Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

pismo tolk časa že nisem jedla mesa, da sem mogoče že na višji stopnji zavesti, kaj misliš... pa še seksam bolj mal, a to tud kej pripomore?

ej kifelčarja moram enkrat z rožmarinom pripravit ful mi je dober... sem ravno zadnjič dobila na tržnici opazko (vedno kadar imam pop. službo sem dvakratedensko pri eni deklici iz ene kmetije - vsaj upam, da je tole domače, drugače pa ob sobotah), pa pravi ena ženska svojmu možu, ej 15 eur je dala za zelenjavo... haha ja ampak nisem bila pa nič v mesnici, sam po sadje sem še šla ;)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a lah uporabim star toast (bel) kruh?

 

sej se glupo bere to vpr., pa vseen x:o)x

 

Absolutno da. Katerikoli kruh, le da je star,oz da ni svež 'od danes'. Zelo maram kruhove cmoke- njoke. x:px Naredim jih malo drugače,kar se tiče sestavin, ampak je postopek isti. Recimo, ne dam mleka. Na olivnem olju pocverm malo speka, ali kraške pancete,(Cookie, lahko jih narediš z ocvirki, ker jih maš rada x;)x) )

 

Evo mojo variacijo:

-300g postanega kruha- narežeš na kocke, ali nadrobiš v skledo

- eno čebulco al šalotko drobmo sesekljaš, 50g speka al pancete, al pršuta (ali hladne govedine iz juhe), pocvreš na olivnem olju in preliješ kruh v skledi.

-v 2 dl vode, žvrkljaš 2 jajci, soliš in vliješ v skledo

- 50 g ostre moke

malo drobnjaka al peteršilja

 

Važno: ko imaš vse sestavine razen moke v skledi, malo počakaš, da se namoči.Potem po občutku dodajaš moko.

 

Vegeterjanci: namesto mesnine daš parmezan x;)x pocvreš čebulo in poliješ kruh, potem dodaš nariban sir in manj moke.

 

Z rokami dobro pregneteš testo, da se setavine dobro prepojijo. Testo potem z rokami malo povaljam in z nožem narežem na manjše kose, katere potem kar narežem na kvadratne njoje/svaljke/lulčke :inocent: .

 

Dalje kot je opisala Klarus: osoljen krop....

 

Ideja za finiš: kot priloga h pečenki, ali pa v ponvi obrmeš na putru par listkov žajbla :palec: in dodaš s penovko njoke iz kropa.

(njokov, cmokov in svalkov nikoli ne odlivaš v cedilo ko so kuhani, temveč jih previdno pobiraš s kropa )

 

*

Danes jedla polento x:px

Za Velikana naredila marelične cmoke :sniky:

*

Ksenija, jaz tudi strašne solde trošim na tržnici :o|o:

Sem včeraj pred odhodom domov skočila na bg tržnico Kalenić in naredila malo zaloge vrtnin x:)x in ugotovila, da so cene že skoraj kot pri nas.. :O:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Ruby in ostale kuharce, ravno pripravljam tekst za zloženko o pripravi hrane, imaš kakšno boljšo idejo ali pripombo?

Ministrstvo za zdravje mi je dalo takšno nalogo :o|o:

 

