kukica 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Hehe, girly ma prav. Mam cajt, pa sem šla na internetni sskj gledat. Pod škarpena ni nič pod škarpina pa...škarpína -e ž (ȋ) rib. užitna morska riba s strupenimi bodicami; bodika: loviti škarpine ♪ Sranje, zdej se pa naute mel več kej pogovarjat. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Tudi tebe bom napotila na SAZU (s tem da verjamem, da te bodo poslušali prej kot Santosa). Po pravilih je pač škarpina i jebat ga sad. Lahko pa se kakšna ribiška zveza s strokovno utemeljitvijo obrne na Toporišiča & company pa bodo mogoče kaj dosegli. Poglej, v krajni liniji ajde ,da je vseeno ,samo slavistik nima pojma o poimenovanju živali, ker naj bi to bila domena zoologov-pa še ihtiologov, ne pa enih knjižnjih moljev. Druga sramota pa je ta , da tvoj topo..butelj...vzame izraz iz tujega jezika, čeprav se že vsaj 30 let pri nas v zoologiji uporablja ime rdeča bodika in zame so zoologi merodajni za to, ne pa nekdo, ki te uboge ribice niti videl ni in je šel v hrvatsko srpski rečnik, da je najdu SLOVENSKO ime zanjo. povsem mim..Pa tudi od ostalih, ki tole uporabljajo...škarpina je POVSEM hrvaški izraz zato ribo ...vsaj škarpena, bi rekel, imaš vsaj izgovor latinskega ,da se nekam nasloniš, ampak Hrvatski...ajme majku našu sirotu slovensku...vse kar je prav...tole ras NI...pa nisi ti kriva ,sam tolk .... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Poglej, v krajni liniji ajde ,da je vseeno ,samo slavistik nima pojma o poimenovanju živali, ker naj bi to bila domena zoologov-pa še ihtiologov, ne pa enih knjižnjih moljev. Druga sramota pa je ta , da tvoj topo..butelj...vzame izraz iz tujega jezika, čeprav se že vsaj 30 let pri nas v zoologiji uporablja ime rdeča bodika in zame so zoologi merodajni za to, ne pa nekdo, ki te uboge ribice niti videl ni in je šel v hrvatsko srpski rečnik, da je najdu SLOVENSKO ime zanjo. povsem mim..Pa tudi od ostalih, ki tole uporabljajo...škarpina je POVSEM hrvaški izraz zato ribo ...vsaj škarpena, bi rekel, imaš vsaj izgovor latinskega ,da se nekam nasloniš, ampak Hrvatski...ajme majku našu sirotu slovensku...vse kar je prav...tole ras NI...pa nisi ti kriva ,sam tolk .... Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 bodika -e ž (i) redko bodica: ostre bodike * bot. zimzelen grm s trnato nazobčanimi listi, Ilex aquifolium; zool. užitna morska riba s strupenimi bodicami, Scorpaena Imela si povsem prav, toda zanimivo je tudi tole-pod bodika ....ker zgleda , da imamo URADNO PO KNJIŽNEM JEZIKU 2 imeni za isto ribo .Je pa zanimivo, da pri škarpini ne navaja latinskega imena , pri bodiki pa...no...kaj bi potem bilo bolj pravilno...škarpina - kr neki ena riba, bodika - scorpaena -mislim, da bo kar bodika prav, tista ki ima tudi po knjižno poreklo, medtem, k škarpina...kdo ve od kod in kaj .. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Vsekakor ne poznam ribiča na Slo. obali, ki bi rekel rdeči bodiki "Škarpina" ?! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Vsekakor ne poznam ribiča na Slo. obali, ki bi rekel rdeči bodiki "Škarpina" ?! Ne se sekirat, ona s hrvaškim pasošom je škarpena, z našim škarpina, Italijanom je pa vseeno, katere čez mejo lovijo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Ne se sekirat, ona s hrvaškim pasošom je škarpena, z našim škarpina, Italijanom je pa vseeno, katere čez mejo lovijo Saj se ne Sam, da me nekdo hoče prepričat v nekaj...mah Očitno vi štajerci govorite Avstroslovenački jezik. Mi primorci pa bolj slovanitalohrvatski... !? Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Saj se ne Sam, da me nekdo hoče prepričat v nekaj...mah Očitno vi štajerci govorite Avstroslovenački jezik. Mi primorci pa bolj slovanitalohrvatski... !? Eni Štajerci pravijo ribi rajba, soli pa sau Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Eni Štajerci pravijo ribi rajba, soli pa sau Mater, kot da bi bili šwedi ! Pravkar sem si privoščil en mini sendwič s pršutom in malce gorgonzole Še malo pa večerja; svinjski kotlet s pomesfritesom Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Z jedjo sem za dones končala Kaj sem jedla za kosilo rdeč radič - solato pa makarone z mesom - makaronflajš pri nas rečemo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Mi smo pa danes knedle z marelično marmelado v drobtinah, zraven pa super domač kompot (jabolka,hruške,malo višenj in rabarbare) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Ja da ste se kar razpisali o teh ribah ... Toliko postov še do zdaj menda nikoli ta tema ni imela v enem dnevu. Zepo, se strinjam s tem, kar si napisal, ampak dokler tisti, ki se na to spoznajo, slovenistov na to ne bodo opozorili, ne bo nič s spremembami. Stane, kje pa rajbo pa sau še nisem slišala, pri nas (Prlekija) je riba riba, sol pa soL (s trdim L). Drugače pa so za nas še značilni F namesto V-ja, pa U z umlautom (dvema pikicama). Sem glihkar z mesta, sva s kolegico najprej mislili maznit palačinke, pa je bilo v Romeu vse polno, potem pa sva šli na vegi kebab. Vse me peče od čebule (ne dovolj, da bi mleko spila). Je pa dobra ta stvarca, pa še zdrava. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 Eni Štajerci pravijo ribi rajba, soli pa sau Tote pa poznam tak se toto domačo čuje.... makedonačko -francuski salat,ledvičke v omaki z rožmarinom, budel, radič s jajčki....rdeče rumen korenček v župi z maslom inu zdrobom ha tote kombinacije pa še niste Poglej, v krajni liniji ajde ,da je vseeno ,samo slavistik nima pojma o poimenovanju živali, ker naj bi to bila domena zoologov-pa še ihtiologov, ne pa enih knjižnjih moljev. Druga sramota pa je ta , da tvoj topo..butelj...vzame izraz iz tujega jezika, čeprav se že vsaj 30 let pri nas v zoologiji uporablja ime rdeča bodika in zame so zoologi merodajni za to, ne pa nekdo, ki te uboge ribice niti videl ni in je šel v hrvatsko srpski rečnik, da je najdu SLOVENSKO ime zanjo. povsem mim..Pa tudi od ostalih, ki tole uporabljajo...škarpina je POVSEM hrvaški izraz zato ribo ...vsaj škarpena, bi rekel, imaš vsaj izgovor latinskega ,da se nekam nasloniš, ampak Hrvatski... slovensku...vse kar je prav...tole ras NI.....ajme majku našu sirotu. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 16. december 2006 Prijavi Deli 16. december 2006 , pri nas (Prlekija) Sem glihkar z mesta, sva s kolegico najprej mislili maznit palačinke, pa je bilo v Romeu vse polno, potem pa sva šli na vegi kebab. Vse me peče od čebule (ne dovolj, da bi mleko spila). Je pa dobra ta stvarca, pa še zdrava. Hej prleki pa ja niso štajerci,- bojo hudi vegi kebab, to pa še nisem probal,daj me malo razsvetli - kje se to dobi, pa da probamo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Hej prleki pa ja niso štajerci,- bojo hudi vegi kebab, to pa še nisem probal,daj me malo razsvetli - kje se to dobi, pa da probamo Itak, da smo Štajerci. Kaj pa naj bi bili? Vegi kebaba še tudi jaz prej nisem zasledila. Našla pa sem ga v kiosku na Čopovi, med Mcdonaldsom in trgovino z nogavicami. Sestavljen pa je bil iz kruhka s sezamom, ki ga prav lepo hrustljavo spečejo , omake (mislim, da majonezina), rezine pečenega sira, ogrooooooooooomno solate, čebule, svežega zelja in paradižnika. Ful zelenjave pride notri, sem bila čisto šokirana. Lahko pa še ti dajo zenf ali kečap, če hočeš. Hudo dobra stvar, pa še fajn se ti zdi, ker povsem zdrav fast food ješ (z izjemo majoneze mogoče). Tip, ki kebab "sestavlja", je pa ful prijazen in se še ves čas zafrkava zraven. Moram pa rečt, da je bila opasna gužva, kakšnih 10 ljudi pred mano, smo prav v vrsti stali (kar je delno verjetno tudi dokaz kvalitete). Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihaelos 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 dons ne jem nič , sem učeri pizzo, pa 4 krat po en kos torte, pa piškote, pa pe eno pecivo, pa še bobone, pa še mandarine pa kaki. Tko da dons bom mal lačen Citiraj Nekoga moraš imeti rad,pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...Ivan Minatti (1924) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SmartyMan 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Tko da dons bom mal lačen Zanimivo, da se tako odločajo nekateri, kateri in somo tisti, ki imajo kaj jest........ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 danes bo pa naporno...stric Gustl ima 70 rojstni dan bo vse domače Jaz grem pa danes zvečer na prebranac Sem si ravnokar mislila naerdit topli senvič, pa sem ugotovila, da si je Mrcina nek šnicel v toasterju spekel in je ga treba najprej oprat. Sem se odločila, da bom kar navaden sendvič. Da pa mi ne bi cuker padel, pa še par politank. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Itak, da smo Štajerci. Kaj pa naj bi bili? Sestavljen pa je bil iz kruhka s sezamom, ki ga prav lepo hrustljavo spečejo , omake (mislim, da majonezina), rezine pečenega sira, ogrooooooooooomno solate, čebule, svežega zelja in paradižnika. Ful zelenjave pride notri, sem bila čisto šokirana. Lahko pa še ti dajo zenf ali kečap, če hočeš. Moja prijateljica vedno pravi, da je prlečka pa ne štajerka..... Ta kebab je pa izgleda podoben vegeburgerju, bomo pa probali ob obisku in ogledu stojnic. danes bo pa: juha, rižota (zelenjavna) in velika skleda zelene solate Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Aha, vidiš, jaz pa za ta vege burger ne vem. Kje pa se to dobi? Enkrat sem ga jedla v McDonaldsu (nekje v tujini, pri nas jih itak nimajo), pa ni bil ne vem kaj. Je imel notri nek zelenjavni zrezek konstrukcije čigumija. Uh, tudi jaz si bom solato danes naredila, jo je treba porabit, preden zgnili, pa nekaj lahkega pojest, da bom do prebranca spet lačna. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 js sem pa dans kr kitajsko naročila kislo pekočo juhcosolato iz kalčkovrakci na vroči ploščitanki rezanci z zelenjavo njami Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Aha, vidiš, jaz pa za ta vege burger ne vem. Kje pa se to dobi? Ponavadi jih imajo tam, kjer imajo tudi ostale dobrote: burek, pleskavice v lepinji, čevape, prebranac, po novem pa tudi pica bureke. Kako se imenuje lokal nimam pojma, mi mu rečemo kar pri bureku. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 17. december 2006 Prijavi Deli 17. december 2006 Po novem pica bureke? Pa meni je moj bivši pica burek bruhal po tepihu že 3 leta nazaj! Kje pa je stacioniran "Pri bureku"? Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
eternity 18. december 2006 Prijavi Deli 18. december 2006 Ravnokar se crkljam s čokolinom njami njami Citiraj Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile. Coelho Če ljubezen nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš. Gustave Chevallier Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 19. december 2006 Prijavi Deli 19. december 2006 Vreme za ručak...PASULJ ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.