Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Vampi de italia

 

Poleg postrežemo:

riž

rezanci

polenta

 

Za število oseb: 4

 

Sestavine:

 

vampi (25 dag)

maslo (3 dag)

čebula (1)

zelena (1)

korenje (1)

česen (2 stroka)

peteršilj

bazilika

origano

paradižniki (5)

paradižnikova mezga

rdeče vino (1 dl)

goveja jušna kocka (1)

parmezan (6 dag)

sol

poper

sladkor

olje

 

Čas predpriprave: 20 minut

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 2 uri

 

Priprava:

 

Vampe očistimo in operemo pod mrzlo vodo, jih narežemo na približno dva in pol centimetra široke in slab decimeter dolge rezance. Nato jih damo v mrzlo soljeno vodo in kuhamo približno četrt ure, oziroma dokler ne zavrejo. Kuhane odcedimo.

Med tem čebulo nasekljamo, korenje ostrgamo in narežemo na koleščke, kakor tudi zeleno. Če so koleščki preveliki, jih prerežemo še na polovico. Vse skupaj pražimo v ponvi na raztaljenem maslu in žlici olja, dokler se čebula ne zmehča.

Peteršilj in česen na drobno nasekljamo in ju z žličko bazilike ter žličko origana dodamo zelenjavi. Kuhamo še kakšni dve minuti.

Olupljene paradižnike dobro zmečkamo ter jih skupaj z žlico paradižnikove mezge in vampi primešamo zelenjavi. Jed po okusu še solimo in popramo ter sladkamo z žličko sladkorja. Vse skupaj kuhamo še kakšnih 5 minut.

Na koncu dodamo še vino in jušno kocko raztopljeno v decilitru vode, vse zavremo in odstavimo.

Med tem segrejemo pečico na 180 C, vse skupaj preložimo v ognjevarno posodo, pokrijemo in pečemo v pečici dve uri.

Na koncu, ko vampe vzamemo iz pečice, jim primešamo še nariban parmezan in takoj postrežemo.

 

Opombe:

Tako pripravljeni vampi so tudi zelo primerni za zamrzovanje, le da jim v tem primeru ne primešamo sira.

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Na koncu dodamo še vino in jušno kocko raztopljeno v decilitru vode, vse zavremo in odstavimo.

Daj no, ne delaj sramote italijanskim kuharjem z jušnimi kockami, da o drugem sploh ne govorim :o|o:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Daj no, ne delaj sramote italijanskim kuharjem z jušnimi kockami, da o drugem sploh ne govorim :o|o:

 

 

ej stane kaj bi pa ti noter dal namesto jušne kocke k si tak genij jao stane ti tle neki pametuješ to pa kuhajo v italiji očitno premalo pozanš italijansko kuhno zato bodi raje tiho pa svojo sol naprej prodajaj.

 

 

lp crocuta

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
ej stane kaj bi pa ti noter dal namesto jušne kocke k si tak genij jao stane ti tle neki pametuješ to pa kuhajo v italiji očitno premalo pozanš italijansko kuhno zato bodi raje tiho pa svojo sol naprej prodajaj.

lp crocuta

Crocuta, jaz Italijane in njihovo nacionalno kuhinjo zelo cenim in nič nimam proti, če jih kdo korektno posnema. :palec:

Pa jo ti res poznaš :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Crocuta, jaz Italijane in njihovo nacionalno kuhinjo zelo cenim in nič nimam proti, če jih kdo korektno posnema. :palec:

Pa jo ti res poznaš :8):

 

 

 

stane očitno jih ne pozaš če ne ne bi to napisal z jušno kocko nisi pa ti odgovoril kaj bi ti noter dal.

 

 

 

Stane in ostali ne poznate ali niste poznavalec določene kuhinje kulinarike in njihovih specialitet boljse da nič ne pišete

 

stane to posebno vela zate ne bit moder povsod pa res ne boš vžgal zato se umeri in ne pametuj razen ce bom o soli kaj hotel potem pametuj ker tisti ki jo pozna se ti bo smejal kaj pišeš jaooo stane

 

 

lp crocuta

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

s stane o soli res lahko debateras kar se pa kuhne tiče pa bol da si tih ker take nabijas da sam crkavam od smeha pa tak pozanvalec kuhne k pravis da si jao stane sej je res bols da sam o soli govoriš.

