Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Nič čudno gledat Jeti - jaz sem tudi, ko mi soseda pravi, kako dobra je endivija pol.

Samo v razbeljene ocvirke not pol pokneš kislo smetano, da se fino razstopi in takoj pokneš na solato, pa zmešaš..res je dobra.

Bom probala jaz še tole čudo z radičem(in koruzo) :vio:

 

Jaz maram kolerabo - samo je premalo kandidatov pri nas, ki bi jo marali, torej ni na jedilniku.

Ok..najraje imam naribano in polito z bučnim oljem in kisom..ampak kaj, ko me pol tako želodec boli, da nisem za nič..

joj ne - črna redkev je tista, po kateri me želodec boli :vragec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

danes sem nakuhala:

tortilje z buckami in fizolom in kislo smetano in solatko in vsem kar zraven spada....

ogromno skledo cesna z radicem in motovilcem in rukolco....

vitlof skuhan z mozzarelo cez...

tople sendvice s pestom in mozzarelo...

in eno crno redkev in eno repico...za ob strani!

 

hm...pa obljubim, da nisem ves dan samo jedla xcivx

 

za jutri imam v planu: nekaj z buco spagetarico ...

brsticni ohrovt...

naprej se ne vem x:o)x

(cutim, da bo kmalu dan za ribe in/ali gobe...)

 

 

 

totalno ljubim kuhat in trenutno sem cisto noter.... :2src:

 

problem: imam rada VSE (razen kompota)

kar prijeten problem, v bistvu :vio:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

u, fajn

jaz sem si kupila ene prosene kosmiče v Millerju in so res dobri

 

:eek: Prosene kosmiče ali ovsene?

Za prosene še nikoli nisem slišala. Kako se pripravljajo? :irs:

 

Zanimivo, dva obroka prosene kaše šele imela pa kako mi zdaj manjka sladkor, sol, ma karkol z okusom x:o)x

 

Ko na pari kuhaš proseno kašo jo soliš, in vsake toliko premešaš. Preden jo poješ, jo obrneš v ponvici s kakšno kapljo olivnega olja. Prav tako jo soliš, če jo kuhaš v vodi.

P.s. Nič ne bo iz tega, če ni probiotičnih bacilčkov zraven! :vragec: In še manj, če bodo po treh dneh padli kaki čevapi al gora kakšnih sladkarij.

 

xrolleyesx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

... kupila zadnjič zmrznjene jurčke v kockah ... nebene razlike od svežih ... njami

kje :irs: jst bi tut to mela x:o)x

 

Ok..najraje imam naribano in polito z bučnim oljem in kisom..ampak kaj, ko me pol tako želodec boli, da nisem za nič..

joj ne - črna redkev je tista, po kateri me želodec boli :vragec:

a dej, a veš, da men tut ne naredi dobro v želodcu tale črna redkev (jst delam v kombinaciji z naribanim jabolkom), ampak je dobro x:px

 

danes sem nakuhala:

tortilje z buckami in fizolom in kislo smetano in solatko in vsem kar zraven spada....

ogromno skledo cesna z radicem in motovilcem in rukolco....

vitlof skuhan z mozzarelo cez...

tople sendvice s pestom in mozzarelo...

in eno crno redkev in eno repico...za ob strani!

in kaj ste praznovali :8):

 

:eek: Prosene kosmiče ali ovsene?

P.s. Nič ne bo iz tega, če ni probiotičnih bacilčkov zraven! :vragec: In še manj, če bodo po treh dneh padli kaki čevapi al gora kakšnih sladkarij.

Jst tut prvič čujem za prosene kosmiče xnckrivx

pa da se malo považim...kupila tele kapsulirane probiotike (Florazym)...se držim jemanja po navodilu, sam je klinc, so dragi (ok, relativno, sam še zmeri ne vem iz česa so narjene kapsule, al so plastične al celulozne), žrl naj bi jih tut vsaj pol leta...bom vidla, kok cajta bo to pr men na meniju :o|o:

 

***********

pa da ne bo čist off topic...danes bom čompe s ksl.smetano in naseckano panceto.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek: Prosene kosmiče ali ovsene?

Za prosene še nikoli nisem slišala. Kako se pripravljajo? :irs:

Ko na pari kuhaš proseno kašo jo soliš, in vsake toliko premešaš. Preden jo poješ, jo obrneš v ponvici s kakšno kapljo olivnega olja. Prav tako jo soliš, če jo kuhaš v vodi.

P.s. Nič ne bo iz tega, če ni probiotičnih bacilčkov zraven! :vragec: In še manj, če bodo po treh dneh padli kaki čevapi al gora kakšnih sladkarij.