PRPIPRAVA HRANE

Živila za pripravo hrane po principu biodiete izbiramo kot običajno, le da jih za začetek količinsko kar razpolovimo. Ves postopek čiš-ččenja in ostalih opravil ostane nespremenjen, razen če želimo spremeniti kakšno navado, za katero smo ob prebiranju dobre kuharske knjige ugotovili, da ni najboljša. Sedaj je čas za vse spremembe, tudi za spremembo izbire živil, če se nam to zdi potrebno. Kakorkoli, pametno je, da izbiramo kvalitetna in sveža živila, če se le da. Strošek ne bo nič večji, saj bomo z novim načinom kuhanja porabili količinsko manj hrane. Edini strošek, ki bi se lahko povečal, je strošek za obnovo gar-derobe, toda tega ne smemo prištevati k prehrani. Tudi kuhanja, pečenja in cvrtja se lotimo na običajen način, le da ničesar ne solimo, niti pred, niti med termičnim ob-delovanjem. Tudi vseh začimb pred ali med kuhanjem ne dodajamo, za na konec pri-hranimo vsaj tiste najbolj aromatične in pi-kantne, ki jih bomo pozneje dodali istočasno z BIOCODE® soljo, pod 65°C. Najpogostejše take začimbe so poper, čili, olivno olje, limonin sok, listi peteršilja, vino itd. Sčasoma bomo sami ugotovili, katere začimbe za na konec nam najbolj teknejo, vsekakor pa v ta namen ne uporabljamo pasteriziranih ali kako drugače preko 65°C predhodno pregretih začimbnih pripravkov. Tudi če si sami pri-pravljamo začimbe za zimo, jih samo sili-rajmo z BIOCODE® soljo, to je enak postopek kot kisanje zelja in tudi ostalo zelenjavo, od paprike, kumaric, rdeče pese itd, si za zimo pripravimo na enak način. Seveda, kjer je potrebno, dodamo tudi kis ali olje. V starih kuharskih knjigah je takih receptov na pretek.

Tudi sardelice, ali druge primerne ribe, pa tudi salame in ostale mesne izdelke, če si jih sami pripravljamo, jih pripravljamo na surovo, pod 65°C. Posebej pozorni moramo biti pri prekajevanju, da temperatura dima in okolja nikoli ne preseže te temperature. Tudi zaseko pripravimo tako, da primerno slanino samo dobro posolimo, jo sušimo primeren čas na primerni temperaturi v ustreznem prostoru in po sušenju samo rahlo prekadimo, grobo zmeljemo, ali še bolje, ročno narežemo na majhne kockice in dobro pregnetemo. To je pomembno zato, da poškodujemo čim manj celic v tem smislu, da membrane popokajo in se celične in medcelične tekočine zlijejo že prej, ne šele med grizenjem v naših ustih. Enako je to pri uživanju sadja, če ga miksamo in pijemo, ne pa grizemo in jemo, dajemo preko jezika telesu nepopolno informacijo. Sicer pa to razliko čutimo že po okusu, enako kot čutimo razliko pri kuhanem mesu, ali je vrelo na maksimalni temperaturi in je zavrela tudi celična tekočina, se uparila in pretrgala membrano, ali se je kuhalo tako, da juha sploh ni brbotala in vrela in je meso ostalo sočno. Enako je na splošno pri vsaki termični obdelavi živil, predolgo kuhanje, pečenje in cvrtje na neprimerni temperaturi celice poškoduje, zato je najprimernejši način s stališča biodiete priprava hrane na kitajski način, v voku, na visokih temperaturah zelo kratek čas, kjer doseže temperatura površine živil temperaturo razpada C- vitamina, notranjost se pa ne pregreje preko 65°C. Seveda je pri tem pomembno, da uporabljamo olja, ki imajo vrelišče nad to temperaturo, recimo sezamovo je tako. Pa tudi pravilno pripravljena svinjska mast, ali v samemu sebi

kuhano maslo, imata tudi vrelišče nad to temperaturo in sta zato primernejša za pripravo nekaterih juh in omak od surovih olj. Morda se zdi paradoksalno, bolj kvalitetno je surovo olje, slabše je, ko ga skuhamo. Nikar ne pripravljajmo omak za špagete in rižote na veliko olivnega olja, ampak ga glavnino dodajmo špagetom in rižu, ki smo ju skuhali v neslani vodi, šele potem, ko ju odcedimo, posolimo in dodamo kakršnokoli že pravilno pripravljeno omako. Omake si pa pravilno pripravljamo tako, da na malo maščobe ali vode na hitro obdelamo kakšno zelenjavo, ribe, meso ali vse skupaj, odstavimo, zalijemo s koncentrirano BIOCODE® slanico, dodamo malo čilija, popra ali kakšno drugo začimbo, pretlačimo, da se malo zgosti, dolijemo nekaj surovega olivnega olja in če naj vleče omaka na rdeče, stisnemo z roko vanjo še surov paradižnik, in vse skupaj ponovno pretlačimo in premešamo. Enako je s kruhom, bolj polnozrnata je moka, slabši je s stališča biodiete kruh in če le moremo, si specimo neslan kruh iz najbolj navadne bele moke, ker takega v naših pekarnah žal še ni. Ni čudno, da je včasih veljal črn kruh za hrano siromakov, bel pa za hrano bogatašev, kajti res je črn težje prebavljiv zaradi visoke vsebnosti C vitamina v otrobih, ki se s pečenjem spremeni v konzervans, natrijev askorbat. Kar pa se vlaknin tiče, jih je pametneje uživati skozi surovo zelenjavo in sadje, kot preko pečenih otrobov, škrob pa preko testenin in krompirja, če si že kruha ne utegnemo sami pripravljati. Francozi in Italijani črnega kruha skoraj ne poznajo, jodirane soli pa tudi skorajda ne, bel neslan kruh pa imajo, špageti so pa večinoma beli.

