nataly 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 Danes testenine s šunko, malo čebule in kislo smetano, ter motovilec z jajčko.Zvečer pa nam padel sladkor in šla pečt :Čudo od jednog jaja -prevod -čudež iz ene jajčke. se vidi, da je sezona orehov..ker osnovno biskvitno testo iz orehov v glavnem..ja saj vem..ful za hujšanje tole Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 Jaz pa sn dans zadnjo porcijo pečenih paprik zmazau ........še se jih nisn naveličal.....pa stročjega fižola.....mmmmm....to dvoje mam fulllllll rad...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Segedin golaz in ajdovi zganci z ocvirki... .....sanju danes... Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Še zmeri mahnjena na bobiče (klinc, pa kisu zele); naredila včeraj za kovečerjo. Dans so bobiči na sporedu (po malci iz tunin.snedviča, jasno). Zvečer pa pečen kostanj (upam, da jih bi dragi spekel, ker men se to res ne da vohat nad šporhetom) Tak Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Jaz pa sn dans zadnjo porcijo pečenih paprik zmazau ........še se jih nisn naveličal.....pa stročjega fižola.....mmmmm....to dvoje mam fulllllll rad...... Jz si bom dans tud privošla celo skledo stročjega fižola z velik čebule. Ga mam ful rada.. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pjotr2000 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Goveja župca v neomejenih količinah Zima bo.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 evo, to pa je bilo najino današnje kosilo ... indijski kruhki (naan) in riž s popečeno cvetačo z jogurtom (po indijsko) Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 pri nas pa rerrca popečena paprika oboje s česnovo peteršiljevo oljčno omakco... salatka, jaz samo papriko plus salatka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 29. oktober 2006 Prijavi Deli 29. oktober 2006 Goveji zrezki v gobovi omaki,velik solate in krompir..zmučkan z velik čebule..pa kompot po vrhu..iz tropskih sadežev.. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 29. oktober 2006 Prijavi Deli 29. oktober 2006 evo, to pa je bilo najino današnje kosilo ... indijski kruhki (naan) in riž s popečeno cvetačo z jogurtom (po indijsko) a ti to vse sama delaš???A lahko vprašam, kako se te indijski kruhki naredijo, zgledajo full sočno Pri nas dans nedeljsko kosilo... župa, krompir, meso pa solata. Meso valda pri nas ob nedeljah skor ne sme manjkat pa čeprov ga pol še 3 dni jemo ker ostane. Mojedva imata en thing na meso, če ni pečenje je pa govedina iz juhe Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 29. oktober 2006 Prijavi Deli 29. oktober 2006 don't tell me about meat...pri nas tudi vsako nedeljo zihr meso...sta fotr in brat čisto usekana nanj...bilo pusto goveje meso iz juhe, juha, to isto meso še poleg pomfrija, skuhana glava neke solate (nimam pojma katere) ampak, to kar je pa sledilo .... je mami naredila rižev narastek z jabolčnim polnilom in še pladenj jabolčnega štrudlja, ki pa ji vedno uspe najbolje na svetu ...oboje, narastek in štrudelj sta fantastična se mi pa zdi, da je bila girly s fantom v indijski restavraciji. dvomim, da sta to delala lastnoročno doma čeprav se ne bi čudil, je njen kuhar menda pravi majster Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 29. oktober 2006 Prijavi Deli 29. oktober 2006 Hehe ... Cashy, ti bom jaz dala restavracijo. V SLO spodobne indijske restavracije sploh ni. S tistimi iz Londona se nobena niti primerjat ne more Uh, kako pri sosedih nekaj diši ... Krompir voham, pravi domači, restan. Bom si ga danes tudi jaz omislila, sploh še nisem začela kuhat. Restan krompir, pa brokoli, pa ... Bomo še videli ... 