 

xrolleyesx

:vio: evo, tabletke sem šla včer popoldne iskat, po navodilu, da lahk solim sem tud do kosila pogruntala in sva zvečer že čist uživala x8Dx ne bo čevapčičev, obljubim :inocent: sladkarij pa itak ne jem načeloma...

pa tud, danes mi že nič več ne manjka.. saj sem se spomnila, da je blo isto, ko sem delala enotedenski post.. prvi dan bi pojedla vse, kar je mim prišlo, sam zarad občutka, da bi morala nekaj jest in bit lačna... drugi dan je bilo pa že ok :palec:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

danes sem nakuhala:

tortilje z buckami in fizolom in kislo smetano in solatko in vsem kar zraven spada....

ogromno skledo cesna z radicem in motovilcem in rukolco....

vitlof skuhan z mozzarelo cez...

tople sendvice s pestom in mozzarelo...

in eno crno redkev in eno repico...za ob strani!

 

hm...pa obljubim, da nisem ves dan samo jedla xcivx

 

A zarad kuhanja nis mela cajta na per it, al zato, ker sem se v trenutku, ko sva se srečala, tako zmedel, da sem ti najprej predlagal kavo namest pera?

 

 

zvedavi Nosorog

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx

 

neee no! saj sem povedala kam grem x:)x

ne laze pa ne, ciciban!

 

x:Dx

 

si me pa tudi ti malo zmedel s kavo....ker je ze toliko casa ne pijem, da sploh nisem vedla, kaj bi rad x:o)x

pa itak...je bilo totalno bizarno te srecat, ker tam nikoli nikogar ne srecam, tebe pa itak nikoli ne srecam niti

kje drugje :eek: se boma dobila enkrat, lahko prineses kako litijsko podust marinirano v peru, al neki x:Dx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kje :irs: jst bi tut to mela x:o)x

pa da se malo považim...kupila tele kapsulirane probiotike (Florazym)...se držim jemanja po navodilu, sam je klinc, so dragi (ok, relativno, sam še zmeri ne vem iz česa so narjene kapsule, al so plastične al celulozne), žrl naj bi jih tut vsaj pol leta...bom vidla, kok cajta bo to pr men na meniju :o|o

Cookie xsrcx , si kupila izredno kvaliteten proizvod :palec: , dober probiotik je treba žal mastno plačat. Edino kar me moti pri tem je, da ga pri nas- to je italijanski proizvod- naročiš v lekarni, in ti ga dajo potem v taki hladilni vrečki in naročijo, da ga takoj daš v hladilnik :inocent: in tam ves čas hraniš. a v slo je v sanolaborju kar na polici.Cookie ti se spoznaš na tele zadeve, a veš kaj o tem?Ali je treva probiotike hranit na hladnem?

P.s. Zadevo jemlješ, če imaš prebavne težave; napenjanje, zaprtost/driska/jemanje antibiotikov, vnetja mehurja....

 

:vio: evo, tabletke sem šla včer popoldne iskat, po navodilu, da lahk solim sem tud do kosila pogruntala in sva zvečer že čist uživala x8Dx ne bo čevapčičev, obljubim :inocent: sladkarij pa itak ne jem načeloma...

pa tud, danes mi že nič več ne manjka.. saj sem se spomnila, da je blo isto, ko sem delala enotedenski post.. prvi dan bi pojedla vse, kar je mim prišlo, sam zarad občutka, da bi morala nekaj jest in bit lačna... drugi dan je bilo pa že ok :palec:

Korajžno :palec: , začetek je zmeraj koma, pol pa se človek vsega navadi. :sori: Tudi slabega :xx!: xrolleyesx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mečkator ... proizvaja ze-go ... Vrhnika

Tnx x:Xx

 

Sitna.press

Welcome to the club x:Dx x;)x

 

...ti se spoznaš na tele zadeve, a veš kaj o tem?Ali je treva probiotike hranit na hladnem?

žal se čist NIČ ne spoznam na to :sori:

vendar, če sklepam po vsem ostalem (e.o., olja, zdravila, tablete, kozmetika), bi rekla, da je hramba v hladilniku (torej na hladnem in temnem) vsekakor veliko boljša, kot nekje na polici :inocent:

Tudi jaz sem kupila v Sanolaborju (polica), ker v bližnji lekarni niso nikol čuli za to.

Začela jemat, da odrečem gostoljubje kandidi - ker med drugim, je tale moja tečnoba presegla vse meje dobrega okusa xcivx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek: Prosene kosmiče ali ovsene?

Za prosene še nikoli nisem slišala. Kako se pripravljajo? :irs:

Ko na pari kuhaš proseno kašo jo soliš, in vsake toliko premešaš. Preden jo poješ, jo obrneš v ponvici s kakšno kapljo olivnega olja. Prav tako jo soliš, če jo kuhaš v vodi.

