Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Vedno pač kaj počnem. Moje funkcioniranje in počutje ni zelo odvisno od folka, da bi recimo zaradi koga "moral" v civilizacijo. Sicer pa folk najde do mene x:o)x .

 

la

a si se razhudil name? če je krompir razhudnik, si se lahko tudi razkrompiril.

sem malo čebelca danes.

 

aja, za kosilo bom pa endivijo s krompirjem. veliko skledo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mislim, krapi so pa taka nesnaga neokusna, še z blatom se hranijo in jih je sama tolšča, fuj in fej

 

Posploševanje. Če bi tebi kdo kaj podobnega rekel za ciple, bi mu verjetno razložil, da sta v grobem dve vrsti - tisti, ki rijejo po dnu in oni, ki hrano pobirajo višje. Enako je s krapi, le da ni pogojeno z vrsto, ampak z življenjskimi pogoji. Ponekod hrano iščejo po blatu in smrdijo, v ribogojnicah ležijo in žrejo, zato so mastni. Kadar pa so življenjski pogoji takšni, da pobirajo hrano iz vodnega rastlinja, hkrati pa morajo veliko preplavati, da se nahranijo, so odlični.

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem zanč krapa v bosni probala.. kul okus, sam mal so pretiraval s cvretjem..

 

bla dons na obisku pri sorodnikih.. tamal glih strahce iz buč delal in so stran metal tist not.. sem si nabrala eno vrečo in doma en krompir in česen še dodala, skuhala, zmiksala... dodala sol, ingver, mal popra in na konc konzervo leče.. kok je pa dobr sladko pekoče.. x:px

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

evo, včer sm kosila špagete z paradižnikovo omako, bučkami in dimljenim sirom x:px x:px

 

dans bi jedla pa rdeč radič s toplim krompirjem, sam klinc, k nimam radiča :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

joj, včery sm kupila rdeč radič, pa vidla pol še ksl zelje, pa sm pol kar dušeno kislo zelje pripravila - glede na mraz, ki postaja iz dneva v dan izrazitejši...

tko da dans bo dušeno kislo zelje, pa še eno baso sm not narezbarila xcivx

 

kakije srkam :2src:

pa še dve mandarini mam

pa jogurt tut x8Dx

 

limonino krostato sm pa že fentala x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj se je kuhalo samo: pečene krvavice in krompirjeva solata..ok. solato sem pač potem naredila, ko bil krompir kuhan. Zvečer pa mlečni riž.

 

Danes si ta mala izprosila testenine s tuno in radič.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dans pečene svinjska rebra z lovorjem. Mrbit še kej zelenjavngea ala radič s krompirjem zrawn; sam zna bit, da bo sam meso...se mi že sanja o njem :vio:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Testenine sva mela zdajle z bratom za malco...

kaj bomo pa doma kuhali pa še ne vem.. sem si pa nabavla v Kalčku kokosovo mast, da sprobamo to čudo...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Testenine sva mela zdajle z bratom za malco...

kaj bomo pa doma kuhali pa še ne vem.. sem si pa nabavla v Kalčku kokosovo mast, da sprobamo to čudo...

 

:eek: Kje pa se to uporablja???

 

Za zajtrk sem makovko s sirovim namazom in kislim zeljem,

 

za kosilo bom pa en ocvrt krompir (ali v obliki palčk ali pa krhljev, ne vem še točno), pa hrenovko pa zenf. Imam še sicer bučko v hladilniku, ampak to se mi že zdi preveč pajsanja za danes.

 

Za jutri me pa špinačni in gobovi njoki čakajo v hladilniku.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek: Kje pa se to uporablja???

 

Uporablja se jo za cvrtje in pečenje. Fora je v tem, da pri visokih temperaturah ne spremeni svoje sestave (nasičena maščoba).

Ker naprimer če cvreš na olivnem olju, se mu spremeni sestava, ki postane v bistvu strupena (sproščajo se neke toksične snovi). Naj me kdo popravi, da bo točno.

 

Jaz kokosove masti ne maram, ker preveč čutim okus (razen pri sladicah itd.). Za peko (pač pri visokih temperaturah) uporabljam raje arašidovo olje.

 

Evo:

 

Ko izpostavimo zdrave maščobe svetlobi, kisiku in visokim temperaturam oziroma s tem, ko segrevamo (ob npr. cvrtju) nenasičene maščobe, bogate z EFA, se le-te spremenijo v strupene snovi. Dr. Erasmus pravi, da se EFA med termično obdelavo, tj. pri visokih temperaturah spremenijo v zdravju škodljive snovi, delež nasičenih maščobnih kislin v takem olju pa ostane precej manj poškodovan

 

Zdaj, uporablja se pri sladicah, jaz sem poskušala tudi druge stvari, eni ga uporabljajo tudi za namaz...

Aja, pa spomnila sem se, da je tudi dober za kožo pa naredi lepšo polt, če se namažeš pred sončenjem...

 

 

Aja, jedla sem pa malancane.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz sem čebulo za testenine popražla na kokosovi, pa ni nihče opazil razlike... bomo še mal testirali..

 

sam po pravici.. mi grejo mal na živce teli 'znanstveni' prispevki.. kake strupene snovi nastanejo, kako nastanejo, kaj naredijo? človek mal skeptičen postane, ko takele bere... ko je kao laično napisano, da bi vsi štekal, pove pa v bistvu čist nič..

 

jaz sem pa govejo juho včer skuhala, drugač sva bla pa zdajle v Napoliju na čevapih.. bolj bljak vse skup, če mene kdo vpraša... v harambaši so 100x boljši..

jutr povabljena na gosko in dodatke, po vikendu pa čiščenje s prosom po Rubyjinem receptu...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sam po pravici.. mi grejo mal na živce teli 'znanstveni' prispevki.. kake strupene snovi nastanejo, kako nastanejo, kaj naredijo? človek mal skeptičen postane, ko takele bere... ko je kao laično napisano, da bi vsi štekal, pove pa v bistvu čist nič..

 

Eh, če bi ti znanstveniki videli, v kakšnem stanju je moja ponev, jih olje več prav nič ne bi sekiralo, ne glede na to, katere sorte je ... x:Dx x:Dx x:Dx x:Ix

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pismo :vragec: Na koncu prava požrtija. Me frendica popoldan pokliče - pridi na babji čwek..in tole prineslo: pečeno kuro, mlince, rdeče zelje, solato, kompot, domač rafaelo, moje kekse, mošt.

toliko o čweku - sicer pa ne moreš pet ur jezika vrtet x:o)x

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...