Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

včeraj imeli piknik doma za hišo, torej sem jedla purana na žaru, bučke in papriko na žaru, ogromne količine zenfa in seveda čebule x:o)x

danes sva pa z mami sami in si bova nekaj na hitro naredili, verjetno testenine s tuno in papriko, pa seveda ogromno skledo domače zelene solate

ugotavljam, da mi zadnje čase pašejo jogurti, čeprav jih ne maram preveč..... hm...

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona

Nič ne spravim vase. Želodec protestira, naj ga ne ignoriram, a vonj, okus so otopeli, nea morem nič jesti. Gristi, prebavljati - ne da se mi, preveč lepo vreme je, pa kje mam cajt ... x:Dx Edino sadje me mika tam na našem vrtu, pa sladoled. x:Dx

Mamo to: jagode, maline, višnje, ribez, sosedovi imajo tudi češnje ... :inocent: Saj ne bom rabutala, sem dobila kar dovoljenje za obiranje češenj. x^x

Zato, ker so letos ogromno obrodile. Prav sočne so in polne tako, da se veje upogibajo.

Tudi še ne vem, kaj bi jedle. Nekaj na izi

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Torej imamo jedilnik za danes. Zelenjavno juho - mladi krompir, grah, korenje, lisičke in golobice. Palačinke pa za zraven.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Jaz tud zelenjavno juho.. iz vrečke sicer :inocent:

Knorrova provansalska.. pravjo, da je z 80% zelenjave pa brez umetnih barvil, arom in konzervansov.. recimo, da verjamem :vio:

je pa ful dobra :palec:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

k: špinača, pire krompir, sojini polpeti, zelena solata

m: bananin jogurt, musli z gozdnimi sadeži

v: neke testenine bi....še ne vem točno

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Zgleda, da ste vsi na postu :8):

torej, za zajtrk sm se najprej spila pol litra dobre vode, pol sm si prvoščila belo kavico in celo 3 sendvič merkator piškote, k so btw total zanič-če koga zanima xcivx

za malco1 sm pomlatla dobre pol kile češenj.

za malco2 bom zdele pojedla kislo mleko in 2 kosa črnega kruha (ja, čist preveč se delikatesno prehranjujem :sori: x:Dx x;)x )

za kosilo, k bo v bistvu skor prej zgodnja večerja bo pa skleda zelene solate s koruzo (če ni že preč, k se tok časa valja v hladilniku odprta konzerva), ker če ni koruze, pol ne bo solate in pol se bodo kuhal špageti s paradiž.omako z baziliko, not bodo padl še koščki naseckane pancete, pa še parmezan si bom gor naribala x:px

Če dobr premislim, ko šljivi solato pa koruzo kr makaroni bodo :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Če dobr premislim, ko šljivi solato pa koruzo kr makaroni bodo :palec:

x:o)x x:Dx

jaz pa zmešala ta velko tuno pa konzervo koruze. pa mal majoneze čez pa črn krug zraven... ne da se mi ukvarjat s hrano :o|o:

loesje

Spet nazaj -

Ooo, jaz bi tud kruhov cmok :2src: kok dolg pa že tega nisem jedla.. sej najbrž sploh ni tko težko naredit :inocent:

evo, do 7h se bm basala s suhimi slivami.. v lekarni rekla, da je to še najboljš varianta, da do glasu pridem...

loesje

Spet nazaj -

V: juha z vlivanci, špageti z gobovo omako, zelena solata in sladica - slivovi kinedli s kislo smetano...[/color]

Uuu matr, cel dan nič, potem pa napokat...moj buši tega ne zdrži več :sori:

Moram omenit, da sem zadnjič spekla zdravo pizzo (manj maščob, nizek GI, manj nasičenih maščob, bogata z vlakninami).

Bom kopirala kar recept:

Za pekač iz pečice potrebujemo:

Za testo:

300 g pirine polnozrnate moke,

zavitek suhega pekovskega kvasa,

100 ml mlačne vode,

100 ml mlačnega mleka z 0,5 % mlečne maščobe,

pol žličke soli,

malo tekočega sladila.

Za nadev:

80 g paradižnikove mezge,

150 g lahkega šinka,

100 g lahke mozzarelle,

100 g posnete skute,

50 g šampinjonov,

začimbe za pico.

Priprava:

V posodi zmešamo moko, kvas in sol. V zmesi naredimo jamico in vanjo zlijemo mlačno vodo in mleko ter dodamo malo sladila. Z električnim mešalnikom ter nastavkom za gnetenje

premešamo, da dobimo voljno testo,ki se prične ločevati od posode. Pokrijemo ga s krpo in pustimo vzhajati pol ure. Vzhajano testo še malo pregnetemo,pokrijemo s krpo in pustimo še pol ure vzhajati.

Medtem ogrejemo pečico na 240 stopinj Celzija. Testo razvlečemo po pekaču,obloženim s peki papirjem. Testo premažemo s paradižnikovo mezgo, dodamo začimbe, obložimo z lahkim šinkom, mozzarello, narezano na koščke,in šampinjoni. Pečemo 10-15 minut oziroma toliko, da se testo lepo zapeče. Ko je pica pečena, jo obložimo še s skuto.

NASVET!

Pico lahko obložite tudi z drugim sestavinami,na primer s tuno v lastnem soku, papriko,koruzo, čebulo, jajčevci, bučkami, …"

**

Jaz nisem dala šinka (itak) niti sira, sem pa zato dala več skute in zelenjavo. Fantastično :yumy: :yumy: :yumy:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Uuu matr, cel dan nič, potem pa napokat...moj buši tega ne zdrži več :sori:

Moram omenit, da sem zadnjič spekla zdravo pizzo (manj maščob, nizek GI, manj nasičenih maščob, bogata z vlakninami).

