butl 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Kefir itak ni za jest :xx!: Mi ni jasno, kdo si je to izmislil. Gotov. Kefir se pije Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Kako pa delaš repo? A je bil kakšen fajn recept? Ja nisem prav rada pri loncih pa štedilniku ...zato delam to čist enostavno kislo repo (mal operem odvisno iz kje je vzamem , če je iz kozarca pastirizirana jo nič, ker potem sploh ni več kisla ko je operem) torej repo dam v lonec z vodo potem na štedilnik. Na masti ali olju precvrem čebulo pa dodam naseckano slanino lahko tudi kako suho klobaso) nato to lepo v lonec + Dodam kumino, pa česen, lovorjev list pa sol pa eno jušno kocko ( to lahko tudi izpustiš) to se potem kuha...na koncu pa še vse skupaj podmedem . Moka pa malo vodo, da nastane gosta masa (zmešam v lončku) in to lepo v vrelo repo...to se še nekja časa kuha da se vse skupaj lepo zgosti in repca je skuhana. No še soliti moraš čist po okusu. Eni jo zabelijo z ocvirki ali zaseko.....no jaz jo ne. to je čist simpel recept...meni je dober....je pa res čist naraven okus Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksantipa007 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Bašem se s potico bom postavila svetovni rekord saj bo spet leto okrog preden jo bom spet jedla! Citiraj Behind every bitch there is a guy that made her that way. Sheakespeare Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Sarmo sn jau dans.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksantipa007 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Jau je bla prevroča, si se spekel? Citiraj Behind every bitch there is a guy that made her that way. Sheakespeare Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Jau ni jao niti au ampak jau Štajerc pač Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksantipa007 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Eh, bluziš mal! Citiraj Behind every bitch there is a guy that made her that way. Sheakespeare Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 ......nikul! Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksantipa007 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Kar tolaži se! Citiraj Behind every bitch there is a guy that made her that way. Sheakespeare Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Sploh ni blo kul tole !!! par grižljajev francoske sem vtaknila vase pred eno uro pa mi je še zdej tko slabo bljah bruh :xx!: Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. januar 2007 Prijavi Deli 3. januar 2007 Samo sn jau dans.... Kaj si te jau Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gazelca 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 Verjetno kej žmohtnega.... Mogoče s tamalo na pizzo... Citiraj Love takes off masks that we fear we cannot live without and know we cannot live within. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 Jaz sem pa topli sendvič za zajtrk. Čisto navaden. Iz kruha in sira Jošt. Mrcina pa si je zraven še tunko omislil, ki je, kolikor vidim, do konca tedna več ne bo. Čeprav je kar konkreten kos bil na začetku. Zaseko tudi maže, špeh s tunke pa stran reže (ker redi). Bedak. Zdaj pa razmišljam, kaj bi maznila, preden grem na faks ... Nekaj gobovega golaža je še od včeraj ostalo, mogoče bom kar to ... Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 Jaz sem pa topli sendvič za zajtrk. Čisto navaden. Iz kruha in sira Jošt. Mrcina pa si je zraven še tunko omislil, ki je, kolikor vidim, do konca tedna več ne bo. Čeprav je kar konkreten kos bil na začetku. Zaseko tudi maže, špeh s tunke pa stran reže (ker redi). Bedak. Zdaj pa razmišljam, kaj bi maznila, preden grem na faks ... Nekaj gobovega golaža je še od včeraj ostalo, mogoče bom kar to ... Ej a tunka = tuna???Dej mi povej, a si delala kdaj file popečen file tune? Ker jst sem do zdej jedla samo tuno v konzervici, ala te RioMare oz. Sparove ponavadi vzamem ker so full cenej, zdej bi pa enkrat kupila tuno pri ribarju in jo ala Jamie Oliver probala na kuhinjski "žar" vreč z zelenjavo itd. Me pa zanima če je okus isti kot v olju ali je kej bolj... tko... ne vem ne zgleda mi ravno tam frišna tuna tko zlo dobra kot iz konzerve mogoče sem sam smotana! Drugače pa se mi sanja ne kaj bom danes jedla, sem spet na dieti tako da si bom mogoče pust rižek naredila pa kako zelenjavco zraven Včeri sem hotla jest skuto pa se je pokvarila, joj pa rabila sem ene 3 žlice da sem se odločila da je pokvarjena :xx!: prov tak...fuj fej okus je imela, mal reckala in tko, na kislo vlekla Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 Oj! Uh, pa ti boš umrla od te diete. Jaz ne vem, kako zdržiš. Meni bi se zmešalo, če bi cele dneve samo skuto jedla. Skutine palačinke - ajd, to bi še šlo. Samo skuto - pa še brez kruha :xx!: Tunka je štikl svinjskega mesa (po pripovedovanju starejših, bolj "izkušenih" prebivalcev je najboljši del plečka), ki je kuhan in se potem pajsa v zaseki (ponavadi imaš sod poln zaseke in vanjo zakoplješ kose tega mesa - in zdrži zelo dolgo, brez problema tudi leto in več). Lahko prideš na pokušino, ampak hitro, ker - kot sem že rekla - je blazno hitro več ne bo. Drugače pa se tunka dobi tudi v LJ trgovinah, ampak ni niti približek prave tunke, uvožene iz vzhodne Slovenije (so I hear). Tune pa še v obliki filejev nisem probala, ker že tople ne maram. Mrcina si velikokrat naredi topli sendvič s sirom in tuno, meni pa ni dober. Pa na pizzi mi tuna tudi ni dobra. Samo direkt iz hladilnika v konzervi mi je . Tako da nisem niti nekako zainteresirana za teh filejev pacat ... Torej - vprašanje postavljamo naprej - KAKŠEN JE TUNIN FILE (v primerjavi s tuno iz konzerve)? Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 Fak čist si me razočarala zdej začnem brat pa...aaaa tunka je svinjina Tako da ja - vprašanje postavljamo naprej KAKŠEN NASVET (MNENJE) GLEDE FILEJA TUNE, PEČENEGA NA ŽARU ALI KAKO DRUGAČE? BTW dieto sem zdržala zato ker ne jem samo skute kot prvo ne maram mlečnih izdelkov, čist res prisežem jogurta skor videt ne morem razen na vsake tolko ko mi zapaše čisto pustega pojest, imam pa full rada kakšen sir s plesnijo ali pa mozzarelo ali domačo smetano čeprav te v zadnjem času ne jem sploh / aha pa rada imam npr. sirove štruklje ali palačinke s skuto - tako v jedi se ne pritožujem ampak pusto :xx!: Če sem odkrita med prazniki nisem zgubila niti enega kg - pridobila pa tudi ne, danes imam enega manj kot včeraj le tako da je zgleda padalo po gramih cel teden. Jedla sem vse od reda pa v polovičnih ali četrtnih količinah, jedla sem celo rolado, odojka, krompir, mlince, francosko solato, bonboniero, mah celo bel kruh sem si privoščila ampak ne več kot 2 kosa!!! Ugotovila sem da me določene stvari FULL napihnejo, točno vem katere zato se jih bom v prihodnje v velikem loku izogibala, razen če ne bom doma in mi bo dol viselo kok se napihnem. Mam ta problem moram kupit hlače ki so mi prevelike v riti in nogah, če se mi pa trebuh napihne so mi pa clo tok ozke da jih komaj zapnem ne vem zakaj tok odlašam z dohtarjem... verjetno zato ker je moja prepričana da gre za želodčno "okvaro" in me hoče na gastro poslat, jst