Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Moja najdražja Cookie :2src: , mal te mam na sumu, da moraš met kakšne primorske gene, al vsaj v kakšnem prejšnjem lajfu xscratchx

Brez pince, nema nista! xDDx

 

Ampak o pinci-pridem naz već ksno...najprej za

 

Tinko xsrcx, ki seveda pince obvlada(jesti?) x:px

- nedeljske breskve so bile seveda iz piksne. Grem vsak mesec poslovno v Bg, včasih tudi po Srbiji, pa si nakupim za domov kakšnih zadev. No, eno obdobje je Velikan na veliko mlatil breskve iz pločevinke, pa sem jih kupila v Grocki, ene take nemarne pločevinke, ne bi jim dal pet para. Ampak so bile na popustu, ker so dali not premalo cukra x;)x x:)x . Polovice so take bolj trde, kot so mi všeč. No, nisem iz šuba znala preračunat cene, pa sem možakarju dala 5 evrotov. In mi je nesel v avto 3 kartone po 12 piksn vsak :wOOt: xDDx

 

Pince II- spomini na otroštvo x:Ix

Moja nona, naj počiva v miru, je pekla tako dobre pince, kot samo še v nebesih. :palec:

Z leti so pinco pri njej izprosili že vsi sosedje, mi žlahtniki pa sploh. Meni je vsako leto spekla tudi cuntaMihota. A kdo ve kaj je to??? x:)x

No, procedura za peko pinc je res zamudna. Glavno je, da daš pincam čas, da lepo in dolgo vzhajajo. V tem smislu je nona pogrnila s belo rjuho kar posteljo, kjer je v miru vzhajal poldrugi ducat pinc. Ko sem prišla iz šole, sem imela (nikoli izgubljeno xredx )navado , da sem se iz vrat zaletela in v letu vrgla na posteljo :wOOt:

Ma sem jih fasala... :fiju:

 

x:Dx

 

dobro si tele breskvice obvladala, lahko naredis pomladansko solo (netakozelo)sladkih predpoletnih grehov xcivx

 

ce je cunteMiho tisti stric, ki ma jejcke za glavo in je zapleten od glave navzdol potem ga poznam :vio:

(ceprav bi temu opisu ustrezal marsikateri osebek, ne samo predmet x:o)x )

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moja najdražja Cookie :2src: , mal te mam na sumu, da moraš met kakšne primorske gene, al vsaj v kakšnem prejšnjem lajfu xscratchx

Brez pince, nema nista! xDDx

..Pince II- spomini na otroštvo x:Ix

Moja nona, naj počiva v miru, je pekla tako dobre pince, kot samo še v nebesih. :palec:

Z leti so pinco pri njej izprosili že vsi sosedje, mi žlahtniki pa sploh. Meni je vsako leto spekla tudi cuntaMihota. A kdo ve kaj je to??? x:)x

No, procedura za peko pinc je res zamudna. Glavno je, da daš pincam čas, da lepo in dolgo vzhajajo. V tem smislu je nona pogrnila s belo rjuho kar posteljo, kjer je v miru vzhajal poldrugi ducat pinc. Ko sem prišla iz šole, sem imela (nikoli izgubljeno xredx )navado , da sem se iz vrat zaletela in v letu vrgla na posteljo :wOOt:

Ma sem jih fasala... :fiju:

 

x:Dx

xDDx žal nimam čist nič primorsko/goriško/istrskega pedigreja :sori: so it has to be previous incarnation;

 

18 pinc :eek: pa to je cela proizvodnja x:px :palec: :inocent: upam, da si to samo enkat naredila (pomečkala), k 18 pinc naenkrat uničit ...zna bit hudo nevarno :shuriken:

 

cuntaMiha...nimam pojma :sori:

 

 

 

Rubyčka x:Xx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O bejbe, s kaksnimi zapletenimi se ve ukvarjate x:o)x ...o pincah in ostalih velikoimenskih zadevah nimam pojma :eek: ... za taksne zadeve pa res nimam casa... kaksen strudel mi se grata, tu pa se moje mojstrstvo konca x8Dx ... kvaseno pa sploh xcivx ... se mi zdi skoda casa za taksne podvige, ki mi pol itak ne uspejo :vragec: .. pa raj pustim mami, da nam cara...

