Cookie 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Oh, kok bi zdele maznla ene fajne čokokranči piškote vse bi požrla, celo pakungo in to čist sama nič, grem jst dam na un BZ sataraš pa še bolj BZ solato sam je caka: vmes (do doma) je štacuna, mrbit not padem pol pa piškoteki moji, kr prprawte se na zadnjo uro Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 pametno pospravla vse krožnike in pribor pa še na pol pakiranja nisem.. in ugotovila, da lačna.. pa našla ene zmrznjene hrenovke pa zraven grickam redkvice... kaj je že to, ločevalna metoda? ker kruha valda nimam Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 tudi jaz cele dneve žlampam vodo, paše...danes za kosilo sem mela (sama) šobsko solato (narezane kumare, paprika, paradižnik, korenje, žnitloh, čebula, mal tune in mal testenin, gor žlico kisle smetane, mal kisa, mal bučnega olja) večerja : kaka nektarina, al pa banana njam Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
RUSLANA 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Z:kava in sadne napolitanke...M: /K: /M: /V: filana paprika, pire krompir in sladica - jagodni puding s smetano... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Cookie, si faca....če bi bla ti jst, bi 2 pakungi kupla. Jst sm pa za zajtrk en baci, za kosiw sm en pogrej in pojej in sicer njoke in piščančji paprikaš, pol sm eno vrečko rumovih kroglc, zdej nej bi pa palačinke, ampak mi bl paše ena taka svinjska, mesna solata. Mogoče po vrh še vseen palačinke. Pa girly bo plačala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 Cookie, si faca....če bi bla ti jst, bi 2 pakungi kupla. Jst sm pa za zajtrk en baci, za kosiw sm en pogrej in pojej in sicer njoke in piščančji paprikaš, pol sm eno vrečko rumovih kroglc, zdej nej bi pa palačinke, ampak mi bl paše ena taka svinjska, mesna solata. Mogoče po vrh še vseen palačinke. Pa girly bo plačala. Heh, jst piškote zlo zlo počas glodam - tp. da eno pakungo vsaj 2 dni. Ampak sm šla pol vseen v štacuno - mal se ohladit, k majo fajn klimo tm - sm si nabavla figove piškote (pa jih pol nism maznla), k ni blo nbenih pametnih čokokranči piškotov, kr vsakih pa tut ni za jest ampak sm pol ubodla še Carte d'Or vanili sladoled (kar je zame ful čudno k sploh ne maram sladoleda, razn v ledeni kavi) pa še ledeno kavo od Pomurskih mlekarn. Dam pršla čist hin, tko da sm 2 žlici sladoleda na suh (tp brez led.kave) pojedla: čist preveč sladko delajo, apmak ok, za kavo bo. Sataraš je bil še s koruzo, k je bla solata vidt premlatena. Pa še celo vrečko čipsa sm požrla. Pa nardila božanski sirup iz melise za razrdečit z vodo, recept je pa isti kt za sirup iz bezgovih cvetov; sam na hitr:Meliso (s stebli, listi in cvetjem vred) sm narezala s škarjami, zalila s filtrirano vodo toliko, da je bilo pokrito. Pustila 24 ur v hladilniku (uzuni bi zavrelo verjetn). Precedila skozi cedilo. Dala na šporhet usula zravn cukra po občutku (orig.recept zahteva 1kg cukra na 1 L vode), mešala dokler tekočina ni zavrela. Odstavila posodo s šporheta. Počakala da se je shladilo na telesno temperaturo (preveriš s prstom), dolila zraven limonin sok skozi cedilo. Pretočila v plastične stekleničke od Dane (voda). Pokrila s prtičem da se čez noč ohladi. Po mojih izkušnjah z bezgom se to naj ne bi pokvarilo ohoho časa (no, vsaj 2 leti ne).Pije se razredčeno z vodo - zelo osvežilno Aja, pa na kolo sm šla zvečer k se je mal shladilo. Dans sm že čopnla melono. Čaka me še bela bombetka in EGO nav.jogurt. K pridm dam pa neki iz serije Mizica pogrni se, ker pol pičim na morčita do nedele aja, z motorjem, jasno (kt sopotnica, da nau pomote) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 namesto melise lahka daš tud meto...al pa oboje skupi....to moja mama dela že leta Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 ej, a veš, da sm glih o tem razmišljala kaj pa, če bi se dal isto narest z meto? sam je nimam v takih količinah, oz. ne dobim je v takih količinah Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 pač mešaš oboje Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
RUSLANA 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 Z: kava in jajčna krema...M: /K: /M: /V: fižolova solata ,tirolske kobase in sladica - lešnikova torta... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 21. julij 2007 Prijavi Deli 21. julij 2007 aja se kdaj vohate ko se vam spahuje po klobasah, če bi se kdaj bi ratali vegetarjanci isto sekundo, ker je cigaretni vonj napram temu kot Diorjev Jadore napram Le gnojnica de Ihan Težiš kislo mleko+kruh....... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 21. julij 2007 Prijavi Deli 21. julij 2007 mlad krompirček pečen v pečici s korenjem, papriko in čebulo, zelena solata aja, še prej pa gobova juha z zlatimi kroglicami Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