Kaj pa beli sladkor, tudi ta je boljši, kot umetna sladila, ki dajejo organizmu napačno informacijo, da energija prihaja, slinavka brizgne v kri insulin in ker energije ni, sladkor v krvi pade, kar povzroči lakoto in moramo jesti, potem pa se ta ciklus ponavlja v nedogled. Toda, če tudi sladice s pravim sladkorjem osolimo z BIOCODE® soljo, bo informacija na jeziku pravilna in do namišljene lakote ne prihaja. Tudi pri pijačah je enako, umetno slajene dajejo napačno informacijo, tiste z resničnimi kalorijami pa bodo za svojo presnovo potrebovale tudi elektrolite, enako kot pečenka ali vege-tarijanski krompir. Torej, pivo in vino, tudi vodka, gredo k slanim jedem, k sladkim in močnatim pa slana limonada ali drugi osoljeni naravni sokovi, celo slana voda, ali kar morska bo komu tu in tam všeč. Tudi tistim, ki prisegajo na presno hrano in so na ta način najbolj radikalno pobegnili od običajne jedilne soli in si sol proizvajajo s sočenjem zelenjave, bo ščepec BIOCODE® soli lahko nadomestil manjkajoče elektrolite v prehrani. Biodieta je primerna tudi za vegetarijance, ki so ravno tako instiktivno pobegnili od dela običajne soli v mesni prehrani, kot presnojedci, se pa ne zavedajo, da so se na ta način tudi podsolili, se zato zredili in dodatno zboleli. Premalo slana hrana namreč redi in povzroča bolezni.

Torej, osnovni princip biodiete je v uživanju takšne hrane, ki v obroku vsebuje ravnotežno količino elektrolitov proti količini kalorij, to pa lahko dosežemo le na način, da začnemo poslušati sebe in svojo zdravo pamet, ne pa navodil in nasvetov, ki jih po navadi sploh ne razumemo, niti jih ne sprejema naše telo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za zajtrk bom mela ene dve banani...pa mal čokolade Milka ...Za naprej pa še ne vem.. x:o)x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

evo, končno prišla do zajtrka. si ga pripravla že več kot uro nazaj, pa šla najprej vse pospravit po stanovanju x:o)x

jogurt, banana, pšenični kalčki, ječmenovi kosmiči in zeleni čaj x:px

 

za kosilo najbrž mlad pečen krompir in solata

 

aja, berem kifeljčar tu, kifeljčar tam, kaj je to kifeljčar, kaka sorta krompirja al kaj, pojma nimam :irs:

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

tudi jaz nisem vedela, kaj je kifeljčar

hvala za pojasnilo

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Z: Vitalinea+malo musslijev

M: jabolko in 3 krispije

K: zelenjava na žaru, domači sojin zrezek

M: pol manga

V: borovničev hy pro z sojinim melkom

 

Jezna sem, da nisem ena izmed tistih ljudi, ki veliko pojejo, pa se ne zredijo. Ko po forumu berem, kaj folk vse je, sploh ne morem verjeti. Pri taki hrani bi imela 100 kil s tem, da migam. To mi pa res ni dano. Je pa res, da pri nekaterih mi je pa logično, da so obilnejši, glede na to, kaj pišejo, da jejo. Vsekakor, samo da se dobro počutijo.

