Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Guest sstane
kaj kej jeste, folk? a se je kdo zredil? če se je, je te kile dobil od mene, sem shujšala ene 3 ... ta teden. :vio: x:Dx

Pridi se jutri pokazat x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kaj kej jeste, folk? a se je kdo zredil? če se je, je te kile dobil od mene, sem shujšala ene 3 ... ta teden. :vio: x:Dx

Jz pa zredila...na 62kg :wOOt: Prej sem jih mela 57 in sem bla full zadovoljna ,sam fora je v tem,da sem tud zdj zadovoljna s kilažo...Nočem se odrčt hrani,ker jo imam preveč rada...Gibam se pa itak dovolj..mogla bi začet delat trebušnjake,ker mi gre vse v trebuh..sam se mi ne da.. :xx!: Sj do spomladi bom spet mela 57 kg...

 

Dans smo jedli goveje zrezke v gobovi omaki,rižoto in soljat.. :yumy:

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona
jaz sem tudi mela 57. pa sem se zredila že na 64 celo. :O: zdaj mam 60 ali 59, ne vem točno. še par kil. ampak se že zdaj počutim fajn.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Piščanec z mandeljni v pomarančnem soku

 

Izvorno ime: Almond coated chicken with orange sauce

 

Obrok: kosilo, večerja

 

Poleg postrežemo:

riž

pire krompir

 

Za število oseb: 6

Sestavine:

 

piščančja prsa (3)

moka

jajca (2)

mandeljni (10 dag)

maslo

čebula (1)

mleko (4 dl)

pomarančna marmelada (50 ml)

pomarančna lupina

pomarančni sok (50 ml)

sol

poper

 

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 10 minut

 

Priprava:

 

S piščančjih prs slečemo kožo in odstranimo kosti, tako da dobimo po dva zrezka iz vsakih prsi. Zrezke povaljamo v moki, zmletih mandeljnih in penasto umešanih jajcih.

Rezino maslo raztalimo v veliki ponvi ter na nizki temperaturi popečemo prsa do zlato rumene barve. Nato dodamo še malce masla in prsa dušimo, da so popolnoma prepečena. Pečena prsa odstavimo na topel prostor.

V ponev dodamo še rezino masla in na njem prepražimo drobno nasekljano čebulo. Vmešamo dve žlici moke in po želji začimbe.

Postopoma primešamo mleko ter na nizki temperaturi kuhamo toliko časa, da se omaka zgosti. Odstavimo.

V omako še vmešamo marmelado, nastrgano pomarančno lupino, pomarančni sok ter sol in poper po okusu. Prsa prelijemo z omako in takoj postrežemo.

 

Opombe:

 

Namesto na maslu lahko pripravimo omako tudi na olju. Za bolj poln okus pa v moko, v kateri povaljamo prsa, lahko dodamo še sol, zdrobljeni česen in še kakšno začimbo.

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz pa bom danes jedla segedin (samo omako in zelje x:Dx ) pa pire krompir. Mesa ne jem kaj prida. Bi pa zraven prav pasali sojini polpeti :frog:

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ravnokar je v pečici krompirček z začimbami, tudi velika skleda solate čaka na hrustanje, zraven bo pa še popečen italijanski radič, popečene bučkeinpaniran sir, pa mogoče še rakova klešča.

 

Za sladico pa svež ananas. x:px

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Piščančje polpete s papriko

 

Izvorno ime: Chicken patties paprika

 

Poleg postrežemo rezance

 

Za število oseb: 6

 

 

Sestavine:

 

mleto piščančje meso (75 dag)

mleko (4 dl)

drobtine (6 dag)

sol

jajca (1)

maslo

čebula (1)

česen (1 strok)

mleta paprika

kokošja kocka (2)

moka (2 dag)

kisla smetana (125 ml)

 

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

 

Priprava:

 

V večji posodi dobro zmešamo meso, 125ml mleka, drobtine, zdrobljen česen, jajce in sol. Iz tako pripravljene mase oblikujemo šest polpet. To storimo z rokami, ki smo jih prej dobro pomokali.

V večji ponvi raztalimo maslo in na njem do zlatorumene barve popečemo polpete. Popečene polpete odstavimo na stran.

V isti ponvi raztalimo še malo masla ter na njem popražimo čebulo in papriko ter zalijemo z decilitrom in pol kokošje juhe. Vse skupaj malce pokuhamo.

V ponev dodamo še polpete in vse skupaj ponovno zavremo. Kuhamo na znižanem plamenu še približno 10 minut. Polpete zopet odstranimo s ponve in jih pustimo na toplem.

V ponev nato še vmešamo moko in preostalo mleko ter vse skupaj kuhamo še toliko časa, da se omaka zgosti. Odstavimo in na koncu vmešamo še kislo smetano ter po okusu dodamo še sol in poper. Postrežemo tako, da polpete prelijemo z omako in na vrhu potresemo s papriko v prahu.

