druidka 29. februar 2008 Prijavi Deli 29. februar 2008 uf, kruh. ga nisem jedla že od nedelje. hotla sama sebi dokazat, da zmorem tudi brez kruha. ker ga pri kosilu navadno čist preveč požrla. tak da, blo treba to narest. jutri bom morda si privoščila kos kruha aja, kosilo že skuhala in ga tudi že pojedla. sem se držala plana, prosena kaša z zelenjavo, solata, sejtan.mal prosene kaše mi še ostalo, tak da jo bom pojedla kasneje za malico. pa mal suhih sliv poleg Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 29. februar 2008 Prijavi Deli 29. februar 2008 ravnokar pojedla pol trojanskega krofa z borovnicami in pol s čokoladovanilijo Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 29. februar 2008 Prijavi Deli 29. februar 2008 ravnokar pojedla pol trojanskega krofa z borovnicami in pol s čokoladovanilijo sem prebral "pol trojanskega konja" in sem si ga kr predstavljal, kako mu z rit padajo borovnice, iz gobca se pa cedi čokolada Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 29. februar 2008 Prijavi Deli 29. februar 2008 sem prebral "pol trojanskega konja" in sem si ga kr predstavljal, kako mu z rit padajo borovnice, iz gobca se pa cedi čokoladamater sem se nasmejala temu ...drugace pa danes za kosilo cemazeva juha, pa spageti s pestom in regrat ....sem pa dobila od tasce se domac korencek, pa brsticni ohrovt, tak da jutri nekaj iz tega ( verjetno ).... mogoce zelenjavna musaka .... za vecerjo pa visnjev strudl Mojca ps: tudi jaz ne znam skuhat kosila brez cebule in cesna , tak, da ga kupujemo na kile...ja, fantastikus so alio e olio spageti ( ne vem, ce je prav napisano, mi jim pravimo aljo oljo spageti ), kjer prideta na spagete preprazeni dve glavici cesna če poveš, kaj so murke, ti izdamo naše preference ugorke prekmurscina.com Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 1. marec 2008 Prijavi Deli 1. marec 2008 ugorke? podobno nizozemscini...oni recejo augurke morda ma to kaksno zvezo s prostranimi ravninami in 180stopinjskimi horizonti... ce pomislim....anglezi pa gherkin(s) (kisle kumarice)...ampak foneticno je zelo podobno... (ja, trojanski konj bi bil verjetno manj usoden, ce bi bil napolnjen z marmelado.... ceprav...ce je borovniceva zna v zadostnih kolicinah tudi povzrociti civilizacijske spremembe ) Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. marec 2008 Prijavi Deli 1. marec 2008 pa spageti s pestom in regrat ....tole mi je od vsega padl v oci. shizim na pesto, shizim na regrat (letos se ni bil aktualen pr men), se najbl pa na radic.. ne pa tolk tud na motivilc (hm.. kako je ze* nekaj na -celj... aha ze vem, repincelj! )no rajs mam *grencine*. aja zakaj sem citirala...k sem 2 dni jedla pesto spagete. jaz mam vcas nad dolgocasen okus.....pa ce mi nekaj dons pase, se zna zgodit, da mi tud jutr (eni k nimajo venere v biku, ne stekajo0), poleg tega pa je za ene -med katere sodim- kaksna hrana *jutri* clo boljsa). Dons (prejle, pred 1/2h) spackarla (ne pa tud se jedla - "kaj bomo dons jedl" - torej ce bomo jedl, to bomo se vidl ) kosmiceve polpete na en *nov* nacin (zame nov. kar tam nekaj mal prckam).No k jih se probam, pa napisem, kwa sem palamudila.sicer sem osramoceno tih in rep med noge in pozabmo nanje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 1. marec 2008 Prijavi Deli 1. marec 2008 Marsa, budno spremljam tvoj polpetarski razvoj in drzim pesti! se nazadnje spomnim, da si polpete pekla, spekla pa sebe in sem potem se 3 dni sanjala o polpetih, dokler jih nisem dobila jaz tudi ze drugic v 3 dneh jem pasta-pesto, oz. spageti pesto in radic ...vceraj ga nisem v solati sem ga pa na pizzi oz. polpizzi. jutri bom pa spet