Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Ja h nič, je mraz in sm začela z orenk mineštrami; včer zvečer naredila ričet, tko da dans bo ričet x^x

hejhej, pa ne, da si uporabila čist taprave drnulje? (drevo se imenuje dren, plodovi pa drnulje - take male kiselkaste temnordeče zadevce s trdo peško na sredini - a si jih odstranila? Kako?) Men so drnulje fajn za grickat kr tko - sam ne preveč, nam kle pred blokom ful drena raste, penzijonerji jih pa nabirajo, k majo velik C vitamina, pa baje marmelade delajo al sušijo :inocent: sej nevem točno. A je bla pita kej kisla (zarad drnulj) a si dala dost cukra - več kt npr.če bi delala sam s slivam?

Jp, ta prave, od fanta mama nekje ob morju nabrala. Sem vrečko najdla zjutri v hladilniku in vsa navdušena, da sokake češnje, v usta dala :xx!: mal prekislo.. pol sem pa brskala mal po netu kaj to sploh je in je pisal, da se jih da v mal vode kuhat za par minut pol se jih pa zmečka.. grejo lepš peške stran, sam je živa svinjarija, vsako peško posebi pol tam ven lovit.. Okus je bil fajn, men itak bolj paše kislo kot sladko, tko da sem sam po vrhu mase (sem zmiksala skup drnulje in slive) par žlic rjavega sladkorja potresla..

Aja, veš kaj, sok si naredi. Sva čist navdušeno spila tist kozarc vode, ki je ostal po kuhanju,.. pa ful ga lahko redčiš z vodo, ker ma močan okus.. To bi še kdaj naredila, sam nimam pojma kje naj jih najdem..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Jedla sem pizzo...sama spekla.

Edina hiba je bila, da sem testo pozabila solit. x:)x He , he slučajno upoštevala Stanetov nasvet,,,,neslan kruh sol

Drugače pa dobro spekla :palec:

Vidiš, kako je to enostavno x;)x

juha, pečen krompir in pečena rebrca, solata, sladoled x:px

ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!

ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!

ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!

ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!

ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!

ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!

ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!

ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!

ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!

ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!

ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!

ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA!

mal juhce zame prišpari... x:Dx

np :palec:

ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!

ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!

ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!

ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!

ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!

ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!

ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!

ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!

ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!

ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!

ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!

ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA!

Jp, ta prave, od fanta mama nekje ob morju nabrala. Sem vrečko najdla zjutri v hladilniku in vsa navdušena, da sokake češnje, v usta dala :xx!: mal prekislo.. pol sem pa brskala mal po netu kaj to sploh je in je pisal, da se jih da v mal vode kuhat za par minut pol se jih pa zmečka.. grejo lepš peške stran, sam je živa svinjarija, vsako peško posebi pol tam ven lovit.. Okus je bil fajn, men itak bolj paše kislo kot sladko, tko da sem sam po vrhu mase (sem zmiksala skup drnulje in slive) par žlic rjavega sladkorja potresla..

Aja, veš kaj, sok si naredi. Sva čist navdušeno spila tist kozarc vode, ki je ostal po kuhanju,.. pa ful ga lahko redčiš z vodo, ker ma močan okus.. To bi še kdaj naredila, sam nimam pojma kje naj jih najdem..

a dej :eek: :palec:

prit v Dravlje, kle jih je kokrčeš x:o)x

Danes bom spet naredila bučni štrudel :yumy:

njam, njam, njam x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

V planu imam narest neko solato za ozimnico - ala srbska solata s fižolom.

treba porabit ostanke mesa - pa bom neko zmešano juho naredila. Zelenjavo z mesom..nekaj v stilu..snađi se.com

Špar program pa itak dela..mater xrolleyesx

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Govejo juho sem se včer spravla kuhat... mal brez okusa je :inocent: mislim, ni taka, kot jo moja mami nardi, no...

Grem probat zdaj kako zgleda z domačimi nudelčki...

