Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

kako se pripravi regratova juha :8):

Olupljen in na kocke narezan kromipir skuham do mehkega, potem cisto na koncu dodam narezan in opran regrat ( liste ) , zavrem se nekaj minut ( recimo 5 )... potem s palicnim zmiksam do kremne teksture ...mater kaksen ucen izraz sem uporabila :inocent: ... ja, sol pookusu ( stanetovi privrzenci jo dodamo na koncu, lahko pa krompir kuhas v slanem kropu)... okus lahko izboljsas s cesnom cebulo itd... jaz ne dodajam tega prevec zaradi malcka... lahko pa se recimo cebula preprazi na zacetku, pa se doda krompir in se kuha... variant zelo dosti...lahko se noter vrze kaksen cvetek trobentic, pa kopriv itd... taksno juho lahko kuhas tudi iz ognjica, pa samo kopriv, skratka experimentiras... jaz na konu dodam se malcek kisle smetane, lahko tudi sladke, ce ne gledas prevec na kalorije x:o)x ...

jaz sem gledala Oselija, ki je kuhal v Dobro jutro, pa experimentiram, dosti mi kuha tudi mama, ki ima tudi tisoc in eno idejo....

ja, seveda cisto na koncu v juho dodas se Ljubezen, ki ji daje posebno noto x:px ...

uzivaj,

Mojca

Deli na socialnih omrežjih

x:px x:px hvala, Tipkić x:Xx

zdej rabm sam še regrat xscratchx bemule, here we go again xrolleyesx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Olupljen in na kocke narezan kromipir skuham do mehkega, potem cisto na koncu dodam narezan in opran regrat ( liste ) , zavrem se nekaj minut ( recimo 5 )... potem s palicnim zmiksam do kremne teksture ...mater kaksen ucen izraz sem uporabila :inocent: ... ja, sol pookusu ( stanetovi privrzenci jo dodamo na koncu, lahko pa krompir kuhas v slanem kropu)... okus lahko izboljsas s cesnom cebulo itd... jaz ne dodajam tega prevec zaradi malcka... lahko pa se recimo cebula preprazi na zacetku, pa se doda krompir in se kuha... variant zelo dosti...lahko se noter vrze kaksen cvetek trobentic, pa kopriv itd... taksno juho lahko kuhas tudi iz ognjica, pa samo kopriv, skratka experimentiras... jaz na konu dodam se malcek kisle smetane, lahko tudi sladke, ce ne gledas prevec na kalorije x:o)x ...

jaz sem gledala Oselija, ki je kuhal v Dobro jutro, pa experimentiram, dosti mi kuha tudi mama, ki ima tudi tisoc in eno idejo....

ja, seveda cisto na koncu v juho dodas se Ljubezen, ki ji daje posebno noto x:px ...

uzivaj,

Mojca

o, super, tole bomo mi danes x^x regrata ostalo še pol vreče, že tri dni bolj ali manj po istem principu jemo...

hmmm.. a lečo je nujno treba namakat 12 ur pred kuhanjem al lahko dam direkt kuhat? mi zadišalo tole za zraven glavne jedi :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

o, super, tole bomo mi danes x^x regrata ostalo še pol vreče, že tri dni bolj ali manj po istem principu jemo...

hmmm.. a lečo je nujno treba namakat 12 ur pred kuhanjem al lahko dam direkt kuhat? mi zadišalo tole za zraven glavne jedi :inocent:

jaz jo vcasi dam kuhat kar direktno, samo za ta podvig nujno rabis ekonom lonec, drugace ti bo zrastla brada, predno se skuha...

pa obvezno jo soli po koncu kuhanja, ker drugace zakrkne in se dolgo ne skuha...

jaz sem vceraj iz crne lece, ki je nismo uspeli pojesti na solati, naredila namaz x:px ... malo soli, malo cesna, in s palicnim brnnnn... pa na koncu bucno olje, da se je dalo namazati... naddobro xDDx

porocajta Alianca in Cookic, kak bo uspelo...

Mojca

Veš kaj me zanima Tipka..kako si prepričala svoje doma, da so začeli cvetove trobentic jest?

Jaz tole enkrat uturala not, pa so vsi tak pridno ven zbirali, da mi se ful za malo zdelo..

Edini cveti, ki pa jih z silnim navdušenjem jemo pa je akacija. Ok..pa bezeg ko akacije zmanjka.

In s tem mislim, da se prehranjevanje cvetov konča.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pravkar pospravila skledo regrada s krompirjem in čemažem x:o)x

Po požrtijah zadnjih dni je to še edino užitno in prebavljivo. Škoda, da pri naši hiši ni več somišljenikov. w:Iw

Dobijo špagete s polivko...., ha, a ne vedo, da bodo jedli sojine kosmiče ne mesa :vragec:

Sem jim jih že nekajkrat podtaknila, pa se ni nikomur posvetilo x:Dx

Da tole vidijo, me izselijo s piskri vret xscratchx

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Veš kaj me zanima Tipka..kako si prepričala svoje doma, da so začeli cvetove trobentic jest?