Če samo slišim besedo "mast" me kar strese :xx!:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Z: pol litra vode pa slice včerajšnjega ostanka pizze

M1: bela kavica 3 beli toasti, pol litra čaja

M2: grisini z okusom rožmarina (njami), bela kavica, voda

K: EGO nav. jogurt, pes rumenih češenj, 2 mikro domači hruški

V: še ne vem, pridem pa zelo pozno domov

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za zajtrk sem dva flancata, za kosilo McDonalds, za obrok ob 16. 30 h (kakorkoli bi se mu že reklo) pa škatlo Jafa keksov (pomarančne blazinice v sredini sem pustila, če se kdo javi, da bi jih rad imel - na enih se še celo malo čokolade drži).

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Poletje je na pragu in mnogi smo se in se še trudimo, da bo naš videz prijetnejši in da se bomo bolje počutili.

Danes je bila moja tehtnica še bolj prijazna kot v nedeljo. Pokazala mi je kilogram manj. Postajam vedno bolj vzorna glede prehrane , pitja vode in gibanja, tako rezultat ne more izostati. Žal me omejuje leva rama in moram z levo roko počivat, ampak se ne dam. Vsak dan sedem na sobno kolo, pred tem pa naredim nekaj trebušnjakov in vaj, ki niso vezane na roke. Roke bodo prišle na vrsto šele čez 14 dni, ko bom začela z razgibavanjem in potem bo vse lažje.

Moj trud s težo bo kmalu poplačan, saj je teža prešla pod 70 kg in v veliko veselje so tudi centimetri temu primerni. V dveh letih in pol bom slekla kar cca 35 kg sala in celulita in koža mi je hvaležna, ker ne gredo tako hitro dol, da me ne bi mogla dohajat( ženske , ki so okrog abrahama ali bolje po 40-tem letu moramo zaradi slabše elastičnosti kože tudi gledat na to).

Moj trnc v levem stopalu je kot izpuhtel(imela sem kar tri leta hude bolečine zaradi kalcinacije), saj so terapije z laserjem, ultrazvokom in izgubo teže pripomogli, da je noga rešena in normalna(seveda sem se navadila jesti več rib, če pa jih ni na jedilniku, si vzamem kakšno kapsulo omega 3, da pomagam presnavljati, kalcij, vitamine in minerale.

Moje migrene in glavoboli so preteklost, ni mi potrebno nositi temnih očal, želodček je zadovoljen in mi ne nagaja(imela sem hud gastritis in refluks)....Tudi alergija na sonce me ne muči več.

 

Naštela sem nekaj največjih težav, ki sem se jih rešila ob hujšanju in spremenjeni prehrani.

Kaj mi več pomeni zdravje ali lepota? Zdravje seveda, lepota je minljiva, venda priznam, da sem zaradi lepše oblikovane postave in manj kilogramov zagotovo vedrejša in bolj samozavestna.

Aha, ravno v tem času sem prišla v meno in pravijo, da se mi nič ne pozna(saj ženske v tem času ponavadi postanejo bolj občuljive in tako pravijo - bolj sitne, ni polivanja, pa tudi spomin nima tistin neželjenih lukenj).

 

Danes sem popila že dva kozarca vode(2x 3dcl), zajtrk je tudi za mano(vanilijev sojin polnovredni napitek z mlekom in cimetom), sedajle grem na sobno kolo in še malo razgibavanja za spodnje okončine , potem pa malo na sprehod v naravo.

Za malico bo kos melone, koslilo bo mešano ( žrebičkov zrezek, pečen kifeljček z zelišči in poletna solata).

Popoldan pa bo za malico skodelica sveže nabranih borovnic(so zelo zdrave in privoščite si jih, da naredite nekaj zelo dobrega zase), večerja pa klasično čokoladni sojin polnovredni napitek z jagodnom sokom.

 

Lep dan in veselo v "lajf", Andreja x;)x

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

 

 

 

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Eh, Mich (in ostali xrolleyesx ), mogoče pa kljub vsemu ni glih za z očmi zavijat tlele... Če pustimo ob strani, da je vsak post potencialna reklama za H... , bi tole lahko marsikomu velik povedal.. ker nekak pa vseen ne verjamem, da si je vse tele bolezni in težave aandreja gladko izmislila in jih dost enako opisuje tlele gor že celo leto, samo zato, da bi kak prašek več prodala..

bi pa marsikdo lahko kaj pametnega potegnil iz njene izkušnje... da dejansko sprememba prehrane lahko marsikdaj izboljša življenje, tko in drugač, a ne.. pa bejba zelo fajn poleg praškov propagira vsakodnevno gibanje in to ful poudarja in raznovrstno prehrano, ki je mnogi nimamo take, tko da... ne vem no, :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Imaš prav.

