Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Jaz sem pa kar McDonalds danes.

Zvečer bom pa pizzo.

Zjutraj sem pa palačinke s čokolado.

Nizkokaloričen dan, skratka. x;)x

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem pa kar McDonalds danes.

Zvečer bom pa pizzo.

Zjutraj sem pa palačinke s čokolado.

Nizkokaloričen dan, skratka. x;)x

..temu se strokovno rece carbo lading... x:Dx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

ker npr. pri nas se strogo loči fižolova juha, ki je iz navadnega fižola in pasulj, ki je iz belega (pasulj) fižola pa če damo not meso ali pa pustimo brez x:)x

U pizda; tega tud slučajno nism vedu. Namreč - da je od vrste fižola odvisno, al maš na krožniku pasulj al fižolovo juho. Pa je temule res čist za verjet?

zvedavi Nosorog

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Guest sstane
U pizda; tega tud slučajno nism vedu. Namreč - da je od vrste fižola odvisno, al maš na krožniku pasulj al fižolovo juho. Pa je temule res čist za verjet?

zvedavi Nosorog

Seveda, kje si ti videl srbski pasulj iz slovenskega fižola x:Dx

zvedavi Nosorog

Ne vem, pri nas se za fižolovo juho fižol spasira, pa malo okisa in knedli ali pa riž not zakuha in to je potem juha.

Za pasulj pa je priprava drugačna in fižol se uporabi lahko domač, češnjevec(rdečkast), vsi pravijo pa, da je najboljši iz belega, ki se mu reče tetovac.

Glasni pa so vsi :vio:

Seveda pa je not lahko tudi meso ali pa basa če maraš.

Seveda, kje si ti videl srbski pasulj iz slovenskega fižola x:Dx

Ja pa prav srbski, brezmesni x:)x

Pa sem šel še pogledat na vrečko in verjameš li ne rdeč je uvoz iz amerike, bel pa iz kitajske,

pa sta oba kupljena v slo trgovini xrolleyesx

Guest sstane
Pa sem šel še pogledat na vrečko in verjameš li ne rdeč je uvoz iz amerike, bel pa iz kitajske,

pa sta oba kupljena v slo trgovini xrolleyesx

A, vidiš, vse nam bojo spizdili in nazaj prodali x:Dx

Midva sva pa danes štruklje delala. Ajdove, s špinačno-skutinin nadevom. Pa gobovo omako čez.

Bo še treba malo vadit :vragec:

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

Za kosilo bom jedel rdečo morsko Ribo-ščarpena (file brez kosti)!Priloga-pire krompir in v njem zmešan ohrovt. Solata-Zelje. x^x x:Dx x;)x
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

Za ščarpeno pa prvič slišim. :eek:

Sklepam, da misliš tisti rdeči užasno grdi stvor, ki se mu reče ŠKARPINA. Z i-jem. Ne vem, kako tega na nobenem jedilnem listu ne znajo prav napisat.

Jaz bom solato s krompirjem.

Ta pire z ohrovtom pa se sploh ne sliši slabo ... xscratchx

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

Guest sstane
Za kosilo bom jedel rdečo morsko Ribo-ščarpena (file brez kosti)!Priloga-pire krompir in v njem zmešan ohrovt. Solata-Zelje. x^x x:Dx x;)x

Škoda, glava je najboljša :o|o: x:Dx

Istega mnenja je moj foter. :xx!: Obožuje juhe, v katerih plavajo ribje glave. :xx!: :xx!: :xx!:

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

Guest sstane
Istega mnenja je moj foter. :xx!: Obožuje juhe, v katerih plavajo ribje glave. :xx!: :xx!: :xx!:

Teleča glava u škembetu je tudi super, vprašaj ga x:px x:Dx

Teleča glava u škembetu je tudi super, vprašaj ga x:px x:Dx

:xx!: :xx!: :xx!:

V kako velikem piskru pa se to kuha???

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

Sklepam, da misliš tisti rdeči užasno grdi stvor, ki se mu reče ŠKARPINA. Z i-jem. Ne vem, kako tega na nobenem jedilnem listu ne znajo prav napisat.

Jaz bom solato s krompirjem.

Ta pire z ohrovtom pa se sploh ne sliši slabo ... xscratchx

Tlele, mimogrede govoriš o rdeči bodiki, kar je pravilno slovensko ime za tole ribo- scorpaena scrofa -lat. , ker se pa v latinščini ae prebere e , nikakor ne i , bi tudi latinski izgovor bil škarpena skrofa, škarpina pa je hrvaško-dalmatinsko ime -za to ribo, pri nas se pa lahko reče tudi kakor hočeš. Toliko o natančnosti, ko praviš da ni e-ja, vsekakor prej ,kot i edino, če od danes slovenci govorimo dalmatinsko ...je pa tko, da imamo v sloveniji v primorju oba izraza, škarpina in škarpena -ki pa nista pravilna,definitivno.

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

SSKJ:

škarpína -e ž (i) rib. užitna morska

riba s strupenimi bodicami; bodika:

loviti škarpine

škárpen -pna -o prid. (a)

nanašajoč se na škarpo: škarpni kamni

/ škarpna trava

Izraza ŠKARPENA ni.

