraj in ga zmeri vsipam ko si kako svojo "posebno" juhco delam - župco torej / po Juretovo iz tarot kart je župca = umetnost... in lih tako zgleda kadar si jst župco pripravljam x:)x

Drugače sem danes jedla bolj bogo, zadnje dva dni živim pretežno od čajev in juhc. Za kosilo 2 pečena jajčka, zvečer pa sem si love food naredila, gresek ... z grudvicami x;)x aber naturlich!

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...