Zelo pohvalno, da propagira zdravo življenje in gibanje. To ga veliko ljudi. Tudi čisto se strinjam, da se da s spremembo hrane marsikaj doseči in se tudi izogniti veliko boleznim. Vse jasno.

Vsi, ki spremljamo forum vsaj enkrat mesečno in beremo teme v "Prehrani", pa vemo, da ženska težko izpusti priložnost, da ne bi omenila svojih H pripravkov. Mene pač to moti, ne morem pomagat. Če hoče tukaj prodajati, naj plača za reklamo. Tole zavito v celofan je meni osebno pač mimo. Propagiranje zdravega življenja mi je pa čisto všeč Po drugi strani pa spet ne postov, češ rešil me je fucking H (zadnji ni tako hud no, maš prav). Ljudje so naivni, gredo se različne butaste diete, ki jih preberejo v cajtngih, kupujejo vse možne tablete, ki obljubljajo bedarije...itd. Gospa ima pa dar govora (pisanja) in ravno pravi čas (pred dopusti)....

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Imaš prav.

Zelo pohvalno, da propagira zdravo življenje in gibanje. To ga veliko ljudi. Tudi čisto se strinjam, da se da s spremembo hrane marsikaj doseči in se tudi izogniti veliko boleznim. Vse jasno.

Vsi, ki spremljamo forum vsaj enkrat mesečno in beremo teme v "Prehrani", pa vemo, da ženska težko izpusti priložnost, da ne bi omenila svojih H pripravkov. Mene pač to moti, ne morem pomagat. Če hoče tukaj prodajati, naj plača za reklamo. Tole zavito v celofan je meni osebno pač mimo. Propagiranje zdravega življenja mi je pa čisto všeč Po drugi strani pa spet ne postov, češ rešil me je fucking H (zadnji ni tako hud no, maš prav). Ljudje so naivni, gredo se različne butaste diete, ki jih preberejo v cajtngih, kupujejo vse možne tablete, ki obljubljajo bedarije...itd. Gospa ima pa dar govora (pisanja) in ravno pravi čas (pred dopusti)....

 

Ej, imaš pa bogato izrazoslovje. Pravijo, da tistim, ki preklinjajo manjka besed. Če je tako ti svetujem, da mičkeno popraviš tako, da še skrajšaš pisanje.

Moje pisanje pa je konstantno in pitje vode, gibanje in prehrana so zares naša stalnica in ne samo trenutna muha.

Verjemi, da znam dobro kuhat in, da je HL spremljevalka, ki je pač moja in morda še od koga, a prehrana je prehrana in če se tako hranim, tako tudi pišem. Mislim, da ni v tem nikakršne reklame, ampak samo opis mojega vsakdana.

 

Pa lep sončen dan, Andreja :palec:

 

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

 

 

 

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Izražam se tako, kot se mi zdi v danem trenutku najbolj primerno. Če tebi ni všeč, prav. Tvojega predloga pa ne bom sprejela. Ja, sovražim reklame za HL.

 

Se ti pa opravičujem. Sem bila pod vtisom, da prodajaš HL tudi naprej, če ne, potem vse vzamem nazaj. Če pa ja, pa še zdaj mislim, da moraš na tako branem forumu lastnikom plačat za reklamo.

 

Prekrasen dan tudi tebi.

 

Da ne offtopic:

J: jogurt z mussliji

M: borovničke in maline zmiksane z vipavsko skuto. Čudovito x:px

K: po vsej verjetnosti bom naredila kaj iz špargljev...