P.s. Nič ne bo iz tega, če ni probiotičnih bacilčkov zraven! :vragec: In še manj, če bodo po treh dneh padli kaki čevapi al gora kakšnih sladkarij.

 

xrolleyesx

prosene, ja

sej tudi piše na škatli, da so to prvi taki kosmiči, take blazinice so, maš pa jih z jagodo, medom al pa čokolado

čaki, grem v kuhinjo po škatlo...

evo, prepis :

 

HIRSE KNUSPERKISSEN

prosene blazinice so prvi izdelek, ki je narejen na osnovi prosa....bla, bla...Proso vsebuje pomembne hranilne minerale in snovi ter tako pomaga pri izgradnji las, kože in nohtov. Hrustljave blazinice so izdelane pod strogim nadzorom kakovosti....

 

 

ne vsebuje glutena

 

 

pa še dobro je ful

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

veliko solat danes, ene 3... pa en super domac ajdov kruh z enim namazom iz lece in zelenjave in zacimb, ne vem vec kaj vse sem dala noter...

pa taisti super kruh z namazom iz rozicev in boba in lesnikov (hudoooo!)

malo cokolade in piskotov, vitlof z mozzarelco...cokolado z brinom in pehtranom :2src:

zdaj mi spet vlece na slano, prsut bi x:o)x

 

 

 

problem je v tem, ko mi pase sladko...pol pa spet malo slano....pa spet malo sladko....itd

ni konca xcivx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

un ta podolgovat radič... mensezdi :inocent:

 

še kar na ptičji hrani vztrajamo.. še danes.. jutr pa na čevapčiče x:px x:px x:px

x:o)x x;)x

 

ma ne, kako zelenjavno juhco sanjam že cel teden.. pa palačinke iz pirine moke.. zanč jih je frend naredil brez jajc in mleka.. pa so ble celo užitne, svašta..

 

tole proso bo pa ostalo na jedilniku, sva se že odločla.. z dodatki sicer, mal kisle smetane čez mora bit božansko x8Dx

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja, belgijski radic....v bistvu je to ista druzina kot endivja, cikorija...malo manj grenak kot cikorija,

meni je blazno dober, ampak se ne omejujem, jem vse mozne reci na ta nacin...tudi navaden glavnati radic tako skuham kdaj.

surov bolj greni, se ga da surovega v solate, dober je s kaksnimi francoskimi prelivi (rozine in orehi in takle)

ampak meni je vsec skuhan, pa cez sir ali prsut, jaz dam mozzarello pa malo kako zacimbico in mi je super,

se je sicer kot (bolj zimska) priloga, jaz pa kar kot glavno jed....lahko das spodaj se kako kaso, npr...

(skuhas ga itak posebej: glavico prerezes na pol, tanajbolj trdi del stebelca spodaj po potrebi izdolbes, vrzes v krop, skuhas-par minut-odcedis, das v ponev ali pecico, sir cez (ali prsut/sunko+sir) da se stopi in jes.

ce das spodaj se kaksno kaso ali kaso z zelenjavo....ali cous cous....imas pa ze cel obrok x;)x

 

ce ti je vsec grenko, drugace ne preide v postev!

 

 

http://www.jetfresh.com.au/witlof.html

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti
un ta podolgovat radič... mensezdi :inocent:

 

še kar na ptičji hrani vztrajamo.. še danes.. jutr pa na čevapčiče x:px x:px x:px

x:o)x x;)x

 

ma ne, kako zelenjavno juhco sanjam že cel teden.. pa palačinke iz pirine moke.. zanč jih je frend naredil brez jajc in mleka.. pa so ble celo užitne, svašta..

 

tole proso bo pa ostalo na jedilniku, sva se že odločla.. z dodatki sicer, mal kisle smetane čez mora bit božansko x8Dx

Aliana ... proso lahko delaš na 1001 način ... kot jedi z rižem ... v sladicah ... kot priloga ali dodatek v juhe, obare ...

po moje brez veze takšen 3-dnevni post z njim ... ok ... moje mišljenje xcivx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

@ Jeti: Ja, sem ugotovila.. sva vmes, ko sva ga 'surovega' glodala ugotavljala kam vse se ga da vtaknit.. pa še kako drugo žito bomo sprobali.. mah ene take stvari, ki jih doma nikol nismo povohali.. sem glih danes si doma porcijo kaše pripravla pa je mami nekaj probavala in ugotavljala kako bi ona tud to jedla in kuhala, sam kaj ko noben ne bo jedel.. jaz mislim, da se moti, sam.. ma njen problem, tam so itak na jedilniku skoz ene in iste stvari krompir-meso-solata v par variacijah...

 

kar se diete tiče.. ne vem.. škodi zihr ne..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...