5rca, ti kruhki so pa čisto na easy, sem enkrat že objavila recept, pa so ravno tisti posti šli ... Reče se jim NAAN, recept pa je naslednji: 375 dag moke (za toliko, kot jih je na krožniku, rabiš polovične količine) žlico in pol cukra sol (po okusu) pol žličke pecilnega 15 g svežega kvasa deci in pol toplega mleka (ne vročega!) deci in pol navadnega jogurta (tekočega) 125 g masla (jaz dam ful manj) makova semena Moko, cuker, sol in pecilni zmešaš v veliki skledi. Kvas raztopiš v toplem mleku, to raztopino plus jogurt dodaš v skledo (zgoraj) in zgneteš v hlebček. Počakaš, da naraste (Indijci čakajo 4 ure, jaz ponavadi eno ali dve). Razdeliš na 12 enakih kosov. Vsak kos zvaljaš v res tanko šnitko (kot da bi šel k Gorenjcem na šnicl, recimo). Potrosiš z makom in greš še enkrat z valjarjem čez, drugače ves mak dol popada. Daš pražit v ful vroče olje - na vsaki strani cca 20 sekund, dokler ne postane take barve, kot na sliki. POJEŠ! Te kruhke je ful fajn namakat v kakšen čatni, moj najljubši je navaden tekoči jogurt z naribanimi kumaricami in šalotko, pa v hladilniku mora en čas stat, da se lepo ohladi. Največ časa vzame valjanje, ostalo je ekspres hitro fertik. Pa kruhki se v olju FUL napihnejo, dobivajo mehurje in se povečajo, ne se ustrašit. Ko kruhek obrneš v olju, ga pač malo potučkaj, pa bo spet skupaj zlezel. Aja ... ko sva oba doma (in torej dobro jem, ker drugače se mi ne da najbolj kuhat), ponavadi kuha on, jaz sem pa komandant (brez nekega pametnega efekta, sicer). Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 29. oktober 2006 Prijavi Deli 29. oktober 2006 Sej ne da sem ravno kosil pojedla ampak tole se sliši tkooooo dobr bom naredila zlo v kratkem res je ajnfoh pa tut valjam jst vse kar na pultu, mal mokce gor potresem pa povaljam ker imamo full velik del pulta, ki je kotni in kar na Jamie Oliver varianto udarim. Moja mami more vse na mizi pa z valjarčki pa to, jst pa rokce pa kuhavnica qrc gleda estetiko v kuhni važn je nakonc, da se lepo servira pa počisti delovne površine Predvidevam da tam kjer je žlica = jedilna in žlička = čajna 10x Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 29. oktober 2006 Prijavi Deli 29. oktober 2006 Prav predvidevaš! Ja, jaz tudi kar na pultu, če je slučajno fraj in nima mrcinica vseh živih pripomočkov za kuhanje gor (pulta je samo en štiklček zraven šporheta). Drugače pa kar na mizi ... Imam stekleno, samo moko gor potrosim, pa zvaljam kar s kozarcem (navadnim ali pa za vlaganje), ker še mi v vseh teh letih, ko sem v LJ, zmeraj ni uspelo valjarja nabavit (imam pa recimo lesene kuhalnice vseh možnih oblik, tega nikakor ne pozabim kupit, če kakšno, ki je še nimam, vidim). Kako točno pa ti s kuhalnico zvaljaš nekaj? A tako dolgo klofaš po testu, da se stanjša? Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 29. oktober 2006 Prijavi Deli 29. oktober 2006 Ma ne, mamo eno full dolgo kuhalnico doma, ki ima na koncu okroglo bučko - jst jo uporabljam za gres delat k je najbolj čista pa se še mesa v življenju ni dotaknila nastavim jo pa tako da samo bučka gleda čez rob pulta, prej itak z roko tolk poteptam da ni debel kos drugače ne pride v pošte npr. kako manjše testo za pizzo oz. ni lih pizza, bolj pizzeta kjer samo namečeš sestavine not pa kot mošnjiček zaviješ in daš v keramičen lonček za rože pečt ma ja ne se smejat, to sm tut pri Jamiju pobrala. Sej je kr za kej dobr tale Jamie, tut špagete me je naučil odpirat brez škarjic No a smem vprašat, kje pa ti pobiraš tele kuharske recepte???Jst sem že neki časa študirala da bi se v kak kuharski tečaj vpisala - kot Monica iz Friendsov, ki je šla enkrat ponesreči na tečaj pa full razturala samo ne vem če kaj takega pri nas obstaja. Nebi ravno tisto, kjer te učijo kako čebulo prepražit, to že znam, kej bolj tko... drugačnega! Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 29. oktober 2006 Prijavi Deli 29. oktober 2006 a picete v piskru od rož??? to pa me res zanima, kako izgleda ... hehe ... te indijske recepte imam skopirane z ene kuharske knjige, ki mi jo je žena od šefa posodila. mislim, da jo je v londonu kupila. drugače pa razen sestre vandeline, o kateri sem same slabe stvari slišala (v bistvu greš tja, če si popoln začetnik, učiš se pečt štrudl, pa mlince skuhat in podobno) ima hude tečaje http://www.delices.si/delavnicegurman-1.htm (cene pa tudi jake - en tečaj 12 000, vsak naslednji pa 10 000 SIT). sem moja mrcinica hodi in pravi, da je fenomenalno. drugače pa je še http://www.kulinarikagoljat.si/index.php?page_id=6 . tukaj sem jaz razmišljala, da bi šla na peko kruha in žemelj. za ostale tečaje pa ne vem. še v bistvu sploh nisem videla, da bi se kje oglaševali. mogoče v kakšni kuharski reviji Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 29. oktober 2006 Prijavi Deli 29. oktober 