Nordika 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Njammiiii tak je najboljši (s suhim mesom mislim, pa tud ljute papričice maramo ) Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Jaz sem pa kar McDonalds danes. Zvečer bom pa pizzo. Zjutraj sem pa palačinke s čokolado. Nizkokaloričen dan, skratka. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Zjutraj sem pa palačinke s čokolado.Jst tud, pa še dobre so ble. Hvala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Jaz sem pa kar McDonalds danes. Zvečer bom pa pizzo. Zjutraj sem pa palačinke s čokolado. Nizkokaloričen dan, skratka. ..temu se strokovno rece carbo lading... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 ker npr. pri nas se strogo loči fižolova juha, ki je iz navadnega fižola in pasulj, ki je iz belega (pasulj) fižola pa če damo not meso ali pa pustimo brez U pizda; tega tud slučajno nism vedu. Namreč - da je od vrste fižola odvisno, al maš na krožniku pasulj al fižolovo juho. Pa je temule res čist za verjet? zvedavi Nosorog Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 U pizda; tega tud slučajno nism vedu. Namreč - da je od vrste fižola odvisno, al maš na krožniku pasulj al fižolovo juho. Pa je temule res čist za verjet? zvedavi NosorogSeveda, kje si ti videl srbski pasulj iz slovenskega fižola Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 U pizda; tega tud slučajno nism vedu. Namreč - da je od vrste fižola odvisno, al maš na krožniku pasulj al fižolovo juho. Pa je temule res čist za verjet? zvedavi Nosorog Ne vem, pri nas se za fižolovo juho fižol spasira, pa malo okisa in knedli ali pa riž not zakuha in to je potem juha. Za pasulj pa je priprava drugačna in fižol se uporabi lahko domač, češnjevec(rdečkast), vsi pravijo pa, da je najboljši iz belega, ki se mu reče tetovac.Glasni pa so vsi Seveda pa je not lahko tudi meso ali pa basa če maraš. Seveda, kje si ti videl srbski pasulj iz slovenskega fižola Ja pa prav srbski, brezmesni Pa sem šel še pogledat na vrečko in verjameš li ne rdeč je uvoz iz amerike, bel pa iz kitajske,pa sta oba kupljena v slo trgovini Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Pa sem šel še pogledat na vrečko in verjameš li ne rdeč je uvoz iz amerike, bel pa iz kitajske,pa sta oba kupljena v slo trgovini A, vidiš, vse nam bojo spizdili in nazaj prodali Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 Sm si prnesla saljat v službo...ta svinjsko...zelena solata, tuna, koruza, fižol, kisla smetana, mal majoneze, balzamični kis in za Piko na i še Stanetova sol. Ne dam nbenmu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 Midva sva pa danes štruklje delala. Ajdove, s špinačno-skutinin nadevom. Pa gobovo omako čez. Bo še treba malo vadit Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Za kosilo bom jedel rdečo morsko Ribo-ščarpena (file brez kosti)!Priloga-pire krompir in v njem zmešan ohrovt. Solata-Zelje. Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Za ščarpeno pa prvič slišim. Sklepam, da misliš tisti rdeči užasno grdi stvor, ki se mu reče ŠKARPINA. Z i-jem. Ne vem, kako tega na nobenem jedilnem listu ne znajo prav napisat. Jaz bom solato s krompirjem. Ta pire z ohrovtom pa se sploh ne sliši slabo ... Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Za kosilo bom jedel rdečo morsko Ribo-ščarpena (file brez kosti)!Priloga-pire krompir in v njem zmešan ohrovt. Solata-Zelje. Škoda, glava je najboljša Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Škoda, glava je najboljša Istega mnenja je moj foter. :xx!: Obožuje juhe, v katerih plavajo ribje glave. :xx!: :xx!: :xx!: Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Istega mnenja je moj foter. :xx!: Obožuje juhe, v katerih plavajo ribje glave. :xx!: :xx!: :xx!: :OO!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Istega mnenja je moj foter. :xx!: Obožuje juhe, v katerih plavajo ribje glave. :xx!: :xx!: :xx!:Teleča glava u škembetu je tudi super, vprašaj ga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Teleča glava u škembetu je tudi super, vprašaj ga :xx!: :xx!: :xx!: V kako velikem piskru pa se to kuha??? Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Za ščarpeno pa prvič slišim. Sklepam, da misliš tisti rdeči užasno grdi stvor, ki se mu reče ŠKARPINA. Z i-jem. Ne vem, kako tega na nobenem jedilnem listu ne znajo prav napisat. Jaz bom solato s krompirjem. Ta pire z ohrovtom pa se sploh ne sliši slabo ... Tlele, mimogrede govoriš o rdeči bodiki, kar je pravilno slovensko ime za tole ribo- scorpaena scrofa -lat. , ker se pa v latinščini ae prebere e , nikakor ne i , bi tudi latinski izgovor bil škarpena skrofa, škarpina pa je hrvaško-dalmatinsko ime -za to ribo, pri nas se pa lahko reče tudi kakor hočeš. Toliko o natančnosti, ko praviš da ni e-ja, vsekakor prej ,kot i edino, če od danes slovenci govorimo dalmatinsko ...je pa tko, da imamo v sloveniji v primorju oba izraza, škarpina in škarpena -ki pa nista pravilna,definitivno. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 SSKJ: škarpína -e ž (i) rib. užitna morska riba s strupenimi bodicami; bodika: loviti škarpine škárpen -pna -o prid. (a) nanašajoč se na škarpo: škarpni kamni / škarpna trava Izraza ŠKARPENA ni. Pravopis (zadnji): škarpína -e ž (i) |riba| škárpen -pna -o (a) škárpni -a -o (a) ~ kamen Izraza ŠKARPENA ni. Toliko o tem. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Za ščarpeno pa prvič slišim. Sklepam, da misliš tisti rdeči užasno grdi stvor, ki se mu reče ŠKARPINA. Z i-jem. Ne vem, kako tega na nobenem jedilnem listu ne znajo prav napisat.Mala a ti iz lj. bi mene učila, kako se reče ribi Škarpena !!?? Najprej Škarpina se reče po hrvaško...toliko o slovenščini !Zdaj pojdi lepo na google in utipkaj Škarpena ! Nato pa utipkaj škarpina in boš v večini teh straneh zasledila hrvatski jezik !HALO saj sem odraščal na morju ! Pa še z ribolovom sem se bavil, ko si ti skakala iz levega jajca ne desnega ! Škoda, glava je najboljša :xx!: Kako lahko ješ meso z glavo ? :xx!: Enkrat mi je mama naredila lista (ribo) z glavo v red, ga nisem mogel niti pogledat kaj šele pojest ! :xx!: Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 SSKJ: škarpína -e ž (i) rib. užitna morska riba s strupenimi bodicami; bodika: loviti škarpine škárpen -pna -o prid. (a) nanašajoč se na škarpo: škarpni kamni / škarpna trava Izraza ŠKARPENA ni. Pravopis (zadnji): škarpína -e ž (i) |riba| škárpen -pna -o (a) škárpni -a -o (a) ~ kamen Izraza ŠKARPENA ni.Toliko o tem. Saj, dekle, če nisi pogruntala, sem ti napisal da ni pravilno ne škarpena, ne škarpina- tole so naredil slavisti, glej malce ihtiologijo, ker tole so ribe, ne pa tam neki...rdeča bodika- latinsko- scorpaena scrofa..tole je latinsko, razen če je po slovensko zdaj kar vzeto iz latinščine, sam tudi pol je škarpina popolnoma hrvaško- dalmatinsko. toliko o tem... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Mala a ti iz lj. bi mene učila, kako se reče ribi Škarpena !!?? Najprej Škarpina se reče po hrvaško...toliko o slovenščini !Zdaj pojdi lepo na google in utipkaj Škarpena ! Nato pa utipkaj škarpina in boš v večini teh straneh zasledila hrvatski jezik !HALO saj sem odraščal na morju ! Pa še z ribolovom sem se bavil, ko si ti skakala iz levega jajca ne desnega ! Mali, ne zmerjaj me z Žabarko, ker sem čistokrvna Štajerka in v LJ samo po sili razmer. Sem pa dokaze navedla zgoraj. Če se ne strinjaš z našimi slovničarji, pa je popolni naslov ZRC SAZU http://www.zrc-sazu.si/ , Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša. Po moje bodo z veseljem poslušali tvoje utemeljitve (google, ribolov) pri sestavi naslednjega slovarja. Aja .. pa še poskusi jih prepričat, da je po slovensko "hrvatski" in ne "hrvaški" jezik. Pa lepo te prosim, da posnameš to debato, ker me res zanima, kako bodo odreagirali. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Mali, ne zmerjaj me z Žabarko, ker sem čistokrvna Štajerka in v LJ samo po sili razmer. Sem pa dokaze navedla zgoraj. Če se ne strinjaš z našimi slovničarji, pa je popolni naslov ZRC SAZU http://www.zrc-sazu.si/ , Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša. Po moje bodo z veseljem poslušali tvoje utemeljitve (google, ribolov) pri sestavi naslednjega slovarja. Aja .. pa še poskusi jih prepričat, da je po slovensko "hrvatski" in ne "hrvaški" jezik. Pa lepo te prosim, da posnameš to debato, ker me res zanima, kako bodo odreagirali. Scorpaena scrofa Tukaj klikni pa bodi še naprej "pametna" ! Naum se več s primitivci menil ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Saj, dekle, če nisi pogruntala, sem ti napisal da ni pravilno ne škarpena, ne škarpina- tole so naredil slavisti, glej malce ihtiologijo, ker tole so ribe, ne pa tam neki...rdeča bodika- latinsko- scorpaena scrofa..tole je latinsko, razen če je po slovensko zdaj kar vzeto iz latinščine, sam tudi pol je škarpina popolnoma hrvaško- dalmatinsko. toliko o tem... Tudi tebe bom napotila na SAZU (s tem da verjamem, da te bodo poslušali prej kot Santosa). Po pravilih je pač škarpina i jebat ga sad. Lahko pa se kakšna ribiška zveza s strokovno utemeljitvijo obrne na Toporišiča & company pa bodo mogoče kaj dosegli. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Mater si pametna ! Kje spiš, da te ne ukradejo ? Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.