nataly 21. november 2007 Prijavi Deli 21. november 2007 Ribe (rečni drobiž - zelenike, pa rdečeooke in rdečeperke..) pa krompirjeva solata.Pa moj modruje za mizo - viš, kaka korist od mojega hobija. Še najdeli se bomo:)). Jaz pa nisem imela jajc, da bi mu povedala, kako mi te ribe moja mati zadnjič dala.valjda ne bo bral zdaj tega Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 22. november 2007 Prijavi Deli 22. november 2007 ne se jezit no... sem samo rabila videt, ce poslusate, predno se popolnoma predam bucni temi! buca spagetarica je ena cisto navadna buca, ki je rahlo podolgovate, ovalne oblike, rumene barve.najde se na trznici, navadno poleg ostalih buc - oranznih, hokaido in tako naprej, samo ne it prevec naprej, ker potem ste ze pri motovilcu. Cena je zmerna bucnata.Buco se lahko skuha celo, lahko se jo pa prepolovi in skuha kot v 'colnicku', z lupino spodaj, vseeno po kateri ravnini jo prerezemo-odvisno od velikosti loncev, ki jih premoremo.Lahko se jo skuha tudi samo pol, ker je dokaj velika porcija za npr. 1-2 osebi, prednost buc je itak, da niso zahtevne in jih imas lahko kar nekaj casa na hladnem. Ce je se zaprta, lahko kar nekaj tednov.Nalijes vodo v lonec, das buco noter in jo skuhas...traja 20-40 minut(cela), recimo.... Ko je skuhana, se zacne zabava. Posebnost te buce je v bistvu v njeni odbiti strukturi, ki je podobna spagetom (tistim tankim, barilla nr.3, recimo), ki se pokaze, ko kuhano razbezamo z vilicami.Najprej z zlicko poberes ven cisto srednji del, kjer so bucne pecke (ki jih jaz tudi pojem, sicer hladne, kasneje, ob recimo prijetnem kramljanju, ker so super). Potem z vilicami razmeces notranjost, oz. jo nekako raztranciras, in izbezas notranjost ven-ta notranjost so pa medtem ze spageti. To je tudi dober test za to, kdaj je kuhana, ker jo z vilicami lahko zacnes razstavljat,ce pa se ni kuhana, pa se drzi skupaj. Ko jo izdolbemo, imamo lepo lupinico, ki jo porabimo kot drzalo za cajne lucke za pletne vrtne zabave. Cajne lucke zavarujemo s peskom ali vodo, da se lupinica ne vname. Poleg postrezes poljubno omako, osebno, kot ljubiteljica currya imam rada kaj rahlo pikantnega,ker je ta buca dokaj neznega okusa in je kontrast super. Lahko tudi kakrsnekoli sirove omake, zelenjavne,ali npr. malo bolj redka corba iz strocnic....moznosti so brezmejne.Buca kot buca ima manj bucnast okus, kot npr. oranzna buca, in ni tako sladka.Buca kot spageti ima to prednost, da ne redi. Skratka: fajna je prilagam link, ce kliknete na skrajno levo sliko, vidite buco spagetarico v vsej svoji gloriji, in vam bo vse jasno. Naj zivijo buce! TUKAJ JE BUCA SPAGETARICA Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. november 2007 Prijavi Deli 22. november 2007 ne me jebat; to je buča, k se pri nas doma ful uporablja; ok, fotr jo sadi skos, vsako leto, sam jem jo pa samo jst; ker pa nisem vedla kako se jo pripravlja, sem jo zmer olupila, meso pa spekla na olju v teflonu (dobra je hladna in topla), včas gre gor še kak sirček, ipd. Al pa sem jo spanirala - s semeni vred (mene tut ne motijo, eni so tok aklih); tp, posolila, v moko, nato jajc, nato v vroče olje (nič drobtin, ker jih ne maram preveč) A dej, še zdej ne morm verjet, da sm jo mela skos pred nosom, no v bistvu mam eno še zmer - na balkonu, kot okras, je pa res, da je vmes malo porumenela, pa lupina je ratala trda ko sam satan Aja, kako pa jo uporabiš potem, ko že dobiš špagete iz nje? Milsim, jo daš na krožnik,, preliješ s kako omake (uporabiš tako kot taprave špagete al kako?); če se ti da , prosim za kak ajnfoh recept za omakico, če ne, bom uporabila kr neky s ksl.smetano Ful hvala za opis, link in vse; je mal smešno, k to bučo poznam, jem že vse življenje, sam nisem vedla pa, da se ji