2006 Uuu, ej tale drugi naslov zgleda definitivno boljše - čeprav niti pri prvem ni blo slabo, francoske sladice in torte pa pomladna zelenjava... hm. No tale Kulinarika Goljat mi je všeč ker imajo pripravo hrane v voku, že full dolg časa razmišljam o nakupu voka pa zelenjavne jedi II. del - full mam rada zelenjavne jedi peko potic pa mam strokovnjaka doma, naredi tako potico da jo Vikaš, moja mami Uglavnem 8 tisoč na tečaj je vsekakor bolj sprejemljivo kot 12.000 - čeprav če preračunaš da je tam 6 ur (2.000/h), tukaj pa 4 ure (2.000/h) ...tako da je vbistvu čist isto ane, samo krajše Drugače pa tista zadeva - narediš testo za pizzo oz. tisto kar ti ostane od testa za pizzo če jo delaš, potem razvaljaš, not vržeš tiste mini paradižnike (jih samo mal stisneš med prsti), svežo baziliko, pršut in mozzarela sir. Nato pač narediš mošnjiček iz tega, vzameš čisti keramični lonček od rožic (tisti opečnati rdeč), nabašeš zadevo not in v pečico s tem zanimivo zgleda no, mal drugač od klasične pizze Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 29. oktober 2006 Prijavi Deli 29. oktober 2006 hm .. sliši se fajn. bomo probali. samo kaj, ko imam samo pobarvane lončke ... pa ne bi ravno modre ali roza picete jedla ... ja saj tega kuhanja pri Ericu je tudi vsega skupaj kake 3 ure dejansko. Najprej kavica, pa klepetek, potem pa kuhanje, potem pa dokler se to na krožnike da, pa poje itd ... Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 29. oktober 2006 Prijavi Deli 29. oktober 2006 zavajanje ane, potrošniki imajo v EU pravice, uveljavite jih! Haha No iskala sem po netu če bom našla primerek te pizze v cvetličnem lončku ker se res bedasto sliši no in našla eno bejbo, ki je nardila neki dost podobnega sam v navadnem globokem krožniku, zgleda pa nekak tko - sam da je mošnjiček, ne prekrito kot pita... pomoje bi lahko dala tut drugo keramiko, sej vbistvu so ti vsi lončki že prej žgani ane itak jih premažejo in potem dajo še enkrat žgat samo vseeno, mogoče ni ravno kul da se tista barva žge ob hrani sej drugač so pa te lončki tko poceni da res ni panike. Mah dons sm že preveč o hrani povedala, lačna sm mami valda straši v kuhni tko da ne morm it nč dobrega narest za pod zob, sokolje oko pa to :xx!: Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 30. oktober 2006 Prijavi Deli 30. oktober 2006 jaz pa jedla danes solato iz mešane zelenjave, pire in rjavega riža.pa še eno palačinko z evrokremom. saj bi jih več, pa je ata prej vse pokončal zdaj pa se družim z milko z velikimi lešniki Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 2. november 2006 Prijavi Deli 2. november 2006 CAW JEJTE TEŽIN JE HITRO PRIPRAVLJEN DOBER IN ZELO NASITEN MJAM LP Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 3. november 2006 Prijavi Deli 3. november 2006 kosilo: mesna lazanja (no ja not so ble še bučke pa malancani )popoldanska malica: palačinke s sadjem (ob prijetni družbici)večerja: velika skleda zelene solatepred nekaj minutami: ena gora piškotov sedaj: razmišljam o sendviču s sirom Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 3. november 2006 Prijavi Deli 3. november 2006 .. oup,zjutraj pojedla mineštro neko od včeraj, kos bureka, kumarce, majonezo, kruh, 2 banane zmixane z mlekom (pol litra), poutim se obupno. pojej kaj mlečnega za zvečer lahko prebavljivo pa nasitno. Ali pa si za večerjo naredi težin da se pošteno nasitis za večerjo . Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 3. november 2006 Prijavi Deli 3. november 2006 danes nč več jutr pa za začetek bojo mel koruzni čips in doma narjene salse, da ne bojo crknal od lakote....potem bojo dobl piščančje prsi, začinjene s ćilijem in v arašidovi omakici..zraven dobijo ocvrte banane in okre potem bo klasika (tortilje) z pikantno pikantnim(bruhal bomo ogen ) nadevom iz piščanca, treh farb paprik in dvema sortama čilija za posladek bo pa čokoladno kavina torta začinjena s cimetom in čilijem pil bomo pa: čilsko vino in razne koktailev glavnem čisto škorpjonska večerja Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 3. november 2006 Prijavi Deli 3. november 2006 caw mater se bojo pa na pokal po pa sam šli spat k bojo mel polne trebuhe. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.