nosorog 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 a to kar tako, zraven ... ali nafilaš pišče z njim? Sem se potrudil in sem kostanj olupil še preden sem ga dal v skrinjo. In kadar pečem cepljonke v pečici, deset minut preden so pečeni, fuknem zraven še kostanj. Sam zdaj bom to prakticiral vedno manj. Ko se začne lepo vreme, si namreč hrano v glavnem pripravljam zunaj - no ja, kostanj še vedno lahko fuknem tudi zunaj na žar mrežo - zraven cepljonkov, hanzirja ali rib. Glej, glej, pa tega nisem še nkoli naredil. Takoj naslednjič ... lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 Tule pa res čestitke za lupljenje kostanja..in sploh kostanja..meni gre ful težko tole od rok, enkrat probala, mlade hotla poleg dobit in odnehala. Zdajle tole pišem iz čiste zavisti. kostanj jesti v začetku pomladi..pa to je..mater, da rataš temno zelen od zavisti no.. Pri nas tudi bo riž..- mesom, ker ga skoraj moram porabit no..in v grabo bom šla gledat, če še slučajno kakšen regrat za urezat...mati moja pride na breg po regrat za kure..v grabi pa bi mogoče še bil.. Pa nekaj bi morala še spečt zraven...nekaj dobrega in ne preveč redilnega Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 Ja..to sem ga tudi jaz hotla vprašat( pa ne upala.. Hvala Jeti Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 nosorog enkrat se bom kar povabila k tebi na enga cipla cipljonka s kostanjevo čipko radič jaz tudi pogosto z rižem, recept pa kakor kdaj...vedno pa grenkega in brez vina....če mi preveč greni dodam malo smetane, ampak navadno niti ne,ker je grenko ves point radiča Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 ta rdečga ... na trakce narežem in vmešam v rižoto kako minuto pred koncem kuhanja ... nič z vinom ne zalijem ... ga raje kar tako popijemo ... riž pa na maslo+olivno olje ... strt česen ... malo pasiranega paradižnika ... zalijem z bio zelenjavno kocko (ali prahom) ... na krožniku pa natrgam povrh še mozzarelo ... ali potrosim s parmezanom ... pa petršiljem nekateri radič prej namakajo v mrzli vodi, da se razgreni ... nam pa paše tak okus Nosorog ... Nat ... mene tud sama foušija zdajle zaradi kostanja ... imela podobnemuke z lupljenjem pri našem sosedu zdaj včasih kupim kuhanega ... pakiranega v vrečki ... za silo gre pozabila vprašat nosko ... a kakšna finta obstaja za lažje luplenje kostanja a dej sm mislila, katero vrsto rdečega radiča uporabiš (k jst z unim okroglo kroglastim rdečim radičem z belim "betom" sploh ne nardim tok dobro rižoto kt je v eni restavraciji Buff(alo) pod nadvozom v Kranju. Sam tm majo še pršutek zraven pa rdeč vinček; men tale radič ful greni, pa barvo sprmeeni v rjavo; tnx za idejo o namakanju za razgrenitev aja, pa taisti rdeč kroglast radič tut ni dobr za v ponvi popečt - porjavi in blazotno pogreni :xx!: pfej! sam Nat, tole je pa višek tkole se iz regrata norca delat, pa kuram metat, jst pa tko regrata željna aja, kostanj; muka od muke; odnosno, rabš met fuuuul delodiša pa še več cajta in zdolgočasenosti, da ga olupiš. Jst lupim sam divje kostanje (pa še to sam par komadov), pravih pač ne Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 sam Nat, tole je pa višek tkole se iz regrata norca delat, pa kuram metat, jst pa tko regrata željna se strinjam! glede radiča pa sem jaz že z vsemi možnimi delala in ni bistvene razlike...idealno je rdeč treviso, ker je bolj eleganten, betki hrustajo in lepo zgleda...ampak v okusu ni bistvene razlike, le v strukturi tale lepotec torej, na prvi sliki ali pa glavnat...:http://images.google.com/images?hl=en&...sa=N&tab=wi pa glede barve...so neke fore, kuhinjske finte...kis alpa tko pa sol pa limone pa kajvemkaj....lahko tudi da ga čisto na koncu dodajo....zelo dober je radič tudi,če ga prej namočiš v neko česnovo stvar, ga pajcaš....samo predvidevam, da to ni, kar si ti česnomrznica mislila in itak, da paše zraven pršut in ravno pravo razmerje mora bit. glede tega je tudi morda bolje, da ga na maslu delaš, da malo zmehča ta okus in da dobi malo žmohtnosti...