 

Opombe:

Namesto kokošjih kock lahko uporabimo tudi kokošjo juho, če jo imamo pri roki. Prav tako lahko maslo nadomestimo s kakšno drugo maščobo za pečenje.

 

 

Želim Vam dober tek

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Piščanec z mandeljni v pomarančnem soku

 

Zrezke povaljamo v moki, zmletih mandeljnih in penasto umešanih jajcih.

 

 

Errr, eno vprašanje... a to misliš, najprej v moki, nato v zmletih mandeljnih in potem še v jajcih? ali je to taka pasta... ?

 

thx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi je zapasalo neki za na žlico pa sem si močnik naredila :yumy: in pol sem z babico govorila vmes ko sem ga pripravljala in mi ona reče - če ga bom jedla z mlekom ali smetano :O: omg a močnik lahko tut s smetano ješ x:Dx valda sem probala in matr kooook hudo dobr pride :palec: tale nasvet je pa "a keeper" x;)x

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ti jst sm dala kar tisto smetano, ki jo v kavo dajemo - taka modra embalaža je in ni sladkana, vendar na njej tut ne piše da je za kuhanje. S kislo smetano pa ne vem kako bi blo ker močnik je slana zadeva tako da bi moralo pasat x:)x

 

Drugače pa močnik ni gres, vbistvu daš v skledo moko in vanjo vbiješ 1 jajc. Potem pa najprej z žlico malo premešaš da ratajo taki svaljkci, nato pa kar z rokami not zagrebeš in med rokami posvaljkaš do konca tisto moko in jajc. Obenem daš gret na ogenj osoljeno vodo in streseš 3/4 posvaljkane vsebine vanjo ko je zadeva blizu vrelišča in pomešaš.

 

Medtem ko se to kuha vzameš eno ponvico in v njej segreješ olje ali stopiš maslo ter ostalo posvaljkano vsebino prepražiš na temu da zlatoporumeni. Ko je to končano zmanjšaš plin pri vodi na minimum (da ne vzkipi) in to vržeš not potem pa samo še dokuhaš par 10 min x:)x

 

Je dobro, probaj kdaj - to je ena taka zadevica za na žlico za pozimi x;)x ko te zebe pred tv-jem pa nisi že cel dan nič pametnega jedel x:px

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aha, saj to pa poznam, je naša babica fulkrat delala. koruzni gris smo mi temu rekli, ker je s koruzne moke delala. x:px

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aha, saj to pa poznam, je naša babica fulkrat delala. koruzni gris smo mi temu rekli, ker je s koruzne moke delala. x:px

Tut pri nas se je to od babice preneslo x:Dx :palec:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kus Kus z bučkami

 

 

Sestavine za 4 osebe

 

20 dag kus kusa

olje koruznih kalčkov

2 jajčki

10 dag jedilnih bučk

5 dag ne preveč zrelega paradižnika

malo čebule

sol , beli poper, origano, peteršilj.

 

Priprava

 

Kus kus skuhamo v slano vreli vodi, ki smo ji dodali malo olja. Skuhamo ga samo do polovice in ohladimo.Na maščobi zarumenimo čebulo, ji dodamo na kocke narezane bučke in paradižnik.Dobro začinimo in ohladimo. Ohlajeno maso zmešamo in ji primešamo jajčki. Maso nadevamo v pomaščene modelčke in jih damo v vročo pečico , da se spečejo do konca. Pečene zvrnemo na krožnik in jih serviramo zraven pečenih krač.

 

Opombe

 

Kus kus uporabimo kot prilogo ali samostojno vegetarijansko jed.

 

*Kus kus je zdrob iz pšenice durum. Največ ga uporabljajo v arabskih deželah. manjše količine kus kusa kuhamo v razmerju 1:1.

 

 

DOBER TEK

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona
na pol zažgan mlečni riž. :cry: :sick: pa kako, če sem stala zraven štedilnika in mešala s kuhalnico? x:Dx :o|o: in pol me gre tam tip od cimre rajcat s čipsom, pujs grdi, češ "ti bi tudi, a a?". mater, najraje bi mu šla tisti čips strgala iz rok. :vragec:
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

na pol zažgan mlečni riž. :cry: :sick: pa kako, če sem stala zraven štedilnika in mešala s kuhalnico? x:Dx :o|o: in pol me gre tam tip od cimre rajcat s čipsom, pujs grdi, češ "ti bi tudi, a a?". mater, najraje bi mu šla tisti čips strgala iz rok. :vragec:

 

 

ne se razburajt

 

kar se pa tiče mleka ja se hitro osmodi si ze očitno premal pa zila

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona

kaj se ne bom razburjala, če sem zgleda podsoljena ... jaz bi mastno, slano, junk food. x:px x:Dx kila gor ali dol, vsak dan kaže drugače. x:Dx

 

eh, kje bi jaz premalo pazila na mleko .. to sploh ni meni podobno. x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...