Cookie 19. september 2007 Prijavi Deli 19. september 2007 polento z molji hej, a nis ti strogo zaprisežen vegi Tole kombinacijo am morm zaupat - v pečico daš pečt komad kozlička, pol ure, predno je gotov, pa zraven fukneš olupljen kostanj. Smrtno dobr ...jao, kok se men to dobro bere kako pa je s kostanjem? A ga prej skuhaš, olupiš al kako? A bi se lah dal kupljen kostanj (tp, da je skuhan in olupljen)? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 19. september 2007 Prijavi Deli 19. september 2007 torej, včer sm jedla božanske mini olivice z baziliko, pinjolami in olivnim oljem (tanartaboljši in najdražji sosed je odprt) zrawn pa mal pancete in domač pirin kruh s provansalskimi zelišči (sm sama nardila ) zvečer sem morala par zelenjave iz hladilnika porabit, zato sem skuhala mineštro bobiči, not fliknla še eno rdečo papriko (bila na izhodu uporabe), koruze pa nisem imela tko da so tile bobiči brez koruze mah, morm RES it v štacuno po koruzo, pa kvas za kruh aja pa mleko mi je tut zmanjkalo pa dobila spet domače grozdje - so se ata izkazali, sam lupina mi je kisla Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enapačtaka 19. september 2007 Prijavi Deli 19. september 2007 Po kakšnem receptu pa pečete pirin kruh?? In kakšen kvas uporabljate?Jaz pečem kruh iz mešanice polnozrnate pšenične in pirine moke, dodam laneno in sončično seme, včasih pa ajdovo kašo. Kvas uporabljam pivski. Citiraj Dr. Dolittle je fantazijski lik. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 19. september 2007 Prijavi Deli 19. september 2007 Po kakšnem receptu pa pečete pirin kruh?? In kakšen kvas uporabljate?Jaz pečem kruh iz mešanice polnozrnate pšenične in pirine moke, dodam laneno in sončično seme, včasih pa ajdovo kašo. Kvas uporabljam pivski.po receptu max pol-pol (tp pol bele in in pol pirine moke), boljše vzhaja pri mešanici 2/3 bele +1/3 katerakoli druga moka.kvas-Fala kocka (ja, pivski je) sem preskusila že par mešanic tp:bela-koruzna moka (včasih nasecklam not olive)bela-ajdova (fanatastična pride z naseckanimi orehi)bela-pirina (zdej sem v fazi provanse - dobila mešanico provans.zelišč direkt s Provanse, v glavnem, zdrobim jo v možnarju, dodam testu)bela-pirina s semeni (laneno, sončnično, bučno, sezam) še vedno mi je favorit bela-ajdova +orehi čeprav tut s sezamom je dobro Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 19. september 2007 Prijavi Deli 19. september 2007 hej, a nis ti strogo zaprisežen vegi jao, kok se men to dobro bere kako pa je s kostanjem? A ga prej skuhaš, olupiš al kako? A bi se lah dal kupljen kostanj (tp, da je skuhan in olupljen)? Jst sm kostanj preprosto nabral (pr ns je že) in ga olupil. Nč prej kuhal al pa karkoli počel z njim. Pol se pa mal soka od kozlička pr peki napije in je smrten. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 19. september 2007 Prijavi Deli 19. september 2007 a pa kaj vzhaja? je kruh kaj "zbit"? Nosorog, ma ti si zlat Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 19. september 2007 Prijavi Deli 19. september 2007 js sem pa že eneparkart naredla, da sem zrelo koruzo čez noč namočla, prekuhala....lepo zmiksala dodala moko in ke prišel božanski koruzni kruh Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enapačtaka 19. september 2007 Prijavi Deli 19. september 2007 Jaz ne dodam nič bele moke, samo polnozrnato, kvasa približno 20g na kg moke. Vzaja malo dalje, da je bolje vzhajan pomaga tudi eno dodatno gnetenje - 3x. Citiraj Dr. Dolittle je fantazijski lik. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 19. september 2007 Prijavi Deli 19. september 2007 Jst sm kostanj preprosto nabral (pr ns je že) Jaz bi ga tudi, šizim na kostanj Pr sosedu sem našla zelo zanimiv in sprobano dober proizvod:Maroni, 'Pečen in olupljen kostanj', rumena pakunga, vrečka z rdečim napisom. Gor piše še:'Fast Snack', 150g. Stane 0,83 evra Full dober, ga imam skozi na zalogi. Olupljeni kostanji, prej bi rekla da kuhani kot pečeni, ker so mehki. Lahko se pogrejejo, dodajajo k jedem. Drugače jih 'na suho' zobam, sem naredila že pire iz njih, omako za h mesu,namaz, jih bom po Noskovem nasvetu drugič dodala k pečenki * Danes sem med pavzo za kosilo smuknila lepo domov in si naredila ( v nekaj minutah)božansko kosilce. V gastronomiji sem si kupila 20 dek bakala'ja (brez česna). Doma sem si skuhala malo polente. Z lopatko sem si jo naložila na krožnik in zraven