tinka 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 jaa....ješprenj ješ navadno najmanj2 dni...kaj se čudite ...? kruh tudi jemo vsak dan pa se nihče ne čudi Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tigrota 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 draga tigrota; kmet(je) svoja polja škropijo z gnojnico, [color="#FF0000"]Hojla Cooki, pri nas je kravica prava redkost, bolj za v muzej kakor na pašnik, tako da tega dr. je bolj malo, če ne že nič , nisem pa mislila nič slabega, samo na glas sem razmišljala, ja če pa fašeš gliste, je potem druga pesmica, ki bolj švoh poje!Danes pa za finiš povem kaj sem skuhala:Goveja obara, paprika, ajda, korenček, por, čebula. Že prav lepo diši! včasih celo s straniščnikom (tp, da izpraznijo domačo greznico in hajdi na polja), tako da en, dva ali celo trije pasji kakci, v poplavi "tujega" dreka, niso tako zelo relevantni.Drugo pa je, če nabiraš regrat npr. v Tivoliju, al pa na mestnih zelenicah.Navsezadnje pa, če poješ pol kile svinjarije na leto, si okrpiš imun.sistem, če pa zraven rukneš še glaž ali dva homomleka, ti pa še antibiotikov ni treba glodat *********pa da naum offtopic: glodam arašide, rozine, indijske in brazilske oreščke (študentfutr), zrawn pa študiram kaj bi danes za kosilo Citiraj Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni. Mati TEREZIJA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 ješprenj A ti tud? Ker mi tud. Še od zadnjič. Iz skrinje. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 jaz imam svežega Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 madona a vsi sam ješprenj jeste (razen tigrote, k ma obaro) dans mam ksl.zelje še od včeraj; za zrawn skuham še ajdovo kašo in bo midve z nat mlativa zele Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 jaz tudi, če se le da...samo zadnje čase težje....eh zelje je zakon!!!! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 jaz imam svežega Srotka. Pol si do petka dobra. A ga je vsaj kej svinca potacala? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 ne. tistemu rečem ričet jaz sem glede ječmena kot eskimi, ki imajo 1000 imen za sneg še jutri pa bo! potem lahko skuham eno joto.... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 ne. tistemu rečem ričet jaz sem glede ječmena kot eskimi, ki imajo 1000 imen za sneg še jutri pa bo! potem lahko skuham eno joto.... al pa ričet Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 Svaštaro kuham (juha iz jurčkov, čebule, čemaža, korenja in naute verjel - kostanja). Za pit bom meu pa sprdačino (napitek iz kopriv, bezga, šentjanževke in ribezovega sirupa). lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 Al lahko zaupaš kako to sprdačino narediš..? Kaj ti skuhaš čaja pa sirup notri uliješ Priprava sprdačine je skrivnost, ki se v naši familiji prenaša iz roda v rod skozi ustno izročilo. Enako velja tudi za njeno podvrsto, sprdolino. Bom še razmislil, če ti bom to skrivnos zaupal. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 nared porovo juho s čičeriko! prosto po jamie-ju: popražiš por s česnom na mešanici oliva in masla, tolk da se zmehča. zaliješ z jušno osnovo. čičeriko skuhaš skupaj z enim kromprijem. vse zmešaš. če želiš, spasiraš do gladkega, al pa sam mal, da ostanejo koščki. brez začimb, sam sol in sveže mlet poper, pa na krožnik parmezan in/ali brizg olivca. ful dobro!! blo super nardila za dvakrat pa ni šlo... vsak po 2 krožnika in pol pospravla pa sam mal sem pretlačla, da je blo vse koščkasto, ker I. ni glih navdušen nad temi.. kremastimi zadevami.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 Kruh ratal ful dober - več kot pol so ga pojedli kar toplega - ok..smo ga pojedli no. Bom še dala orehe not kvas pa tudi preživel zamrznjene razmere, bog ve kak dolgo časa..Sarmi ni manjkalo tudi nič..tak, da zelje v osnovi ni kaj dosto izgubilo v skrinji..Ampak kašnata klobasa ali kaj je pač že to bilo ...strašno..gruntam, kdo mi je to utural...ker ziher domača izdelava. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 blo super nardila za dvakrat pa ni šlo... vsak po 2 krožnika in pol pospravla pa sam mal sem pretlačla, da je blo vse koščkasto, ker I. ni glih navdušen nad temi.. kremastimi zadevami.. men tud najbolj všeč grobo pasirano, sam me ponavadi mal zanese, pa rata kremasto pr men bomo pa zdej brokolijevo župco, ostanek včerajšnje polente z gorgonzolo in raznimi ostanki sirov - zapečeno, pa saljat.. zaenkrat pa še korenje glodam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 4. marec 2008 Prijavi Deli 4. marec 2008 mi pa danes ajdove zgance( ki so ostali od vceraj, ko smo jih jedli z tenstanim zeljem ), zraven pa golaz iz graha in korencka...pa solata,,lentiva in regrat ...za vecerjo pa cemazeva juha ja, cicerko jaz skuham isto, kot golaz.... preprazim cebulo, dodam 3/4 kuhano ciceriko, pa rdeco papriko in paradiznik, pa malo majaroncka in Stenetove soli..... gostit z moko ni treba, se malo cicerike po potrebi pretlaci... njami jutri pa gobe, marcevke ...juhuhu...je bla tasca ze v sumi ... pa sem kot naddobra snaha dobila celo vrecko Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 5. marec 2008 Prijavi Deli 5. marec 2008 Fižolovo juho, za povrh pa sladke skutine štrukle in kompot. A da že rastejo gobe Bo pa treba na sprehod v gozd in to malo preverit, pa še čemaž moram pogledat, če ga bom kje zasledila. Zgodaj spomladi sem bolj poredko po gozdovih, pa ne vem kaj se tam dogaja. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 5. marec 2008 Prijavi Deli 5. marec 2008 jesprenj Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 5. marec 2008 Prijavi Deli 5. marec 2008 Svaštaro kuham (juha iz jurčkov, čebule, čemaža, korenja in naute verjel - kostanja). Za pit bom meu pa sprdačino (napitek iz kopriv, bezga, šentjanževke in ribezovega sirupa). lalala U jebenti. Pr nas je tud dostkrat svaštara. Recept je pa blj univerzalen. Pogledam kva je v hladilniku, špajzi, na vrtu in to dam v lonc. Če ni nikjer nč, pol dam kej druzga. Sprdačina je pa svetski recept . Vsaka sestavina posebej ma ubitačan okus, skupej mora bit pa res sprdačina. Ziher prežge blatnike folcvagna.A je sprdolina kej blažja? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 5. marec 2008 Prijavi Deli 5. marec 2008 amarant se spravla kuhat... so rekl popraži in sem ga mal popražla na kokosovem olju.. in pol stresla v vrelo vodo.. pa je tko smežno zdaj, ker so se skup sprijel, tko po ene 5 kroglic.. me prav zanima, če bo kaj iz tega zraven bomo pa zelenjavo z govedino direkt iz vrečke iz zmrzovalnika, polno konzervansov in E-jev.. da se mal uravnoteži tole.. pretirano zdrava prehrana.. (ma ne da se mi kuhat še ene 3 stvari zraven, no...mineštric in enolončnic sem pa mal naveličana..) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. marec 2008 Prijavi Deli 5. marec 2008 kosilo: ostanke od včerajvečerja: mrbit skuham celo mlečno kašo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 5. marec 2008 Prijavi Deli 5. marec 2008 amarant čist ok uspel.. pa tko simpatično je ko ene male ikrice, še clo občutek v ustih je tak, kar mal 'pokne' ko ga ugrizneš.. čist fajn za prilogo kdaj, sam ko so take mini kuglice in jih zna bit pri moji štoravosti hitr po celi kuhni polno Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. marec 2008 Prijavi Deli 6. marec 2008 korenček, krvavice se pa ja ne pečejo tak dolgo jst jih spečem na malo olja v ponvi (pokrovka je obvezna, k šprica na vse strani), je vse fertik v 10-15 min; najprej jih fuknem na ornk ogenj (da se koža lepo hrustljavo zapeče na eni strani), obrnem krvavico, zmanjšam ogenj na polovico in pečem še na drugi strani, dokler niso pečene - to veš po zapeljivem vonju, pa še barva se spremeni. Tista mlečna kaša (k zna bit kr močnik) je pa superduper uspela V posodi sem, z vilico in par zrni soli, pretepla ubito jajce nato po občutku dodala polnozrnato moko in ročno pognetla v trdo zbito testo. Nato sem zavrela mleko, vmes (predno je mleko zavrelo) na ribežnu (žal kovinskem, jebiga ) na grobo naribala testo in vse skupi z vilico razmešala v vrelo (z vanilin.cukrom obogateno) mleko. Kuhljala na male ognju, dokler zadeva ni bila kuhana (ma to vidiš po tem, ko se mleko zgosti/pokuha do take oblike, kot je npr. v kuhanem mlečnem rižu, vsekakor pa ne dalj kot dobrih 15 min). Ugasnila ogenj in dodala 2 brizga tekoče sladke smetane, ki je klicala po končni odrešitvi iz hladilnika (po domače, porabit sem jo mogla). Zelo dobro in primerno za vse kosmiče(muesli/kašo)ljubce. Korenček, kako pripraviš polnjeno čebulo v belem vinu Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 6. marec 2008 Prijavi Deli 6. marec 2008 Sprdačina je pa svetski recept . Vsaka sestavina posebej ma ubitačan okus, skupej mora bit pa res sprdačina. Ziher prežge blatnike folcvagna.A je sprdolina kej blažja? Glavna razlika med sprdačino in sprdolino je v tem, da narediš pri sprdačini sprejemljiv okus z ribezovim sirupom, pri sprdolini pa s sirupom iz smrekovih inu borovih vršičkov. Pizda, pred štirimi dnevi sem zunaj letal v kratkih hlačah in majici, danes pa je zunaj zemlja zmrznjena, piha pa k prasica. Iz protesta sem dal kuhat rep mrtve krave. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 6. marec 2008 Prijavi Deli 6. marec 2008 regrat že tretji dan na sporedu pa danes poleg regrata najbrž še kaj poleg, morda kamut z zelenjavo ali pa kus kus. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 6. marec 2008 Prijavi Deli 6. marec 2008 imam dve vprašanji: -kako dolgo se kuha čičerika? -a zna kdo naredit močnik, kot ga delajo gorenjci - se pravi samo močnik, kuhan na vodi s slanim krompirrjem zraven...?nič mlečnega itd...kot neka bazična močnata jed? Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.