reče buča špagetarica joj, zdele sm se spomnila, kva še delam z njo: odlične bučne zavitke (štrudel po domače), okus je boljši kot če bi bilo jabolčni zavitek. Postopek dela je identičen tistemu kot za jabke, s tem, da jaz bučo olupim in naribam (sredico prej z žlico izdolbem), naribano bučo narahlo ožamem, ko jo dajem na testo (kupljeno itak), dodam v rumu namočene rozine, cimet, klinčke, rahlo pocukran, lahko se dodam tudi ksl.smetana, skuta...ne dodam pa prepraženih drobtin ker jih ne maram) Štrudel je izredno sočen, njami men je boljši kot jabolčni Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 22. november 2007 Prijavi Deli 22. november 2007 saj pravim, da je cisto navadna stvar....in da je je povsod dosti! ja, uporabis kot spagete....samo z omakcami ti pa tezko kaj pomagam ker nisem ravno omakar....jaz delam to kar sproti, nekako, samo, da je malo socno...ampak mislim, da s cim kislosmetanskim ne mores dosti zgresit!jaz sem nazadnje naprimer naredila neke vrste dahl iz lece in sem jo s tistim jedla...predzadnje pa nekaj iz spinace in tofuja in sezama pa sem jo s tistim jedla.... zavitka pa ne morem poskusit, ker nimam pecice, ampak se slisi super Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. november 2007 Prijavi Deli 22. november 2007 Je se še boljše Tnx za razsvetljenje Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. november 2007 Prijavi Deli 22. november 2007 Hm, sploh ne vem! A sploh sem?U pismu. Aja...za zajtrk sm sadni jogurt pa potem eno žemljo..Čudno, da nisem nič lačna... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 23. november 2007 Prijavi Deli 23. november 2007 Ja, včeri sm pogruntala fantastično kombinacijo (vsaj zame): popečena polenta s porom in brie-jem:gre pa takole:prejšnji dan sem skuhala na mehkejše instant polento (sol+oliv.olje) krop, ko je bila polenta kuhana (/cca 2-3 min), sem vmešala na koščke narezan brie (da se je stopil). Dala ohladit (vsekakor za peko mora bit polenta ohlajena).Danes sem na oliv.olju karamelizirala žličko sladkorja, nato sem dodala očiščen in nakolutan por. Pražila, dokler ni por ovenel, nato sem prilila zelo malo vode, toliko da se por ni prižgal na teflon posodo, pokrila s pokrovko, da se porček še malo poduši.Vmes sem na rezine narezala polento in jo hrustljavo popekla na oliv.olju (k mora bit najkakovostnejše že itak po defaultu). Ko je bila polenta pečena, sem na vsako rezino položila še en košček brie-ja toliko, da se je stopil.Nato sem na krožnik naložila najprej zdušen por (in prilila tisto malo tekočine, kar je je ostalo cca 1 žlico), čez pa naložila popečeno polento z brie-jem.Odlično je bilo Ker sem bila zvečer se mal kuharsko razpoložena, sem skuhala še eno (čist mal suhomesnato) mineštrico, k jo bom pa dans. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 23. november 2007 Prijavi Deli 23. november 2007 Bravo Cookie! Same specialitete izdeluješ! Samo tako naprej. W polenta. Danes sem za kosilo pocrvla na olivnem olju na pari skuhano proseno kašo in nato že na krožniku poribala gor bottargo di muggine Za zraven naredila še skledo solate; motovilc, zeleno hrustavko in zeljnate laske. Bottarga- od tune ali babaša(morski lipanj) posušene in zorjene ikre v kosu.Sardinijska specialiteta. Dobro, da dol padeš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 23. november 2007 Prijavi Deli 23. november 2007 Sm že pred časom (par leti-ko sem prvič prijadrala na LNF) pogruntala, da ima Ruby72 super recepte, pa še enostavni so Pa sm si rekla, da se bom lepo Rubyine "košte" držala, pa bom tut jst enkat znala tko dobr kuhat Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Zdaj sta pa že važni Jaz pa zelena od faušije.Prvič - tudi če in ko se kaj spravim delat po vajinih receptih - jaz kmečko ženšče niti nimam vseh sestavin pri bajti. Bri? nema tega nič na zalogi. Por ja, pa polenta, tudi olivc dober..in tu se zadeva konča. Drugič - vsa familija čudno gleda v pisker...kaj to jemo??? Kje si to prebrala?? aha...so vsi preživeli...Tretjič - nikoli in nikdar ali pa res hudo redko, zgledajo jedi take, da bi jih že v piskru jedel..težko..vedno se nekje nekaj zalomi..