 

moj gospodic pa ma danes rojstni dan, pa ga ne bom nic presenetila :vragec: za kosilo verjetno ocvrta riba in regrat x:Dx ...

sem huda, ker grem zvecer na koncert Karmina Slovenica, on pa si je narihtal fuzbal tekmo :xx!: ... me zanima, kak bodo otrocki :inocent: ... verjetno bo masivni pretep, malcek bo pa itaq ze spal xcivx

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kupla sveže bele beluši, ma kdo fajn preprost pa dober recept??

O, belusi :2src: x:px ...tudi jaz komaj cakam, da bodo za jest...ma moja tasca celo njivo, pol si lahko predstavljate, kako navalimo nanje x:o)x ....

meni so najboljsi samo rahlo pokuhani v slani vodi, pa gor zlicka masla ( jaz dam vecinoma vegetariansko)... drugace jih jemo tudi v narastku s krompirjem ... se bom pa sigurno se spomnila kaksnega recepta :inocent: xDDx ...

mi pa danes repincl brez regrata x:Dx , pa ajdove struklje polnjene s koprivami x:px ( improvizacija.press )

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še kr eksperimentiram s kostanjem, sam povsod pa res ne paše. Zdele sem ga klofnu skupaj s sarmo, pa ni najbolj posrečena kombinacija.

Sm zadnjič neki cvilu, da bo kostanja počas zmanjkal, pa ga ne bo. Sem ga v skrinji našel še dve vreči :vio: .

 

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

beluši so itak trajnica...lepo kupiš sadike in jih posadiš...

kokr vem, je treba prve dve leti beluše pri miru pustiti, da rastlinca malce zraste...ker tudi beluši pridejo ven dost tanki...pol pa njih x:px

 

al pa beluše posejemo (eno leto) naslednje leto jih presadimo in sicer tako, da skopljemo grabev 25 cm globok in 30 cm širok.....na dno damo knoj, ali kompost in malo zemlje,belušne korenine in zemljo, tako da so beluši potem cca. 10 cm pod zemljo.potem dve leti nič ne režemo....ko belušna stebla porumenijo (pozno poleti, ali jeseni) stebla porežemo in položimo nazaj kot steljo...beluše tretje leto režemo ko so cca 15 cm iz zemlje.....dognojujemo vsako leto jeseni s hlevskim gnojem in spomladi z mineralnimi gnojili.....ob suši jih obvezno zalivamo....

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

beluši so itak trajnica...lepo kupiš sadike in jih posadiš...

kokr vem, je treba prve dve leti beluše pri miru pustiti, da rastlinca malce zraste...ker tudi beluši pridejo ven dost tanki...pol pa njih x:px

 

al pa beluše posejemo (eno leto) naslednje leto jih presadimo in sicer tako, da skopljemo grabev 25 cm globok in 30 cm širok.....na dno damo knoj, ali kompost in malo zemlje,belušne korenine in zemljo, tako da so beluši potem cca. 10 cm pod zemljo.potem dve leti nič ne režemo....ko belušna stebla porumenijo (pozno poleti, ali jeseni) stebla porežemo in položimo nazaj kot steljo...beluše tretje leto režemo ko so cca 15 cm iz zemlje.....dognojujemo vsako leto jeseni s hlevskim gnojem in spomladi z mineralnimi gnojili.....ob suši jih obvezno zalivamo....

Ooo Klari :2src: ...kje se skrivas ?... malo pises :inocent: ....

 

drugace pa , belusi :2src: ... edino, tasca belusev ne zaliva, pa gnoji jih tudi zelooo poredko.nasi so debeli ze za 2 palca, torej niso vec po jusu za trgovino, vendar se vedno naddobri x:px ...

je pa kupila sadike in jih posadila.Edino zelo pomembno je, ko jih dasis, da jih das nekam, kjer bodo imeli zeloo dostiplaca, saj se grozno razrastejo.Mi jih imamo kar na njivi ..... nastanejo pa taksne gomile, ker jih moras zastirati... prvi dve leti pa so res v mirovanju... :palec: ...evo, tolko je mojega znanja o njih, drugace pa sem bolj porabnik, kot pridelovalec x:o)x

 

Mojca

** za nase kosilo pa sprememba plana...sibam pripravljat, pa vam pol napisem, kaj je bilo njamiiii ....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem zadnjič našla čemaž, po "strokovnem" preizkušanju, ali je pravi, sem ga zmiksala s soljo in olivnim oljem, nadevala v kozarčke in ga postavila v hladilnik.

