enja 6. januar 2007 Prijavi Deli 6. januar 2007 Tudi špeh za zaseko mora biti samo posoljen, posušen, ročno narezan in dobro pregneten Veš to Dodajam(samo v vednost): poznamo več vrst zaseke(zaske).Narejena je lahko iz kuhanega, dimljenega ali pečenega "špeha"(možna je tudi kombinacija kuhanja in dimljenja)... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. januar 2007 Prijavi Deli 6. januar 2007 Dodajam(samo v vednost): poznamo več vrst zaseke(zaske).Narejena je lahko iz kuhanega, dimljenega ali pečenega "špeha"(možna je tudi kombinacija kuhanja in dimljenja)...Poznamo, ampak opisal sem ti originalno prleško zaseko, ki je zaradi tega, ker se nikoli ne pregreje preko 65°C, tudi najbolj zdrava Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 6. januar 2007 Prijavi Deli 6. januar 2007 Poznamo, ampak opisal sem ti originalno prleško zaseko, ki je zaradi tega, ker se nikoli ne pregreje preko 65°C, tudi najbolj zdrava No, koliko je zaseka "zdrava"...bi midva predolgo čvekala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. januar 2007 Prijavi Deli 6. januar 2007 No, koliko je zaseka "zdrava"...bi midva predolgo čvekalaNe vsaka, pač pa taka, kot sem ti jo opisal, je enako zdrava, kot surovo maslo, nepasteriziran sir, pršut, surove slane sardelice, surovo kislo zelje itd.Seveda, pod enim pogojem, da je tudi uporabljena sol zdrava, sicer je vse nezdravo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 6. januar 2007 Prijavi Deli 6. januar 2007 Pri nas doma pa že imajo cel dan na mizi svinjsko glavo brez jabolka v gobcu, ker mati svinjščetu ni mogla razpreti čeljusti, ušesa pa mu je tako posmodila, da jih je potem kar stran odtrgala in namesto njih 2 lista solate namontirala. . Kako imamo Slovenci iz različnih koncev -različne prehranjevalne navade. Ampak tudi prav Ampak imam občutek, da se na Štajerskem poje več mesa, sploh svinine kot drugod po državi. No, koliko je zaseka "zdrava"...bi midva predolgo čvekala Ciao Enja , kako si kaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 6. januar 2007 Prijavi Deli 6. januar 2007 Ne vsaka, pač pa taka, kot sem ti jo opisal, je enako zdrava, kot surovo maslo, nepasteriziran sir, pršut, surove slane sardelice, surovo kislo zelje itd.Seveda, pod enim pogojem, da je tudi uporabljena sol zdrava, sicer je vse nezdravo.Sstane: nisem biokemik in ne vem, kaj pomeni, če morski soli dodaš C vitamin...in jo začneš imenovati "zdrava sol".Imam pa trenutno na obisku prijateljico, ki se je v doktorski dizertaciji ukvarjala tudi z C vitaminom.Jo povprašam o zadevi in verjemi mi, če te ona , te tudi jaz...forever! Sicer pa je zame "špeh" vedno "špeh" :xx!: . Kako imamo Slovenci iz različnih koncev -različne prehranjevalne navade. Ampak tudi prav Ampak imam občutek, da se na Štajerskem poje več mesa, sploh svinine kot drugod po državi. Ciao Enja , kako si kaj?Ciiao Ruby, always nice to see you Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. januar 2007 Prijavi Deli 6. januar 2007 Sicer pa je zame "špeh" vedno "špeh" :xx!:Prav imaš, premalo slana hrana ti dela špehec povsod, pa čeprav ješ same C banane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 6. januar 2007 Prijavi Deli 6. januar 2007 Mal prej sendvič..... ..zdelo bom pa še skodelco toplega mleka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 6. januar 2007 Prijavi Deli 6. januar 2007 Hobotnico v solati sm tresnu, pa prou cunjasta je bla; za en kurc, u glavnem, pa mam sicer hobotnice rad in tud pripraviti jih načeloma znam. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. januar 2007 Prijavi Deli 6. januar 2007 pripraviti jih načeloma znam. lalalaBo nekaj narobe na čelu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. januar 2007 Prijavi Deli 6. januar 2007 jutri vabljena na kosilo k . Na ribe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Ma nič nisva včeraj s Piko čokoladnega jedli. Začeli sva s pizzo, da si trebuščka podloživa,potem pa sva se začvekali in kar naenkrat je že bila tu mač ura, tako da sva se odločili, da raje danes nadaljujeva s projektom. Glavno, da imava sestavine. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Danes bo padla sprememba nedeljskega kosila, takega ki ga jemo že eno celo večnost, nedeljo za nedeljo, goveja juhca pa pečeno meso in pečen krompir... lalala danes bo pa bojda zelenjavna juhca pa kaka prilogica zraven Včeri pa morm rečt da sploh nism bla lačna zvečer, sem šla kmalu po kosilu na enoinpol urni sprehod, potem na "movie night" in ko sem prišla domov je blo že tko pozno da ni blo šanse za večerjo... je blo treba že počasi spat tehtnica danes zjutraj (verjetno posledično tudi zaradi včerajšnjega dne) kaže še kilogram manj juppiii, tko sem vesela da je zalaufalo to pucanje ker se velik bolje počutim! Morm rečt da je tudi slabosti veliko manj in da se napihujem samo takrat kadar kaj takega pojem kar ni ustrezen material za moje črevesje happy! Zdej bo treba mogoče samo počasi že k dohtarci na en čekup da ugotoviva, v katerem grmu vrabec tiči in ga čist do konca vanquishava hehe včeri sem gledala Shark tale the shark slayer, bi mogla rečt da bova izslayali problem PS: Karkoli bosta počeli ne pozabita zabeležit firbčna, k vem kolk čokolade lahko Piki zmaže Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aandreja 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Dan sem začela s kozarcem vode in alojo. Kaj bo danes na jedilniku? zajtrk : šejk -okus cookies&cream z mlekom malica : kozarec navadnega jogurta kosilo: morska pica in kozarec refoška malica : nekaj pri prijateljici, ki ima rojstni dan(najbrž malo pršuta, olivce , kozji sir in kozarček primorčka-ona je namreč primorka) večerja : šejk-okus vanilija z mlekom in cimetom Lepo nedeljo vam želim , Andreja Citiraj poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 PS: Karkoli bosta počeli ne pozabita zabeležit firbčna, k vem kolk čokolade lahko Piki zmaže Sem že v Dnevniku napisala, kaj bova jedli. Zdaj še samo ostaja vprašanje, kako uspešno bova to pripravili (da bova uspešno zmazali, sploh ni dvoma ) Naši pa so imeli leta dolgo za nedeljsko kosilo govejo juho z rezanci, pohano kuro, restan krompir in zeleno solato. Joooooooooooooj. Repo sem si pozabila kupit!!! No, pa bo treba nekaj drugega jest danes. Damn. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Naši pa so imeli leta dolgo za nedeljsko kosilo govejo juho z rezanci, pohano kuro, restan krompir in zeleno solato. Tradicionalno slovensko kosilo, za večerjo pa goveji jesihflajš S čim so pa sedaj zamenjali te dobrote Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Oooo goveji jesihflajš s čebulco ane mmm-mm-m Ha !!! Girly sem prebrala pol v Dnevniku ja pa sm pozabila tuki dopolnit ker sem ravno laufala s kužico na sprehod upam da vama rata, ma sploh ne dvomim dej PS: Pečeno kuro mam jst tkooooooo rada, raj od katerekol svinjske pečenke al pa purana al pa teleta, pečena kura z zarustano kožico gor pa pečen krompir z zelenjavno prilogo x!x Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Jaz sem pa zdaj za zajtrk (ob enih!) kar potico meljem. Za naprej se bom pa sproti odločala. No, repe očitno ne bom. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 naredila lazanjo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Hobotnico v solati sm tresnu, pa prou cunjasta je bla; za en kurc, u glavnem, pa mam sicer hobotnice rad in tud pripraviti jih načeloma znam. lalala Ciao Noskow , obožujem hobotnice .Ti zaupam proceduro priprave, da jih boš brez greške z užitkom mlatil.