 

 

 

lp crocuta

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
s stane o soli res lahko debateras kar se pa kuhne tiče pa bol da si tih ker take nabijas da sam crkavam od smeha pa tak pozanvalec kuhne k pravis da si jao stane sej je res bols da sam o soli govoriš.

lp crocuta

Ej, saj ti nič nočem v tvoji profesiji, vedeti pa moraš, da to, kar en kuhar zajebe, ne poipravi sto zdravnikov :sori:

Se zavedaš pomembnosti svojega poklica?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ej, saj ti nič nočem v tvoji profesiji, vedeti pa moraš, da to, kar en kuhar zajebe, ne poipravi sto zdravnikov :sori:

Se zavedaš pomembnosti svojega poklica?

 

 

 

ej stane bol se zavedam kaksene recepte mate tle gor k pa ti o svoji soli zato pa ne pametuj koliko ves o kuhinji k nimas pojma kar se pa tiče da bi kaj zajebal bi pa edino lahko če bi tvojo sol not stresu pol bi lahko čist zajebu celo kuho.

 

 

lp crocuta

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
ej stane bol se zavedam kaksene recepte mate tle gor k pa ti o svoji soli zato pa ne pametuj koliko ves o kuhinji k nimas pojma kar se pa tiče da bi kaj zajebal bi pa edino lahko če bi tvojo sol not stresu pol bi lahko čist zajebu celo kuho.

lp crocuta

Dobro, dobro, ko pridem, ti povem in pokažem x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
sem res radoveden kako kuha solinar stane upam da bom lahko ostal resne volje da se ne bom preveč smejal.

 

lp crocuta

Kuhaš boš ti, jaz bom samo popravljal tvoje napake x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kuhaš boš ti, jaz bom samo popravljal tvoje napake x;)x

 

 

stane pa kaj ti mislis da sem tok nor da bom pustu laiku kot si ti da me privaja pa da mi še hrano zajebe z njegovo soljo ni šans ti kuhej pa te bom jest popravljal to je bolsa ideja da kuhas pa da vidim ka boš skuhal x:o)x x:o)x x:o)x x:o)x x:o)x x:o)x

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
stane pa kaj ti mislis da sem tok nor da bom pustu laiku kot si ti da me privaja pa da mi še hrano zajebe z njegovo soljo ni šans ti kuhej pa te bom jest popravljal to je bolsa ideja da kuhas pa da vidim ka boš skuhal x:o)x x:o)x x:o)x x:o)x x:o)x x:o)x

Dobro, povej, kaj bi imel rad za večerjo, pa ti napišem recepte in postopek x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes bom pa špinačo pa pire krompir skuhala... Za zraven pa kakšen jajček. x:px

Ful malo kuham zadnje čase... bo bolje. x;)x

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes sem si prvič za probo nabavila riževe rezance :shsh: zraven pa bom Uncle Ben's-ovo sladko kislo omakco :palec: upam da so tisti rezanci fajn, delujejo full žilavi še po petih minutah kuhanja, bomo vidli :inocent: x:)x

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes sem si prvič za probo nabavila riževe rezance :shsh: zraven pa bom Uncle Ben's-ovo sladko kislo omakco :palec: upam da so tisti rezanci fajn, delujejo full žilavi še po petih minutah kuhanja, bomo vidli :inocent: x:)x

 

 

no to bi rada slišala, kakega okusa so x:Dx

jaz danes po doooooooooolgem času kuham ješprenj :2src:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

okus....he he...približno tako kot zgledajo...steklast...dokaj nevtralen, blag....men so res dobri..... x:px

 

sicer pa je najbolš, da jih enkrat probaš.... xDDx

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

OK x:Dx najprej so bili pretrdi, potem sem jih pa prekuhala :C: ... tok sovražim kadar se mi folk mota po kuhni kadar kej ustvarjam :vragec: to je čist in najbolj običajna navada mojega očeta, napiči se tam pri pultu pa 20 minut meditira v 3 PM men se pa tacajt hrana razkuhava pa zažiga ker ne morm zravn prit, umakne se pa tut ne tko da cajt za ves folk kr zastane razn zanga xrolleyesx

 

Uglavnem kar sm mela sprobat niso slabi, delujejo kot tisti, široki rezanci pač, blagega okusa kar mi je čist pasalo. Naslednjič jih bom raje kot kako jušno prilogo naredila ker so tako blagi :palec:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...