Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

V prekmurju ne vem če ga že mate(regrat), saj pri nas sem tudi jaz pol brega prelazla...ampak.. x:px

Danes pa čufti, pire krompir, pa radič domač še z vrta. (maminega sicer, moj je nekam bogi ostal)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

ce pa ni kvasa, smotka...kvas je za gor...

x:Dx

očitno. saj malo se je potem vseeno skušal približat stropu pečice.

ampak zdaj je pa itak vseeno. sem ugotovila, da je želodcu malo mar a gre v višino al pa v širino.

zdaj se mi pa kolca, pa se sprašujem, če je to kakšna reakcija. :inocent:

jaz grem pa zdaj na segedin by mati

potem pa kdo ve..... xcivx

mnjami, zelje :2src:

dans bom kuhala eno BZ (brezvezno) župo za rota bolnika: neky iz kuhanega korenja, ovsenih kosmičev, krompirja, čebule in česna. Evo, grem uno Marsino župo iz ovsenih kosmičev brat, mrbit bom pa kr uno nardila (k una baje ni brezvezna, vsaj "vsi" so jo hvalili

Včer sm mu pa BZ korenčkovo juho naredila: en veeeeelik koren sem na ribežn naribala. Na olju sem na hitro popražila (da zadiši) žlico koruzne moke (ker ni blo gresa). Dodala not nariban korenček, zalila mal z vročo vodo. KUhljala cca. 15-20min na mini ogenjčku. Vmes enkat not nametala mal majarona, šetraja in dva listka lovorja. Ugasnila ogenj, dodala sol. Pustila župo počivat ene 5 min. Zdej bi jo lah zmiksala, sam nima ne mixerja, ne paličnega. Tko da je dobil sam še žlico v roke, pa dva prepečenčka zraven.

Po župi pa čaj iz suhih borovnic. K jih je tut moral pojest.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Mi pa dons enga poširanga lososa z koromačem :2src: :2src: z berivko

božansko...

Dobra ikona - pa slaba hrana

Jooooj, kolk men ribe smrdijo..... :xx!:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Imajo v Hoferju tajski teden in nakupila začimb, kalčkov, bambusa... pa zraven našla še ful lepe pogrinjke za na mizo :2src: zdaj moram samo še čas najti, da se bom poigrala..

Ksenia.. z brokolijem ni bilo še nič :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Bog daj, dober den!

Tak zapa bon te še jas poveda kaj smo mi gnes jeli!

Moja žena imela (ima) rojstni dan danes(34. naj se ve!), pa sem jaz kuhal.

Vsega kar sem skuhal ne povem, ker se bojim, da me kak vegetarijanec od besa ne pregrizne. Samo solato izdam.

Endivija.

Gor na debele kose narezan krompir. Krompir sem skuhal neolupljen, vročega olupil in takoj narezal in takoj na solato z njim!

Sol.

Jabolčni kis.

Strok stisnjenega česna

Pa dobro žlico bučnega olja, ki mi ga je zrihtala Tipka.

Pismo.....

Pa to je fantastično.

Hrana za bogove!

To ni bučno olje. To je BUČNO OLJE!

Kako diši, kak dober okus ima...

Zdaj pa nikar ne navalite vsi po vrsti na tipko, da bi še vi radi imeli takega olja.

To bi namreč bilo nevarno.

Če ga gdo samo poskusi, potem obstaja resna nevarnost, da se mu bo poslej zdelo v trgovini kupljeno olje zgolj še neko strojnemu olju podobno čudo!

Skratka:

Goričko je zakon!

Ja ampak še vedno ne vem, kaj naj skuham, ko moram upoštevat, da tamajčkena je samo tri hrane,od tega je ena goveja juha, druga čokoladne kroglice in tretja putr na kajzarco.

kje je moja ikona?!

ja ribe zamrznjene res RES smrdijo. Zadnjič jih je možv spodnji kuhni peku, pa je vse smrdelo še cel teden: računalnik, tipkovnica, rože, m vse. Noro.

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

Zdaj pa nikar ne navalite vsi po vrsti na tipko, da bi še vi radi imeli takega olja.

Če ga gdo samo poskusi, potem obstaja resna nevarnost, da se mu bo poslej zdelo v trgovini kupljeno olje zgolj še neko strojnemu olju podobno čudo!

Skratka:

Goričko je zakon!

Pa to je valda jasno :vragec:

tm not namešajo vse, sam bučnega ne. :sori:

Bučnega in olivnega, to se zmer pr lokaldilerjih kupuje xcivx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

endivija.

Gor na debele kose narezan krompir. Krompir sem skuhal neolupljen, vročega olupil in takoj narezal in takoj na solato z njim!

Sol.

Jabolčni kis.

Strok stisnjenega česna

Pa dobro žlico bučnega olja, ki mi ga je zrihtala Tipka.

Pismo.....

Pa to je fantastično.

Hrana za bogove!

Skratka:

Goričko je zakon!

O Mura x:o)x x:o)x ... saj sem ga samo zrihtala xDDx ... vse ostalo je tvoja energija pripripravi hrane x:px

to, da je Goricko zakon , pa itaq :palec:

Mojca

Sushi :wOOt:

Drug teden ga bom pa sama naredila x^x x:px

domač radič, domači krompir domače bučevo olje in domači kis ;)

mmmmmm še mal zdrobljenih bučnih semenk gor flikni :yumy:

Support bacteria, they're the only culture some people have!

Guest sstane
Ribe definitivno smrdijo :palec: sam to ne menja dejstva da si ti ena sitnoba.

Smrdijo smrdijo, razen če so zmrznjene ne smrdijo tok

Dokler so v morju, dišijo x;)x

včer sm nardila božansko mineštrico iz glavnatega ohrovta in krompirja:

Damo kuhat v manjšo posodo olupljen in nakockan krompir ali dva. Nato iz glave ohrovta populimo preč par listov, operemo, z nožem izrežemo debela stebelca (katera dodamo kuhajočemu se krompirju), in liste narežemo na široke trakce. Nato olupimo veeeeeeeeliko česna (tp vsaj 5 velikih strokov), ga na debelo narežemo. Narežemo tudi majhen košček pancete (če jo imamo, ni pa muss). V hladno olivno olje damo grobo zrezan česen in koščke pancete (če jo mamo, če ne, pač ne). Ko česen zadiši, (in ne počrni!) dodamo trakce ohrovta. Malo popražimo, če se hoče prijemat posode, zalijemo z krompirjevko (voda, v kateri se kuha krompir). Medtem se je krompir skuhal, popeštamo z betičem, ali zgolj z navadno kuhalnico (ampak bet je boljši). Sedaj prelijemo to v ohrovtovo zadevo, malo pomešamo, dodamo ščep šetraja. Ugasnemo plin in po okusu zamešamo not žlico ksl. smetane, posolimo po okusu. Če nimamo notri pancete, na krožniku na drobno naribamo gor malo parmezana x:px x:px x:px

Božansko dobro in hitro skuhano x8Dx

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

midva z malckom pravkar pojedla spagete z bucko x:px in radic z bucnim oljem in namesto kisa limono :yumy: ....mali je jedel tak, da sem mu komaj folgala davat xDDx ... zdaj pa oba pocivat...malcek ze spi, zdaj pa se mami prilegne x:o)x ..kak je lepo na porodniski :2src:

MOjca

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...