Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Nato olupimo veeeeeeeeliko česna (tp vsaj 5 velikih strokov), ga na debelo narežemo.

hehe, še ena česnarka...

jaz sem enkrat skuhala tako začesnano joto, da na koncu še sama nisem bila prepričana, če ni to kar česnova juha v katero je pomotoma padlo zelje in fižol.

sicer pa danes še nič nisem jedla :cry: in bi zveseljem zobnila po ohrovtovi mineštri :2src: .

Deli na socialnih omrežjih

hehe, še ena česnarka...

sam v toplotno obdelani obliki x:o)x

surovega (ala tržaška ipd.) ga ne požrem, pa če je moj žiuleje od tega odvisno :vragec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Mi pa kurjo obaro in polento, pa spekla -ker se ljudje najavili- čudo iz enega jajca:)) alias pecivo lenih gospodinj, mu pravi teta.

(1 jajce, 1šalca orehov, sladkorja, mleka, olja, moke, pecilni in vanili, spečeš, preliješ z vanilijevo kremico potrosiš s kakavom in pladenj prazen)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

kurja obara pa polenta :2src:

tole sem jst letos odkrila, kombinacija je x:px x:px x:px

no, dans bo jota x:px fižol sem skuhala (in pol požrla kr tko) že včeraj, tko da bo jota danes skuhana hitreje x8Dx

aja, pr fižolu sem odkrila svoj recept kako ga skuhati, da bo superduper: tole okol namakanja, je že Ruby izvrstno povedala, jst dodajam sam še to, da mu pri kuhanju dodam vsaj 2 lista lovorja in 4 velike stroke česna z lupino vred (k jih pol preč dam, ko je fižol kuhan), pa mini ščepček sol.cveta. No, tko skuhan fižol je zame najnaj x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Jaz tudi kuham fižolo. Se mi že prej eno rundo raztresla po skrinji :vragec: , samo moja je tista ta rumena - stročna.

Pa neko na kocke zrezano meso sem vzela ven, bom tole v čebuli podušila, potem dodala fižol not, pa še malo dušila, zalila z vodo in malo testenin not fliknila, pa bo taka močna enolončnica ven prišla. Nič ne vem, kak bi se temu reklo.

Jaz tudi v fižolo dodam lovorov list(zaradi vetrov tole), česen pa če se spomnim:))

Mikajo me treske danes...flancati se tole menda bolj lepše reče...pač tak predpustni čas in hudiča..treba skrbet, da pridelek, ki sem ga tak pridno čez zimo pridobivala, ne bo na spomlad izginil kam:))

Samo, če bi hotla flancate delat, bi morala že imeti omešeno testo...bomo vidli:)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Mikajo me treske danes...flancati se tole menda bolj lepše reče...pač tak predpustni čas in hudiča..treba skrbet, da pridelek, ki sem ga tak pridno čez zimo pridobivala, ne bo na spomlad izginil kam:))

Tudi moji domači so podlegli predpustnemu času in vzstrajno lobirajo za krofe. Verjetno jih bom spekla jutri, sem ugotovila, da nimam doma ruma x:o)x

Doma pa imam kar precej, ravno prav kaljene soje, sama pridelala, pa jo moram porabit. Ima kdo kakšen dober predlog kako jo naj porabim. Nimam čist nobene pametne ideje xscratchx

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

v solati z naribanim korenčkom :inocent:

v snedviče jo še zmer lah poturiš x:o)x z maslom so x:px

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Hvala. A bolj všeč so mi vsaj malo termično obdelani. Ponavadi jih malo popražim, dodam pelate, malo sojine omake pa na testenine, uporabila sem jih v zeljnem bureku. Moram reči, da je bil odličen.

Nekak nimam ideje kako jih naj še uporabim, da bi tudi domače, vsaj nekatere, zamikalo poskusit.

včer se je xsrcx izprsil za Kitajca; sva jedla kislopekočo juho x:px x:px pa kitajski praženi kruh s sezamom (je imel skromnih 50.000Kcal), raco z dvema okusoma x:px x:px x:px

dans bi morala pa skor jst povabit :inocent: jst pa nič tazga doma x:o)x

te bojo pa špageti s tartufato in slad.smetano. xcivx

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

sem dolžna še en recept :inocent:

šele danes preizkusila in je blo fajn..

torej.. brokoli na posamezne cvetke narežeš, vržeš v posodo, pol pa dodaš po filingu (sori, ne morem drugač, točno tko so men recept serviral x:o)x ) sol, poper, česen (jaz sem ga kar stisnila not, tri stroke na en brokoli, sam bi lahk blo tud več), malo jušne osnove (uporabla un prah za juho iz DMja), olivno olje, suho belo vino. In kuhaš tole, dokler se brokoli ne zmehča. Jaz sem pol kar sproti še prilivala vino in malo vode, ker sem hotela, da je ful te omake...

Verjetno je dobro tud hladno, namesto solate, sam ne bi vedla, ker nama ni uspel počakat, da se ohladi x:o)x

pa zraven sva imela polnozrnate testenine s pesto omako.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

ok... čakam ;) js sem pa še vedno na postu ;)

jaz pa na česnu

pazite da ne iz-dihnem :vragec: x:o)x

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

porabla uno hokaido bučo, ki jo imava v kuhni za okras že pol leta... neki je začela gnit..

nardila juho, blo fajn, še za jutr je ostal :palec:

(fora, za rezance sem na tenko narezala por in ga mal popražla na olivcu)

loesje

Spet nazaj -

:xx!:

stane, prosm, da NE POTVARJAŠ mojih postov :xx!:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Nardila včer tri porcije albondigas oziroma meatballs oziroma čuftov x:o)x

mam filing, da je mal preveč čebule not, pa še bolj filing, da bodo razpadle pri kuhanju :inocent:

sam v bistvu pa še ne vem.. dve porciji dala zmrznit, ena pa v hladilniku čaka, na pultu v kuhinji pa z roza markerjem pobarvan recept za dokončat, če bo kdo razumel namig x:o)x

loesje

Spet nazaj -

Nabrala eno skledo regrada, zraven bo pražen krompir, za povrh pa še sveže pečen domači kruh.

Pravkar sem ga vzela iz pečice, pa tako lepo diši xokkx

Grem dokončat kosilo... sem postala lačna x^x x^x x^x

Za zajtrk 15 (najmanj) rezin kruha z medom pa čokolada

za kosilo špinača, pire, jajčka, solata s ČESNOM :yumy: pa čokolada

pa spet čokolada, mal smetane s kakvom

malo k'sno bo spet čokolada

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...