Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

draga tigrota; kmet(je) svoja polja škropijo z gnojnico,

 

[color="#FF0000"]Hojla Cooki,

pri nas je kravica prava redkost, bolj za v muzej kakor na pašnik, tako da tega dr. je bolj malo, če ne že nič :palec: ,

nisem pa mislila nič slabega, samo na glas sem razmišljala, ja če pa fašeš gliste, je potem druga pesmica, ki bolj švoh poje!

Danes pa za finiš povem kaj sem skuhala:

Goveja obara, paprika, ajda, korenček, por, čebula. Že prav lepo diši! :2src: :2src:

 

 

včasih celo s straniščnikom (tp, da izpraznijo domačo greznico in hajdi na polja), tako da en, dva ali celo trije pasji kakci, v poplavi "tujega" dreka, niso tako zelo relevantni.

Drugo pa je, če nabiraš regrat npr. v Tivoliju, al pa na mestnih zelenicah.

Navsezadnje pa, če poješ pol kile svinjarije na leto, si okrpiš imun.sistem, če pa zraven rukneš še glaž ali dva homomleka, ti pa še antibiotikov ni treba glodat :palec:

 

*********

pa da naum offtopic: glodam arašide, rozine, indijske in brazilske oreščke (študentfutr), zrawn pa študiram kaj bi danes za kosilo :inocent:

Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni.

 

Mati TEREZIJA

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

madona a vsi sam ješprenj jeste :eek: (razen tigrote, k ma obaro) xcivx

 

dans mam ksl.zelje še od včeraj; za zrawn skuham še ajdovo kašo in bo :2src:

midve z nat mlativa zele xsrcx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ne. tistemu rečem ričet x:o)x

jaz sem glede ječmena kot eskimi, ki imajo 1000 imen za sneg xcivx

še jutri pa bo!

 

potem lahko skuham eno joto.... x;)x

 

al pa ričet

:vio:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Svaštaro kuham (juha iz jurčkov, čebule, čemaža, korenja in naute verjel - kostanja).

 

Za pit bom meu pa sprdačino (napitek iz kopriv, bezga, šentjanževke in ribezovega sirupa).

 

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Al lahko zaupaš kako to sprdačino narediš..? Kaj ti skuhaš čaja pa sirup notri uliješ :eek:

 

Priprava sprdačine je skrivnost, ki se v naši familiji prenaša iz roda v rod skozi ustno izročilo. Enako velja tudi za njeno podvrsto, sprdolino. Bom še razmislil, če ti bom to skrivnos zaupal.

 

:vio: :vio:

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

nared porovo juho s čičeriko! :2src:

 

prosto po jamie-ju: popražiš por s česnom na mešanici oliva in masla, tolk da se zmehča. zaliješ z jušno osnovo. čičeriko skuhaš skupaj z enim kromprijem. vse zmešaš. če želiš, spasiraš do gladkega, al pa sam mal, da ostanejo koščki. brez začimb, sam sol in sveže mlet poper, pa na krožnik parmezan in/ali brizg olivca. ful dobro!! xyesx

blo super :palec: nardila za dvakrat pa ni šlo... vsak po 2 krožnika in pol pospravla x:o)x

pa sam mal sem pretlačla, da je blo vse koščkasto, ker I. ni glih navdušen nad temi.. kremastimi zadevami..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kruh ratal ful dober - več kot pol so ga pojedli kar toplega - ok..smo ga pojedli no. Bom še dala orehe not x:px kvas pa tudi preživel zamrznjene razmere, bog ve kak dolgo časa..

Sarmi ni manjkalo tudi nič..tak, da zelje v osnovi ni kaj dosto izgubilo v skrinji..

Ampak kašnata klobasa ali kaj je pač že to bilo :O: :O: ...strašno..gruntam, kdo mi je to utural...ker ziher domača izdelava.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

blo super :palec: nardila za dvakrat pa ni šlo... vsak po 2 krožnika in pol pospravla x:o)x

pa sam mal sem pretlačla, da je blo vse koščkasto, ker I. ni glih navdušen nad temi.. kremastimi zadevami..

 

:palec: men tud najbolj všeč grobo pasirano, sam me ponavadi mal zanese, pa rata kremasto x:o)x

 

pr men bomo pa zdej brokolijevo župco, ostanek včerajšnje polente z gorgonzolo in raznimi ostanki sirov - zapečeno, pa saljat.. zaenkrat pa še korenje glodam x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mi pa danes ajdove zgance( ki so ostali od vceraj, ko smo jih jedli z tenstanim zeljem x:o)x ), zraven pa golaz iz graha in korencka...pa solata,,lentiva in regrat x:px ...

za vecerjo pa cemazeva juha :2src:

 

ja, cicerko jaz skuham isto, kot golaz.... preprazim cebulo, dodam 3/4 kuhano ciceriko, pa rdeco papriko in paradiznik, pa malo majaroncka in Stenetove soli..... gostit z moko ni treba, se malo cicerike po potrebi pretlaci... njami x:px

 

jutri pa gobe, marcevke ...juhuhu...je bla tasca ze v sumi x^x ... pa sem kot naddobra snaha dobila celo vrecko :palec: x:o)x

 

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Fižolovo juho, za povrh pa sladke skutine štrukle in kompot.

