Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

dones sm si pa naredu za kosilo, 200g losovega fileja namazal z olivnim ekstra deviškim oljem, potem ga spekel v teflonu, vsako stran cca 6 min., si vmes naredu solato iz zelene in rdeče paprike, paradižnika, čebule in nekaj sira, vse lepo narezal na koščke in premešal v balzamičnem kisu in bučnem olju in to je to :) OH pa ni bilo nič zravn, sm si pa zato potem privošču čisti cuker-sladoled :)
honor and respect
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes sem mimogrede skočila na Kp tržnico in si nakupila dobrot iz okoliških gričev slovenske Istre. x^x

 

Doma sem potem skuhala kotliček bobičev. B O B I Č I rules

Zraven šmorenček z rozinami. x:px

 

Velikanovi shujševalni uspehi grejo v vražjo tetko :o|o:

 

P.s. Kaj so tople kumare? :eek:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tudi mene zanima kaj so tople kumare???

Jaz si velikokrat naredim solato iz kumar takole:skuham na majhne kocke narezan krompir (da je prej)

medtem na kocke narežem kumaro in paradižnik, stresem gor vroč krompir, dodam žlico do dve feta sira in dobro premešam.....mmmm...je hitro, osvezujoče, nasitno in zelo dobro

Dr. Dolittle je fantazijski lik.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Po moje to tople kumare to, čemur mi rečemo kohačove murke. xnckrivx Blazno dobra stvar :2src:

 

Nič pametnega nisem danes. Kozarec čokota in dve makovki s sirnim namazom. V službi bila blazota, sploh nisem imela časa jest.

 

Tako da bi mi zdaj kaj pasalo, ampak še ugotavljam, kaj. Kuhat se mi ne da pretirano, je že malo pozno za to. Pa toaster se mi je skuril. xscratchx

 

Grem malo natikat po hladilniku, se bo že kaj našlo ...

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne vem kaj so kohačove murke.Po opisu bi lahko bilo to to. :2src:

Ne vem kako se naredi,se pa z ženo vedno kregava,a gre krompir takoj noter ,ali se skuha posebej. x:o)x

krompir se skuha posebej - vsaj v moji kuhni :vio:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona

Ne jem skoraj nič že tri dni, nea se mi da, nekak nimam teka, pa v trgovino se mi ne da it, raj mam doma vse prazno.

Ampak tako bed še ni z mano, da za kosilo ne bi zmazala torte, ki mi jo je prinesla mama. Mislim, da bo dovolj za danes. x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

P.s. Kaj so tople kumare? :eek:

1.

krompir soliš, skuhaš s paradižnikom, česnom in peteršiljem, ko je vse lepo skuhano pretlačiš/zmiksaš po želji seveda x:o)x

dodaš naribane kumare, ki si jih prej posolila, da se polulajo...prevreješ zraven žlica kisle smetane

 

2.

svetlo prepražiš čebulo, dodaš česen, ko zadiši še narezan paradižnik..ko se paradižnik zmehča, dodaš polovico naribanih kumarc(posloljenih) podušiš, podmeteš, dodaš preostale kumare peteršilj, kislo smetano in še začiniš če je to potrebno

 

:palec:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jst jih delam mičkeno drugače, brez paradižnika... na čebuli prepražim naribane slane kumare (jih ne pustim polulat), dodam sol, poper, česen v prahu, krompir se že kuha, naredim pire s kislo smetano, malo krompirjeve vode pustim za zalit če je potrebno, pire vmešam v kumare in to je to....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Naša verzija je absolutno brez paradajza.

 

V bistvu je bolj redki pire krompir, v katerega vkuhaš (na koncu, za minuto ali dve) naribane murke.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja. Takšna je tudi naša verzija. KUmare so čisto na koncu in vrejo manj kot minuto. Pa kisla smetana tudi zraven.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja hvala punce :palec: , ste res opisale tople kumare in pripravo :palec:

Zanimivo, da je Slovenija tako majhna, a vendar opažam, da npr Primorska in Štajerska kar se tiče načina prehranjevanja- nimata pravzaprav nič skupnega. xnckrivx :ermm:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jutri grem v Modeno x^x , domovino tortelinov, jajčnih rezancev, raguja, parmezana, mortadele in balzamičnega kisa :palec:

 

Mislim, da se bom za nazaj in naprej najedla tagliattel (rezancev) z ragujem x:px

Komaj čakam. Pred leti mi je en odvetnik pokazal eno gostilno, kjer se ustavljajo tovornjaki :fiju: in me podučil o šegah Emilie-Romagne.

Stopiš v gostilno, na tabli prebereš menu- ponavadi so različni trisi, kot oni to imenujejo-mineštre :eek: , a so različne paste. Plačaš na kasi in z računom sedeš za dolg pult. Na drugi strani lahko opazuješ pridne mojstrice, ki delajo sproti torteline in rezance in strozzaprete in naročiš. Vse sveže.

Nema solat, sladic, nič razen past. Ampak te so tako odlične, da vse kar leze in gre, se tam ustavi na eno ali dve porciji.Kamjonisti, poznavalci, sladokusci, uradniki, politiki, odvetniki...in moja malenkost ob vsaki priliki, poleg vseh mojih prijateljev in znancev. Podobna fora kot Trojane.

 

:2src: :hepko:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Podobna fora kot Trojane.

:2src: :hepko:

Razlika je samo v soli, v Modeni uporabljaljo naravno, na Trojanah pa petkrat prejodirano :xx!: :vio:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja, kisla smetana tudi.

prleška verzija x:Dx

Sem ti hotla najprej oporekat. Češ, da to haloška verzija..pol pa mi šine v glavo, da imaš prav. Haloška verzija je s rdečo papriko. In če bog, da še na koncu kisla smetana. Ampak bog v halozah špara xrolleyesx Tak, da jaz torej prleško verzijo delam :2src:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Gremo na piknik :palec: x:)x

 

http://beta.finance-on.net/pics/cache_F0/F08ZS_ribogoj_rizana_bpxn.1181237777.jpg

 

Prostor ob ribogojnici Rižana; zraven so še kamnita hiša ter kopica kamnitih

separejev z nadstreški in kurišč, ki jih dajejo v najem za piknike.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zelo lepo. :palec: :palec:

 

Jaz pa naravnega z rižem in zeleno solato.

Zjutraj pa rogljič, ki mi se zaletel in sem celo pot v službo kašljala.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...