Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

eh...

Zajtrk : ker sem zopet prepozno vstala sem na hitro pojedla 2 mandarini

Šolska malica: je bila obup...sem pjedla eno jabolko...

Kosilo: 3 palačinkehttp:2 z evrokremom pa eno z marmelado ki mi ni bila všeč

Večerja: še nevem...

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

alo zgancekuharice!

malo bolj natancno prosim :inocent:

 

ozenjeni zganci, neozenjeni ... :eek:

 

jaz sem jih videla delat tako z neko kuhalnico zapiceno v sredino z neko luknjo,

in potem je zgledalo blazno zanimivo, ker je voda prisla skozi.

potem smo prelivali z ocvirki ali vege varianto-popeceno zabelico s cebulico.

nikjer ni bilo zraven krompirja.

 

kako pa kaj kolicine?

cas?

 

podatke, prosim! xcivx

 

 

 

trenutno zmlatila pol mandolata, ni mi hudega..... x:o)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

vrajanta 1.

zavreješ vodo, osoliš in ko je rop vsuješ notr ajdovo moko(moj dedek je vedno moko mešal..1/3 bele al koruzne in 2/3 ajdove) na sredino kupčka moke narediš luknjo in pustiš, da voda vse skupaj prevreje....odstaviš z ognja odliješ malo vode stran..ne je vrečt stran....in začneš veselo mešat in po potrebi dodaš vodo...potem pa pustiš na malem ognju oz min elektrika, da se rahlo kuhajo

 

varjanta 2

 

vsipaš moko v posodo in jo pražiš..med praženjem jo nonstop mešaš in ko je sipka kot sol, dodaš maščobo(maslo, margarina, olje, zaseka ocvirki..poželji) in soljen krop...koliko je odvisno od količine in moke...vse skupaj lepo premešaš in pustiš vsaj ene 15 min da se še kuha oz duši....

pri men na šihtu ponavadi dam vse skupaj v pečico, ki je segreta na 100°in dam notr, da se pač počasi kuha

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

vrajanta 1.

zavreješ vodo, osoliš in ko je rop vsuješ notr ajdovo moko(moj dedek je vedno moko mešal..1/3 bele al koruzne in 2/3 ajdove) na sredino kupčka moke narediš luknjo in pustiš, da voda vse skupaj prevreje....odstaviš z ognja odliješ malo vode stran..ne je vrečt stran....in začneš veselo mešat in po potrebi dodaš vodo...potem pa pustiš na malem ognju oz min elektrika, da se rahlo kuhajo

 

varjanta 2

 

vsipaš moko v posodo in jo pražiš..med praženjem jo nonstop mešaš in ko je sipka kot sol, dodaš maščobo(maslo, margarina, olje, zaseka ocvirki..poželji) in soljen krop...koliko je odvisno od količine in moke...vse skupaj lepo premešaš in pustiš vsaj ene 15 min da se še kuha oz duši....

pri men na šihtu ponavadi dam vse skupaj v pečico, ki je segreta na 100°in dam notr, da se pač počasi kuha

 

 

klarus a smo primorci? ki zavrejemo vodo? x:o)x

 

hvala ti, ampak se vedno ne razumem...pri prvi varianti mi ni niti priblizno jasno kaj o kolicinah in razmerjih, kar mislim, da je dokaj bistveno, in ko so skuhani - kako jih naredis take, da so grudice, da niso samo packe mokaste vodene?

 

pri drugi varianti: jo prazis na suho?! a se ne zazge? pecice zal nimam...

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a misiš, da pri nas na štajerskem voda ne zavreje :P

 

ma pri prvi varjanti ni tolk pomembna količina vode, ker jo prej odliješ stran in potem po porabi dodajaš....

grudica...hja mešat je treba x:Dx

 

 

ja pražiš na suho in morš seveda stat zraven in mešat, da se ne zažge..bolš na manjši tempreraturi in dalj časa, kot da se pa zažge....

