Guest mačona 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 kaj kej jeste, folk? a se je kdo zredil? če se je, je te kile dobil od mene, sem shujšala ene 3 ... ta teden. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 kaj kej jeste, folk? a se je kdo zredil? če se je, je te kile dobil od mene, sem shujšala ene 3 ... ta teden. Pridi se jutri pokazat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 kaj kej jeste, folk? a se je kdo zredil? če se je, je te kile dobil od mene, sem shujšala ene 3 ... ta teden. Jz pa zredila...na 62kg Prej sem jih mela 57 in sem bla full zadovoljna ,sam fora je v tem,da sem tud zdj zadovoljna s kilažo...Nočem se odrčt hrani,ker jo imam preveč rada...Gibam se pa itak dovolj..mogla bi začet delat trebušnjake,ker mi gre vse v trebuh..sam se mi ne da.. :xx!: Sj do spomladi bom spet mela 57 kg... Dans smo jedli goveje zrezke v gobovi omaki,rižoto in soljat.. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 jaz sem tudi mela 57. pa sem se zredila že na 64 celo. zdaj mam 60 ali 59, ne vem točno. še par kil. ampak se že zdaj počutim fajn. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Grem si jaz zdaj eno juhico gobovo naredit, za pred spanjem Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Piščanec z mandeljni v pomarančnem soku Izvorno ime: Almond coated chicken with orange sauce Obrok: kosilo, večerja Poleg postrežemo: riž pire krompir Za število oseb: 6Sestavine: piščančja prsa (3) moka jajca (2) mandeljni (10 dag) maslo čebula (1) mleko (4 dl) pomarančna marmelada (50 ml) pomarančna lupina pomarančni sok (50 ml) sol poper Čas priprave: 20 minutČas kuhanja: 10 minut Priprava: S piščančjih prs slečemo kožo in odstranimo kosti, tako da dobimo po dva zrezka iz vsakih prsi. Zrezke povaljamo v moki, zmletih mandeljnih in penasto umešanih jajcih. Rezino maslo raztalimo v veliki ponvi ter na nizki temperaturi popečemo prsa do zlato rumene barve. Nato dodamo še malce masla in prsa dušimo, da so popolnoma prepečena. Pečena prsa odstavimo na topel prostor. V ponev dodamo še rezino masla in na njem prepražimo drobno nasekljano čebulo. Vmešamo dve žlici moke in po želji začimbe. Postopoma primešamo mleko ter na nizki temperaturi kuhamo toliko časa, da se omaka zgosti. Odstavimo. V omako še vmešamo marmelado, nastrgano pomarančno lupino, pomarančni sok ter sol in poper po okusu. Prsa prelijemo z omako in takoj postrežemo. Opombe: Namesto na maslu lahko pripravimo omako tudi na olju. Za bolj poln okus pa v moko, v kateri povaljamo prsa, lahko dodamo še sol, zdrobljeni česen in še kakšno začimbo. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 20. november 2006 Prijavi Deli 20. november 2006 jaz pa bom danes jedla segedin (samo omako in zelje ) pa pire krompir. Mesa ne jem kaj prida. Bi pa zraven prav pasali sojini polpeti Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 20. november 2006 Prijavi Deli 20. november 2006 Ravnokar je v pečici krompirček z začimbami, tudi velika skleda solate čaka na hrustanje, zraven bo pa še popečen italijanski radič, popečene bučkeinpaniran sir, pa mogoče še rakova klešča. Za sladico pa svež ananas. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cevap 20. november 2006 Prijavi Deli 20. november 2006 ja sigurn kakšne zmrznine za večerjo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 20. november 2006 Prijavi Deli 20. november 2006 Piščančje polpete s papriko Izvorno ime: Chicken patties paprika Poleg postrežemo rezance Za število oseb: 6 Sestavine: mleto piščančje meso (75 dag) mleko (4 dl) drobtine (6 dag) sol jajca (1) maslo čebula (1) česen (1 strok) mleta paprika kokošja kocka (2) moka (2 dag) kisla smetana (125 ml) Čas priprave: 15 minutČas kuhanja: 20 minut Priprava: V večji posodi dobro zmešamo meso, 125ml mleka, drobtine, zdrobljen česen, jajce in sol. Iz tako pripravljene mase oblikujemo šest polpet. To storimo z rokami, ki smo jih prej dobro pomokali. V večji ponvi raztalimo maslo in na njem do zlatorumene barve popečemo polpete. Popečene polpete odstavimo na stran. V isti ponvi raztalimo še malo masla ter na njem popražimo čebulo in papriko ter zalijemo z decilitrom in pol kokošje juhe. Vse skupaj malce pokuhamo. V ponev dodamo še polpete in vse skupaj ponovno zavremo. Kuhamo na znižanem plamenu še približno 10 minut. Polpete zopet odstranimo s ponve in jih pustimo na toplem. V ponev nato še vmešamo moko in preostalo mleko ter vse skupaj kuhamo še toliko časa, da se omaka zgosti. Odstavimo in na koncu vmešamo še kislo smetano ter po okusu dodamo še sol in poper. Postrežemo tako, da polpete prelijemo z omako in na vrhu potresemo s papriko v prahu. Opombe:Namesto kokošjih kock lahko uporabimo tudi kokošjo juho, če jo imamo pri roki. Prav tako lahko maslo nadomestimo s kakšno drugo maščobo za pečenje. Želim Vam dober tek Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pjotr2000 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 Piščanec z mandeljni v pomarančnem soku Zrezke povaljamo v moki, zmletih