 

Pravkar sem ga uporabila v tuninem namazu :palec:

 

Odličnoooo xokkx

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

porocam xDDx ..

regrat je padel, kljub mojemu velikemu upiranju... solata je bila sestavljena iz regrata, repincla, trobentic, vijolic, cemaza, kuhanih jajck in fizola...ja pa pirine kalcke sem poprazila ( zelo na hitro in dala na solato )...solata super dobra, pisana :2src: ... sem jo slikala... skoda, da mi ne gre pripopat slik gor :vragec: ...

ja, juha pa je bila iz regrata in kopriv...malcek se je mastil , tak da sem ga komaj uspela futrat :eek: :2src: x:px

 

toliko za postno kosilo... zdaj pa pocitek x:o)x

( sem se namatrala za kosilo xcivx x;)x )

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

tipči,

ti zihr veš, ali lahko noter gojim kalčke, sem že mislila vprašat, pa jih ravno omenjaš...

kako to nardiš? Jaz bi jih mela,da jih sproti režemin jem x:px

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

tipči,

ti zihr veš, ali lahko noter gojim kalčke, sem že mislila vprašat, pa jih ravno omenjaš...

kako to nardiš? Jaz bi jih mela,da jih sproti režemin jem x:px

jaz imam glaz za vlaganje, na vrh katerega z gumico poveznem gazo in noter valjda semenke xDDx ... potem kozarec obrnem "na glavo" in ga postrani dam v kaksno skledico, da se izceja odvecna tekocina...

piro in ostala " debela " semena prej namocim za 12 ur ali vec, potem jih dam v kozarec, kaksnih drobnih semen alfaalfa itd. ne rabis namakat.Obvezno moras semena izpirat vsak dan 2X, ker se delajo na semenih ene snovi, ki niso fajn ...

drugace je to zdaj pozimi, ko ni druge sveze zelenjave, super zadeva...

dobi se tudi nekaj knjig o kalckih...jih je fajn predelat..

se pa dobijo tudi kalilniki, taksni nekajnadstropni, kjer lahko delas vec kalckov naenkrat...

si ga kupujem ( kalilnik namrec ) ze nekaj casa, pa si ga se nisem uepal ubost :vragec: .. pride stalno nekaj vmes...

mogoce si ga letos casim za RD :inocent: ...

 

tisto , o cemer pa govoris ti, pa niso kalcki, ampak ze rastlinice ( recimo jaz imam na vrtu rukolo, pa notri v teglcku kreso, ki se jih sproti reze in rastejo naprej ...)

***

Cipi, ce te se kaj zanima vprasaj :palec: xDDx x^x

mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ce je cunteMiho tisti stric, ki ma jejcke za glavo in je zapleten od glave navzdol potem ga poznam :vio:

(ceprav bi temu opisu ustrezal marsikateri osebek, ne samo predmet x:o)x )

Tinči xsrcx , za petko opis, enega in drugih :wOOt: :inocent: , s tem da so prvi full dobri in žal samo enkrat ne leto (bili) :sad: , druga kategorija pa je žal v nenehnem porastu, skozi celo leto, v vseh situacijah in barvah in sploh :sniky:

 

 

upam, da si to samo enkat naredila (pomečkala), k 18 pinc naenkrat uničit ...zna bit hudo nevarno :shuriken:
Samo enkrat x:Dx , uboga nona je imela slabe živce, in glede na škodo, so bile temu primerne batine :fiju: :bomb:

 

 

kupla sveže bele beluši, ma kdo fajn preprost pa dober recept??

Kot je Tipka rekla, skuhat v osoljenem kropu- najdi ozek lončič, da bodo beluši pokončno stali-vrhovi ven iz vode(stržen rabi več kuhanja), vrhovi pa se samo v pari skuhajo x;)x

pol skuhaj še par jajc, pol pa od okusa- al daš beluše na servirni pjat in jih dekoriraš s šajbami jajc- vsak zabeli po svoje, ali pa narežeš ene in druge v skledo; zabela je neprekosljiva: sol, olivno olje in limona(al Balsamico) in en gir mlinčka z belim poprom.