 

načeloma pa se vzame 1 del moke in 2 dela vode....včasih malo manj, ker vodo še lahka vedno dodaš

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...ne morem brez mega sklede solate na dan

jaz tudi ne x^x , se še pobiram po tednu dni Amerike, saj sem zelo dobro jedla, ampak prave doze solate, goveje župe z rezanci in poštenega jogurta tam nimajo! :o|o: :O:

 

x:Dx sem še pred odhodom skuhala odlično juho, jo zamrznila, ker sem vedela, da bom prišla domov kripl (kot vedno od povsod xnckrivx , priznam, da sem težko razvajena kar se tiče hrane x:px ). Ko sem bila potem enkrat doma, sem jo kar v kosu x:Dx dala v pisker, ko je zvrela, fliknila not ene tri pesti rezancev xDDx in odstavila , si medtem pripravila skledurino endivije, motovilca in zeljnatih laskov (vse to je dobri Velikanko otrebil, opral in naseckal ko sem bila še nad Atlantikom x:Dx ) in si v piskrčku pogrela fižol in ga stesla na solato.

Mljask! x:px Šele ko sem se najedla kot zmaj, sem se javila, da sem prišla nazaj...Še isti dan zvečer sem si v zdravilne namene skuhala malo polente, uboga čreva pa to... xokx x8Dx

 

 

ampak dejansko sem v zivljenju v restavraciji samo 2x jedla res dobro kitajsko hrano,

Jaz sem se že pred 15 leti odločila, da ne bom več testirala kitajske hrane. Ne maram.

 

tudi glede pizze moram pohvaliti neko pekarnico v Beogradu - mislim, da sem tam jedla eno boljsih pizz v zivljenju, ce odmislim par izjem in originalno pravilno narejene italijanske (kar ni garancija, ker najslabso v zivljenju sem jedla ravno v Italiji x;)x ) in mi primorci smo malo specificni glede pizz in testenin, priznam!

Ja smo, zelo specifični x^x ,ker imamo tradicionalno dobro košto. x^x Vsi Lunaši padate na golide bobičev in jote. xDDx

Btw, a kuhate joto? x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes sem kar rezance z jurčki.

Ma najboljš je jest testenine x:px x:Ix

 

Za večerjo sem pa mal česnovega kruha pa potem jagodni kompot, tako da ne smrdim (po moje no, sicer pa nima veze danes :O: x;)x x:o)x )

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jota, jedaca moje mladosti !!! :palec:

(in upam, da tudi starosti)

 

ja te popolnoma razumem glede lamerike, jaz sem tam tudi bila cisto iz sebe, po 6 mesecih sem rabila skoraj 1 leto, da sem se spravila malo v red! potem sem samo sanjala solate in bucno olje in olivca in ....vse.

tudi razlog za vrnitev v rojstno dezelo je : zelenjava, narava, zabava. v tem vrstnem redu!

no, na balkanu dobis vsaj dostojno zelje, jogurt in juho, polento in riz....tam cez pa niti ne.

 

mi smo v kitajski pristali, ker smo iskali tajsko, pa je bila medtem ukinjena...ker je bila z nami vegica, ki je imela polno ritko prebranca in raznoraznih pit smo iskali neko drugo varianto in pristali v resnicno dobri kitajski restavraciji. v prvo v zivljenju me je peljal nek kitajec, potem sem ostale itak vzela kot nujno zlo...ta je bila pa res ok. ampak mislim, da sem pomirjena za naslednjih nekaj let.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

paprikaš z širokikmi rezanci pa zelena solaa s koruzo mmmmmm

 

A ni škoda koruze? Pa tok dobr se da krape, linje in še marsikaj nanjo lovit ... :vio:

 

za kosilo pa skutne njoke s tunino omako in papriko, pa zeleno solato

 

Če gre za omako, ki jo folk nardi iz tune v konzervi, morm rečt, da mi bo večna uganka, kako je loka to komu všeč.

 

Danes sem kar rezance z jurčki.

Ma najboljš je jest testenine x:px x:Ix

 

Ql. Ideja za jutri.

 

 

jota, jedaca moje mladosti !!! :palec:

 

Jst sm jo tud dons. S tem v zvezi sem (presenetljivo) mal na mlazni pogon. Presenetljivo zato, ker se mi to sicer bol ali manj dogaja le če žrem sojo ali pretirane količine čebule.

