tinka 15. april 2008 Prijavi Deli 15. april 2008 Ješprenj jaz pa riž s šparglji divjimi in bučkami in tofujem, plus motovilec,ješprenj pa bom prav kmalu Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 15. april 2008 Prijavi Deli 15. april 2008 Kot letos že tolikokrat....in vsak dan! REGRAT !!! Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. april 2008 Prijavi Deli 15. april 2008 včer je biu krompir s cikorijo pa mal pancete sm not naseckala fantastiš kombinejšn tak da bom kmalu spet ponovila; zdej sm mela cikroije glih za enkat, za vsak slučaj, če mi ne bi odgovarjal okus, sam je božanski dans bo zelen radiček s kuhanim krompirjem, koruzo in panceto ful so mi všeč tile grenkasti okusi Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 15. april 2008 Prijavi Deli 15. april 2008 jaz pa riž s šparglji divjimi in bučkami in tofujem, plus motovilec,ješprenj pa bom prav kmalu šparoge, mmm, njami... /lažem, men so brez veze in okusa, sam pravjo pa, da so kao ful zdrave. za kaj že?/ včer je biu krompir s cikorijo pa mal pancete sm not naseckala fantastiš kombinejšn tak da bom kmalu spet ponovila; zdej sm mela cikroije glih za enkat, za vsak slučaj, če mi ne bi odgovarjal okus, sam je božanski dans bo zelen radiček s kuhanim krompirjem, koruzo in panceto ful so mi všeč tile grenkasti okusi Men je pa tole projo kr mal škoda cmart. Mam rajš frišno. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. april 2008 Prijavi Deli 15. april 2008 ..Men je pa tole projo kr mal škoda cmart. Mam rajš frišno. butl cikorija - zeleni del (steblo z nazobčanimi listi), ne korenino zelen del cikorije zgleda tko kt regrat, ki raste okol JEK; izgled zeeelo podoben regratu, samo da je zadeva dul večja, tja do pol metra velika. Okus blažji kot regrat, je pa grenkast; pa lepo hrusta med zobmi, lah se jo sopari, kuha, je surovo, s kuhanim toplim fižolom/krompirjem, s koruzo, panceto, ocvirki, čičeriko... pol prawš, da s na kofe ubrisan Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 15. april 2008 Prijavi Deli 15. april 2008 butl cikorija - zeleni del (steblo z nazobčanimi listi), ne korenino zelen del cikorije zgleda tko kt regrat, ki raste okol JEK; izgled zeeelo podoben regratu, samo da je zadeva dul večja, tja do pol metra velika. Okus blažji kot regrat, je pa grenkast; pa lepo hrusta med zobmi, lah se jo sopari, kuha, je surovo, s kuhanim toplim fižolom/krompirjem, s koruzo, panceto, ocvirki, čičeriko... pol prawš, da s na kofe ubrisan Poznam ta plevel fest dobr...zato pa pravm, da jo je škoda cmart, ker je tolk dobra surova. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 15. april 2008 Prijavi Deli 15. april 2008 Men tud ful pašejo teli grenki okusi, regrat, radič pa tak dans so me pa v Harambašo zvlekli.. ma saj je pasalo, že dolg nisem mesa... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 16. april 2008 Prijavi Deli 16. april 2008 ananas trenutno glodam za zajtrk pa pomarančo za kosilo pa zelje spet Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 16. april 2008 Prijavi Deli 16. april 2008 Čufti, solata, pa še nekaj zraven.Včeraj dušeni kareji v zelenjavi, riž in sirove palačinke(brez solate bili, komur pasalo kislo, je moral vloženo nekaj jest) Aja pa sladoljed sem kupila. Dober Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 16. april 2008 Prijavi Deli 16. april 2008 Gobova župa /a je to gobov golaž?/ iz jurčkov, krempeljčkov, tačrnih trobentic, kostanjevk, lisičk, golobic in črnčkov plus mal krompirja, korenja, majarona, peteršilja, česna, čebule, soli in popra. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 16. april 2008 Prijavi Deli 16. april 2008 jaz pa riž s šparglji divjimi in bučkami in tofujem, plus motovilec,ješprenj pa bom prav kmalu meni je tudi tasca oni dan obelodanila, da bodo sparglji vsak cas ... mi jih obuzujemo...jesprenj itaq rulz Men tud ful pašejo teli grenki okusi, regrat, radič pa tak jaz mam tudi rada grencine vseh vrst Aja pa sladoljed sem kupila. Dober u sladoled .... mam nad rada ...ostali clani family se pridruzujejo Gobova župa /a je to gobov golaž?