pa vem da ni želodec!!! No kakorkoli, zdej pa spet lepo take stvari bolj - v easy ... skuta mi od vseh mlečnih izdelkov najbolj sede, poješ jo pol mejhne sklečke pa maš dost za 5 ur česarkoli ker se ti tko vse "zabaše" ...od tega da je nasitna do tega da ni neki full dobra za jest in te mine apetit Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 Jaz sem včasih skute pojedla ful, ampak takrat še ni bilo vseh teh fensi šmensi namazov. Lahko si jedel skuto, krem maslo ali pa Zdenka sir, tu pa se je tudi končalo. Se mi zdi, da se tista skuta zdaj sploh več ne dobi. Jaz pa imam kar rada mlečne izdelke, ampak samo tiste najbolj navadne in najbolj cheap, kar se jih dobi. No, mleka samega ne maram. :xx!: Na Štajerskem je ful dober en navadni jogurt z narisano kravico na lončku, ki ga v LJ nikjer ne najdem (če kdo ve, kje ga imajo, bi bila vesela informacije). Drugače pa je hudo dober senvič s skuto (oz. nekim namazom pač), polnozrnato štručko (to menda lahko ješ) in svežo papriko. Takšen fajn svež, ti nič ne leži v trebuhu. No, jaz sem pravkar izvedela, da moram ne neke govorilne na faks, potem pa mi bo nekaj časa do naslednjega predavanja ostalo in bom verjetno vmes kar skočila na veggie kebab pa v knjižnico. Vsako slabo je za nekaj dobro. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 ma men so teli fileji tune, morskega psa in podobnih čist ok.. kadar se ti ne da s ta pravo ribo ukvarjat...sva delale to ful s frendico dol v Granadi, ker sem dful si ribe želela, ona pa zrezke, pa je bil pol tole kompromis, ker nima glih ribje oblike pa noro pocen blo, mislim da okol 0,2 evra en zmrznjen kos...posoliš, namažeš z olivcem, namečeš kake kul začimbe gor (rožmarin, origano, bazilika, po filingu..) pa popečeš v ponvi... tko čist na izi varianta...jaz ga ponavad sicer mariniram kako uro prej v limoninem soku in začimbah... hm.. jaz pa mela za zajtrk popečene kruhke z marmelado in marmitom, zdaj pa čaram nekaj, kar naj bi bilo ričet... mal po občutku in na uč, še nikol delala pa se mi ne da glih razmišljat kaj vse to not paše... bomo vidl kako bo uspelo.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 O super morskega psa sem tut vidla ampak to mi nekak ne diši preveč!Mariniranje v limoninem soku...hmm jst dam v marinado ponavadi olje pa balzamico mal vina in full začimb, bom probala pa zdej limonin sok dat ko probam (čeprav še ne vem kdaj se bom do tega pripravila) sporočim kako se mi zdi Drugač se pa tut men ne da s pravo ribo ukvarjat, čeprov jem jo full rada tko da najboljš so kake panirane sardelce, jih samo v olje vržeš in se ti ni treba ubadat s čiščenjem, pečenjem itd!!! Bi pa enkrat res probala enkrat tudi ribico na pari skuhano pa mogoče samo mal popečeno toliko da koža zarusta seveda to pride v poštev ko je mami na dopustu ker ribe sploh ne more v stanovanju pa Istrijanka je, valda da bi mogla met rada ribe!!! Aja girly, vidiš čist sem pozabila na mlečne namaze, tem se pa lih ne upiram, najraj imam tistega Tamarja z zelišči ali pa domačega iz tržnice, tisto je pravzaprav skuta ampak ima tak božanski okus - podoben liptaverju samo da ni liptaver, zelen pride, ne vem kaj not namečejo No sej pravim, pustih stvari ne maram, takole z dodatki ali v jedeh mi je pa kul Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 Aliana, upam, da si dala že včeraj namakat ješprenj. Daš ga kuhat za 2 uri (mora rahlo vret), pa notri obenem vržeš še korenček, peteršilj (koren), zeleno, če imaš malo ohrovta in stročjega fižola, moja babica da še papriko, ampak meni to ni najbolj dobro, ker ful prevlada potem ta okus. Od začimb pa notri zmečeš prepraženo čebulo, česen, lorbek, timijan in majaron, pa solit ne pozabi. Na koncu pa daš še na kockice narezan krompir, fižol (iz konzerve - v zrnju, ne stročji) pa na kockice narezano panceto ali pa kaj drugega mastnega mesa, lahko je tudi zelhano. Skupni čas kuhanja je cca 2 uri, od velikosti in sorte krompirja pa je odvisno, kdaj ga boš dodala (ni fajn, če se razkuha). Če ti od peteršilja zelenje ostane, ga lahko na koncu tudi gor potrosiš. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 Aliana, upam, da si dala že včeraj namakat ješprenj. Daš ga kuhat za 2 uri (mora rahlo vret), pa notri obenem vržeš še korenček, peteršilj (koren), zeleno, če imaš malo ohrovta in stročjega fižola, moja babica da še papriko, ampak meni to ni najbolj dobro, ker ful prevlada potem ta okus. Od začimb pa notri zmečeš prepraženo čebulo, česen, lorbek, timijan in majaron, pa solit ne pozabi. Na koncu pa daš še na kockice narezan krompir, fižol (iz konzerve - v zrnju, ne stročji) pa na kockice narezano panceto ali pa kaj drugega mastnega mesa, lahko je tudi zelhano. Skupni čas kuhanja je cca 2 uri, od velikosti in sorte krompirja pa je odvisno, kdaj ga boš dodala (ni fajn, če se razkuha). Če ti od peteršilja zelenje ostane, ga lahko na koncu tudi gor potrosiš.A dve uri kuhaš prej namočen ješprenj A tapete limate pol z njim al kva Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 girly, hvala bom naslednjič po receptu.. sem ga namočila, ja, pol pa dala vse skup kuhat, kar sem pač našla v hladilniku (pomanjkanje zelenjave ) ješprenj, slanino, mal une omakce iz divjega česna, ker nimam navadnega, začimbe, krompir in fižol.. pa mal paradižnikove mezge.. no ja, saj nečemu je podobno, ampak bom naslednjič raje kar po receptu.. 5rca, men pa riba brez glave komaj da je riba panirane zamrznjene.. osliši in tak.. mi ful ne dišijo.. po moje se prenajedla tega v šoli in vrtcu, mam ful v slabem spominu... joj, saj res, to se moram še pohvalit.. delala za novo leto v stari kmečki peči na drva loparnico (taka zelenjavna torta..)in orade v soli neverjetno, ampak je uspelo in samo loparnica bla na enem koncu mal zažgana.. smešno, ko ni nikjer gumba za temperaturo nastavit in pol kar mal po občutku vse delaš... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 A dve uri kuhaš prej namočen ješprenj A tapete limate pol z njim al kva Vedno ga dam čez noč namočit, pa se nikoli ne razkuha v 2 urah. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 girly, hvala bom naslednjič po receptu.. sem ga namočila, ja, pol pa dala vse skup kuhat, kar sem pač našla v hladilniku (pomanjkanje zelenjave ) ješprenj, slanino, mal une omakce iz divjega česna, ker nimam navadnega, začimbe, krompir in fižol.. pa mal paradižnikove mezge.. no ja, saj nečemu je podobno, ampak bom naslednjič raje kar po receptu.. No, ta "recept" je v bistvu čisto iz spomina. Babica je fulkrat ričet delala, jaz pa zraven gledala, pa ga potem tudi sama doma kuhala. Mogoče je v kakšnem od bolj "uradnih" receptov (iz kuharskih knjig) kaj drugače ... Pa verjetno se tudi glede na "kraj izdelave" razlikuje. Moja babica je s Primorske, vmes je malo živela v Srbiji, ko so jih tja izselili (ne vem že več, zakaj), potem pa si je Štajerca našla in sta se na Štajersko preselila. Tako da so njeni recepti iz vseh koncev in krajev ... Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
blue_strelka 4. januar 2007 Prijavi Deli 4. januar 2007 Golaž sem že pojedla in bo dovolj za danes:) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.