(mogoče premal mesa dala? al pa narobe, da sem že takoj not vso zelenjavo vrgla, se mi zdi, da je peteršiljeva korenina premočen okus pustila?mah ja... se učimo.. najbolj smešno blo, ko sem 5 minut po zaprtju trgovine zagrabla kar en govej meso s kostjo in pol šla tam vprašat mesarja, ki je pospravljal, če se to uporablja za govejo juho??? :inocent: x:o)x )

Kosilo me pa danes doma čaka, lubi še zmer v Londonu, tko da sem se kar k staršem povabila..

loesje

Spet nazaj -

Pri nas doma pa bo obarvano z gobami: gobova juha, kaneloni in pa za prilogo ocvrta marela. Seveda ne bo manjkal radiček s fižolom..

Lepo se imejte, dan ni videti prijazen pa si sami naredimo takega, Andreja x:)x

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

včer je blo bl švoh s prehrano: cel dan sm žulila domač grozdje, no pop sm mal koruznega kruha s panceto pomlatila, zvečer pa bandidos pa pest mandeljnov x:o)x

dans je na sporedu (opet) grozdje, pa mal polnozrnatega kruha z EGO nav.jogurtom - bemu, so ga za 20% podražil, mamo lopovsko jim spalim :vragec:

za popoldansko kosilo bo zelena solata s koruzo, zvečer mrbit si stisnem sok iz pese, korenja in stebel.zelene.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

banda tkole je: včer zvečer sm si nardila zverinsko dobro mineštro, bobiči, zvano. Pol mi neki ni dal miru in sm se spravla delat češpove knedle, k za knedlčke so bili odločno preveliki :vio: Kt bi mignu, jih je blo 12, češp mi je pa ostalo še ohoho. Dva sm si takoj skuhala in so bli x:px x:px x:px

Če koga zanima kako sm jih naredila:

Olupljen krompir skuham v malo slani vodi. Na pari kuhan je boljši, ampak men se ni dal s tem hecat. Torej, s penovko poberem krompirje ven, orenk odcedim, še vroče popeštam z betičem. Malo ohladim. Medtem operem češpe (ja, to so male slive), izkoščičim, dodam mal cimeta in kocko sladkorja (nekoč sm kupila sladkor v kockah, ker se mi je fancy zdel dodajat tak sladkor v čaj direkt v skodelici). Speštan krompir se je do zdej že malo ohladil, zato s čistimi rokami zamesim vanj narezano maslo, sproti dodajam belo gladko moko in gres; vse po filingu (jst nisem imela ostre moke in sem dala kr gres-pšenični zdrob), dodam še eno jajce; in to se gnete, mesi, svaljka toliko časa, dokler se ne oblikuje v homogeno maso, da se ne prijemlje, se dodaja bela moka. Nato oblikujem v debel svaljek, narežem na rezine in v vsako rezino dam eno filano češpo, fejst vse zatisnem in oblikujem z rokami v cmok. Nato se kuha cmok(i) v vročem osoljenem kropu cca. 12 min oz toliko časa, dokler ne priplavajo na vrh. Jst dodam pol sam še cimet, ko so cmoki enkat na krožniku, eni dodajo še na maslu prepražene krušne drobtine in sladkor - jst pač ne.

Gres cmokom očitno ne škodi, ker nič ne razpadajo-niso pocasti.

Jst sm cmoke dala zamrznit na pomokanem krožniku - dans se selijo iz krožnika v vrečko.

Tko da, dans so bobiči in češpovi knedli.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Jao, jaz sem zanč delala knedle.. so nastali nlpji in ježki xrolleyesx

Uporabla pirino moko namest navadne, sam to ni bil problem.. problem je bil, da sem verjela receptu in dala ful premal moke in je blo testo ful premehko in pocasto.. sam sem jo itak dala že ful več, ko t je tam pisalo pa se mi je zdel, da oni že vejo kaj pišejo in da očitno tko mora bit :inocent:

OK, pa menda je bla napaka tud to, da sem nov krompir uporabla, ki se kao ful bolj poca kot star.. ne bi vedla.

Sem jih pol nekak uspela zmrznit, sej za jest so čist super, sam obila ni glih.. klasična x:o)x

loesje

Spet nazaj -

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...