 

Za naprej ne vem x;)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Eh, Mich (in ostali xrolleyesx ), mogoče pa kljub vsemu ni glih za z očmi zavijat tlele... Če pustimo ob strani, da je vsak post potencialna reklama za H... , bi tole lahko marsikomu velik povedal.. ker nekak pa vseen ne verjamem, da si je vse tele bolezni in težave aandreja gladko izmislila in jih dost enako opisuje tlele gor že celo leto, samo zato, da bi kak prašek več prodala..

bi pa marsikdo lahko kaj pametnega potegnil iz njene izkušnje... da dejansko sprememba prehrane lahko marsikdaj izboljša življenje, tko in drugač, a ne.. pa bejba zelo fajn poleg praškov propagira vsakodnevno gibanje in to ful poudarja in raznovrstno prehrano, ki je mnogi nimamo take, tko da... ne vem no, :inocent:

xokx dbest razmisljanje! x^x

prav *ponosna*! :palec:

ker tko vidim sprejemanje vsega, kar je (*ker namrec, cim bi rekli "drugacnost", smo nekaj ze opredelili in smo morda avtomaticno na *drugi strani*)....

 

TOLERANCA torej - do vsega, kar je. sploh ce nam ne skodi.

in - moznost odlocitve in izbire. xyesx

vse kar nam pride na pot, so LOHK darovi. itak so. x:)x

sam, pac...... take it or leave it. :palec:

 

vseen pa se strinjam tud z:

xrolleyesx

:palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Marsa, ce se ti zdi, da sem sla kdaj čez mejo glede osebnega trenerja, potem prosim briši tisti moje poste (oz. ti bom jaz našla tiste, kjer je bil sploh omenjen, da ne boš imela toliko dela). Nisem pa nikoli povedala celega imena, nikoli nisem komu rekla, da naj vzame prav njega, nikoli tudi nisem posebno poudarjala, kaj delam z njim, koliko sem shujsala, kako sem si izoblikovala telo, koliko sem pridobila na kondiciji...nič. Tudi če on dobi nove stranke, jaz nimam popolnoma nič od tega (ne dobim procentov, ni mi do tega, da bi mu rihtala, nisva ne prijatelja, ne nič).

To se mi zdi popolnoma drugače, kot če ti to neposredno tudi prodajaš. Sicer pa ni to moja stvar, povem svoje mnenje in se vtaknem kamorkoli hočem, ker je to forum x;)x Če grem pa nekaterim to v nos, naj jim pa gre. Mene to zelo zabava (in vem, da nekatere drugi tudi x;)x ).

 

Zame pač to ni isto. Če je za moderatorja, potem se pa kesam.

 

Nisem užaljena (tokrat x:o)x ), ampak ful dobre volje xegox

 

Aja, omenila sem tudi, da najbolje tečem v copatih Adidas. Ampak glej ga zlomka, ne prodajam jih.

Omenila sem določen nemški avto. Večkrat (pred nesrečo). O ti šment, tudi zastopstva za te avtomobile nimam.

Omenila sem, da rada jem v Piazzi, Sonji...itd...tudi tu mi ne dajo zastonj pice in krompirčka.

Torej je le mogoče, da omenjam stvari, ne da bi imela kakršne koli (ampak predvsem denarne) koristi od tega????

Je torej opazna razlika? Še enkrat pa poudarjam, če sem se zmotila o aandreji in ne prodaja HL, se iskreno opravičujem.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

če sem se zmotila o aandreji in ne prodaja HL, se iskreno opravičujem.
:palec:

če se ne motm, si se..ker andreja H sam uživa, ni pa distributer.... xnckrivx

sicer ma pa vsak svoje stališče in prav je tak :palec:

 

nekje sem zasledila, da maš probleme z ščitnico, upam da se ti bo čimprej pošlihtalo xwizardx :vio: x:Xx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, Mich, ne bit užaljena, ni blo tko mišljen.. men gre tud na živce, ko vsake tolk pride en nov, ki ga še nismo popluval in začne na 1001 način hvalit H.. Ma ne, v bistvu mi ne gre na živce, v bistvu mi je zabavno.. ker se pol najde ene par folka, ki nujno takoj po njem padejo in je pol dve strani enih in istih for, dokler prišlek ne utihne.. se strinjam popolnoma, zastonj reklama :xx!: in če bi se moderatorji striktno odločli brisat vsako reklamo - super, nič proti :palec: samo glede na to, da je pa na tem forumu en kup take in drugačne reklame, ene bolj, druge manj vsiljive.. pa v bistvu.. naj bo ta tud. in to točno tko, kot je.. s plusi in minusi, kot so fajn napisani tam v H temi.. da je pa povsod polno, se pa men ne zdi, no.. tukaj, v tej temi res, sam pač, ženska to jé, kaj naj zdaj xnckrivx x:o)x