/ iz jurčkov, krempeljčkov, tačrnih trobentic, kostanjevk, lisičk, golobic in črnčkov plus mal krompirja, korenja, majarona, peteršilja, česna, čebule, soli in popra. mmmm gobe, tudi obuzujem... sem delala en dan paprikas iz zamrznjenih gob.... danes pa pisana ajdova kasa ,zraven file soma, pa solata iz presnega rdecega zelja .... malcek jedel brez konca ... sem ze mislila, da mu bom morala nehati dajat, kaksno kolicino je pojedel,, pa je koncno obrnil glavo stran ...za poobedek pa bo fizolova rolada ( sladica...ma okus cisto kot kostanjev pire... moram izbrskati recept ...) zdaj pa imam natocen kozarcek rdecega ( mislim da je barbera merlot )... grem uzivat Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 16. april 2008 Prijavi Deli 16. april 2008 Gobova župa /a je to gobov golaž?/ iz jurčkov, krempeljčkov, tačrnih trobentic, kostanjevk, lisičk, golobic in črnčkov plus mal krompirja, korenja, majarona, peteršilja, česna, čebule, soli in popra. Kva so pa to črnčki? Kanibal mnde ja nis ratu ... Jst pa, na zgražanje vegijev, komad kozlička pečem. So me včeraj z ene kmetije starši od enga frenda poklicali, da si je dvomesečen kozliček zlomil nogo, da ga bodo zato frderbal in če ga čem. Sm ga hotu; zdej je pretežno v moji skrinji, s kuhano drobovino se pa Boštjan masti. la Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 16. april 2008 Prijavi Deli 16. april 2008 Kva so pa to črnčki? Kanibal mnde ja nis ratu ... Jst pa, na zgražanje vegijev, komad kozlička pečem. So me včeraj z ene kmetije starši od enga frenda poklicali, da si je dvomesečen kozliček zlomil nogo, da ga bodo zato frderbal in če ga čem. Sm ga hotu; zdej je pretežno v moji skrinji, s kuhano drobovino se pa Boštjan masti. la Črnčki so ta črni turki pa dedi. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 16. april 2008 Prijavi Deli 16. april 2008 Pri nas je okrog hiše takle za en tovornjak+ cikorije, pa je do danes, ko sem prebrala, da jo kuhate nisem nikoli uporabljala. Zanima me kako jo pripravite Veliko užitkov pri pripravi papice Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 17. april 2008 Prijavi Deli 17. april 2008 Na, sem dal včeraj dva rdeča okuna tajat, k sm mislu, da bo dons lep ureme in ju bom lohka fuknil na žar, zdej pa ščije. Fej in fuj. Hm, mogoče se bo pa čez cajt zjasnil in "posušil", d' 'm useen lahko ... lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. april 2008 Prijavi Deli 17. april 2008 Pri nas je okrog hiše takle za en tovornjak+ cikorije, pa je do danes, ko sem prebrala, da jo kuhate nisem nikoli uporabljala. Zanima me kako jo pripravite Veliko užitkov pri pripravi papice isto, kar se dela z regratom in/ali z blitvo. Krompir s cikorijo sm jst nardila tko:Cikorijo opereš, odrežeš od sp.dela stebla cca. 2-3 cm preč, narežeš na primerno velike koščke (cca. med 2 in 4 cm), medtem olupljen krompir v kosih skuhaš do mehkega, odliješ krompirjevko (ne meč stran!) v drugo posodo. Ugasneš ogenj. Primešaš narezano cikorijo, doliješ mal krompirjevke (ampak ne sme bit preredko, ena taka kompaktna zadeva kot "krompir z blitvo" mora zgledat), dodaš strt strok česna in malo dobrega olivnega olja/ali masla/ali smetane. V kolikor nisi vegi, lahko dodaš še malo naseckane pancete, ni pa muss. Če ne dodaš pancete (k je slana že sama po sebi), zdej po okusu soliš, dobro premešaš, krompir je bolj kot ne, razpadel. Pokriješ s pokrovko in greš pripravit pogrinjek (tp, po krožnik, in pribor, servieto), vsekakor pa mora zadeva odstat (tako kot rižota) 5 min. Gremo jest Cikorija s toplim fižolom:Cikorijo pripraviš kot zgoraj, dodaš topel kuhan fižol, mlado/staro čebulo, eni dodajo dobro oliv.olje, jst pa šizim na bučnega , premešaš, soliš, premešaš, lah dodaš česen (jst ne), okisaš z jabolč.kisom, mal vode, spet premešaš in gremo jest p.s.namesto fižola lah uporabiš topel krompir, koruzo, čičeriko... če si pa mahnjena tudi na rukolo, lah "obdelano" cikorijo (zdej že veš, da je obdelana tko kot zgoraj ) uporabiš kot posteljico za npr. en zverinsko hud šnicel od pravkar spečene vratovine *******torej, včer je bil losos file pa kuhan krompir dans bo župa (minestrone, hehe) z bukovim ostrigarjem in krompirjem zrawn pa polnjeni šampinjoni s sirom (to se sam fancy bere, v resnici bete naseckam v župo, klobuke pa popečem na maslu in tik pred koncem dam na vsazga košček sirčka).Od gob so mi najboljše šitake gobe Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 17. april 2008 Prijavi Deli 17. april 2008 Pri nas pa jota.Nekaj sladoleda še ostalo, ziher bo za predjed Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 17. april 2008 Prijavi Deli 17. april 2008 jota mi pa danes na sporedu bučke Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 17. april 2008 Prijavi Deli 17. april 2008 solatka iz berivke in ješprenj z zelenjavico iz voka, bučke korenček kalčki pa kar je še okrog...