Trudi 14. november 2006 Prijavi Deli 14. november 2006 Martinovo zelje:....................... Recept je goody ,res .....sam Marina pa ni nikjer zraven Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 16. november 2006 Prijavi Deli 16. november 2006 js bom pa dans rakce na buzari, z velik česna pa peteršilja njami Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. november 2006 Prijavi Deli 16. november 2006 js bom pa dans rakce na buzari, z velik česna pa peteršilja njamiV kateri savinjski gostilni pa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 16. november 2006 Prijavi Deli 16. november 2006 sstane, sem jih kr sama naredila, so veliko boljši, kot pa v kaki gostilni Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 16. november 2006 Prijavi Deli 16. november 2006 Meni se je pa zaluštalo dobre kremne porove juhe, imate nasvet kako jo narediti? V gostilni namreč vedno dobim boljšo, kot pa jo pripravim sam, pa ne vem v čem je fora LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. november 2006 Prijavi Deli 16. november 2006 sstane, sem jih kr sama naredila, so veliko boljši, kot pa v kaki gostilniSem mislil, da poznaš kakšno dobro gostilno, kjer bi lahko za TV Celje posnel kakšno reportažo. Če jih pa znaš sama pripravit, je pa tudi super Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Meni se je pa zaluštalo dobre kremne porove juhe, imate nasvet kako jo narediti? Jst porovo župo naredim takole:očiščen in opran por nakolutam. Krompir olupim, zrežem na drobne koščke, skuham posebej. Na teflon kastroli porjavim 1 Ž (rjavi) sladkorja, dodam kolute, fejst premešam, na hitro (slabo min) popražim. Dodam kuhan in z betom popeštan krompir, skupaj z krompirjevko. Še malo pokuham (2-3min), dodam koperc (če ga maraš), ugasnem šporhet ruknem v župo 1-2 Ž ksl.smetane, solim. Zdej, če želiš met kremno, morš vse skupi zmiksat s paličnim (ampak jst tega ne delam). Namesto smetane lahko dodaš nakolutano (prekajeno, bloško) klobaso (pride drugačen okus), domače ocvirke, hrenovko...od dodatkov (zelišča/klobase/ocvirki/smetana..) je tudi okus porove drugačen. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 jst pa uporabim maslo, por, sol malo masla v pisker , nakolutan por , da postekleni, ne sme porumenet, zalijem z vodo....posebej vgnetem žlico masla in moke v kroglice in ko v piskru zavre fliknem not še kroglice, narahlo prevrem in posolim.....zmiksam s paličnim (v gladko baržunasto zmes, da noben od jedcev ne zazna porovih kolutićev ) in to je to receptura je iz enega francoskega samostana če mam premalo pora, da delam iz kakih ostankov minimalnih hladilniških pol vtaknem not še listič lovorja, pa pa stepen jajc Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pjotr2000 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Puranji medaljoni v smetanovi omaki in pire krompir, taki zlo "flufasti" njamsi njamsi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Joto. Nekega blaznega navdušenja sicer ne bo..ali ipak Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 pravkar spekla in pojedla slastno lazanjo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Prvič v življenju sem delal palačinke (da ponucam marmelado, ki sem je letos ogromno nakuha). Niso ble bog ve kaj. Ne znam narediti tankih; nikakor niso hotle ratat. Ma gdo kakšno sugestijo, kje sem zajebal? zvedavi Nosorog Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 mrbit, če bi vlil pol šefle, če bi pusto maso malo stat, pa če bi malo mleka zamenjal s pirom sam ugibam Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Prvič v življenju sem delal palačinke (da ponucam marmelado, ki sem je letos ogromno nakuha). Niso ble bog ve kaj. Ne znam narediti tankih; nikakor niso hotle ratat. Ma gdo kakšno sugestijo, kje sem zajebal?zvedavi Nosorog drugič v maso vlij tretjino