mandeljnih in penasto umešanih jajcih. Errr, eno vprašanje... a to misliš, najprej v moki, nato v zmletih mandeljnih in potem še v jajcih? ali je to taka pasta... ? thx Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksantipa007 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 Dons se lahko samo pije in nič druzga! Pa sadje in zelenjava, sam ne preveč. Citiraj Behind every bitch there is a guy that made her that way. Sheakespeare Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 Mi je zapasalo neki za na žlico pa sem si močnik naredila in pol sem z babico govorila vmes ko sem ga pripravljala in mi ona reče - če ga bom jedla z mlekom ali smetano omg a močnik lahko tut s smetano ješ valda sem probala in matr kooook hudo dobr pride tale nasvet je pa "a keeper" Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 a kislo smetano??? si ziher? malo :xx!: se sliši. močnik sklepam, da je gris Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 Ti jst sm dala kar tisto smetano, ki jo v kavo dajemo - taka modra embalaža je in ni sladkana, vendar na njej tut ne piše da je za kuhanje. S kislo smetano pa ne vem kako bi blo ker močnik je slana zadeva tako da bi moralo pasat Drugače pa močnik ni gres, vbistvu daš v skledo moko in vanjo vbiješ 1 jajc. Potem pa najprej z žlico malo premešaš da ratajo taki svaljkci, nato pa kar z rokami not zagrebeš in med rokami posvaljkaš do konca tisto moko in jajc. Obenem daš gret na ogenj osoljeno vodo in streseš 3/4 posvaljkane vsebine vanjo ko je zadeva blizu vrelišča in pomešaš. Medtem ko se to kuha vzameš eno ponvico in v njej segreješ olje ali stopiš maslo ter ostalo posvaljkano vsebino prepražiš na temu da zlatoporumeni. Ko je to končano zmanjšaš plin pri vodi na minimum (da ne vzkipi) in to vržeš not potem pa samo še dokuhaš par 10 min Je dobro, probaj kdaj - to je ena taka zadevica za na žlico za pozimi ko te zebe pred tv-jem pa nisi že cel dan nič pametnega jedel Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 aha, saj to pa poznam, je naša babica fulkrat delala. koruzni gris smo mi temu rekli, ker je s koruzne moke delala. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 Jaz pa eno porcijo odmrznjenih bobičev ful paše zdajle Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 aha, saj to pa poznam, je naša babica fulkrat delala. koruzni gris smo mi temu rekli, ker je s koruzne moke delala. Tut pri nas se je to od babice preneslo Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 js pa ravnokar požrl en pladenj čevapov z majonezo edin ajvar je mankal.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 no, jaz sem bom zdaj nad palačinke spravila ... mi zadnje čase zvečer ful pašejo Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gazelca 22. november 2006 Prijavi Deli 22. november 2006 Dons se lahko samo pije in nič druzga! Pa sadje in zelenjava, sam ne preveč. , od kdaj pa to? Citiraj Love takes off masks that we fear we cannot live without and know we cannot live within. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 22. november 2006 Prijavi Deli 22. november 2006 Kus Kus z bučkami Sestavine za 4 osebe 20 dag kus kusa olje koruznih kalčkov 2 jajčki 10 dag jedilnih bučk 5 dag ne preveč zrelega paradižnika malo čebulesol , beli poper, origano, peteršilj. Priprava Kus kus skuhamo v slano vreli vodi, ki smo ji dodali malo olja. Skuhamo ga samo do polovice in ohladimo.Na maščobi zarumenimo čebulo, ji dodamo na kocke narezane bučke in paradižnik.Dobro začinimo in ohladimo. Ohlajeno maso zmešamo in ji primešamo jajčki. Maso nadevamo v pomaščene modelčke in jih damo v vročo pečico , da se spečejo do konca. Pečene zvrnemo na krožnik in jih serviramo zraven pečenih krač. Opombe Kus kus uporabimo kot prilogo ali samostojno vegetarijansko jed. *Kus kus je zdrob iz pšenice durum. Največ ga uporabljajo v arabskih deželah. manjše količine kus kusa kuhamo v razmerju 1:1. DOBER TEK Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 22. november 2006 Prijavi Deli 22. november 2006 na pol zažgan mlečni riž. pa kako, če sem stala zraven štedilnika in mešala s kuhalnico? in pol me gre tam tip od cimre rajcat s čipsom, pujs grdi, češ "ti bi tudi, a a?". mater, najraje bi mu šla tisti čips strgala iz rok. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 22. november 2006 Prijavi Deli 22. november 2006 na pol zažgan mlečni riž. pa kako, če sem stala zraven štedilnika in mešala s kuhalnico? in pol me gre tam tip od cimre rajcat s čipsom, pujs grdi, češ "ti bi tudi, a a?". mater, najraje bi mu šla tisti čips strgala iz rok. ne se razburajt kar se pa tiče mleka ja se hitro osmodi si ze očitno premal pa zila Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 22. november 2006 Prijavi Deli 22. november 2006 kaj se ne bom razburjala, če sem zgleda podsoljena ... jaz bi mastno, slano, junk food. kila gor ali dol, vsak dan kaže drugače. eh, kje bi jaz premalo pazila na mleko .. to sploh ni meni podobno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.