Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

:2src: to bi tut jst x:px ampak mi je škoda mladga krompirja za pire - bom pa pečenga s špinačo x8Dx

:2src: x:px u-u-u jst bom tud neki tazga :yumy: - samo ne danes - jutri x:)x

Danes bom pa neke torteline pa solato :inocent:

Support bacteria, they're the only culture some people have!
Deli na socialnih omrežjih

včeraj postrv pa veliko sadja, danes sadje pa mogoče kakšna salatka.. jutri imam pa tud jst namen delat kaj iz špinače. pa bučke imam, pa papriko... hm, glede na vročino tule noter neki na hitro...

Mlad krompirček, zeleno solato z drobnjakom in mlado čebulo, sstanetovo soljo, seveda, x:o)x mmmmm pa kmal bo vse več dobrot s fotrovega vrta x:px :palec: ....pa vege pečenica.......za desert pa sveže jagode.....mmmmm x:px

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Hih - jurčke cmarim. Letošnje valjda, oz. bolj točno - današnje.

lalala

:eek: aja, ni dost da sem lačna, zdaj pa še tole berem.....

če je kje na totem sveti pravica, je ni

jurčke, matr sem vesela če kako marelo kje najdem, jurčki pa lisičke bi bli pa že čista nebesa.... xcivx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

V glavnem, v domovini sem si kupila kislega zelja, da bi potešila željo po njem in doma sem tuhtala, kako bi ga pripravila. Namreč, zaželela sem si samostojen obed in sicer tak, da bi ga še Velikako jedel, ko bi se zvečer vrnil domov. x;)x

Kislo zelje nikoli ne operem, ker imam rada kislo. Dala sem ga v posodo, dodala lovorjev list, nekaj celih zrn popra, posolila, dodala ščepec mlete kumine in sladke tolčene paprike. Vse skupaj komajda prekrila z vodo in kuhala pokrito na majhnem ognju 3/4 ure.

Ene piščančje prsi sem narezala na majhne kocke, posolila in na hitro opekla v visoki ponvi na žlici olivnega olja. Ko so komadiči dobili zlatorumeno barvico, sem dodala v ponev skuhano zelje (iz katerega sem pobrala poper in lovorjev list) in pokuhala vse skupaj slabih 10 munut, da so se vonji prevzeli.

Mjask! x:px S pretirano prizanesljivostjo bi lahko to jed klicala light segedin golaž x:Dx x:Ix , vendar je jed ravno pravšnja, če pomislim, da je bilo pri nas v petek 32 stopinj! :O: Torej brez raznih čebul, da o raznih podmetih niti ne govorim, ker ne uporabljam nikoli.

Dva krožnika sem pomazala z koruznim kruhom, Velikanu pa sem zvečer zraven skuhala malo krompirrja v kosih.

x^x

Guest sstane
Dva krožnika sem pomazala z koruznim kruhom, x^x

Dvojno porcijo si zmazala zato, ker je bila ena premalo ss .... x;)x

češnje :2src: zobljem x:px x:px

jst pa kislo zelje max. 15-20 min kuham na min. ognju, ga hočem še čvrstega pod zobmi x:)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Za danes še ne vem - odvisno od volje, pa kdaj bom sploh domov prišla :sori:

sem pa včeraj spekla full the best dobre z bučkami in parmezanom filane malancane + malo posušenih paradižnikov je bilo vmes :yumy: zraven je bil pa pečen kiflčar :yumy:

Support bacteria, they're the only culture some people have!

:wOOt: našla v kozarčki lanske suhe jurčke....postrgala in splaknila...

čist spodobna gobja župca ratala :2src:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Ker se bliža ribolovna sezona, pospešeno iz skrinje žrem ribji plen iz lanske. Podust sem skombiniral s kupljeno škarpeno in spesnil eno vrsto brodeta. Odlično; zlo zadovoljn s sabo ( x:o)x ) oz. z brodetom (če temu lahko tako rečemo).

al

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

skuhaš cvetačo in kropir..nekaj cvetkov prhraniš...vse ostalo zmiksaš, dodaš cvetke malo kisle smetane in soliš po želji

ali pa

cvetačo narežeš, jo daš v vodo. jo začiniš po okusu...ko je cvetača kuhana, narediš podmet(voda+moka) daš v juho, da se zgosti..po želji še kisla smetana

Jaz pa najprej podušim cvetačo in krompir na čebuli in petršilju. Potem pa vse ostalo in na koncu kisla smetana.

Nam je dobro takole

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Za kosilo....5 beljakov sem spekla, zraven dodala paradiznik, lisičke in por. Ne preveč rada, ampak moram.

Prej sem whey, potem pa skuto in jogurt...

nasprotno od seala, bom mela pretežno beljakovinski dan.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Spaghetti alla chitarra xcivx

Abruška specialiteta (abruzzo- regija srednje Italije, ob jadranskem morju, čudoviti gozdovi in planine, krasni siri, fajn ljudje)

Gre za kvadratne jajčne špagete (chitarrine) s paradižnikovo salso in telečjim kroglicami.

Čeprav ni vegeterjanski krožnik, sem vsseno zadovoljila svoje prijatelje nemesojedce, ker jim enostavno postregla jed brez polpetic :inocent: x;)x

V visoko ponev dam olivno olje in na njemu samo bledo rumeno opečem kak strok česna. Odprem piksno pelatov in jih na krožniku z vilico malo popeštam x8Dx . Dodam v ponev, stisnem zravem 8 cm paradižnikovega koncentrata, dodam ščepec cukra, posolim in dodam vejico bazilike ter na majhnem ognju cmarim.

Medtem 20-25 dek telečjega ali puranjega mletega mesa umešam v skledi, dodam eno celo jajce kakšno žlico naribanega parmezana( ki se ga drugače sicer samo lomi). Solim in popram.

Iz mase naredim za ščinko (frnikulo x:Dx ) velike polpetice (polpettine), katere na brzaka spečem v ponvi na pol žlice olivnega olja.

Iz salse poberem česen in dodam polpettine.

V osoljenem kropu skuham špagete al dente in jih odcejene dodam v ponev s salso. Premešam na hitro na močnem ognju in v pogreti skledi takoj postrežem.

xcivx x:px x^x

Zraven zelena solata.

Za zajtrk sem kruhek s happy cow sirom in preostanek zelene paprike, če pa še malo čokolade.

Zdaj še menda en čas ne bom lačna, potem pa bo treba nekaj iz buč in šampinjonov scmarit.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Jaz sem pa vrgla na ponev šampinjone, papriko, paradižnik, čebulo...potem pa še beljake. Vse to zmešala, naredila nekakšen sataraš in je bilo čist fajn :palec: Pa na hitrco.

Prinesli so mi borovnice :yumy: Imam pa še češnje in jagode, tako da bom popoldne eno tako "kupico".

Odvadla sem se kruha. Ponosna totalno x^x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Z: voda, bela kavica pa kos marmornega kolača

M1: češnje :2src:

M2: koruzni kruh pa čaj

M3: češnje :2src:

K: en lep kos vratovine pa rukolo s koruzo

V: z obzirom, da mam 3 malce, večerja odpade xDDx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...