če ga z olivnim zalivaš boš prej poudarila grenki okus, ki ti ni všeč...itd.poskusi malo in javi Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 Pa to je to - dva uvida: uvid št. 1: glavnati radič NI taprav za rižote; mora bit treviški. uvid št. 2: za tako rižoto se uporablja MASLO, ne pa oliv.olje k olivca sm jst nucala predpostavka: v tapravih restavracijah ti recepta nkol ampak res NIKOL ne izdajo (hišna specialiteta), nben taprav kuhar ti tega ne bo povedal. Glupost, se strinjam, ampak tko je. Amaterji pa...vsak po svoje jst svoje čirečare povem zato, k tut "znanje"/"ideje" dobim zastonj; je neko meditativno stanje, k se nekam "priklopim" in pol nos in roke kr delajo kostanj; mi smo kr cele (izježičane) kostanej v zmrzovalnik dal, pa pol po potrebi ven jemal in skuhal. Sam okus ni več tko dober, kar je v bistvu presenetljivo, ker za res dober kostanj ga mora prej slana (mraz) dobit, zakaj po skrinja ni dobra Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 Cookie, men so dal recept za brokoli v restavraciji sicer sam sestavine in napribližno, nič količin, ampak je blo dost podobno originalu...kostanja pa sploh ne pogrešam..se pa še enkrat javim v klub ljubiteljev regrata... mam dve varianti.. se javit k babici na obisk.. al pa it na ta prvi travnik in nabrat ga... no ja, zdaj je spet mal boljš vreme, glede na to, da že cel teden nož v avtu nosim in vrečko... bom se pa mogoče res spravla.. Noskota sem pa sanjala zanč Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 Pa to je to - dva uvida: uvid št. 1: glavnati radič NI taprav za rižote; mora bit treviški. uvid št. 2: za tako rižoto se uporablja MASLO, ne pa oliv.olje k olivca sm jst nucala predpostavka: v tapravih restavracijah ti recepta nkol ampak res NIKOL ne izdajo (hišna specialiteta), nben taprav kuhar ti tega ne bo povedal. Glupost, se strinjam, ampak tko je. Amaterji pa...vsak po svoje jst svoje čirečare povem zato, k tut "znanje"/"ideje" dobim zastonj; je neko meditativno stanje, k se nekam "priklopim" in pol nos in roke kr delajo kostanj; mi smo kr cele (izježičane) kostanej v zmrzovalnik dal, pa pol po potrebi ven jemal in skuhal. Sam okus ni več tko dober, kar je v bistvu presenetljivo, ker za res dober kostanj ga mora prej slana (mraz) dobit, zakaj po skrinja ni dobra z uvidom št.1 se bi dalo poigrat....ker obstaja tudi glavnati treviški.....itd.... glede masla pa sem si mislila, da je to fora....in nisem nikdar zavestno tega delala, samo zdaj mi je pa kar prišlo sproti na pamet in sem prepričana, da je nekaj na tem...jaz si namreč zamislim okus v glavi in potem lahko razmislim, kaj ga sestavlja oz. kaj bi ga spremenilo...mal bluzim, ok - dober tek! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 Aja, včeraj sem rižoto iz kamuta testirala... zanimivo, pa fajn ker te prisili, da ga fajn prežvečiš... okus nič strašno poseben, sam tekstura čist druga... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 Cookie, men so dal recept za brokoli v restavraciji sicer sam sestavine in napribližno, nič količin, ampak je blo dost podobno originalu...kostanja pa sploh ne pogrešam..se pa še enkrat javim v klub ljubiteljev regrata... mam dve varianti.. se javit k babici na obisk.. al pa it na ta prvi travnik in nabrat ga... no ja, zdaj je spet mal boljš vreme, glede na to, da že cel teden nož v avtu nosim in vrečko... bom se pa mogoče res spravla.. Noskota sem pa sanjala zanč amaterji ne maram brokolija aja, ti kr nož s sabo voziš, ja pol te pa ne smem jezit Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 danes moje najljubše kosilo : špinača in pire krompir, pa seveda regrad z jajčko, toplim krompirjem in bučnim oljem :palec: bravo mami!! Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 špinača ej, punce... a mi lahko poveste katero zmrznjeno špinačo naj kupim in kaj naj z njo počnem, da bo taka, kot mora špinača bit? ne grenka, ne tekoča... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 špinača, bi jo jaz tudi jedla, ja. sicer pa je nisem še nikoli kuhala jo pa moj tak fajn skuha jaz bom pa danes zelenjavno rižoto pa regrat Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 špinača ej, punce... a mi lahko poveste katero zmrznjeno špinačo naj kupim in kaj naj z njo počnem, da bo taka, kot mora špinača bit? ne grenka, ne tekoča...jst kupujem znako ARDO (v mečkatorju) uno, k je v obliki zmrz.tablet. Sveža špinača je ITAK bolša. Sam...kokrkol, važna ti je priprava, pa BEŠAMEL pa velik ksl.smetane maš torej špinačo, rukneš jo z mal vode brez k (voda s k-jem je vodka) v eno kastrolo, na mali ogenjček, da se lepo odtaja, sprot mešaš, da se ne zažge. Vmes olupiš česen, veeelik česna (vsaj 4 stroke). Nato maslo od oka velikosti stališ v drugi posodi, kjer bo špinača končala svojo kuharsko popotovanje. Česen, ja ştreš/stisneš ga z unim pripomočkom, če ga nimaš ni panike, pol česen sam z nožem speštaš/zmečkaš, rukneš ga na rahlo penasto maslo, glih tok, da zadiši (in NE porjavi, ker to pol greni), čez usipaš od oka (cca.žlico) bele moke, premešaš, mora zgelda tko, kt da se mal peni vse skp (ampak ne sme rjavet) in nato v drobnem curku dolivaš mleko, obenem pa z metlico fejst mešaš in mlatiš, da se grudice nemarne razmešajo v gladko maso. Vse skp (tj bešamel) mora zgledat kt en slab puding k se še kuha (to govorim zdej o gostoti), vmes mešaš, ker se zadeva nemarno prijemlje dna posode. Zdej dodaš odmrznjeno špinačo (z vodo od kuhanja vred), spet mešaš in poskušaš. Najprej ugotoviš, da manjka sol. Soliš, spet poskušaš. Jebela cesta, še zmer je neslan. Še mal soliš. Pol se spomniš, da tok soli pa ni fajn jest (ne glede na Staneta in njegova priporočila). Še mal pokuhaš, greš iskat ksl.smetano v hladilnik. Daš v špinačo vsaj 2 žlici, premešaš. Zdej je pa tut slano dovolj. ja, pa ogenj ne pozab ugasnt. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 Ja. Tak jo tudi jaz delam.Svežo pa: liste opereš in v kropu skuhaš - ne dolgo, preveriš s prsti, da se fino zmehča. Potem pa po Cookijinem postopku.Jaz edino ne dam kaj dosti smetane..nekaj družinski člani stavkajo takrat.Pa pire in hrenovka zraven, pa mularijo odpravim Zdajle pa cmrvarim v voku vse živo - od stročnega graha, koščkov mešanega mesa - enkrat za bograč vsega boga skup nametala, pol pa nič iz bograča, korenje, koruzo...mah..bog ve kaj bo iz tega. Ker pol imam v planu še riž not dat Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 smetana prikrije še tako ogaben okus; pa parmezan tudi. Tak da...to so le "knorjušne kocke". Ruby bi mi glavo odtrgala, če bi me vidla s tok smetane operirat Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 jst kupujem znako ARDO (v mečkatorju) uno, k je v obliki zmrz.tablet. Sveža špinača je ITAK bolša. Sam...kokrkol, važna ti je priprava, pa BEŠAMEL pa velik ksl.smetane maš torej špinačo, rukneš jo z mal vode brez k (voda s k-jem je vodka) v eno kastrolo, na mali ogenjček, da se lepo odtaja, sprot mešaš, da se ne zažge. Vmes olupiš česen, veeelik česna (vsaj 4 stroke). Nato maslo od oka velikosti stališ v drugi posodi, kjer bo špinača končala svojo kuharsko popotovanje. Česen, ja ştreš/stisneš ga z unim pripomočkom, če ga nimaš ni panike, pol česen sam z nožem speštaš/zmečkaš, rukneš ga na rahlo penasto maslo, glih tok, da zadiši (in NE porjavi, ker to pol greni), čez usipaš od oka (cca.