Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

prav rada berem, kaj Tipka kuha x:)x

O Druidka, vidim, da ti je uspelo xDDx ...super :palec: ... drugace hvala na komplimentu x:o)x

regrat na 10000 in en nacin x^x

 

mi pa danes dinstano sladko zelje, pa malo ajdove kase zraven x:px ...naddobro xcivx ...malcek zmazal taksno porcijo, da upam, da ne bo ponoci zur xsrcx

 

ja, danes brez regrata x:Ix ...

 

jutri pa se ne vem, bo kar verjetno zelje od danes.... bo itak pregreto se boljse x:Dx , pa kaksen krompircek v oblicah za mojega gospodica...

 

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja, ga je brat naredil xcivx

skor profesionalno....svaka mu čast

 

sam se hočejo neki žabe not zarediti, tako da komaj folgamo jajca ven metat x:o)x

žabe so koristna bitja; žrejo škodljivce (mrčes, ličinke mrčesa); bod vesela, da sploh hočjo bliz tebe stanovat x:px žab ni nkol preveč, majo naravne sovražnike (kače, štorklje, čaplje, nekateri ptiči, predvsem pa človeka); št- žab narava sama korigira, bodisi s premalo hrane, bodisi s povečanim št. plenilcev. Pojavljajao se samo v relativno čistem okolju.

 

Tak da PUSTI mreste (žabje ikre) pri miru.

 

Določene sorte žab so pa sploh zakonsko ZAŠČITENE!

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

regrat bom (tut) dans; s koruzo in ocvirki x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Glede nato, da se mi ne da prebirat vseh 200 in nekaj strani, knjig tudi nimam kr za v roke vzet, kjižnica je 30km daleč.....

 

Kakšna hrana mora bit, če bi hotel jesti samo surovo sadje in zelenjavo?

A morajo biti vedno gobe zraven, ena oliva.....

A ima kdo izkušnje?

 

Sem se odločila spremenit način "življenja", raje vseh razvad, pa brskam, kako začet.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Glede nato, da se mi ne da prebirat vseh 200 in nekaj strani, knjig tudi nimam kr za v roke vzet, kjižnica je 30km daleč.....

 

Sem se odločila spremenit način "življenja", raje vseh razvad[/color], kako začet.

 

Malce kontroverzno xrolleyesx

Če res želiš spremenit karkoli, se tega temeljito loti :palec:

Ti pa apriori lenobo paseš; želiš informacije, pa se ti ne da 200 strani pregledovat...knjižnica predaleč...

A res misliš, da ima za TVOJE spremembe kdo samo stavek ali dva dolgo (kratko x:Dx )čarobno formulo?

x:Dx

xzobkox

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:O: :eek: očitno sem ful dobro zelenjavno juho skuhala.. maček sedel v naročju in rinil v krožnik in ko sem mal stran gledala, začel cmokat.. pol sem mu dve žlici pustila in postavla krožnik na tla.. je prazen.. pa niti od blizu ni videla mesa, tale juha x:o)x

 

tole bil začetek, korenkov pire čaka pa sojini polpeti bodo zraven.. ko I. uspe domov pridt.. kao zdajle enkrat..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Šit, prepozni ti recepti. Zadnjega včeraj porezala z vrta in ga v oženjeni solati naredila(radič, motovilec, nekaj regrata, zimska solata). pa šmorn zraven.

Kaj bo danes pa še ne vem..grem gledat, kaj ste sicer jedli.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

natur (tp NI instant) špargljeva juha pa solata iz regrata, krompirja in koruze x:px x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

juhej vsem, mi pa danes tribarvno šaro ( korenček, krompir in rumeno kolerabo ), zabeljeno s prazeno cebulco, zraven pa pisana solata( o kateri ne bom pisala specifikacije, ker sem jo ze v nekaj postih x:o)x ), v katero sem pridala mlade rmanove listke x:px ....

 

jutri pa bodo padli spageti in zeljna solata.... verjetno bodo aljo oljo ali pesto..... vsaj take luste mam zdaj...bom pa vidla, kaj me bo jutri prijelo... bo namrec spet enega letanja v MS in domov, ker ima ta srednji fantic revijo pevskih zborov in bomo pomalem celi popoldan odsotni :o|o:

 

uzivajte xDDx

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

šnicl in breezer - kaka kombinacija :)

po šniclu sita, po breezerju vesela :):)

pa to je idealna kombinacija :wOOt:

 

 

suhe jabolčne krhlje glodam x:px pa mal kavico srkam...pol pa še čaj x8Dx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sem bila naprosena, da postnem recept za Nutellino torto, ki sem jo pekla cez vikend x:px ...

torta nad dobra, cisto enostavna, zelo hitro narejena, v glavnem nekaj zame x:o)x

ja, recept pa sem nasla na kulinaricni sloveniji ( upam, da ne bo problem z reklamo :inocent: )

 

TORTA NUTELLA

 

Testo:

6 jajc

12 dag sladkorja

18 dag moke

1 pecilni prašek

1 vanilijev sladkor

4-5 žlic Nutelle

 

Nadev:

0,5 l sladke smetane

5 žlic Nutelle

 

Preliv:

2 dcl vode

5 žlic sladkorja

 

Jajca ločimo. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake z drugo polovico sladkorja stolčemo v trd sneg. V rumenjake vmešamo nutello, dodamo 1/3 snega in postopoma presejano moko zmešano s pecilnim praškom; nato dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj.

Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure.

 

Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti.

Stolčemo stepeno smetano in dodamo nutello.

V lončku zavremo vodo, kateri smo dodali sladkor, nato jo ohladimo in z njo navlažimo vsako plast torte posebej.

 

Vsako plast torte namažemo z 1/3 kreme

(zadnja tretjina je za premaz torte po vrhu).

***

jaz sem imela dvakrat 2 dcl smetane za stepanje, pa sem zmesala eno smetano z nutelo, pa drugo extra, pa potem obe s kuhalnico skupaj... na zacetku se mi je zdelo, da bo krema pretekoca, potem pa sem zmesala obe smetani skupaj in je bila cisto ql... fajn jo je sicer dat malo v hladilnik ... jaz je nisem uspela, ker so prej prisli obiski in smo jo slistili x:px

 

pa naj vam uspe :palec:

Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Thnx Tipka za recept, kar solidno zgleda, bom mogoče se celo lotila, ko mi pade sladkor.

Evo mojega recepteka za ruske kape. Mi ta mlajša pomagala izrezovati pa je kar šlo..

 

testo:

7 jajc,

7 žlic sladkorja

1 žlica kakava

7 žlic moke

1 pecilni in 1 vanilin sladkor

 

najprej sem naredila sneg, rumenjake in slakor dobro zmešala dodala kakav, še mešala, nato beljake in moko+pecilini in vanili. Dobro zmešala, da taka gladka masa prišla, jmaso razdelila v 2 pekača - spodaj pek papir..

pekla 10 minut na 180 stopinj

 

potem presipala tole na savijeto, polila z mešanico ruma in vode (tak od oka...)

nato krema:

 

0,5 l mleka (od tega vzameš 0,1 za pripravo kot za puding)

3žlice moke,

3 žlice sladkorja

(jaz sem not stisnila še eno mandarino x;)x ) (vedno nekaj improviziram no)

 

malo ruma

1 margarino (jaz sem je dala nekaj več kot pol)

 

skuhaš in nato v ohlajeno dodaš rum in margarino

 

Testo z okroglim modelom za kekse razrežeš-fino je, da so čim manjši, namažeš s kremo, pokriješ z drugo polovičko, namažeš še zunanje robe in povaljaš v kokosovi moki.

 

zgornji del pa namažeš s čokolado

 

jaz sem zmanjšala dozo sladkorja in ni bilo tako zelo sladko. Bile pa mehke in sočne in sploh nad dobre.

 

Prva runda šla v manj kot pol ure, tako, da sem se lotila še nove - in torej včerejšnji dan skora preživela za šporhetom..

je pa fajn, če imaš za mizo folk, ki kar plane na to:))

ok...priznam - druga runda ni bila tako lepa kot prva, ker se mi ni že več tak dalo..in se torej nisem potrudila 100% zraven - sploh čokolado nisem raztopila dovolj, pa nekaj grudasta bila zato.

Ampak ni panike.

Ostalo je samo še par jih in še te sem sestri odnesla prej x:Ix

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi bomo pa danes ribe(mislim, da so podusti - nekaj pač iz Drave), pa zelen fižol.

Jaka kombinacija saj vem

Verjetno bom morala še kakšen krompir zraven fliknit :sori:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

danes bolj skromno prehranjevanje, se treba malo prečistiti

torej, peteršilj mal prevrela v vodi, zmiksala s paličnim mešalnikom, mal soli stanetove dala notri

in to je to. za kosilo.

 

za zajtrk sveže stisnjen pomarančni sok

malo manga za malico

za večerjo pa kaj vem, sadje najbrž, za malico popoldansko pa bom peteršilj glodala x:o)x

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

verjetno ga bom s soljo in oljem kar v multipraktiku nasekljala ... en recept sem našla ... samo me vseeno zanima kako ga pripravite ve x;)x x:)x

tako. x:)x

jaz sem ga po Liinem receptu, nekje na forumu še mora bit, drugač pa ja, točno to, dobra sol in ta boljši olivc, pa zdržalo mi je skor 2 leti v hladilniku, zdaj je pa zmanjkalo :o|o:

 

pa nimam volje it po čemaž, tko da če boš imela kaj odveč tega, ne stran metat x;)x

 

tole neki..

 

http://www.lunin.net/forum/index.php?s=&am...st&p=830768

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...