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bravo Tinka :palec: Povsod je lepo, doma najlepše. Mislim, da imamo v tem delu sveta mi Ameriko!

 

Čez lužo, v NYC je neverjetna ponudba hrane :eek: , restavracij vseh sort, samo na koncu :sori: xrolleyesx bi komentirala takole; iz kitajskih, vietnamskih in kamboških, pa tajskih lokalov je tako neznosno smrdelo po cvrtju, da pač ni bilo šans, da bi vstopila. Bili v tednu dni kar trikrat v japoncu, mi je pasala miso juha, je bilo hladno kot satan. Ampak....čeprav sem mislila, da bi lahko živela od sušija, ga imam za lep čas dovolj :inocent: :huh: . Na koncu lahko rečem, da mi je bil najbolj všeč njihov tradicionalni steak :eek: , je bil res odličen, čeprav pojem vedno manj mesa, sploh pa rdečega. Odlično je skuhal Francoz, sicer kuhar pri mojih frendih, enkrat pa sem šla v en laški lokal v upanju, da bo padla kakšna dobra solata -no, in tudi je, samo bi morala naročit ene 4 prorcije, da bi zadostila svojim potrebam po zelenjavi. :vragec:

Zamanj sem iskala sirijski lokal, ker ga je enkrat Nos zelo priporočil.

V samem centru je težko najti spodobno špecerijsko trgovino, kjer bi prodajali NAVADNE jogurte. :vragec: xrolleyesx Celo v sanjski Dean&Deluca trgovini so imeli samo 2 tipa navadnega jogurta :angry: , pa sem si privoščila 150g grškega jogurta za 4 $ :blink: , in vrečko brusnic za 5 $.

x8Dx

 

Če gre za omako, ki jo folk nardi iz tune v konzervi, morm rečt, da mi bo večna uganka, kako je loka to komu všeč.

Zakaj, odlična je x^x

Ideja za varianto.

Tuno v OLIVNEM olju dobro odcediš, flikneš v ponev, da se razpusti (pri tem procesu aktivno sodeluješ z vilico ali kuhalnico x;)x )

Dodaš, če maš, kakšno črno olivo (narežeš na komadiče).

Malo popopraš in soliš.

Ugasneš ogenj in zamešaš v ponev par žlic kisle smetane.

Med tem skuhaš farfalle- metuljčke pasto.

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jah...ce odstejem sushi, ki ga obozujem in ga komot jem 2-3 na teden, si vecino azijske hrane res naredim boljse doma, vkljucno z miso-m, ki je res blagodejna zadeva. jaz sem jo vedno jemala kot ekvivalentno goveji juhici po delovanju. pa se fino je, ker je tudi za vegice.

pa res dober miso je ena stvar, kar dobis v vecini teh zadev pa...si upam trditi, da ni bistveno boljse od moje domace zupice. edini problem z azijsko tu so obcasno sestavine....

da o kolicinah solat ne govorimo, ja....jaz imam za eno porcijo to, kar je v lokalu 6-10 (porcij odvisno od restavracij). in ce sem doma pri nasih...smo vsi taki in postane smesno, ko se grebemo za te solate kot za suho zlato...vse ostalo lahko ostane, solata nikoli ! :vragec:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zakaj, odlična je x^x

Ideja za varianto.

Tuno v OLIVNEM olju dobro odcediš, flikneš v ponev, da se razpusti (pri tem procesu aktivno sodeluješ z vilico ali kuhalnico x;)x )

Dodaš, če maš, kakšno črno olivo (narežeš na komadiče).

Malo popopraš in soliš.

Ugasneš ogenj in zamešaš v ponev par žlic kisle smetane.

Med tem skuhaš farfalle- metuljčke pasto.

x:)x

 

Men je že sama konzervirana tuna smrdeča in neprebavljva. Od rib v konzervi orenk obrajtam le skuše. :palec:

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

xscratchx le kaj bi to bilo? :irs:

 

"KARDAGINE" je star ŽIDOVSKI recept za pripavo KOSHER oddojka, ki je bil zaklan (v tem primeru iz pod rok DUŠANA) na TRADICIONALNI način....pečen na žaru in nafilan z zalenjavo in obveznim jabukom v gobčku !!! AANDREJA se morda še kaj izpustil ????