žlico) bele moke, premešaš, mora zgelda tko, kt da se mal peni vse skp (ampak ne sme rjavet) in nato v drobnem curku dolivaš mleko, obenem pa z metlico fejst mešaš in mlatiš, da se grudice nemarne razmešajo v gladko maso. Vse skp (tj bešamel) mora zgledat kt en slab puding k se še kuha (to govorim zdej o gostoti), vmes mešaš, ker se zadeva nemarno prijemlje dna posode. Zdej dodaš odmrznjeno špinačo (z vodo od kuhanja vred), spet mešaš in poskušaš. Najprej ugotoviš, da manjka sol. Soliš, spet poskušaš. Jebela cesta, še zmer je neslan. Še mal soliš. Pol se spomniš, da tok soli pa ni fajn jest (ne glede na Staneta in njegova priporočila). Še mal pokuhaš, greš iskat ksl.smetano v hladilnik. Daš v špinačo vsaj 2 žlici, premešaš. Zdej je pa tut slano dovolj. ja, pa ogenj ne pozab ugasnt. , jop, tudi midve z mami jo tako delama Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 o, kul hvala za natančne nasvete, sploh Cookie z vsemi detajli bešamel sem se zmer spraševala kako nardit pa nikol še prišla do tega, da bi ga res kje rabla.. kul, bomo probal tud tole. thanx Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kala* 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 Z: 2dl mleka, kruh z margarino in šipkovo marmelado (mnjam)M: žepek s čokolado, vodaK: piščančji file, pire krompir, dušeno zelje, motovilec v solati z jajcem in semeni (sezam, sončnice, buče)M: šibam jest Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 brez moke špinače pa še nisem poskusla.....to pa bom , ker ne maram ne vem kolko moke al prežganja V špinačo nikoli ne dam moke ..česen malo popražim,dodam špinačo, dolijem mleko, zmiksam...solim.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 13. marec 2008 Prijavi Deli 13. marec 2008 HA, pa ga mam REGRAT končno sm ga včeri čist sama nabrala, pa sama spucala, zdej ga bom pa še sama požrla zaenkrat še v surovi obliki ko se ga naveličam, ga bom probala pa še v kuhani zanč sm brala ene recepte od Emilije Pavlič v Primorskih novicah in so bli not recepti za regrat v svakojaki kuhani obliki. Baje se ga da uporabljat tako, kot blitvo al pa radič nabira se ga baje skozi celo leto; ko je starejši, se ga pred uživanje vedno mal toplotno obdela, da je lažje žvečljiv no, ko ga sprobam, poročam torej, danes bo zazihr regratova solata s toplim krompirjem in ocvirki Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 13. marec 2008 Prijavi Deli 13. marec 2008 HA, pa ga mam REGRAT končno pa dober tek vglavnem, prej pokončala jogurt z ovsenimi kosmiči, notri pa sem dala jagode pa maline sveže maline včeraj staknila v hoferju. pa moram reči, da imajo tak okus, kot ga morajo imet za kosilo pa itak da regrat pade Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 13. marec 2008 Prijavi Deli 13. marec 2008 sem vesela za vse, ki ste prišle do regrata hmm..glihkar dobila idejo mogoče bi šla pa zdajle mal regrat nabirat.. da vidim, če mami prepričam, da se mi pridruži... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 13. marec 2008 Prijavi Deli 13. marec 2008 Hehe, in pol pametno ugotovim, da je stvar čist preprosta. vse kar moram naredit je sprehodit se zadaj za hišo do vrta in direkt iz vrta pobrat regrat polno ga je pa ful lep.. mam že kosilo pa še pa še ga je rešen problem moje lenobe Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.