(strelec tule na delu)..in ko delala rulado iz polente in maka..dobivala mlade poleg..in ratalo nekaj kao rulada..z makom..torej - padem na estetiki. Ok..saj okusno še vedno je in folk je na srečo še ves pri lajfu, ki moja čuda jedel...samo...eee bi to lahko bilo drugače..Mogoče sem prehitra..kaj vem.. No - danes bil :puranji na žaru, soljat in riž. Predtem par keksov, malo prej košček bureka in jogurt(nimam pojma kako tole skup paše), ter mlatim mandarino zdaj.Idealno za hujšanje.Vse kar poleti dol dala, bom zgleda pridobila nazaj... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Tnx Cookie Nat Mah, nekaj sort sira mora bit v hladilniku vedno, kot tudi kisla smetana, da spraviš na brzaka dober obed skupaj.*Ker je tudi Velikan Strelec , bomo praznovali kar jutri, ker je nedelja.Si je zaželel kar domače slavnostno kosilo (adijo počitek, malo mi preseda neka huda kuharija, ko bi rada malo počivala, vendar po drugi strani rada ustrežem ) Takole sem si zamislila meni;-francoska čebulna juha narejena s porom , zapečena v pečici s opečenim kruhom in grojerjem- za glavno jed pa juneče bifteke in salso iz pinol- našla na terasi skrito vrečko z malo kiflčarja in ga bom spekla v pečici namaščenega z maslom- solato zeleno, zeljnati laski in fižolZa desert pa spekla tarte tartin- francosko jabolčno torto, servirano mlačno. Spet bo isti na novoletnih slikah kot lani Over 100kg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 jaz sem tudi prila po minus točke, ker mi je kaki http://www.cosgan.de/images/kao/liebe/a015.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 Edino kaki vanilija, ki ni drekast ampak ga lahko ješ kot jabolko. kaki vanilja pa sploh ne vem zakaj obstaja, ker nima okusa po kakiju in si zatorej nikakor ne zasluži takega imena :xx!: . dober je samo za kakega tečneža, da mu ga zalučaš v hrbet, če se preveč vate vtika. p.s. in tudi orožni list za posedovanje bi morali zahtevat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 Jaz pa ne vem kako lahko jeste tak drekast sadež. :xx!: zelo enostavno, ne dojemamo ga kot takega, temveč kot čudovito darilo narave,ki ti vsako jesen podari okrogle vazice z marmelado W kakiji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (tudi jaz ljubitelj 'ta mehkih', tiste druge samo enkrat probala )Za nas Primorce zakon! Moji nonoti so imeli v vrtu ogromen kaki Naš maček si je do pozne zime delal gnezdo v odpadlem kakijevem listju Vsako leto kupim od svoje kmetice poušene kakije Njam!Kakiji, žižole, nešpole Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 Jz sem si pa skuhala nekaj užitnega... končno... Najprej sem jabolka skuhala,potem sem vodo odcedila in v tej vodi skuhala mandljev puding.Pa je nastal en tak dober žele...Full dober. Pa kuhana jabolka so res dobra. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 Za nas primorce da so Kakiji zakon? Ma Ruby? Ma RubyMa dove te vivi te?Ma de quando mai?Ma chi mai ga mania sta merda crescente, fino 1991 non iera altro che albero per i vermisei e usei, nessun, neancha ulivi i raccoglieva nessun tranne mio papa dalmato, non star contar frottole cara..Nobenga kakija tu in tam kako nešpolo redki so vedeli kaj je žižola... Edin torchio za olive je bil v brtonigli Verteneglio, na obali ni deloval niti eden, ma daj Ruby.. Če pa misliš na Primorce, VIVA ITALIA stranm oltrekonfina e ekola potem ti pa dam za prav v Trsti se je ta ruba pokakana dobro prijemala sicer, pa bašta videt kaj vse v sebe natrosijo ti trieštini pa ti slabo rata... P.S. Po osamosvojitvi Slovenije smo zato da bi dokazal koko smo prmorsk narod začel gvišn jest kakije pa nešplke pa žižule, ampak sam Ljubljankoti, pa kak Štajerc pomotoma, pa ena iz TolminaCaro Porny, te son anda' a remengo, me par!?! Te parli monade, che non te son altro che forest, con una madre de Marburg, cossa te vol saver???? Solo tu pare raccoglieva gli ulivi, moniga? No sta diffonder ignoranza, ghe ne xe gia' abbastanza! Kdo je iz Tolmina? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 drugič probaj še takole:speči navadno biskvitno testo ... za silo so dobri tudi "petit bure" keksi ... kaj, če ne vem kako se pravilno napiše ... čez pretlačena jabolka ... čez puding ... čez še malo stepene sladke smetane ... biskvit ali kekse lahko tudi navlažiš s kakšno alkoholno zadevo ... liker ... maraskino mmmmm...jeti... bom sprobala...Zadnje čase bi kar naprej neki pekla..Ta recept mi bo še kako prav prišel.. Pa zelo enostavno deluje..in najbrž tudi je...Super.Hvala ti. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 Porny carissimo, sčučaj kašen suh kaki, ki ti bo dobro storu za avelenano animo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 alora je una firma uodspud po talmudi ena navadna beštemja, ti ti tjela reć fentaj uano mono in boš rešla cel svet Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 alora je una firma uodspud po talmudi ena navadna beštemja, ti ti tjela reć fentaj uano mono in boš rešla cel svetRecimo, da sta si povedala, da sta drug drugemu ful fajn.Nekaj v podnapisih celo razumela..ampak le dajta boljši prevod gor. Ta je strašen. Jedla zdaj ful dober, dober domač mlečni kruh z rozinami..sodelavka ga spekla. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 Recimo, da sta si povedala, da sta drug drugemu ful fajn.Nekaj v podnapisih celo razumela..ampak le dajta boljši prevod gor. Ta je strašen. Jedla zdaj ful dober, dober domač mlečni kruh z rozinami..sodelavka ga spekla.hvala za prevod, nataly Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 x:Dx ruby & porny, vidva sta dve rajski jabolki! kaki= jemo ga tudi severnoprimorci, pa se jelk ni treba okrasevat, ker samo od sebe zari oranzno v noc p.s.tolmin je zakon Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 26. november 2007 Prijavi Deli 26. november 2007 tako super mineštro sem skuhala, da že komaj čakam jutrišnje kosilo, ko jo bom še enkrat lahko jedla. potem si pa še vaflje naredim. mmm... hehe, sem kot babica, ki že prejšnji dan razmišlja kaj bo jutri skuhala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 26. november 2007 Prijavi Deli 26. november 2007 eto Ruby, mi ga mamo tud doma letos je dal cca 1000 sadežev, okol 200kg, obilna bera je blo treba vse veje podpret, tolk so bile obloženemačka je pa preveč razvajena, pa se je tam okol valila sam če je sonce sijalo kr štetkarte, sej bo pa za nas več ostalo kaki kak ste nekwteri srečni...kakija ni nikol dovolj..sploh takega domačega Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 26. november 2007 Prijavi Deli 26. november 2007 .....ruby in porny sta pa udarla eno hudo debato u še bolj hudem narečju..... ....... (p.s.: na našem koncu primorske se kakije je že najmanj od časa moje stare mame....osebno jih ne maram.....jih pa zato vsako leto razdam.....drevo ima fantastično krošnjo, lepe liste, dekorativne plodove kot je napisala tinka....in je odlično za parkiranje pod njim- če odštejem "marmelado", ki pade na streho od skljuvanih zrelih kakijev........)...... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.