bakala'. Zraven sem si pripravila skledo zelene solate. Pa še glaž Kozlovićeve malvazije sem si privoščila. Mljask Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. september 2007 Prijavi Deli 20. september 2007 Pr sosedu sem našla zelo zanimiv in sprobano dober proizvod:Maroni, 'Pečen in olupljen kostanj', rumena pakunga, vrečka z rdečim napisom. Gor piše še:'Fast Snack', 150g. Stane 0,83 evra Full dober, ga imam skozi na zalogi. ... jap, jst tut sprobala, super je; je pa res, da izgleda in tut okusa je bolj kuhanega (sladkastega) kot pečenega, ampak nič ne de Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 20. september 2007 Prijavi Deli 20. september 2007 zelenjavna enolončnica in čapalinke Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 20. september 2007 Prijavi Deli 20. september 2007 Sm zdele, k sm tamaniu špagete z gobami zraven kr mal jamru od zadovoljstva. Matr je blo dobr ... lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 20. september 2007 Prijavi Deli 20. september 2007 Uspela ful dober ričet sčarat, brez mesa Pa caldo verde zanč tud bla pohvaljena.. očitno si bova tko razdelila, da mam jaz juhice in sladice in kruh, ta normalne stvari pa I. dela O, pa žar imam končno. un za toastke delat sem ga kupovala tri leta pa ne kupila, ker imela od tete en un opekač za darilo in mi je pol blo brezveze novega kupovat.. pol mi ga je pa preden sem se selila, frendica uspela pokvart in sem si zadnjič privoščila ta pravega.. da bomo lahk poleti še ribice na balkonu pekli kupla v merkurju en divje rdeč pekač iz gume.. v obliki zvezdice bom jutri testirala Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 21. september 2007 Prijavi Deli 21. september 2007 razmišljam kakšno omakico za špagete naredit danes, nagibam se k zelenjavni... kakšen zanimiv predlog? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. september 2007 Prijavi Deli 21. september 2007 lah predlagam Paradižnikova omaka (z baziliko in korenjem) na oliv.olju postekleniš čebulo in grobo zrezan česen (lahko daš v hladno olje). Ko se čebula zmehča (postekleni), zaliješ z belim vinom (jaz vzamem prvega, ki mi pride pod roko, letos je bla to malvazija, važno pa je, da ni presladko, ala Sladki muškat), zraven grobo naribam oranžni korenček. Ko vino izpareva, oz ga je bolj manj, kot več, v piskru (ampak še vedno ravno prav, da se zadeva ne prijemlje podna), dodam na grobo naribane cukete (ni pa muss; v tem primeru pač počakaš, da vino izpari). Anyway, zdej je cajt, da se doda paradajz (dober je katerikoli iz pločevinke, lahko je cel - ga speštaš z betom ali vilicami, lahko je nakockan, lahko je spasiran). Ok, paradajz je v piskru. Naj zadeva zavre - kar se zgodi zelo hitro, vmes sladkaš po okusu - en orenk ščep sladkorja, morda celo celo žlič(k)o - po okusu pač. Ugasneš. Soliš po okusu.Če imaš baziliko, jo lahko z rokami natrgaš v lonec, če ne, daš mal origana, predno ugasneš plin, še malo premešaš. Omako redčim (če je potreba) z vodo, v kateri se kuhajo testenine. Zrawen paše na grobo nariban košček parmezana, ni pa muss (še posebej, če ga nimaš v hladlniku ). Drgač, men je blazno všeč kombinacija, k sm si jo zmislila letos (ampak zihr jo je že kdo prej pogruntov), ko smo z babami proslavljale dan žena enkat prot konc marca je to blo.Lešnikova omakaEvo, zrawn izredno pašejo Fagotini z dimljenim sirom (Grande). Torej, za omako rabmo met lešnike in sveže maslo. Zdej jst sm delala s celimi lešniki, k jih je blo treba prej še ven iz lupine stret, ampak glih tok so dobri uni navadni, neolupljenimi, k se dobijo v štacunah. V skrajni sili so za ponucat tut uni praženi, olupljeni, sam je caka tuky, če sam prepražiš lešnike in jih ročno zdrobiš z valjarjem (ja je del, sam se splača), tut sekljala z nožem sem jih že, ampak to ni "tisto", je zadeva preeeeceeej boljša, da ne rečem naravnost božanska.Torej, mamo lešnike, iz lupin smo jih dal, zdej letijo na praženje v suho teflon. posodo, mešano, jasno z leseno kuhalnico, dokler ne začenjo pokljati, kožica pa odstopa in NE, ne smejo počrneti (razen kožice). Nato jih damo na globok krožnik, počakamo, da se malo ohladijo, glih toliko, da jih lahko manemo med rokami - s tem odstopi preostala kožica. Kakšne lešnik je včasih trdovraten in noče spustit kože za živo glavo ne, ampak nič ne de. Nato jih zdrobim z valjarjem (jap, letijo okol po mizi, dejmo pazit). Zdej, ko so lešniki zdrobljeni, damo