tinka 18. marec 2008 Prijavi Deli 18. marec 2008 Moja najdražja Cookie , mal te mam na sumu, da moraš met kakšne primorske gene, al vsaj v kakšnem prejšnjem lajfu Brez pince, nema nista! Ampak o pinci-pridem naz već ksno...najprej za Tinko , ki seveda pince obvlada(jesti?) - nedeljske breskve so bile seveda iz piksne. Grem vsak mesec poslovno v Bg, včasih tudi po Srbiji, pa si nakupim za domov kakšnih zadev. No, eno obdobje je Velikan na veliko mlatil breskve iz pločevinke, pa sem jih kupila v Grocki, ene take nemarne pločevinke, ne bi jim dal pet para. Ampak so bile na popustu, ker so dali not premalo cukra . Polovice so take bolj trde, kot so mi všeč. No, nisem iz šuba znala preračunat cene, pa sem možakarju dala 5 evrotov. In mi je nesel v avto 3 kartone po 12 piksn vsak Pince II- spomini na otroštvo Moja nona, naj počiva v miru, je pekla tako dobre pince, kot samo še v nebesih. Z leti so pinco pri njej izprosili že vsi sosedje, mi žlahtniki pa sploh. Meni je vsako leto spekla tudi cuntaMihota. A kdo ve kaj je to??? No, procedura za peko pinc je res zamudna. Glavno je, da daš pincam čas, da lepo in dolgo vzhajajo. V tem smislu je nona pogrnila s belo rjuho kar posteljo, kjer je v miru vzhajal poldrugi ducat pinc. Ko sem prišla iz šole, sem imela (nikoli izgubljeno )navado , da sem se iz vrat zaletela in v letu vrgla na posteljo Ma sem jih fasala... dobro si tele breskvice obvladala, lahko naredis pomladansko solo (netakozelo)sladkih predpoletnih grehov ce je cunteMiho tisti stric, ki ma jejcke za glavo in je zapleten od glave navzdol potem ga poznam (ceprav bi temu opisu ustrezal marsikateri osebek, ne samo predmet ) Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 19. marec 2008 Prijavi Deli 19. marec 2008 Moja najdražja Cookie , mal te mam na sumu, da moraš met kakšne primorske gene, al vsaj v kakšnem prejšnjem lajfu Brez pince, nema nista! ..Pince II- spomini na otroštvo Moja nona, naj počiva v miru, je pekla tako dobre pince, kot samo še v nebesih. Z leti so pinco pri njej izprosili že vsi sosedje, mi žlahtniki pa sploh. Meni je vsako leto spekla tudi cuntaMihota. A kdo ve kaj je to??? No, procedura za peko pinc je res zamudna. Glavno je, da daš pincam čas, da lepo in dolgo vzhajajo. V tem smislu je nona pogrnila s belo rjuho kar posteljo, kjer je v miru vzhajal poldrugi ducat pinc. Ko sem prišla iz šole, sem imela (nikoli izgubljeno )navado , da sem se iz vrat zaletela in v letu vrgla na posteljo Ma sem jih fasala... žal nimam čist nič primorsko/goriško/istrskega pedigreja so it has to be previous incarnation; 18 pinc pa to je cela proizvodnja upam, da si to samo enkat naredila (pomečkala), k 18 pinc naenkrat uničit ...zna bit hudo nevarno cuntaMiha...nimam pojma Rubyčka Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 O bejbe, s kaksnimi zapletenimi se ve ukvarjate ...o pincah in ostalih velikoimenskih zadevah nimam pojma ... za taksne zadeve pa res nimam casa... kaksen strudel mi se grata, tu pa se moje mojstrstvo konca ... kvaseno pa sploh ... se mi zdi skoda casa za taksne podvige, ki mi pol itak ne uspejo .. pa raj pustim mami, da nam cara... moj gospodic pa ma danes rojstni dan, pa ga ne bom nic presenetila za kosilo verjetno ocvrta riba in regrat ...sem huda, ker grem zvecer na koncert Karmina Slovenica, on pa si je narihtal fuzbal tekmo :xx!: ... me zanima, kak bodo otrocki ... verjetno bo masivni pretep, malcek bo pa itaq ze spal Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 20. marec 2008 Prijavi Deli 20. marec 2008 kupla sveže bele beluši, ma kdo fajn preprost pa dober recept?? Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 21. marec 2008 Prijavi Deli 21. marec 2008 kupla sveže bele beluši, ma kdo fajn preprost pa dober recept??O, belusi ...tudi jaz komaj cakam, da bodo za jest...ma moja tasca celo njivo, pol si lahko predstavljate, kako navalimo nanje ....meni so najboljsi samo rahlo pokuhani v slani vodi, pa gor zlicka masla ( jaz dam vecinoma vegetariansko)... drugace jih jemo tudi v narastku s krompirjem ... se bom pa sigurno se spomnila kaksnega recepta ...mi pa danes repincl brez regrata , pa ajdove struklje polnjene s koprivami ( improvizacija.press )Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. marec 2008 Prijavi Deli 21. marec 2008 Še kr eksperimentiram s kostanjem, sam povsod pa res ne paše. Zdele sem ga klofnu skupaj s sarmo, pa ni najbolj posrečena kombinacija.Sm zadnjič neki cvilu, da bo kostanja počas zmanjkal, pa ga ne bo. Sem ga v skrinji našel še dve vreči . lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 21. marec 2008 Prijavi Deli 21. marec 2008 a to raste tut pri nas kdaj se pa sadijo beluši?? Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 21. marec 2008 Prijavi Deli 21. marec 2008 beluši so itak trajnica...lepo kupiš sadike in jih posadiš...kokr vem, je treba prve dve leti beluše pri miru pustiti, da rastlinca malce zraste...ker tudi beluši pridejo ven dost tanki...pol pa njih al pa beluše posejemo (eno leto) naslednje leto jih presadimo in sicer tako, da skopljemo grabev 25 cm globok in 30 cm širok.....na dno damo knoj, ali kompost in malo zemlje,belušne korenine in zemljo, tako da so beluši potem cca. 10 cm pod zemljo.potem dve leti nič ne režemo....ko belušna stebla porumenijo (pozno poleti, ali jeseni) stebla porežemo in položimo nazaj kot steljo...beluše tretje leto režemo ko so cca 15 cm iz zemlje.....dognojujemo vsako leto jeseni s hlevskim gnojem in spomladi z mineralnimi gnojili.....ob suši jih obvezno zalivamo.... Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 21. marec 2008 Prijavi Deli 21. marec 2008 hvala klarus!letos probam. Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 21. marec 2008 Prijavi Deli 21. marec 2008 beluši so itak trajnica...lepo kupiš sadike in jih posadiš...kokr vem, je treba prve dve leti beluše pri miru pustiti, da rastlinca malce zraste...ker tudi beluši pridejo ven dost tanki...pol pa njih al pa beluše posejemo (eno leto) naslednje leto jih presadimo in sicer tako, da skopljemo grabev 25 cm globok in 30 cm širok.....na dno damo knoj, ali kompost in malo zemlje,belušne korenine in zemljo, tako da so beluši potem cca. 10 cm pod zemljo.potem dve leti nič ne režemo....ko belušna stebla porumenijo (pozno poleti, ali jeseni) stebla porežemo in položimo nazaj kot steljo...beluše tretje leto režemo ko so cca 15 cm iz zemlje.....dognojujemo vsako leto jeseni s hlevskim gnojem in spomladi z mineralnimi gnojili.....ob suši jih obvezno zalivamo....Ooo Klari ...kje se skrivas ?... malo pises .... drugace pa , belusi ... edino, tasca belusev ne zaliva, pa gnoji jih tudi zelooo poredko.nasi so debeli ze za 2 palca, torej niso vec po jusu za trgovino, vendar se vedno naddobri ...je pa kupila sadike in jih posadila.Edino zelo pomembno je, ko jih dasis, da jih das nekam, kjer bodo imeli zeloo dostiplaca, saj se grozno razrastejo.Mi jih imamo kar na njivi ..... nastanejo pa taksne gomile, ker jih moras zastirati... prvi dve leti pa so res v mirovanju... ...evo, tolko je mojega znanja o njih, drugace pa sem bolj porabnik, kot pridelovalec Mojca** za nase kosilo pa sprememba plana...sibam pripravljat, pa vam pol napisem, kaj je bilo njamiiii .... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 21. marec 2008 Prijavi Deli 21. marec 2008 Sem zadnjič našla čemaž, po "strokovnem" preizkušanju, ali je pravi, sem ga zmiksala s soljo in olivnim oljem, nadevala v kozarčke in ga postavila v hladilnik. Pravkar sem ga uporabila v tuninem namazu Odličnoooo Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 21. marec 2008 Prijavi Deli 21. marec 2008 porocam ..regrat je padel, kljub mojemu velikemu upiranju... solata je bila sestavljena iz regrata, repincla, trobentic, vijolic, cemaza, kuhanih jajck in fizola...ja pa pirine kalcke sem poprazila ( zelo na hitro in dala na solato )...solata super dobra, pisana ... sem jo slikala... skoda, da mi ne gre pripopat slik gor ...ja, juha pa je bila iz regrata in kopriv...malcek se je mastil , tak da sem ga komaj uspela futrat toliko za postno kosilo... zdaj pa pocitek ( sem se namatrala za kosilo )Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 21. marec 2008 Prijavi Deli 21. marec 2008 tipči,ti zihr veš, ali lahko noter gojim kalčke, sem že mislila vprašat, pa jih ravno omenjaš...kako to nardiš? Jaz bi jih mela,da jih sproti režemin jem Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 21. marec 2008 Prijavi Deli 21. marec 2008 tipči,ti zihr veš, ali lahko noter gojim kalčke, sem že mislila vprašat, pa jih ravno omenjaš...kako to nardiš? Jaz bi jih mela,da jih sproti režemin jem jaz imam glaz za vlaganje, na vrh katerega z gumico poveznem gazo in noter valjda semenke ... potem kozarec obrnem "na glavo" in ga postrani dam v kaksno skledico, da se izceja odvecna tekocina...piro in ostala " debela " semena prej namocim za 12 ur ali vec, potem jih dam v kozarec, kaksnih drobnih semen alfaalfa itd. ne rabis namakat.Obvezno moras semena izpirat vsak dan 2X, ker se delajo na semenih ene snovi, ki niso fajn ...drugace je to zdaj pozimi, ko ni druge sveze zelenjave, super zadeva... dobi se tudi nekaj knjig o kalckih...jih je fajn predelat..se pa dobijo tudi kalilniki, taksni nekajnadstropni, kjer lahko delas vec kalckov naenkrat...si ga kupujem ( kalilnik namrec ) ze nekaj casa, pa si ga se nisem uepal ubost .. pride stalno nekaj vmes...mogoce si ga letos casim za RD ... tisto , o cemer pa govoris ti, pa niso kalcki, ampak ze rastlinice ( recimo jaz imam na vrtu rukolo, pa notri v teglcku kreso, ki se jih sproti reze in rastejo naprej ...)***Cipi, ce te se kaj zanima vprasaj mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 21. marec 2008 Prijavi Deli 21. marec 2008 joj tok mi je nerodn na tok mal reči se spoznam...saj imam namen si uredit tak bio vrtček, že drugo leto, tako da te bom res ponucala. hvala!! Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 21. marec 2008 Prijavi Deli 21. marec 2008 ce je cunteMiho tisti stric, ki ma jejcke za glavo in je zapleten od glave navzdol potem ga poznam (ceprav bi temu opisu ustrezal marsikateri osebek, ne samo predmet )Tinči , za petko opis, enega in drugih , s tem da so prvi full dobri in žal samo enkrat ne leto (bili) , druga kategorija pa je žal v nenehnem porastu, skozi celo leto, v vseh situacijah in barvah in sploh upam, da si to samo enkat naredila (pomečkala), k 18 pinc naenkrat uničit ...zna bit hudo nevarno Samo enkrat , uboga nona je imela slabe živce, in glede na škodo, so bile temu primerne batine kupla sveže bele beluši, ma kdo fajn preprost pa dober recept??Kot je Tipka rekla, skuhat v osoljenem kropu- najdi ozek lončič, da bodo beluši pokončno stali-vrhovi ven iz vode(stržen rabi več kuhanja), vrhovi pa se samo v pari skuhajo pol skuhaj še par jajc, pol pa od okusa- al daš beluše na servirni pjat in jih dekoriraš s šajbami jajc- vsak zabeli po svoje, ali pa narežeš ene in druge v skledo; zabela je neprekosljiva: sol, olivno olje in limona(al Balsamico) in en gir mlinčka z belim poprom. Še kr eksperimentiram s kostanjem, sam povsod pa res ne paše. Zdele sem ga klofnu skupaj s sarmo, pa ni najbolj posrečena kombinacija.lalalaGloboko si me razočaral. Tole skrunjenje sarm namreč. Naredil si skruljene sarme. ponesrečenieksperimenti.com *Čeprav je danes baje veliki petek, vsaj v Trstu ni opaziti, da folk kaj prida obrajta zadevo;Pri mali delikatesi, kjer prodajajo kar skozi lino na ulico-vročo šunko pečeno v testu, rezano ročno in položeno na šajbo kruha, malo hrena in 2 deci špricerja (2,50 evra komplet), je bila velika gneča, ene 50 m dolga vrsta