RUSLANA 21. julij 2007 Prijavi Deli 21. julij 2007 Z:kava in skutin kiflček...M: /K: /M: /V: riž,pečena piščančja bedrca,zelena solata in sladica - palačinke z orehovim nadevom in smetano... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 22. julij 2007 Prijavi Deli 22. julij 2007 testenine, omako iz bučk, paprike, mal čilija, česna, paradajza, solatko... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 23. julij 2007 Prijavi Deli 23. julij 2007 zelenjevna juha in palačinke s sirom Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. julij 2007 Prijavi Deli 25. julij 2007 Včer sm nardila bučnico (štrudel iz buč) Kupila predpripravljeno polnozrntao testo znamke Hokus (k je BTW čudnih dimenzij, sploh ni pasal v moj protvan, ampka dobro, sm improvizirala).Olupila 2 veliki buči (svetlo zelene barve, dokaj velike in pdoolgovate), pri eni sem semenje iztrebila z žlico (ker je že postajalo trdo na ugriz), pri drugi to ni bilo treba. Naribala na ribežniku na drobno. Naredila prirejeno skuto (2 rumenjaka penasto umešala s sladkorjem, dodala 0,5kg nepasirano 3,5 m.m.skuto in namočene rozine = temeljito premešala). Namazala protvan z maslom. Na posamičen, s stopljenim maslom pomazan in razgrnjen testeni list, sem na rob dala, z rokami mal ožete, buče. Čez sem dala prirejeno skuto, malo posladkala s sladkorjem in zavila v kačo. Ta je romala na protvan. Ponavljala postopek, dokler ni zmanjkalo surovin. Nato sem kače bogato premazala s stopljenim maslom (BTW, tale čopič za mazanje je ena od zame "must have"). Protvan romal v hladno pečico, pekla na cca. 180-200 st. (sproti malo prilagajala pa mal gledala kako zadeva teče) dokler se ni speklo (hrustljava rjava skorijica). Ohladila čez noč v priprti pečici (ok, štrudla sm se lotila šele ob 21h, zato sm si lah privoščila počasno ohlajanje). Zjutraj narezala na porcije.Men je ful dobr aja, neky sm je nesla v službo sodelavkam, neky gre popoldne mami in sestri. Mam spet obdobje intenzivnega kuhanja Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 25. julij 2007 Prijavi Deli 25. julij 2007 probi enkrat tak(mi rečemo bučnjak) nardit slan Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 25. julij 2007 Prijavi Deli 25. julij 2007 jst mam pa tolk kumar, da bodo lepo tople kumare s krompirčkom, pa salata...če se mi bo dal kuhat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 25. julij 2007 Prijavi Deli 25. julij 2007 jst mam pa tolk kumar, da bodo lepo tople kumare s krompirčkom, pa salata...če se mi bo dal kuhat Pri nas damo zraven še malo česna, veliko sladke smetane, paprike v prahu. Še prej pa zgostimo s podmetom.Temu se pri nas pravi: "kmečki murki" in so super tudi še zvećer ali drugi dan dobro ohlajeni. ha ... neredila solato iz stričjega fižola in paradižnika zraven dušeno kokoš ni bilo slabo Kako pa nardiš dušeno kokoš? Gre res za kokoš, ne za piščanca? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 25. julij 2007 Prijavi Deli 25. julij 2007 dobila na kmetih mlade kokoši ... 2 do 2,5 kg pol začinjene kokoši ... men je dobra mediteranska začimbna mešanica od droge ... najprej z obeh strani popečem na olivnem olju ... potem pa zalijem s polovico bio-zelenjavne kocke raztopljene v dobrem dcl vode ... in dušim do mehkega še majhna skrivnost ... v ekonom loncu Najlepša hvala.Koliko časa pa ti to potem mora vreti v ekonomu.Mi ekonom lonca nimamo. Bom pa poskusil ob priliki stvar izvesti v veliki lončeni posodi s pokrovom v pečici. Bi moralo, če je ves čas pokrito tudi dati dober rezultat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Teyka 25. julij 2007 Prijavi Deli 25. julij 2007 Pri nas bo pa danes brezmesni dan. Bomo jedli zelenjavno omako in riž, zravn pa še paradajzovo solato. Citiraj Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 25. julij 2007 Prijavi Deli 25. julij 2007 Najlepša hvala.Koliko časa pa ti to potem mora vreti v ekonomu.Mi ekonom lonca nimamo. Bom pa poskusil ob priliki stvar izvesti v veliki lončeni posodi s pokrovom v pečici. Bi moralo, če je ves čas pokrito tudi dati dober rezultat.ma če maš pa to posodo..pa daj na dno malo čebule, korenčka....kokoško začini s soljo, malo vegete, malo česna in mleto kumino...zalij z vodo..pokrij..pečico pa mej max na 150° Pri nas damo zraven še malo česna, veliko sladke smetane, paprike v prahu. Še prej pa zgostimo s podmetom.Temu se pri nas pravi: "kmečki murki" in so super tudi še zvećer ali drugi dan dobro ohlajeni. js dam pa raje zravn paradižnik, peteršilj in kislo smetano..česn in čebula sta pa itak obvezna Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 25. julij 2007 Prijavi Deli 25. julij 2007 hvala klarus.Sem pa pri kumarah naredil napako. Tudi mi dajemo notri kislo smetano. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 25. julij 2007 Prijavi Deli 25. julij 2007 Komaj prilezla v office . Bila na poslovnem kosilu z poštenimi sladokusci . Smo mezili na terasi kjer je pihljal rahel vetrič, 20 m od morja . Same morske dobrote,pomikastili vse predjedi, potem pa smo za primo piatto en pošten rižoto upalili, zraven pa...krivec za utrujenost en blazen souvignon, dišeč in tako dober, da se nisem upirala dolivanju , glavni krivec za fijako . Se grem malo zleknit na mini kavč, ki sem ga kupila za stranke in obiskovalce pa kaj! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 25. julij 2007 Prijavi Deli 25. julij 2007 Kavč za stranke?Kaj pa delaš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.