že kosim, tako sem lačna danes! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 17. april 2008 Prijavi Deli 17. april 2008 jota mi pa danes na sporedu bučke bučke tudi dobre solatka iz berivke in ješprenj z zelenjavico iz voka, bučke korenček kalčki pa kar je še okrog...že kosim, tako sem lačna danes! jaz pa sem se komaj odločila kaj bomo jedli kje je še južina Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 17. april 2008 Prijavi Deli 17. april 2008 Cookie hvala. Bom pripravila bolj mini porcijo za poskušnjo. Kolikor so mi poznani moji dragi domači, bodo tole gledali zelo skeptično. Pri uvajanju prehranskih novosti moram ravnati zelo preudarno. Pri tem se držim rekla "previdnost je mati modrosti". Drugače se mi lahko zgodi izselitev s kakšnim piskrom vred. No, pri letošnjem uvajanju čemaža v prehrano, sem doživela velik uspeh, a se zavedam, da ena lastovka še ne naredi pomladi... Torej... Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 17. april 2008 Prijavi Deli 17. april 2008 isto, kar se dela z regratom in/ali z blitvo. *******torej, včer je bil losos file pa kuhan krompir dans bo župa (minestrone, hehe) z bukovim ostrigarjem in krompirjem zrawn pa polnjeni šampinjoni s sirom (to se sam fancy bere, v resnici bete naseckam v župo, klobuke pa popečem na maslu in tik pred koncem dam na vsazga košček sirčka).Od gob so mi najboljše šitake gobe cikorije ne poznam ... pa taka svetska zena bukov ostrigar jaz tudi pogosto naredim, prav tako sampinjoncke... smo jih lani nabirali na travnikih Pri nas pa jota.Nekaj sladoleda še ostalo, ziher bo za predjed same dobrote mi pa danes na sporedu bučke bucke itaq, komaj cakam celo posestvo buc, ki jih bom posadila... in potem bucke na 1000 in en nacin ,,,, imam sreco, da moj ljubi mozek vse poje, kar mu pripravim solatka iz berivke in ješprenj z zelenjavico iz voka, bučke korenček kalčki pa kar je še okrog...že kosim, tako sem lačna danes! jaz danes nekaj podobnega, minestra iz korencka, graha, koruze, pire in lece, noter prekajen tofu in knedli... taksni veliki, ker jih otroci obuzujejo ... po tem so sledile palacinke s slivovo, marelicno ali malinovo marmelado... po zelji..... Drugače se mi lahko zgodi izselitev s kakšnim piskrom vred.No, pri letošnjem uvajanju čemaža v prehrano, sem doživela velik uspeh, a se zavedam, da ena lastovka še ne naredi pomladi... Torej...Zalaya, ne daj se ... lahko so srecni, da jim kuhas z ljubeznijo Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 Zalaya, ne daj se ... lahko so srecni, da jim kuhas z ljubeznijo Tipka imaš prav. 3/4 svojega življenja jim strežem, oziroma kuham z ljubeznijo, pa še tega niso pogruntali. Pa ni panike. Vse ob svojem času. Nočem biti pesimistka, pa tudi črnogleda ne, a zmeraj bolj se mi dozdeva, da bomo s hrano delali zmeraj bolj spoštljivo, predvsem pa še bolj ekonomično. Hvala bogu, da imam vrt in njivo, kjer zraste marsikaj, pa še več bo. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 ...Pri uvajanju prehranskih novosti moram ravnati zelo preudarno. Pri tem se držim rekla "previdnost je mati modrosti". Drugače se mi lahko zgodi izselitev s kakšnim piskrom vred....Napaka! Izbirčneže se postavi pred dejstvo; dons je to pa to - če čte to, prov, če pa ne - idite v gostilno, tam imajo vse ala carte jst sm že tut kej demonstrativno v skret zagnala in nagnala ven. Pr mojmu se je kr obneslo (boš ti mene "kaj je to zeleno", "jst pa tega zelenga ne jem - a pr svoji materi poje vse", sam za info, tist "zelen" so bli koščki divjih špargljev, oženjenih s koščki pršuta in vse skp zalito s smetano in parmezanom Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 Napaka! Izbirčneže se postavi pred dejstvo; dons je to pa to - če čte to, prov, če pa ne - idite v gostilno, tam imajo vse ala carte jst sm že tut kej demonstrativno v skret zagnala in nagnala ven. Pr mojmu se je kr obneslo (boš ti mene "kaj je to zeleno", "jst pa tega zelenga ne jem - a pr svoji materi poje vse", sam za info, tist "zelen" so bli koščki divjih špargljev, oženjenih s koščki pršuta in vse skp zalito s smetano in parmezanom O Cooki ...tak ti to ... skuhala pa si pravo dobroto.... samo vecina ljudi ne mara dolocene stvari tudi probat ne ... potem pa umrejo, pa splohne vedo, kaj vse dobro so zamudili ...***danes za kosilo sparglji,mi jih je tasca prinesla pol vrecke ... pa mlada solatka ...pa juho iz ovsenih kosmicev bom skuhala, je ze dolgo nismo jedli Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.