prasceljubcev Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. marec 2008 Prijavi Deli 22. marec 2008 Globoko si me razočaral. Tole skrunjenje sarm namreč. Naredil si skruljene sarme. ponesrečenieksperimenti.com Še dobro, da živim na hribu, drgač bi te verjetn razočaral še globlje .Jebi ga - kako pa naj vem, da nekaj ne gre skupaj, če ne probam? la Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 22. marec 2008 Prijavi Deli 22. marec 2008 regrat bo za pop. malico Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 22. marec 2008 Prijavi Deli 22. marec 2008 špargeljeva juhastročji fižol z ocvirkiregrat, radič in jajce v solati Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 24. marec 2008 Prijavi Deli 24. marec 2008 regrat bo za pop. malico Fouš! Omleta z gobami in motovilec. Smo kupili dva hrena. Eden je iz Špara, drugi iz tržnice. Najprej sem naribala prvega in sploh ni bilo nobenega okusa. :xx!: :xx!: :xx!: Lahko ga jedel samega in bi imel občutek, da ješ zrak. Čisto druga zgodba je bila pri hrenu iz trga. Mmmm Pristen okus Eh. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 24. marec 2008 Prijavi Deli 24. marec 2008 regrat, regrat, regrat... mama ga dala dve merkatorjevi vreči, eno za family, eno za naju + kup domacih jajc za pirhe..včeraj bil s testeninami namest krompirja pa eksperimentirala sva s kokosovo mastjo (da ne pregrevamo olivca).. pa čist fajn pride.. pogreješ kokosovo mast in kis skupaj, preliješ čez, pol pa še eno žlico olivca ali kakega drugega za okus... danes bo pa s krompirjem pa nek sejtan bomo zraven popekli pa par kosov sira za žar... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 24. marec 2008 Prijavi Deli 24. marec 2008 Mi pa danes zelenjavno juhco s prekajenim tofujem, pa zelenjavno lazanjo + regrat seveda ...so otroci pojedli cisto prevec mesa in sunke v teh dneh... pa smo se danes pozelenjavili ...malo sta se bunila, pol pa sta lazanjo se celi popoldan jedla .. Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 24. marec 2008 Prijavi Deli 24. marec 2008 Tudi jaz ne poznam brusnične marmelade. Brusnična marmelada je (zame) kraljica vseh marmelad .Ker je bolj trpkega okusa je bolj dodatek jedem, kot pa marmelada, ki bi jo namazali na kruh.Carski praženec(šmorn)brez te marmelade ni carski Kot otrok pa sem dobila brusnično marmelado kadar sem imela povišano telesno temperaturo-brusnice naj bi jo zniževale. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 25. marec 2008 Prijavi Deli 25. marec 2008 Tipka vedno z veseljem preberem tvoje jedilnike ... ker tako spretno uporabljaš vse vrste zelenjave in zelišča ... tudi cvetlice ... vedno se spomnim na Jeleno Belder-Kovačič ... ki jih lahko vsak, za uživanje, nabereš sam ... in tvoje navdušenje, ko družinski člani to z veselje popapajo ... nevsiljivo, meni zelo dopadljivo predstavljanje zdrave prehrane in vsega kar nam ponuja naša naravaO Jeti , mi je kar nerodno postalo.... me ze dolgo ni nihce pohvalil ... ja, saj se trudim, pa zelo dosti imamo pogovorov na temo hrane, pa ljubezni do hranjenja itd... saj gre pocasi,ampak se splaca... majo otroci vedno dosti za povedat , ko gledamo reklame kova " najbojse za otroke " ...ja, mama ve, kaj je najboljse za njene otroke ... pa nekak se trudimo kuhat stvari, za katere vem, kje sjih najdem in s cim so obdelane ... nase Goricko je se itaq kar neonesnazeno , pa si upamo te stvari jesti...sem pa jaz tudi Jeleno z velikim uzitkom gledala, pa Zlatko zakladko nam je z otroci zelo zanimiv, pa knjige od Corteseja so zakon ...skratka, danes regratova juha, pa koprivovi njoki, pa domac rdeci radic s trobenticami in vijolicami, pisano, kot le kaj, saj jemo tudi z ocmi ... bodite v cvetju Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. marec 2008 Prijavi Deli 25. marec 2008 kako se pripravi regratova juha Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.