donata, radenske ali pira kot je predlagala Lia, sem pa že čula tudi za palačinke, ki jih delajo tako, da dajo eno tretjino coca cole, so baje sladke ko narediš prvo, če se ti ne razlije lepo na tanko, potem moraš dodat še tekočine, ki so zgoraj opisane ali pa mleko sicer pa sej ni važn al je 2 mm al 3mm glavn da so dobre lahko jih pa preimenuješ v šmorn če komu kaj ne bo pasalo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Prvič v življenju sem delal palačinke (da ponucam marmelado, ki sem je letos ogromno nakuha). Niso ble bog ve kaj. Ne znam narediti tankih; nikakor niso hotle ratat. Ma gdo kakšno sugestijo, kje sem zajebal?zvedavi Nosorog Ja jaz sem strokovnjak za palačinke. Tanke načeloma ne ratajo, če preveč mase v ponev uliješ. Jaz uporabljam kar zajemalko, kakšen cm pod robom je ravno prava količina. Ena od variant je tudi, da si imel preveč gosto testo in se ni hotelo dovolj hitro razlesti po ponvi, pa si moral "štuklat". S količino ene zajemalke mora biti pokrito celo dno ponve. Kakor hitro je testa več, so že predebele. Mogoče so se ti, če si naredil tanke, med obračanjem strgale in si zato delal debelejše (da so preživele v enem kosu). V tem primeru bi moral v maso zmešati še eno jajce. Drugače pa - da ti bo laže - ko ulivaš testo v ponev, ponev (v kolikor si desničar) z levo roko dvigni in jo malo nagni proti levi. Z desno roko v zajemalko zajemi maso in jo polij po tistem delu ponve, ki je višje (torej na desni strani). Testo se ti bo kar samo razlezlo po celi površini ponve. Sem pa danes jaz tudi palačinke. Najprej za zajtrk, za kosilo so bile bučke polnjene z ajdovo kašo z jurčki in po vrhu parmezan, za posladek pa palačinka, ki je ostala. Z nutello, ananasom in bananami Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Živjo Prvič v življenju sem delal palačinke (da ponucam marmelado, ki sem je letos ogromno nakuha). Niso ble bog ve kaj. Ne znam narediti tankih; nikakor niso hotle ratat. Ma gdo kakšno sugestijo, kje sem zajebal?zvedavi Nosorog Malo opiši svojo recepturo za palačinke, pa se bo našla tudi pomoč.Kakšno marmelado pa si pripravil? Obenem hvala za nasvet glede porove juhe, bom poizkusil čez vikend.Danes sem pripravil laški fižol zabeljen z čebulo in meni je bilo carsko, ostalim pa ne preveč - imajo raje ocvirke. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 ŽivjoMalo opiši svojo recepturo za palačinke, pa se bo našla tudi pomoč.Kakšno marmelado pa si pripravil?LP Recept, ki sem ga nekje našel je bil: 2,5 dl mleka, 20 dkg moke in 3 jajca. Uporabil sem 2,5 dcl mleka, namesto treh 4 jajca (ker sem kupil pakngo z desetimi, v hladilniku pa imam prostor za jajca, kamor jih gre le šest ) in od oka polnozrnate moke - po občutku blizu 20 dkg. Palačinke so bile debele, pa so se kljub temu trgale. Čenpr daš malo mase na vilco in jo dvigneš - kako mora teči? V povezanem curku, al ne? Marmelada je iz ringloja. Delal sem jo 4x, trikrat je ratala vrhunska, enkrat sem jo pa očitno premalo časa kuhal. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 3 jajca???? U MATER!!! in ti si celo 4 dal??? Pa saj to je bila omleta, ne palačinke! jaz sicer delam kar na oko, ampak dam 1 jajce, kakšnih 10 cm moke (v tisti plastični višji posodi, v kateri lahko miksaš) in potem po potrebi mleka, pa ščepec soli (včasih še začimbe za štrudel, da bolj diši). glede te polnozrnate moke pa nisem ziher. to mi je sumljivo. jaz dam vedno čisto navadno belo (ostro). aha - pa za informacijo - iz moke TUŠ mi palačinke ne ratajo Testo pa je dovolj gosto, kot sem že prej povedala, ko masa ene zajemalke pokrije celo dno, ne da bi kaj rabil štuklat ali da bi se 2x prekrilo. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Recept, ki sem ga nekje našel je bil: 2,5 dl mleka, 20 dkg moke in 3 jajca. Uporabil sem 2,5 dcl mleka, namesto treh 4 jajca (ker sem kupil pakngo z desetimi, v hladilniku pa imam prostor za jajca, kamor jih gre le šest ) in od oka polnozrnate moke - po občutku blizu 20 dkg. Palačinke so bile debele, pa so se kljub temu trgale. Čenpr daš malo mase na vilco in jo dvigneš - kako mora teči? V povezanem curku, al ne? Marmelada je iz ringloja. Delal sem jo 4x, trikrat je ratala vrhunska, enkrat sem jo pa očitno premalo časa kuhal. lalala pa kwa to kompliciraš?? pa to na oko vržeš... to ti jaz drugič naredim. tanke, debele, srednje po želji. itak, da v povezanem kako pa ?? Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 jaz si tudi nepovezanega ne znam predstavljat Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Pohane šampijone in motovilec... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Recept, ki sem ga nekje našel je bil: 2,5 dl mleka, 20 dkg moke in 3 jajca. lalala Ja, čeprav boš dobil inštrukcije, pa vseeno še moj komentar. Glede jajc, menim, da nisi nič falil saj baje, več kot jih daš, boljše so palačinke! Verjetno je manjkalo le malo tekočine, kar se pa moke tiče, pa jih ponavadi pri nas delamo z belo.Če jih pečeš za v juho, dodaš le malo soli, drugače pa tudi malo sladkorja. Zamešaš kot Nadalina in to je to.Ko sem jih delal prvič, je ratal šmorn, namaz pa le dodatek. Ringlojeva marmelada pa je res dobra, če le ni presladka. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 moka je po moje bistvena sestavina... če je moka drugačna, je drek. jaz recimo nikoli ne morem narediti tako tankih palačink z ajdovo moko kot z navadno belo--> fora po moje v moki.. tanke pa tako: npr. s svinjko mastjo (s tem gre meni najtanjše). segreješ faj, zmanjšaš plin, ponev obrneš tako da mast (olje) zalije vse robove. vliješ maso s posode, ki ima žleb za odtekanje in sicer ponev držiš na ENI STRANI gor (kot je že gilli omenila) in tu -oz zgoraj vlivaš. enakomerno in počasi. in tako se naj zalije. na koncu ponec do konca spustiš na plin in morebitne robove (nepravilno obliko) "popraviš" da s ponvijo pač zasuceš tako, da masa steče tja kamor more.. in potem plin na veliko.. ponev vržeš v luft in palačinka se obrne. ce ti ne rata glih fajn v ponev malo popraviš in speceš se na drugi strani. DOBER TEK! (sicer pa res skomplicirano. bolje, da ti pokažem). Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 moka je po moje bistvena sestavina... če je moka drugačna, je drek. jaz recimo nikoli ne morem narediti tako tankih palačink z ajdovo moko kot z navadno belo--> fora po moje v moki.. tanke pa tako: npr. s svinjko mastjo (s tem gre meni najtanjše). segreješ faj, zmanjšaš plin, ponev obrneš tako da mast (olje) zalije vse robove. vliješ s posode, ki ima žleb za odtekanje in sicer ponev držiš na ENI STRANI gor (kot je že gilli omenila) in tu -oz zgoraj vlivaš. enakomerno in počasi. in tako se naj zalije. na koncu ponec do konca spustiš na plin in morebitne robove (nepravilno obliko) "popraviš" da s ponvijo pač zasuceš tako, da masa steče tja kamor more.. in potem plin na veliko..ponev vržeš v luft in palačinka se obrne. ce ti ne rata glih fajn v ponev malo popraviš in speceš se na drugi strani. DOBER TEK!(sicer pa res skomplicirano. bolje, da ti pokažem). se strinjam z vsem razen svinjsko mastjo in metanju ponve v luft jaz ponavadi vržem samo palačinko, ponev pa prej malo stresem, da se palačinka predhodno odlima ... Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 sem kar mislila, da vam svinjska mast ne bo vseč. jaz sem cel laif kuhala na svinjski masti in veš da se sprakticiraš. olje ni isto - nikada. že reagira na toploto drugače. no, ja, kok smo pedantni. jaz tudi palačinsko vržem v luft. ponev pa na koncu, ko je več ne rabim.. drugače pa zanimivo tisto z ajdovo kašo- nikoli jedla. a kašo dušiš z jurčki, ali kako to zgleda? Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.