kuhat fagotine (5min tko kt piše), medtem segrejemo maslo (za dve osebi se vzame en cel paket fagotinov in dva delikatesno pakirana masla oz dva prsta od 250g pakunge masla). Maslo se je fajn raztopilo, ampak še ne šprica okol, se ne peni, zdej damo not lešnike, mal pomešamo s kuhalnico, in TAKOJ dodajamo fagotine, katere s penovko pobiramo direkt iz kropa, kjer se (sk)uhajo. Na hitro previdno pomešamo, glih toliko, da se lešnički primejo fagotinov in voila, takoj jest zrawen paše belo vino (jst sm pila malvazijo), zadeva je zeeelo okusna (pa kalorična tudi, zato paše vino, da razbije vso to maščobo).Pozabla povedat, da je men blazno všeč hrustljanje lešničkov ma joj, šele zdele vidla, da se gre za špagete ajoj, jah pol pa mrbit tole:špageti z oliv.oljem in česnom.to poznajo vsi tapravi lahi v hladno oliv.olje dodam veeeelik strtega česna, prižgem plin in segrejem glih toliko, da zadiši česen. Takoj dodam kuhane in odcejene špagete, premešam in voila . Blazno paše zrawn paradižnikova solata (v moji kuhnji obvezno s koruzo, feto in bučnim oljem, če sem pa izredno dobre volje, dodam še malo naobročkane rdeče čebule pa sej bela je glih tko fajn )Če ti špageti niso za otroke, oz, niso predvideni za jedce, se lahko na drobno nasecka kak feferonček, ampak res malo-po okusu in brez ožilja in semenk, doda se ga pa hkrati s česnom, torej takoj Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 21. september 2007 Prijavi Deli 21. september 2007 tole z lešniki bom definitivno ko bo čas naredila, hvala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 21. september 2007 Prijavi Deli 21. september 2007 Ruby, Cookie vedno sem vas želel vprašati koliko kilogramov tehtate? Rubka je mela včeraj pri svojih 178 centimetrih 60,8 kg Gurmani se običajno ne otepajo tolščice. Jutri pade piknik-popoldne. Pl. Ljubljanska je obljubila svetsko zeljnato solato( ima odličen ribežnik) in pečene kurce. Ter žlahtne kapljice Jutri zutraj laufam v mesto.Po dveh dnevih Milana se mi je zahotelo krepčilno/zdravilne ribje juhe za v nedeljo. Na jetra mi gre Velikan, ki ne mara ribjih zadev Osrani kontinentalac Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. september 2007 Prijavi Deli 21. september 2007 Gurmani se običajno ne otepajo tolščice. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iztok 132 22. september 2007 Prijavi Deli 22. september 2007 dons gremo pa mi n en piknik pa povem koko je blo zvečer al pajutr... pa tud kaj smo jedl iztok Citiraj http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblue.jpgTake the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 23. september 2007 Prijavi Deli 23. september 2007 čist enostavno: jogurt, banana, jabolko in zdajle v kitajski rakce na vroči plošči in kalčke. Aja, pa jasminov čaj. Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. september 2007 Prijavi Deli 24. september 2007 Gurmani se običajno ne otepajo tolščice. čista resnica no, jst sm bla med vikendom na morčitu, kuhala samo pašto v sob je bla s paradižnikovo omako in panceto, v nedeljo z lešnikovo omako (s tem, da nisem uporabila fagotinov, temveč "metuljčke", čez pa naribala dimljen sir, zrawn pa kozarec sladkega muškata kot sladico Ksenia, kakšno omako si pol skuhala za špagete? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 25. september 2007 Prijavi Deli 25. september 2007 ravnokar sem pojedla jabolko. ampak to ne kar katerokoli jabolko, to je imelo črva. jaz seveda tega nisem opazila, dokler ni bilo že prepozno. seveda mi je žal ubogega črva, ki ga načeloma raje ne bi pojedla, ampak potem ne bi prišla do presenetljive ugotovitve, da ima črv z jabolkom okus po vrtnicah... kdaj in zakaj sem si tlačila vrtnice v usta pa kdaj drugič. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 25. september 2007 Prijavi Deli 25. september 2007 ma fuj, sem se pa glih spomnil enga vica z vrtnico... sam pol bo še trikrat bolj fujkaj je zdaj fuj črv ali vrtnice v mojem prebavnem traktu? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 25. september 2007 Prijavi Deli 25. september 2007 saj vsi spijo...tudi črv v mojem želodcu večni spanec. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Naja01 26. september 2007 Prijavi Deli 26. september 2007 Danes je bil post. Porny, no povej tisti fuj vic, vilamalina, ti pa povej zakaj si si vrtnice tlačila v usta Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.