nosorog 13. marec 2008 Prijavi Deli 13. marec 2008 pozabila vprašat nosko ... a kakšna finta obstaja za lažje luplenje kostanja Finte ni, je pa ena doba okoliščina. Tisti, ki ste iz mesta, pač greste nabirat kostanj, ga naberete ceuga fuka, pol je pa takšno količino seveda zajeban lupit. Jaz imam do prvega kostanja 20 metrov, v bližini pa jih je še nekaj. Nabiram in lupim sproti, vsak dan malo, pa se nabere. Zadevo mam čist avtomatizirano, tako, da recimo lahko kostanj lupi med gledanjem TV. nosorog enkrat se bom kar povabila k tebi na enga cipla cipljonka s kostanjevo čipko Se bom ta vikend dloču, a ti je še kj za vreje, al ne Noskota sem pa sanjala zanč A je bla mora? K smo pa že pr sanjah - dons ponoč sem ul sanjal in zhr najbolj živo v lajfu. Ko sem se budil, sem bil totalka zmeden in sprva prmej duš nisem bil čist ziher, a jblo res, al so ble sanje. regrat mam ... in to dolenjskega, z njive in krtin ... mami nabrala Regrat mi je dons ušel -sem ga ravno hotel iti lovit na travnik (kjer ga je sicer zlo mal), pa je en junc pršu na šah, tko, d ni blo nč iz tega. Odkril fantatično marmelado - divja brusnica - natureta.Po ene treh mescih jedu golaž in solao iz kumar. Še kar ... lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 13. marec 2008 Prijavi Deli 13. marec 2008 hehe, eni strikamo, eni pa kostanj lupimo pred televizijo! jaz tudi danes regrat...ostalo je ocitno nepomembno tu okrog ... nosorog, srcno upam, da te ne razocaram, ampak ce se bom tako pocutila kot danes,bom prej na bebe cajcku kot cem drugem...cel dan lezala in spala...brrrrpocutje skratka pod morsko gladino, brez vidnega vzroka ali vzorca...se vreme ni bilo krivo...sovrazim to! sanjam pa tudi kot zmesana, stalno nekaj hodim celo noc, ze 2x sem imela sanjalne pohode, enkrat vojno, drugic pa nevemkaj, ampak zbudim se cisto kaput, ker celo noc nekaj hodim okrog, se skrivam pogrmovjih in javkah z nahrbtnikih....svasta! sicer ni nobene vojne kot take, ampak ful naporno in tko nekak spartansko vse skup najboljse, da grem nazaj lezat in upat na boljse case Regratove korenine je treba nabirat tam je vsega še v bolj eksplozivni obliki. Iščem recept za regratov kis..ga v Willfordu ni, čeprav sem bila prepričana, da sem ga tam prebrala. Verjetno je vse zelo preprosto in se da improvizirat, če pa kdo ve za točen recept, se priporočam. to je res, samo meni je do uzitka v prezvekovanju regrata....to me bolj gane kot da je megazdrav...sicer ga je pa za jest celo leto, polno stvari se dela s cvetovi in stebelci...neke cezane in kajvemkaj... o kisu pa nimam pojma, uporabljam limone. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 Brusnična marmelada je zakon, pa če je od Naturete al pa koga drugega Sama jo kupujem v Hofru; je njamastična Blazno paše zraven ajdovih štrukljev (ajdovo testo, skutna fila) Kis...odišavljeni...z dodatki; zdej, če sklepam po tem, kako se tak aromatični kis dela, potem predposatvljam, da:Regratove korenine opereš, ostrgaš, če so velike (v kar zelo dvomim) narežeš na primerne koščke (predvsem take velikosti, da grejo v flašo in iz nje), namečeš te korenine v flašo v debelini vsaj enga mesnatega prsta in vse skp zaliješ z jabolčnim kisom (vsaj Ašičevim, če ni domačega pri roki). Osebno sem delala aromatične kise ("okrasne" steklenice po 0,25 L) s pehtranom, česnom/poprom, lovorjem, rožmarinom, meliso. Povsod je enako; štiblo/listke daš v steklenico in zaliješ s kisom. Čez cca. 2-3 tedne je pripravljeno. *******dans bo