 

 

Še kr eksperimentiram s kostanjem, sam povsod pa res ne paše. Zdele sem ga klofnu skupaj s sarmo, pa ni najbolj posrečena kombinacija.

lalala

Globoko si me razočaral. :o|o: Tole skrunjenje sarm namreč. Naredil si skruljene sarme. >_>

ponesrečenieksperimenti.com

 

 

*

Čeprav je danes baje veliki petek, vsaj v Trstu ni opaziti, da folk kaj prida obrajta zadevo;

Pri mali delikatesi, kjer prodajajo kar skozi lino na ulico-vročo šunko pečeno v testu, rezano ročno in položeno na šajbo kruha, malo hrena in 2 deci špricerja (2,50 evra komplet), je bila velika gneča, ene 50 m dolga vrsta prasceljubcev :eek: :ermm: xnckrivx xscratchx

 

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Globoko si me razočaral. :o|o: Tole skrunjenje sarm namreč. Naredil si skruljene sarme. >_>

ponesrečenieksperimenti.com

 

Še dobro, da živim na hribu, drgač bi te verjetn razočaral še globlje x:o)x .

Jebi ga - kako pa naj vem, da nekaj ne gre skupaj, če ne probam?

 

la

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

regrat bo za pop. malico x:px

Fouš!

 

Omleta z gobami in motovilec.

 

Smo kupili dva hrena. Eden je iz Špara, drugi iz tržnice. Najprej sem naribala prvega in sploh ni bilo nobenega okusa. :xx!: :xx!: :xx!: Lahko ga jedel samega in bi imel občutek, da ješ zrak. Čisto druga zgodba je bila pri hrenu iz trga. Mmmm :yumy: Pristen okus x;)x

 

Eh.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

regrat, regrat, regrat...

 

mama ga dala dve merkatorjevi vreči, eno za family, eno za naju + kup domacih jajc za pirhe..

včeraj bil s testeninami namest krompirja pa eksperimentirala sva s kokosovo mastjo (da ne pregrevamo olivca).. pa čist fajn pride.. pogreješ kokosovo mast in kis skupaj, preliješ čez, pol pa še eno žlico olivca ali kakega drugega za okus...

 

danes bo pa s krompirjem pa nek sejtan bomo zraven popekli pa par kosov sira za žar...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi pa danes zelenjavno juhco s prekajenim tofujem, pa zelenjavno lazanjo + regrat seveda :yumy: ...

so otroci pojedli cisto prevec mesa in sunke :vragec: v teh dneh... pa smo se danes pozelenjavili x:px x;)x ...malo sta se bunila, pol pa sta lazanjo se celi popoldan jedla x:Dx ..

 

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tudi jaz ne poznam brusnične marmelade.

 

Brusnična marmelada je (zame) kraljica vseh marmelad :palec: .Ker je bolj trpkega okusa je bolj dodatek jedem, kot pa marmelada, ki bi jo namazali na kruh.Carski praženec(šmorn)brez te marmelade ni carski :2src:

 

Kot otrok pa sem dobila brusnično marmelado kadar sem imela povišano telesno temperaturo-brusnice naj bi jo zniževale.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tipka :palec:

vedno z veseljem preberem tvoje jedilnike ... ker tako spretno uporabljaš vse vrste zelenjave in zelišča ... tudi cvetlice ... vedno se spomnim na Jeleno Belder-Kovačič ... ki jih lahko vsak, za uživanje, nabereš sam ... in tvoje navdušenje, ko družinski člani to z veselje popapajo :2src: ... nevsiljivo, meni zelo dopadljivo predstavljanje zdrave prehrane in vsega kar nam ponuja naša narava

O Jeti x:o)x , mi je kar nerodno postalo.... me ze dolgo ni nihce pohvalil :inocent: xDDx ... ja, saj se trudim, pa zelo dosti imamo pogovorov na temo hrane, pa ljubezni do hranjenja itd... saj gre pocasi,ampak se splaca... majo otroci vedno dosti za povedat , ko gledamo reklame kova " najbojse za otroke " :vragec: ...ja, mama ve, kaj je najboljse za njene otroke :sori: ... pa nekak se trudimo kuhat stvari, za katere vem, kje sjih najdem in s cim so obdelane xDDx ... nase Goricko je se itaq kar neonesnazeno x^x , pa si upamo te stvari jesti...

sem pa jaz tudi Jeleno z velikim uzitkom gledala, pa Zlatko zakladko nam je z otroci zelo zanimiv, pa knjige od Corteseja so zakon :palec: ...

skratka, danes regratova juha, pa koprivovi njoki, pa domac rdeci radic s trobenticami in vijolicami, pisano, kot le kaj, saj jemo tudi z ocmi x:px ...

 

bodite v cvetju xDDx

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kako se pripravi regratova juha :8):

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...