 

A da že rastejo gobe xscratchx Bo pa treba na sprehod v gozd in to malo preverit, pa še čemaž moram pogledat, če ga bom kje zasledila. Zgodaj spomladi sem bolj poredko po gozdovih, pa ne vem kaj se tam dogaja.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Svaštaro kuham (juha iz jurčkov, čebule, čemaža, korenja in naute verjel - kostanja).

 

Za pit bom meu pa sprdačino (napitek iz kopriv, bezga, šentjanževke in ribezovega sirupa).

 

lalala

 

U jebenti.

 

Pr nas je tud dostkrat svaštara. Recept je pa blj univerzalen. Pogledam kva je v hladilniku, špajzi, na vrtu in to dam v lonc. Če ni nikjer nč, pol dam kej druzga. :vio:

 

Sprdačina je pa svetski recept x:Dx . Vsaka sestavina posebej ma ubitačan okus, skupej mora bit pa res sprdačina. Ziher prežge blatnike folcvagna.

A je sprdolina kej blažja?

xDDx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

amarant se spravla kuhat... so rekl popraži in sem ga mal popražla na kokosovem olju.. in pol stresla v vrelo vodo.. pa je tko smežno zdaj, ker so se skup sprijel, tko po ene 5 kroglic.. me prav zanima, če bo kaj iz tega :inocent:

 

zraven bomo pa zelenjavo z govedino direkt iz vrečke iz zmrzovalnika, polno konzervansov in E-jev.. x:o)x

 

da se mal uravnoteži tole.. pretirano zdrava prehrana.. x:o)x

 

(ma ne da se mi kuhat še ene 3 stvari zraven, no...mineštric in enolončnic sem pa mal naveličana..)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kosilo: ostanke od včeraj

večerja: mrbit skuham celo mlečno kašo :inocent:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

amarant čist ok uspel.. pa tko simpatično je :2src: ko ene male ikrice, še clo občutek v ustih je tak, kar mal 'pokne' ko ga ugrizneš..

čist fajn za prilogo kdaj, sam ko so take mini kuglice in jih zna bit pri moji štoravosti hitr po celi kuhni polno :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

korenček, krvavice se pa ja ne pečejo tak dolgo xrolleyesx

jst jih spečem na malo olja v ponvi (pokrovka je obvezna, k šprica na vse strani), je vse fertik v 10-15 min; najprej jih fuknem na ornk ogenj (da se koža lepo hrustljavo zapeče na eni strani), obrnem krvavico, zmanjšam ogenj na polovico in pečem še na drugi strani, dokler niso pečene - to veš po zapeljivem vonju, pa še barva se spremeni.

 

Tista mlečna kaša (k zna bit kr močnik) je pa superduper uspela x^x

V posodi sem, z vilico in par zrni soli, pretepla ubito jajce x:Dx x:Dx nato po občutku dodala polnozrnato moko in ročno pognetla v trdo zbito testo. Nato sem zavrela mleko, vmes (predno je mleko zavrelo) na ribežnu (žal kovinskem, jebiga :o|o: ) na grobo naribala testo in vse skupi z vilico razmešala v vrelo (z vanilin.cukrom obogateno) mleko. Kuhljala na male ognju, dokler zadeva ni bila kuhana (ma to vidiš po tem, ko se mleko zgosti/pokuha do take oblike, kot je npr. v kuhanem mlečnem rižu, vsekakor pa ne dalj kot dobrih 15 min). Ugasnila ogenj in dodala 2 brizga tekoče sladke smetane, ki je klicala po končni odrešitvi iz hladilnika (po domače, porabit sem jo mogla). Zelo dobro x:px x:px x:px in primerno za vse kosmiče(muesli/kašo)ljubce.

 

Korenček, kako pripraviš polnjeno čebulo v belem vinu :8):

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sprdačina je pa svetski recept x:Dx . Vsaka sestavina posebej ma ubitačan okus, skupej mora bit pa res sprdačina. Ziher prežge blatnike folcvagna.

A je sprdolina kej blažja?

xDDx

 

Glavna razlika med sprdačino in sprdolino je v tem, da narediš pri sprdačini sprejemljiv okus z ribezovim sirupom, pri sprdolini pa s sirupom iz smrekovih inu borovih vršičkov.

 

Pizda, pred štirimi dnevi sem zunaj letal v kratkih hlačah in majici, danes pa je zunaj zemlja zmrznjena, piha pa k prasica. Iz protesta sem dal kuhat rep mrtve krave. :inocent:

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...