regrat Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 Finte ni, je pa ena doba okoliščina. Tisti, ki ste iz mesta, pač greste nabirat kostanj, ga naberete ceuga fuka, pol je pa takšno količino seveda zajeban lupit. Jaz imam do prvega kostanja 20 metrov, v bližini pa jih je še nekaj. Nabiram in lupim sproti, vsak dan malo, pa se nabere. Zadevo mam čist avtomatizirano, tako, da recimo lahko kostanj lupi med gledanjem TV. ... škoda, da ni druge finte Odkril fantatično marmelado - divja brusnica - natureta.Po ene treh mescih jedu golaž in solao iz kumar. Še kar ... lalala sama že najmanj 10 let kupujem tole ... paše skoraj povsod nekje sem zasledila, da daš v kis regratove cvetove ... pa ne najdem več Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 Ja, ja slurp, slurp tudi pri nas regrat in včeraj tudi ....sam da se pofočkam v klub regratoljubcev ...danes bom zraven papala še govejo župo s palačinkami, **oprano meso** s hrenom in malo tenstanega krompirja, ampak tole je vse side dish zaradi regrata *brusnična marmelada zakon! jaz jo tudi povsod uturim, meso, štruklje, palačinke....lalala.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 No vidim, da ste navalile na regrat ... mi danes izjemoma brez regrata...bo kar cemazeva " spinaca " in pire krompir ... ze cela hisa disi .... jaz pa sem vceraj pojedla celo visnjevo marmelado ( majceno pakiranje , ker je BIO in je cena ), brusnicno pa moram probat, je ne poznam ... nisem glih marmeladni fen, razen , ko mam kaksne prebliske Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 Tudi jaz ne poznam brusnične marmelade. In tudi mi danes jemo regrat še ga uspela najti v krtinah(prosim lepo - sljovensk tole), ga nabrala za jutri tudi.Zraven pa: ali cmoke kakšne(ker ni več sliv, ampak imam borovnice..torej borovničeve cmoke, ali luleke ), za mesa željne pa je tam v hladilniku še nekaj domače klobase ostalo.Pa jabolčni štrudl bom spekla. Moram jabolka porabit, čisto uboga že..(domače, neškropljene)Tak. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 joj kok semen sline cedijo, ko vas berem pa kdaj mate vi folk čas vse to nabirat pakuhat...????kje je recept, jaz bi ga rabla!! od mene pa nč, sam neko na hitr pa instant vse :xx!: Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 mi pa danes zelenjavno juho in skutine palačinke regrat bo pa spet jutri. ga je mami nabrala prej. pa kdaj mate vi folk čas vse to nabirat pakuhat...????kje je recept, jaz bi ga rabla!! od mene pa nč, sam neko na hitr pa instant vse :xx!:eh, pa saj ni tak velik dela. no ja, z regratom ga jesi lahko hitro pripraviš fajne zadeve.samo volja je potrebna. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 repa s fižolom je bla Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čarli 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 luleke....o to pa že dolgo nisem jedla. Danes pri nas rebra pa kislo zelje pa luleki. Citiraj OM MANI PADME HUM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 No, mi jih imamo danes. Borovnice sem fliknila k par jabolkam in v štrudl:))Cipi - saj poleg dveh malih otrok bogami ne moreš za štedilnikom še stat. Jaz sem v tem času(mali otroci)ratala mostrica enolončnic. Flikneš v pisker, pa se samo kuha Hvala bogi, da vsi radi vse jejo:)) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 tud jaz bi vsak dan enolončnice- mljac!!!! a pri nas je eno dete ultrališpavo (no drugo je še na joški, vsaj s tem ni dela sem se pa oborožila z vsemi kuhinjskimi pripomočki (sem kuhinjska šminkerka)tako da ko bo čas samgas!! Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 14. marec 2008 Prijavi Deli 14. marec 2008 mislim, če jst jutr ne pridem do regrata...grrrrjem morskega psa pa radič Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 16. marec 2008 Prijavi Deli 16. marec 2008 Rižoto s prvimi beluši in mini motovilc s fižolom in hrenom Za posladek Cookiine karamelizirane pečene breskve z vanilijevim sladoledom Čvrste polovice breskev sem spekla v že prej ogreti pečici in jih notem preložila na desertni krožnik in sem jih 'oblekla' v cukrove laske (narejeno vse skupaj iz manj kot ene žlice temnega sladkorja ). Vizuelno in drugače - odlično. V Trstu se po stari avstroogrski navadi poriba malo hrena na fižol, jaz pa tako to naredim;-fižol iz pločevinke al doma kuhanega v fižolovki pogrejem.Motovilc, radič, zeljčkove laske in/ ali solato dam v skledo, posolim, dodam olivno olje in balsamico, zmešam potem šele dam gor ne preveč pogret fižol in naribam malo hrena. Al pa dodam žličko tistega iz vazice s smetano al japko. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 17. marec 2008 Prijavi Deli 17. marec 2008 Mal sem po skrinji brskal in ugotavljam, da bo dons rižota z jurčki (s tem soglašajo tud zahodnoevropske tiskovne agencije in Moskovska Pravda). S solato sem pa bl na psu - jo grem zdele v dolino nabavt. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 17. marec 2008 Prijavi Deli 17. marec 2008 jst sem pa včeaj sprobala špagete z radičem, moram rečt, da ne glede na to, da sem delala prvič, še nikoli videla, malce eksperimentirala, bila nad okusom zadovoljna, vsekakor večkrat za ponovit, danes sadje na sporedu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 17. marec 2008 Prijavi Deli 17. marec 2008 evo, nabavla brusnicno marmelado ...porocam, ko jo odprem ...mi pa danes cemazev preliv za spagete in regrat ... pa kaj morem, ce se pa ne moremo prenajesti tega Mojcazjutraj pa je bla kavica z kardamomom in cimetom ...nad dobro Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 17. marec 2008 Prijavi Deli 17. marec 2008 kaj mi gre na živce ker nimam čemaža regrata in špargljev....!!! ali vsaj enega od tega! ruby šparglica, kje si ti dobila dostojne breskve v tem letnem času nič, bom morala na tržnico vsaj po regot, če ne drugo. danes jem lečo z mrtvaškimi trobentami, še od včeraj in še bistveno bolj žmohtno vse skup Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. marec 2008 Prijavi Deli 17. marec 2008 Opa Ruby imenitno si nadgradila breskvice včer sem še pred dežjem nabrala malo regrata pa govejo juho skuhala tko da bo danes goveja juha (tko kot jo na Dunaju jedo - baje); juha + meso iz juhe + rezanci (pa še malo kuhanega korenja bom dodala). Pol pa regrat s kuhanim krompirjem in jajčkom pa neky me matra, da bi se pince (kot neke vrste "potica"-v bistvu boljši kvašen kruh/sladica) lotila delat. Ma bom vidla Postopek je tako dolg in aklih, kt za potico, te pa se men ne da delat. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 17. marec 2008 Prijavi Deli 17. marec 2008 pinca Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 kaj je sveznalci zgleda vsi veste kaj je to pinca; pr nas v službi komaj, da so slišali zanjo, kaj točno je, pa nben ni vedu torej, včer me je popadla pekovska vnema in sem se lotila izdelave pince; niti ni tok težko, sam caaaajt pa morš met (vsaj 4 ure), pa en tak "bolimekuracstav" (tp, da ti je zeeelo vseeno kako zadeva izpade). No, tale reč je izpadla naddobro, provzaprov gruntam, če nisem v napačnem poslu Moja pinca zgleda kot en ogromen paneton - kot un kupljen, italijanski, sam da je boljša po okusu in celo po teksturi - tp vse brez rahljalcev testa in spodbujevalcev vzhajanja Provzaprov sem jo spekla poskusno, tapravo naj bi spekla v petek, sam z obzirom, da je ta prava velikanka, bo bla kr ta poskusna - "takončna". Pol sem jo razrezala in uspešno potalala sodelavkam, ostalo polovico pa...hm, hm bi jo najrajši zamrznila do petka; zanima me, a to sploh smem milsm glede na okus odmrznjene zadeve, sam pr nas doma smo pekli orehovo potico enkat letno in pol višek zamrznili, da je bilo še za veliko noč. Pa je blo glih tko kul. Torej, dans gre polovica v fridžider, pakirana lepo v alufolijo, v pet. pa ven, ker jo v soboto že rabim ja, še neky; resno gruntam, da ima rastoča luna (od prvega krajca do polne lune) en muchos pozitiven vpliv na vzhajanje kvašenega testa; kadarkoli pečem kruh ob teh lunah, mi zmer fuuuul naraste, skor hoče iz pekača/modela uidt, pa je postopek skos enak. aja, če koga zanima, recept zanjo je bil objavljen v Nedelu - priloga Kuhinja z dne 9.3.08. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 Imaš prav. Jaz ziher nisem niti še slišala, kaj bi tole lahko bilo. In še vedno se mi niti ne sanja..KEr če mi bo čas dopuščal, se bom lepo s potico ubadala. Včeraj zvečer naredila buhteljne - pa so bili premalo raščeni in temu primerno trdi(skoraj prileteli nazaj od stene),se pa gospodič blazno jih razveselil - če bi vedela, da bo tak vesel, bi jih vsake toliko naredila..(samo pol bi ga veselje ziher minilo) Regrat in svinjske rebre včeraj.Danes pa - bog ve, ker v službi cel dan.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 kok vesela, da sem včer se zbrcala in šla nabrat še dve porciji regrata pa spotoma se ob gozdu ustavla po en velik šop čemaža... bomo lahko obujal spomine na ne-sneg danes Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 kaj je sveznalci zgleda vsi veste kaj je to pinca; pr nas v službi komaj, da so slišali zanjo, kaj točno je, pa nben ni vedu Moja najdražja Cookie , mal te mam na sumu, da moraš met kakšne primorske gene, al vsaj v kakšnem prejšnjem lajfu Brez pince, nema nista! Ampak o pinci-pridem naz već ksno...najprej za Tinko , ki seveda pince obvlada(jesti?) - nedeljske breskve so bile seveda iz piksne. Grem vsak mesec poslovno v Bg, včasih tudi po Srbiji, pa si nakupim za domov kakšnih zadev. No, eno obdobje je Velikan na veliko mlatil breskve iz pločevinke, pa sem jih kupila v Grocki, ene take nemarne pločevinke, ne bi jim dal pet para. Ampak so bile na popustu, ker so dali not premalo cukra . Polovice so take bolj trde, kot so mi všeč. No, nisem iz šuba znala preračunat cene, pa sem možakarju dala 5 evrotov. In mi je nesel v avto 3 kartone po 12 piksn vsak Pince II- spomini na otroštvo Moja nona, naj počiva v miru, je pekla tako dobre pince, kot samo še v nebesih. Z leti so pinco pri njej izprosili že vsi sosedje, mi žlahtniki pa sploh. Meni je vsako leto spekla tudi cuntaMihota. A kdo ve kaj je to??? No, procedura za peko pinc je res zamudna. Glavno je, da daš pincam čas, da lepo in dolgo vzhajajo. V tem smislu je nona pogrnila s belo rjuho kar posteljo, kjer je v miru vzhajal poldrugi ducat pinc. Ko sem prišla iz šole, sem imela (nikoli izgubljeno )navado , da sem se iz vrat zaletela in v letu vrgla na posteljo Ma sem jih fasala... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.