Jaz tole enkrat uturala not, pa so vsi tak pridno ven zbirali, da mi se ful za malo zdelo..

Edini cveti, ki pa jih z silnim navdušenjem jemo pa je akacija. Ok..pa bezeg ko akacije zmanjka.

In s tem mislim, da se prehranjevanje cvetov konča.

moza prepricala v imenu ljubezni x:o)x ... ne, sploh ne... moj mozek poje vse, kar skuhamo, tak da ni problema....

otroci pa solate ne obuzujejo, v juhi pa v prelivih za testenine pa ni problem, saj se vsebina juhe ne vidi x:Dx ... tak, da smo na kompromisu, kar se trobentic in vijolic tice x:o)x ...

drugace pa ostalo zelenjavo pojesta, ne glih oh in sploh, ampak gre.... mislim, da imata bolj problem v glavi, tak se je vceraj zgodilo z zelenjavno lazanjo... najprej :xx!: , pol pa sta je pol pleha sama pojedla :eek: x;)x ...

malcek pa je druga pesem... on pa ni da ni...je vse po vrsti xDDx in to s takim uzitkom, da mi kar vriska srce, ko ga vidim :2src: ...

bodite prekrasno....

Mojca

Dobijo špagete s polivko...., ha, a ne vedo, da bodo jedli sojine kosmiče ne mesa :vragec:

Sem jim jih že nekajkrat podtaknila, pa se ni nikomur posvetilo x:Dx

Da tole vidijo, me izselijo s piskri vret xscratchx

Kako pa tole pripraviš??? Jaz sem poskusila 1x, pa sem bila deležna grožnje z izselitvijo :vragec: ... v bistvu tudi poskusiti ni hotel, ker menda da je smrdelo že na kilometer, nekaj čudnega, da je za videti in vohati in da tudi slučajno ne da kaj takega v usta..... :inocent:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

vidim, da mam srečo xsrcx

poleg vsega mu je pa zadnjič še zdravnica nekaj grozila s povišanim holesterolom in zdaj sploh ni nobenga komentarja na tele mesne približke in pečenje na kokosovi masti in čudno zelenjavo in stročnice in napol vegi hrano x;)x

loesje

Spet nazaj -

Regrat, trobentice, marjetice, motovilec /vse skupaj/ s čemažem, pirhi, jabolčnim kisom in olivnim oljem.

To bo solata.

Kaj bo za zraven, pa mi žena ni povedala.

Ziher bo primerno dobro.

Aja, vranac pa za poplaknit.

:vio:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

vidim, da mam srečo xsrcx

poleg vsega mu je pa zadnjič še zdravnica nekaj grozila s povišanim holesterolom in zdaj sploh ni nobenga komentarja na tele mesne približke in pečenje na kokosovi masti in čudno zelenjavo in stročnice in napol vegi hrano x;)x

por je ena izmed najboljših zelenjav za zbijanje holesterola...plus rumeno sadje(sploh mango) in zelenjava :vio:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

cosma Objavljeno Danes, 14:17

CITAT(zalaya @ 25. Mar 2008, 13:30)

Dobijo špagete s polivko...., ha, a ne vedo, da bodo jedli sojine kosmiče ne mesa

Sem jim jih že nekajkrat podtaknila, pa se ni nikomur posvetilo

Da tole vidijo, me izselijo s piskri vret

Kako pa tole pripraviš??? Jaz sem poskusila 1x, pa sem bila deležna grožnje z izselitvijo ... v bistvu tudi poskusiti ni hotel, ker menda da je smrdelo že na kilometer, nekaj čudnega, da je za videti in vohati in da tudi slučajno ne da kaj takega v usta.....

Se mi je zgodila smola.... sem dvakrat solila meso za omako.... pa sem se spomnila na sojine kosmiče... dodala mesu obilno začinila z česnom, majaronom, in pelati... Nihče ni pogruntal.

Naslednjič naredila pleskavice, stefani pečenko... dodala zmeraj več sojinih kosmičev, ( te namočim in odcedim). Pa so počasi začeli jesti... čeprav še zmeraj mislijo , da jedo meso x:o)x

Tole sem še pozabila dodati... OBVEZNO skriti vse sledi, ki bi lahko namigovale na sojine kosmiče.... x:Dx

Drugo pa, postopno nadomeščati meso s kosmiči. Uporabljam tiste drobne.

Najprej nadomesti eno četrtino mesa s kosmiči, postopoma pa povečuj nadomestek. Verjetno tole ni najbolj po reglcih z zdravo prehrano, a če drugače ne gre... se je pač potrebno poslužit tudi kakšne zvijače.

Po drugi strani kaj pa je danes sploh še zdravo!?!

Se mi je zgodila smola.... sem dvakrat solila meso za omako.... pa sem se spomnila na sojine kosmiče... dodala mesu obilno začinila z česnom, majaronom, in pelati... Nihče ni pogruntal.