 

Bon Apetit mon ami....

...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes bomo poizkusili kardagine, ki jih je naredil Dušan. Zraven bo pa rižek in veliko domače zelenjave(por, korenje, koleraba, grah) ter seveda še sveža solata(radič, motovilec, rukola).

 

le kaj bi to bilo?

 

Danes bomo poizkusili kardagine, ki jih je naredil Dušan. Zraven bo pa rižek in veliko domače zelenjave(por, korenje, koleraba, grah) ter seveda še sveža solata(radič, motovilec, rukola).

 

Le kdo bi to bil?

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

"KARDAGINE" je star ŽIDOVSKI recept za pripavo KOSHER oddojka, ki je bil zaklan (v tem primeru iz pod rok DUŠANA) na TRADICIONALNI način....pečen na žaru in nafilan z zalenjavo in obveznim jabukom v gobčku !!! AANDREJA se morda še kaj izpustil ????

 

Bon Apetit mon ami....

 

Kardagin je primorski izraz za klobase kožarce. Namesto špeha se da notri z mesom in začimbami narezane ali mlete kože. To je čist domača razlaga....

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

 

 

 

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Svaljke polnjene z jurčki bom danes. Ali njoke. Ali kakorkoli se jim pač reče. xnckrivx

 

Solato sem pa pozabila kupit.

 

Zvečer bodo skutine palačinke, pride kolegica na obisk. x^x

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Omleto z gobami :yumy: in zelena solata (brez okusa xrolleyesx :xx!: ).

 

Že nekaj časa nimamo več vrta. V prejšni hiši smo imeli ogromen vrt in noben od nas ni bil preveč navdušen delanjem na vrtu, tako da imamo tukaj samo travo, skalice in drevesa x:o)x

Zdaj si ga pa prav želim :sori: Sem bila par mesecev nazaj na Krasu in sem šla k eni znanki na vrt, vzela paradižnik in ga kar tam pojedla. Kakšen odličen sadež :yumy: V bistvu je žalostno, da je toliko časa, odkar sem jedla tisti pravi paradižnik (s pravim okusom), ne pa te vodene, ki jih jem doma. Pa grem na trg, pa vseeno tudi to ni več to :sori:

Ah...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Omleto z gobami :yumy: in zelena solata (brez okusa xrolleyesx :xx!: ).

 

Že nekaj časa nimamo več vrta. V prejšni hiši smo imeli ogromen vrt in noben od nas ni bil preveč navdušen delanjem na vrtu, tako da imamo tukaj samo travo, skalice in drevesa x:o)x

Zdaj si ga pa prav želim :sori: Sem bila par mesecev nazaj na Krasu in sem šla k eni znanki na vrt, vzela paradižnik in ga kar tam pojedla. Kakšen odličen sadež :yumy: V bistvu je žalostno, da je toliko časa, odkar sem jedla tisti pravi paradižnik (s pravim okusom), ne pa te vodene, ki jih jem doma. Pa grem na trg, pa vseeno tudi to ni več to :sori:

Ah...

 

Res je domači vrt pravi blagoslov. Veš kaj in kako daš v zemljo in potem je res užitek nabirati. Midva imava vrt pri mojih starših in se nič ne pozna,da živimo v Ljubljani. Imava tudi zimski vrt in tako je tudi pozimi kaj svežega za na krožnik. Pradižniki gojeni doma so pa itak nekaj najboljšega. Tudi domača paprika je super-bolj sočna in kar potegne, ko jo ugrizneš.

Midva imava prijatelje in on sorodnike na Krasu in Vipavi. Tako imava možnost tudi do primorskih dobrot. Rada pa imam tudi svaža zelišča, ki so čisto nekaj drugega kot posušena(rožmarin, bazilika, timijan, žajbl, meta, drobnjak, origano .....).

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

 

 

 

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...