crocuta 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Vampi de italia Poleg postrežemo: riž rezanci polenta Za število oseb: 4 Sestavine: vampi (25 dag) maslo (3 dag) čebula (1) zelena (1) korenje (1) česen (2 stroka) peteršilj bazilika origano paradižniki (5) paradižnikova mezga rdeče vino (1 dl) goveja jušna kocka (1) parmezan (6 dag) sol poper sladkor olje Čas predpriprave: 20 minutČas priprave: 20 minutČas kuhanja: 2 uri Priprava: Vampe očistimo in operemo pod mrzlo vodo, jih narežemo na približno dva in pol centimetra široke in slab decimeter dolge rezance. Nato jih damo v mrzlo soljeno vodo in kuhamo približno četrt ure, oziroma dokler ne zavrejo. Kuhane odcedimo. Med tem čebulo nasekljamo, korenje ostrgamo in narežemo na koleščke, kakor tudi zeleno. Če so koleščki preveliki, jih prerežemo še na polovico. Vse skupaj pražimo v ponvi na raztaljenem maslu in žlici olja, dokler se čebula ne zmehča. Peteršilj in česen na drobno nasekljamo in ju z žličko bazilike ter žličko origana dodamo zelenjavi. Kuhamo še kakšni dve minuti. Olupljene paradižnike dobro zmečkamo ter jih skupaj z žlico paradižnikove mezge in vampi primešamo zelenjavi. Jed po okusu še solimo in popramo ter sladkamo z žličko sladkorja. Vse skupaj kuhamo še kakšnih 5 minut. Na koncu dodamo še vino in jušno kocko raztopljeno v decilitru vode, vse zavremo in odstavimo. Med tem segrejemo pečico na 180 C, vse skupaj preložimo v ognjevarno posodo, pokrijemo in pečemo v pečici dve uri. Na koncu, ko vampe vzamemo iz pečice, jim primešamo še nariban parmezan in takoj postrežemo. Opombe:Tako pripravljeni vampi so tudi zelo primerni za zamrzovanje, le da jim v tem primeru ne primešamo sira. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Na koncu dodamo še vino in jušno kocko raztopljeno v decilitru vode, vse zavremo in odstavimo.Daj no, ne delaj sramote italijanskim kuharjem z jušnimi kockami, da o drugem sploh ne govorim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Daj no, ne delaj sramote italijanskim kuharjem z jušnimi kockami, da o drugem sploh ne govorim ej stane kaj bi pa ti noter dal namesto jušne kocke k si tak genij jao stane ti tle neki pametuješ to pa kuhajo v italiji očitno premalo pozanš italijansko kuhno zato bodi raje tiho pa svojo sol naprej prodajaj. lp crocuta Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 ej stane kaj bi pa ti noter dal namesto jušne kocke k si tak genij jao stane ti tle neki pametuješ to pa kuhajo v italiji očitno premalo pozanš italijansko kuhno zato bodi raje tiho pa svojo sol naprej prodajaj.lp crocutaCrocuta, jaz Italijane in njihovo nacionalno kuhinjo zelo cenim in nič nimam proti, če jih kdo korektno posnema. Pa jo ti res poznaš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Crocuta, jaz Italijane in njihovo nacionalno kuhinjo zelo cenim in nič nimam proti, če jih kdo korektno posnema. Pa jo ti res poznaš stane očitno jih ne pozaš če ne ne bi to napisal z jušno kocko nisi pa ti odgovoril kaj bi ti noter dal. Stane in ostali ne poznate ali niste poznavalec določene kuhinje kulinarike in njihovih specialitet boljse da nič ne pišete stane to posebno vela zate ne bit moder povsod pa res ne boš vžgal zato se umeri in ne pametuj razen ce bom o soli kaj hotel potem pametuj ker tisti ki jo pozna se ti bo smejal kaj pišeš jaooo stane lp crocuta Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 jaooo staneJao, Crocuta, zadnji čas, da te vidim in poučim, mladina te bere Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 s stane o soli res lahko debateras kar se pa kuhne tiče pa bol da si tih ker take nabijas da sam crkavam od smeha pa tak pozanvalec kuhne k pravis da si jao stane sej je res bols da sam o soli govoriš. lp crocuta Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 s stane o soli res lahko debateras kar se pa kuhne tiče pa bol da si tih ker take nabijas da sam crkavam od smeha pa tak pozanvalec kuhne k pravis da si jao stane sej je res bols da sam o soli govoriš.lp crocutaEj, saj ti nič nočem v tvoji profesiji, vedeti pa moraš, da to, kar en kuhar zajebe, ne poipravi sto zdravnikov Se zavedaš pomembnosti svojega poklica? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Ej, saj ti nič nočem v tvoji profesiji, vedeti pa moraš, da to, kar en kuhar zajebe, ne poipravi sto zdravnikov Se zavedaš pomembnosti svojega poklica? ej stane bol se zavedam kaksene recepte mate tle gor k pa ti o svoji soli zato pa ne pametuj koliko ves o kuhinji k nimas pojma kar se pa tiče da bi kaj zajebal bi pa edino lahko če bi tvojo sol not stresu pol bi lahko čist zajebu celo kuho. lp crocuta Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 ej stane bol se zavedam kaksene recepte mate tle gor k pa ti o svoji soli zato pa ne pametuj koliko ves o kuhinji k nimas pojma kar se pa tiče da bi kaj zajebal bi pa edino lahko če bi tvojo sol not stresu pol bi lahko čist zajebu celo kuho.lp crocutaDobro, dobro, ko pridem, ti povem in pokažem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Dobro, dobro, ko pridem, ti povem in pokažem sem res radoveden kako kuha solinar stane upam da bom lahko ostal resne volje da se ne bom preveč smejal. lp crocuta Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 sem res radoveden kako kuha solinar stane upam da bom lahko ostal resne volje da se ne bom preveč smejal. lp crocutaKuhaš boš ti, jaz bom samo popravljal tvoje napake Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Kuhaš boš ti, jaz bom samo popravljal tvoje napake stane pa kaj ti mislis da sem tok nor da bom pustu laiku kot si ti da me privaja pa da mi še hrano zajebe z njegovo soljo ni šans ti kuhej pa te bom jest popravljal to je bolsa ideja da kuhas pa da vidim ka boš skuhal Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 stane pa kaj ti mislis da sem tok nor da bom pustu laiku kot si ti da me privaja pa da mi še hrano zajebe z njegovo soljo ni šans ti kuhej pa te bom jest popravljal to je bolsa ideja da kuhas pa da vidim ka boš skuhal Dobro, povej, kaj bi imel rad za večerjo, pa ti napišem recepte in postopek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freia 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 Danes bom pa špinačo pa pire krompir skuhala... Za zraven pa kakšen jajček. Ful malo kuham zadnje čase... bo bolje. Citiraj Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 Danes sem si prvič za probo nabavila riževe rezance zraven pa bom Uncle Ben's-ovo sladko kislo omakco upam da so tisti rezanci fajn, delujejo full žilavi še po petih minutah kuhanja, bomo vidli Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 stvar okusa....men so zelo dobri ....jih pa poznam, k jih ne marajo..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 Danes sem si prvič za probo nabavila riževe rezance zraven pa bom Uncle Ben's-ovo sladko kislo omakco upam da so tisti rezanci fajn, delujejo full žilavi še po petih minutah kuhanja, bomo vidli no to bi rada slišala, kakega okusa so jaz danes po doooooooooolgem času kuham ješprenj Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 okus....he he...približno tako kot zgledajo...steklast...dokaj nevtralen, blag....men so res dobri..... sicer pa je najbolš, da jih enkrat probaš.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 njami riževi rezanci Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 okus....he he...približno tako kot zgledajo...steklast...dokaj nevtralen, blag....men so res dobri..... sicer pa je najbolš, da jih enkrat probaš.... bom bla probala Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 bom bla tak sem js govorila kot otrok bla je bla vsaka druga beseda Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 ah jaz sem malo večji večni otrok Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 js tud nisem nč bolša Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 OK najprej so bili pretrdi, potem sem jih pa prekuhala ... tok sovražim kadar se mi folk mota po kuhni kadar kej ustvarjam to je čist in najbolj običajna navada mojega očeta, napiči se tam pri pultu pa 20 minut meditira v 3 PM men se pa tacajt hrana razkuhava pa zažiga ker ne morm zravn prit, umakne se pa tut ne tko da cajt za ves folk kr zastane razn zanga Uglavnem kar sm mela sprobat niso slabi, delujejo kot tisti, široki rezanci pač, blagega okusa kar mi je čist pasalo. Naslednjič jih bom raje kot kako jušno prilogo naredila ker so tako blagi Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.