Bom kopirala kar recept:

Za pekač iz pečice potrebujemo:

Za testo:

300 g pirine polnozrnate moke,

zavitek suhega pekovskega kvasa,

100 ml mlačne vode,

100 ml mlačnega mleka z 0,5 % mlečne maščobe,

pol žličke soli,

malo tekočega sladila.

Za nadev:

80 g paradižnikove mezge,

150 g lahkega šinka,

100 g lahke mozzarelle,

100 g posnete skute,

50 g šampinjonov,

začimbe za pico.

Priprava:

V posodi zmešamo moko, kvas in sol. V zmesi naredimo jamico in vanjo zlijemo mlačno vodo in mleko ter dodamo malo sladila. Z električnim mešalnikom ter nastavkom za gnetenje

premešamo, da dobimo voljno testo,ki se prične ločevati od posode. Pokrijemo ga s krpo in pustimo vzhajati pol ure. Vzhajano testo še malo pregnetemo,pokrijemo s krpo in pustimo še pol ure vzhajati.

Medtem ogrejemo pečico na 240 stopinj Celzija. Testo razvlečemo po pekaču,obloženim s peki papirjem. Testo premažemo s paradižnikovo mezgo, dodamo začimbe, obložimo z lahkim šinkom, mozzarello, narezano na koščke,in šampinjoni. Pečemo 10-15 minut oziroma toliko, da se testo lepo zapeče. Ko je pica pečena, jo obložimo še s skuto.

NASVET!

Pico lahko obložite tudi z drugim sestavinami,na primer s tuno v lastnem soku, papriko,koruzo, čebulo, jajčevci, bučkami, …"

**

Jaz nisem dala šinka (itak) niti sira, sem pa zato dala več skute in zelenjavo. Fantastično :yumy: :yumy: :yumy:

tako sem pol sita spet do večera...hihihi...ne resno tako sem navajena že vsa leta...moram pa reč da drugače nebi mogla...mogoče kateri dan imam še kosilo ampak to je redko...

Ooo, jaz bi tud kruhov cmok :2src: kok dolg pa že tega nisem jedla.. sej najbrž sploh ni tko težko naredit :inocent:

vzameš pol kile kruha(stari kruh) ga narežeš na kocke..fajn je če te malo posušiš, da ohranjo obliko...potem vzameš eno malo čebulo, jo prepražiš, streseš na kruh, dodaš nasekljan peteršilj....potem pa zmešaš 2 jajci+2dl mleka poliješ po kruhu, dodaš toliko moke, da je masa kompaktna....lahka še začiniš s muškatnim oreškom, sam večina glih ne mara tega okusa, men je skor obvezno :D

roke si splahneš z mrzlo vodo in z mokrimi rokami oblikuješ cmočke...če jih nardiš preveč jih lahka mirne duše spraviš v skrinjo

vodo zavreješ osoliš in skuhaš cmoke..cmoki so kuhani ko priplavajo na površje :palec:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

vzameš pol kile kruha(stari kruh) ga narežeš na kocke..fajn je če te malo posušiš, da ohranjo obliko...potem vzameš eno malo čebulo, jo prepražiš, streseš na kruh, dodaš nasekljan peteršilj....potem pa zmešaš 2 jajci+2dl mleka poliješ po kruhu, dodaš toliko moke, da je masa kompaktna....lahka še začiniš s muškatnim oreškom, sam večina glih ne mara tega okusa, men je skor obvezno :D

roke si splahneš z mrzlo vodo in z mokrimi rokami oblikuješ cmočke...če jih nardiš preveč jih lahka mirne duše spraviš v skrinjo

vodo zavreješ osoliš in skuhaš cmoke..cmoki so kuhani ko priplavajo na površje :palec:

a lah uporabim star toast (bel) kruh?

sej se glupo bere to vpr., pa vseen x:o)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

:2src: hvala :palec:

loesje

Spet nazaj -

Guest SaTurNina
x:o)x x:Dx

jaz pa zmešala ta velko tuno pa konzervo koruze. pa mal majoneze čez pa črn krug zraven... ne da se mi ukvarjat s hrano :o|o:

jst dam pa tuno, solato, fižol, koruzo,pa makarone z sirno omako polite..kr vse v eno skledo, zmešam pa pojem.

zraven pa še čebulni kruh

Pozdravljeni!

Danes je dan, ko najraje jem na žlico in tako tudi bo.....

zajtrk : vanilijev sojin polnovredni napitek z mlekom in cimetom *

malica : tri deci vode z antioksidantim napitkom(kosilo bo klmalu)

kosilo : gorska mineštra s puranom *

malica : grapefruit

večerja : čokoladni sojin polnovredni napitek z mletimi jagodami in vodo *

* 3x vlaknine, vitamini, 2x omega 3, minerali s c vitaminom

Popila pa bom zagotovo 3l vode in še kakšen napitek ali čaj

Kaj pa gibanje?

Zaradi vnetega ramena ne morem veliko migati, zato bom razgibala spodje okončine in se vsedla malo na sobno kolo(1 ura), ker na zunanjega zaradi tresenja ne smem(ampak malo bo že, ne?)

Ciao, Andreja :palec: x:px

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

Ksenia, si vsaj dobro jedla x;)x

Lepo je biti doma, mami mi pripravlja kifelčarja :yumy: z rožmarinom.

Za kosilo sem si pa samo v voku zmešala goro zelenjave, od bučk, paprike, paradižnika, čebule x:o)x , gobic...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...