 

kar se pa tiče ubogih naivnežev, ki padajo na te fore in kupujejo drage izdelke za boljše počutje... ej, če so tko neumni, naj pač padajo. tolk je informacij vsepovsod, da se lahko informirajo in vidjo a je to to al ni.. če ne bodo tega, bodo pa druge tabletke tam v lekarni al pa v športni trgovini, ki verjetno glih tolk nič ne učinkujejo.. če jim bo pa en herbalajfovec uspel utupit v glavo, da ni fora (sam) v praških in da je poleg tega treba poskrbet tud za drugač zdrav lajf (kot so očitno Aandreji, al pa je sama prišla do tega, ne vem) pa svaka jih čast :palec:

 

Evo, jaz sem tud začela s praški :inocent: nek gainer sva si z bratom kupila, da bova kao vmes med obroki to furala, dodatne beljakovine in OH, da dobimo tiste kile gor.. dejansko me je to, da sem vrgla 20€ stran, pripravlo do tega, da še clo mal pomigam vsak dan, ker so mi zagrozil, da se bo drugač na narobnih koncih nabiral.. pa itak ne pijem praška, ker sem ugotovila, da ma aspartam not, ki ga jaz totalno ne prenašam x:o)x

 

v glavnem, tema... za kosilo: polnozrnate testenine, samo posoljene s ssoljo (aja, a ta vas pa nič ne mot, ko smo že glih...) in čez pol konzervice sojinih kalčkov pa balzamični kis.. mi paše tko na izi, hladno pa kislo... x:px pride še sladoled na vrsto..

 

pa ja, Aanderja me je spomnila, da premalo pijem.. sem si naštimala flaško v tobrico, da mam skoz s sabo.. zdajle si pa ledeni zeleni čaj delam..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Marsa, ce se ti zdi, da sem sla kdaj čez mejo glede osebnega trenerja

Michelle, nc tacga, v bistvu nisem tebe komentirala, pac pa aliano, ne glede na to, komu je bilo (in ce je sploh bilo, itak pa mislim da sploh ne) njeno pisanje namenjeno.

 

saj si vidla, da se tud jaz podpisem pod zavijanje z ocmi. tud men najeda prodajanje in nenehno siljenje z izdelki ali pa idejami.

sam ce pa tko pogledas, pa lohk tud jaz komu najedam s cim, k se nad tem navdusujem in je to pac zanj morda pretirano.

 

recimo konkretno: men gre HL na jetra. posiljevanja ne maram. tud se mi frzmaga, da na mojem placu, kjer djabe shlepam se ohoho folka in firm, se to izkorisca.

ampak po drugi strani pa obcudujem tiste, k se nekaj grejo in za tem stojijo.

pa se, sem se odlocla, da se grem forum. in forum pac je vse to. izmenjava infotov.

k namrec glih za to gre: da se lohk vsak navdusuje nad cim, zato pa tud nisem tok stroga do raznoraznega pro in po- dajanja...

recimo da tud *racunam* na zdrav razum folka (:inocent: x:o)x x;)x x:Dx), da bodo pac sami znal locit zrnje od..... cesarkoli drugega pac.

saj pa tud andreja ni kriva, ce se men zdi HL v osnovi beden. sporen al pa sam rpeprosto pozresen ali shkrt.

sej ni edini.

 

pa se to (vsem v vednost): ce bi hotla res bit natancna pa ce bi hotla da bi blo tocn tko, da bi zadovoljilo moja eticna merila, bi lohk forum isti hip ukinla. zaprla.

ker ni sans, da bi se to dosegalo. zal.

sem pac prestroga, sam zato se pa rajs jaz prilagodim kot pa da bi na silo koga spreminjala, sam vtikam pa se.

ce ze ne morem vplivat, lohk vsaj poskusim.

 

xsrcx

 

xcivx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...