Naslednjič naredila pleskavice, stefani pečenko... dodala zmeraj več sojinih kosmičev, ( te namočim in odcedim). Pa so počasi začeli jesti... čeprav še zmeraj mislijo , da jedo meso x:o)x

haha, mene ne bi nasrala x:Dx x;)x čim je meso kaj sumljivo (ala okus, izgled, vonj)...se ga ne taknem (k mam paranojo da je "plastično"-žival futrana z bohvet kako krmo, pa pol zmletemu mesu se tut bohvetkaj lah doda...)

je pa dobra pogruntavščina tole s postopnim navajanjem, jst sm svojga xsrcx tko nahecala za kumino; mal po mal pa vse mleto.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

x:px x:px hvala, Tipkić x:Xx

zdej rabm sam še regrat xscratchx bemule, here we go again xrolleyesx

a niso prav nesramni s tem regratom... bemu kako ga naj grem nabirat, če pa sneži, pa se sneg prijemlje.... žalostna res žalostna... Ksenija bi regrat papala :V: :sad: :C:

Jaz sem včeraj prav hrabro iskala radič po njivi in to v snegu.... Je bila potreba po zelenem večja od neprijetnosti brskanja po snegu. K sreči ga je že precej skopnelo, no o blatu pa nebi....

Zadovoljsto ob obilni porciji pisanega radiča s krompirjem in čemažem je pa tako odtehtalo vse muke premraženih rok in blatnih čevljev x^x

Jaz sem včeraj prav hrabro iskala radič po njivi in to v snegu.... Je bila potreba po zelenem večja od neprijetnosti brskanja po snegu. K sreči ga je že precej skopnelo, no o blatu pa nebi....

Zadovoljsto ob obilni porciji pisanega radiča s krompirjem in čemažem je pa tako odtehtalo vse muke premraženih rok in blatnih čevljev x^x

ti čisto verjamem, bi šla jst na njivo tud, če bi bil metež! :palec:

ni nikogar doma, pa se mi pol ni dal two course meal delat.. (ma saj vem, da bi morala tole v lepo slovenščino prevest, sam... dvokrožniško jed? :inocent: x:o)x )

pa I. je našel v hladilniku en čist bogi brokoli (ups, pozabla) in ga namočil v vodo, preden je šel.. tko da sem ga pol sam vrgla v lonec, mal zalila z jušno osnovo, zmiksala, odstavla, dodala veliiiko žlico čemaževega shranka in potresla s popečenimi tofu kroglicami..

jaz pojedla svojo porcijo, grem zdaj se potepat, njega pa čaka, ko pač pride..

loesje

Spet nazaj -

Regrat, trobentice, marjetice, motovilec /vse skupaj/ s čemažem, pirhi, jabolčnim kisom in olivnim oljem.

To bo solata.

Kaj bo za zraven, pa mi žena ni povedala.

Ziher bo primerno dobro.

Aja, vranac pa za poplaknit.

jaz bi pri vas prezivela :yumy: , da o vrancu ne govorim xsuperx

Mojca

hja no..jaz se vranca tudi ne bi branila:)) ok..pa solato tudi, samo v osnovi jaz nisem solatni tip - regrat edino mažem še po tistem, ko že čisto bogi in scuzani čaka, da nehče vrže tole vstran. V bistvu mi je tak scuzani in bogi čisto ok.

Druge solate pa tak tak..murkova edino..ok pa fižol..

Aha - ni druge - bo treba palični mešalnik nabavit v bajto:)) pol lahko čuda podturim našim jedcem.

V bistvu - svajaz pa soja malo skregani, tak, da bom kar pri mesu ostala, nič podturavala nikomur.

No - mi danes marmeladne marelične cmoke imeli - preventivno še par lulekov poleg, če bi kdo se kaj žalil čez, pa so bili tako pridno lačni, da pojedli vso solato (ki obvezno bil dodan krompir) in vse cmoke.

Še tam pri marmeladah - jaz sem zadnjič jedla ingverjevo - nad dobra. Kolegica mi povedala, kako jo naredi..pa že ušlo iz glave. Skratka, tak poseben, pikanten okus.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Dons jst kuham.

Preveru že včeraj stanje v skrinji, tko da bo jedilnik sledeč:

-zelenjavna šara,

-pečene golobice,

-pire krompir,

-motovilec,

-teran /vranca zmanjkal/.

Zvečer pečen kostanj.

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

gromozansko velik tunin sendvič ravnokar x:o)x

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Dons jst kuham.

Preveru že včeraj stanje v skrinji, tko da bo jedilnik sledeč:

-zelenjavna šara,

-pečene golobice,

-pire krompir,

-motovilec,

-teran /vranca zmanjkal/.

Zvečer pečen kostanj.

Butl, pa ti si nas xmusicx ... xDDx

mi pa danes juho z ovsenimi kosmici in zelenjavno rizoto... zraven pa x;)x regrat valjda...

Ksenc, pridi k nam po regrat :palec: xDDx , ni snega+ sije sonce....

ostalim pa velik soncen objem...

grem krmit malcka, pol pa se sebe x:px

mojca

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...