Pravopis (zadnji):

škarpína -e ž (i) |riba|

škárpen -pna -o (a)

škárpni -a -o (a) ~ kamen

Izraza ŠKARPENA ni.

Toliko o tem.

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

Mala :vragec: a ti iz lj. bi mene učila, kako se reče ribi Škarpena !!?? :o|o:

Najprej Škarpina se reče po hrvaško...toliko o slovenščini !

Zdaj pojdi lepo na google in utipkaj Škarpena ! Nato pa utipkaj škarpina in boš v večini teh straneh zasledila hrvatski jezik !

HALO :vragec: saj sem odraščal na morju ! Pa še z ribolovom sem se bavil, ko si ti skakala iz levega jajca ne desnega ! x:Dx x;)x

:xx!: Kako lahko ješ meso z glavo ? :vragec: :xx!: :o|o: Enkrat mi je mama naredila lista (ribo) z glavo v red, ga nisem mogel niti pogledat kaj šele pojest ! :xx!:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

SSKJ:

škarpína -e ž (i) rib. užitna morska

riba s strupenimi bodicami; bodika:

loviti škarpine

škárpen -pna -o prid. (a)

nanašajoč se na škarpo: škarpni kamni

/ škarpna trava

Izraza ŠKARPENA ni.

Pravopis (zadnji):

škarpína -e ž (i) |riba|

škárpen -pna -o (a)

škárpni -a -o (a) ~ kamen

Izraza ŠKARPENA ni.

Toliko o tem.

Saj, dekle, če nisi pogruntala, sem ti napisal da ni pravilno ne škarpena, ne škarpina- tole so naredil slavisti, glej malce ihtiologijo, ker tole so ribe, ne pa tam neki...rdeča bodika- latinsko- scorpaena scrofa..tole je latinsko, razen če je po slovensko zdaj kar vzeto iz latinščine, sam tudi pol je škarpina popolnoma hrvaško- dalmatinsko. toliko o tem...xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Mala :vragec: a ti iz lj. bi mene učila, kako se reče ribi Škarpena !!?? :o|o:

Najprej Škarpina se reče po hrvaško...toliko o slovenščini !

Zdaj pojdi lepo na google in utipkaj Škarpena ! Nato pa utipkaj škarpina in boš v večini teh straneh zasledila hrvatski jezik !

HALO :vragec: saj sem odraščal na morju ! Pa še z ribolovom sem se bavil, ko si ti skakala iz levega jajca ne desnega ! x:Dx x;)x

Mali, ne zmerjaj me z Žabarko, ker sem čistokrvna Štajerka in v LJ samo po sili razmer. :vragec: :vragec:

Sem pa dokaze navedla zgoraj. Če se ne strinjaš z našimi slovničarji, pa je popolni naslov ZRC SAZU

http://www.zrc-sazu.si/ , Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša. Po moje bodo z veseljem poslušali tvoje utemeljitve (google, ribolov) pri sestavi naslednjega slovarja. :palec: x:Dx x;)x

Aja .. pa še poskusi jih prepričat, da je po slovensko "hrvatski" in ne "hrvaški" jezik. Pa lepo te prosim, da posnameš to debato, ker me res zanima, kako bodo odreagirali. x:Dx x:Dx x:Dx

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

Mali, ne zmerjaj me z Žabarko, ker sem čistokrvna Štajerka in v LJ samo po sili razmer. :vragec: :vragec:

Sem pa dokaze navedla zgoraj. Če se ne strinjaš z našimi slovničarji, pa je popolni naslov ZRC SAZU

http://www.zrc-sazu.si/ , Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša. Po moje bodo z veseljem poslušali tvoje utemeljitve (google, ribolov) pri sestavi naslednjega slovarja. :palec: x:Dx x;)x

Aja .. pa še poskusi jih prepričat, da je po slovensko "hrvatski" in ne "hrvaški" jezik. Pa lepo te prosim, da posnameš to debato, ker me res zanima, kako bodo odreagirali. x:Dx x:Dx x:Dx

Scorpaena scrofa :vragec:

Tukaj klikni pa bodi še naprej "pametna" ! :vragec:

Naum se več s primitivci menil ! x:Dx

Saj, dekle, če nisi pogruntala, sem ti napisal da ni pravilno ne škarpena, ne škarpina- tole so naredil slavisti, glej malce ihtiologijo, ker tole so ribe, ne pa tam neki...rdeča bodika- latinsko- scorpaena scrofa..tole je latinsko, razen če je po slovensko zdaj kar vzeto iz latinščine, sam tudi pol je škarpina popolnoma hrvaško- dalmatinsko. toliko o tem...xegox :palec:

Tudi tebe bom napotila na SAZU (s tem da verjamem, da te bodo poslušali prej kot Santosa).

Po pravilih je pač škarpina i jebat ga sad.

Lahko pa se kakšna ribiška zveza s strokovno utemeljitvijo obrne na Toporišiča & company pa bodo mogoče kaj dosegli. xnckrivx

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...