jesprenko, vsaj skuhala, ce ne jedla, sem se odlocila Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. marec 2008 Prijavi Deli 1. marec 2008 joj tinka, ti si v enih temah (v bistvu pogosto kljucnih) tok nad sogovornik! tok se narezhim, se strinjam, prikimavam, vse zivo... ko v kakih *takih* temah kak tvoj post berem.ampak pac ne citiram pa okol ne padam navduseno (hec, k mas ti strelca jaz pa ne) povsdo. Marsa, budno spremljam tvoj polpetarski razvoj in drzim pesti!ce te ne b tok marala, bi popizdila, ker sovrazim razna *navijanja* - go! go!da ne govorimo o "budnih sprremljanjih" ( ) da si polpete pekla, spekla pa sebeaja.ja sej. sej dons sem se tud mal...k vcas kar nalasc se ne pustim motit pa za kej vrocga zagrabim al pa kej.sam vrocina, kot tudi mrzlota, znata bit vcas zahrbtni... primes, no problem,., pol se pa kar zaleze vate in vse bolj pece (hec, k mrzlota isto pece k vrochota) jaz tudi ze drugic v 3 dneh jem pasta-pesto, oz. spageti pesto in radic ...a dej! sem se odlocila Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 1. marec 2008 Prijavi Deli 1. marec 2008 marsa- sem napisala tisto o budnem spremljanju, ker sem se v detajle spomnila posta o polpetih in vechpostnih razprav o polpetih, sholskih izletih in ostalih asociaciah...nazadnje sem se tudi sluchajno nate spomnila med enimi polpeti...tako, da statistika kaze, da budno spremljam, ali pa imam selektive spomin za nakljuchne nepomembnosti... tako zgleda je, neke stvari nevedoch ali nehote budno spremljam, med drugim temo o ledvicah, posvojenih kuzhkih in tvoje polpete mrzlota vrochota krohota Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 2. marec 2008 Prijavi Deli 2. marec 2008 Hellow Lunatkeraj Evo me malo naokoli, saj vas skoraj redno berem, bolj slabo postiram Aliana : stare kuharske bukve Mam eno še od nonotov, S.M. Felicite Kalinšek,(1952, desteta izpopoljnjenja in pomnožena izdaja, tiskano 10.000 izvodov na srednjefinem papirju in 2000 na brezlesnem papirju ) zelo emotivno navezana nanjo, sicer knjiga povsem brez koristi , od masti, pa tort z 24 jajci... ...v detajl pojasnjeno pa..sem tudi sama picajzelj in v nulo razlagam svoje recepte... Cookie in Tinka : sem hud česnofob in čebulofob, ne enega ne drugega ne prebavljam in uporabljam oboje na<razne fore in kamuflaže, bog ne daj, da mi pride pod zob komadič česna :OO!: Čeprav mi je enkrat Cosma Pl. Ljubljanska podvalila malo čemaža kot namaz, pa mi je bil dober! , samo prav nemarno kot prese sem od Lj do Trsta rigala...je bila še meja, pa ko sem karabinjerju odprla okno, da bi mu podala dokument... Za vse, ki bi radi en krasen recept za ZELJE v jezikovno krajevni variaciji; DINSTANO/TENSTANO/DUŠENO/ v TEĆI(istrsko) evoKAPUCI v teći(kastroli)po istrsko -rabiš glavo svežega in ene pol kilce kislega zelja (jaz dam pol polSveže zelje naribaš na laske. V težkolito kastrolo daš olivno olje, ne šparat, kar pošteno plast. Na tem olju obrneš ene tri česne, da dobijo rumeno barvico, jaz jih potem še malo speštam z vilico in zavržem, eni pa jih odstranijo na koncu kuhe.V kozico daš najprej kislo zelje, potem sladko. Posoliš, daš malo mlete kumine (antiprdec varianta in malo mlete rdeče paprike (jaz dam sladko, ne maramo pikantno) in kakšno zrno popra. Na živahnem ognju dobro premešaš, da se začimbe lepo spojijo z obema tipoma zelja in čim prej pokriješ ter naštimaš najmanjši možni ogenj.Zelje se mora počasi v lastnem soku zdušit. Glavno je, da se prilije po možnosti nič tekočine (zato ne šparat na začetku olivno olje!).Dobro za popenit! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. marec 2008 Prijavi Deli 3. marec 2008 Ruby pa kastrola sem zmer gruntala (razmišljala) kaj pomeni v teći k se je tko fajn slišalo. Pri nas doma smo posodo zmeraj imenovali kastrole: nek tak pojmovni unikum za vse, v čemer kuhaš/pečeš/dušiš/cvreš hrano. ************* Danes bo krvavica, pečenica, pire krompir, kislo zelje pa zelena solata. Bodo obiski Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 3. marec 2008 Prijavi Deli 3. marec 2008 Jaz pa nisem imela pojma kaj je to kastrola Pisker je pri nas mednarodna oznaka za vse živo. No..papcali danes: svinjske medaljone v gobovi omaki, krompir in solato mešano.Včeraj so se gospodič potrudili in ker lepo vreme bilo, na žaru probali spečti pišče - pa je bilo tako lepo ožgano, not pa rdeče, da smo vsi hvalili boga, da smo še župo imeli.Nič komentarjev preventivno dali, ker bi pa tu in tam izboljšano verzijo tega pa le jedli:)) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 3. marec 2008 Prijavi Deli 3. marec 2008 ješprenj Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 3. marec 2008 Prijavi Deli 3. marec 2008 sojine polpete in neko mešano zmrznjeno zelenjavo iz vrečke.. sem sama pa se mi ne da komplicirat.. pa čičeriko mam od zjutraj namočeno, zdaj se moram sam še odločit kaj naredit z njo.. (nekaj da ni namaz za na kruh ali pa posuta po solati.. rabim v bistvu idejo za čičeriko kot bolj ta glavno jed pri kosilu..) pri nas poznamo piskre in kastrole, sam pri meni se posode uporabljajo.. beseda kozica mi ni bla pa nikol jasna, na primer Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 3. marec 2008 Prijavi Deli 3. marec 2008 Pa saj ste neverjetni koliko ješprenja pojeste Jaz ga naredila enkrat ali dvakrat pa familijarni člani v nezavesti skoraj od jeze in zgražanja. Drugič ga mlatila sama - z jabolkom in medom..pa samo z jabolko.Zdaj počiva in čaka boljše čase.Kozica tudi meni ni bila jasna prej palačinkar Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 3. marec 2008 Prijavi Deli 3. marec 2008 pa čičeriko mam od zjutraj namočeno, zdaj se moram sam še odločit kaj naredit z njo.. (nekaj da ni namaz za na kruh ali pa posuta po solati.. rabim v bistvu idejo za čičeriko kot bolj ta glavno jed pri kosilu..) nared porovo juho s čičeriko! prosto po jamie-ju: popražiš por s česnom na mešanici oliva in masla, tolk da se zmehča. zaliješ z jušno osnovo. čičeriko skuhaš skupaj z enim kromprijem. vse zmešaš. če želiš, spasiraš do gladkega, al pa sam mal, da ostanejo koščki. brez začimb, sam sol in sveže mlet poper, pa na krožnik parmezan in/ali brizg olivca. ful dobro!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kala* 3. marec 2008 Prijavi Deli 3. marec 2008 Z: 2dl mlekaM:/K: zeljna juhaM: kruh z ajvarjem, sirom in salamo, korenje, skuta z višnjamiV: / Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 3. marec 2008 Prijavi Deli 3. marec 2008 sem šla na en obisk, ki sem se ga že dolgo časa veselila in dobila spotoma še vrečko regrada. kaj boljšega... jutri bom regrad. ooo, aaa, uuu... a je še kaj boljšega?! ko sem pa ravno prebirala bogato korespondenco med marso in tinko o polpetih in opeklinah, moram nujno še eno štorijo povedat. sicer je malo iz konteksta, ampak se je dogajala v kuhinji. pred kratkim sem bila na enih počitnicah in tako kot se večkrat zgodi na tovrstnem počitnikovanju, smo se šli pantomimo. ko sem kazala jožeta pučnika, se mi je zdelo najbolj logično, da pokažem letališče, zato sem pač hiper pristajala (še zdaj mi je žal, da nisem vzletala). ker sem stvar malo preveč resno vzela, sem tudi močno zavrla z roko po precej sveže polakiranem parketu ob pristanku in končalo se je tako, da sem imela celo plast laka od parketa na roki, pod njim pa mehur. peklo je pa... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 regrat danes ga bom pa jaz tudi končno jedla. ga je mami včeraj mal nabrala, tak da zraven pa še ne vem kaj bo. glavno, da imam regrat Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tigrota 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 Pozdravljeni!Danes ne bom pisala kaj bo na jedilniku dans, bom imela kratko razmišljanje!Čas pomladi, lep čas, meni najlepši, rojena sem na prvi pomladni mesec, všeč mi je vse kar je novo kar se prebuja, skratka vse kar je lepo!Tudi dobra hrana se mi poda!tu pa nastane problem, spomladi je še dost zimskega radiča, vsaj na našem koncu ker ni pozebel.pa tu je tudi regrat, tako okusen in dober, vendar sama imam pomisleke!Zakaj, živim namreč na deželi, zadnje čase je moderno sprehajat hišne ljubljenčke, kam se jih pelje, ja na zelenico kjer raste kaj drugega, kakor regrat!Pa ne samo na zelenico, na njive, tako da je kar vprašljivo koliko je ta regrat zdrav, z dodatki!Pa še nekaj, vedno več je prometa in dosti ljudi obira regrat ob najbolj prometnih cestah, misleč če je na polju da ni nič spornega!toliko za danes, o priljubljeni zelenjavi regrat, te dni ga bom nabrala, vendar bom šla v manj urbano okolje in manj pasjih iztrebkov bo tam, pa ne me napak razumet:Na to sem pozorna prav zaradi tega ker vem kaj so kužki, saj doma jih imamo n.....število in tako vse te zadeve mi niso tuje, neznane!!!!!!!pozdrav, tu dežuje!! Citiraj Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni. Mati TEREZIJA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 draga tigrota; kmet(je) svoja polja škropijo z gnojnico, včasih celo s straniščnikom (tp, da izpraznijo domačo greznico in hajdi na polja), tako da en, dva ali celo trije pasji kakci, v poplavi "tujega" dreka, niso tako zelo relevantni.Drugo pa je, če nabiraš regrat npr. v Tivoliju, al pa na mestnih zelenicah.Navsezadnje pa, če poješ pol kile svinjarije na leto, si okrpiš imun.sistem, če pa zraven rukneš še glaž ali dva homomleka, ti pa še antibiotikov ni treba glodat *********pa da naum offtopic: glodam arašide, rozine, indijske in brazilske oreščke (študentfutr), zrawn pa študiram kaj bi danes za kosilo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
NVK 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 Za predjed, en kuki, za glavno jed tri line spida, za poplaknit vodka-reedbull, da pa začne vse lepo delovat na koncu še en izi špinel. Citiraj Let it be a bee. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 ješprenj Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 ješprenj zdej pa že pretiravaš. za zajtrk en svinjsko dober kruh, ki ga ne bomo več pekli ker ga je zmanjkalo v dveh dneh (Hofer mešanica za kruh za zajtrk.. tak potičkast, mehek, dišeč, še pest zmletih mandeljev sem not vrgla... ), maslo (ki sem se ga navadla odrezat en kos in kar zunaj puščat, da je mehko, zdrži cel teden brez problema) in marmite čez.. pa beli čaj zraven.. za malico bo šejk (ne, nisem Aandreja ) za pozno kosilo čičerika po receptu od Bast Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 ješprenj ne me basat.Opet mene deložirajo ..ziher.. Jaz pa sem brskala po skrinji -nad hladilnikom. Najdla kar nekaj zanimivih stvari. Zamrznjene ostanke zeljne glave , mleto meso, nekaj podobno kašnatim klobasam - torej dejansko ješprenj not , kvas..no pa še nekaj reči..Ampak iz tega sem torej naredila sarmice.Kašnice dala pečt.Omesila kruh in nametala not ful orehov. Me prav zanima kakšen bo..in bog ve koliko star kvas..če bo sploh zrastlo.pravzapav me za vse zanima kakšno bo Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.