Čeprav je leta in leta veljalo, da je treba hobotnice kuhati skupaj s plutovinastimi štoplci, je stvar preživeta Torej, kupiš svežo hobotnico, najboljše kilsko. Pred pripravo jo samo na hitro splakneš z mrzlo vodo.Pripraviš krop, recimo 5 l lonec, soliš vodo, vržeš notri en lovorjev list, morda par cm vejice rožmarina in deci balzamičnega kisa (al pa jabolčnega, če nimaš teh laških štosov ), par zrn celega popra.Se pravi, ko zavre, flikneš not hobotnico in pokriješ lonec. Počasi naj brbota, če je kilska- slabo uro. GLAVNO in VAŽNO, da ko lonec odstaviš z ognja (al ugasneš plin ) pustiš pokrito, da se hobotnjača v vodi, v kateri se je kuhala -ohladi. Nakar jo izvlečeš z vode, odereš, nakomadiš- po žeji dalje. Tako narejena hobotnica bo ko puter. Ideja za fensi solato: skuhaj kak krompirček , ga nalistaj še vročega v skledo, dodaj malo narezanega rdečega radiča ali/in kake zelene solate, dodaj hobotnico in poljubno zabeli.Tbest zadeva Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Ciao Noskow , obožujem hobotnice .Ti zaupam proceduro priprave, da jih boš brez greške z užitkom mlatil.Čeprav je leta in leta veljalo, da je treba hobotnice kuhati skupaj s plutovinastimi štoplci, je stvar preživeta Torej, kupiš svežo hobotnico, najboljše kilsko. Pred pripravo jo samo na hitro splakneš z mrzlo vodo.Pripraviš krop, recimo 5 l lonec, soliš vodo, vržeš notri en lovorjev list, morda par cm vejice rožmarina in deci balzamičnega kisa (al pa jabolčnega, če nimaš teh laških štosov ), par zrn celega popra.Se pravi, ko zavre, flikneš not hobotnico in pokriješ lonec. Počasi naj brbota, če je kilska- slabo uro. GLAVNO in VAŽNO, da ko lonec odstaviš z ognja (al ugasneš plin ) pustiš pokrito, da se hobotnjača v vodi, v kateri se je kuhala -ohladi. Nakar jo izvlečeš z vode, odereš, nakomadiš- po žeji dalje. Tako narejena hobotnica bo ko puter. Ideja za fensi solato: skuhaj kak krompirček , ga nalistaj še vročega v skledo, dodaj malo narezanega rdečega radiča ali/in kake zelene solate, dodaj hobotnico in poljubno zabeli.Tbest zadeva Hvala, sam tele štose kar bolj ali manj poznam. V vojski sem bil v mornarici, na veliko smo lovili hobotnice, na ladji pa smo imeli enga, k je bil sicer kuhar na jahti enga italijanskega magnata. Pa nam je takšnele štose zaupal. Šlo je bolj za to, da je bila verjetno stara (šparoveakcije.com).Aja, mimgrede - jaz jo pa zmeraj pred pripravo zmrznem, da skrajšam čas kuhanja. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zaspanko 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Od jutra do kosila, je bila '' jezična obara''. Kot vem in stvari poznam pa se sedaj kuha nekaj od ''mule'' al pa morda od svinje. :xx!: :xx!: morda je rilec,haha. Večerja pa je tako in tako že znana, pogrej tisto od kosila. :xx!: :xx!: Citiraj zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :-) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Od jutra do kosila, je bila '' jezična obara''. Kot vem in stvari poznam pa se sedaj kuha nekaj od ''mule'' al pa morda od svinje. :xx!: :xx!: morda je rilec,haha. Večerja pa je tako in tako že znana, pogrej tisto od kosila. :xx!: :xx!:Dieta Ksantipa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SmartyM 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Mmmm,jaz sem pa jedla prvi regrad letos . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. januar 2007 Prijavi Deli 7. januar 2007 Mmmm,jaz sem pa jedla prvi regrad letos .Takoj sem si šel repincl nabrat, če vi primorci veste, kaj je to Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.