Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Kot letos že tolikokrat....in vsak dan!

REGRAT !!!

...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo...

Deli na socialnih omrežjih

včer je biu krompir s cikorijo pa mal pancete sm not naseckala x:px x:px

fantastiš kombinejšn :2src: tak da bom kmalu spet ponovila; zdej sm mela cikroije glih za enkat, za vsak slučaj, če mi ne bi odgovarjal okus, sam je božanski :yumy:

dans bo zelen radiček s kuhanim krompirjem, koruzo in panceto x:px ful so mi všeč tile grenkasti okusi xsrcx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

:vio:

jaz pa riž s šparglji divjimi in bučkami in tofujem, plus motovilec,

ješprenj pa bom prav kmalu xcivx

x:px

šparoge, mmm, njami... /lažem, men so brez veze in okusa, sam pravjo pa, da so kao ful zdrave. za kaj že?/

x:Dx

včer je biu krompir s cikorijo pa mal pancete sm not naseckala x:px x:px

fantastiš kombinejšn :2src: tak da bom kmalu spet ponovila; zdej sm mela cikroije glih za enkat, za vsak slučaj, če mi ne bi odgovarjal okus, sam je božanski :yumy:

dans bo zelen radiček s kuhanim krompirjem, koruzo in panceto x:px ful so mi všeč tile grenkasti okusi xsrcx

Men je pa tole projo kr mal škoda cmart. Mam rajš frišno.

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

..Men je pa tole projo kr mal škoda cmart. Mam rajš frišno.

butl :vragec: x:o)x xsrcx

cikorija - zeleni del (steblo z nazobčanimi listi), ne korenino x:Ix zelen del cikorije zgleda tko kt regrat, ki raste okol JEK; izgled zeeelo podoben regratu, samo da je zadeva dul večja, tja do pol metra velika. Okus blažji kot regrat, je pa grenkast; pa lepo hrusta med zobmi, lah se jo sopari, kuha, je surovo, s kuhanim toplim fižolom/krompirjem, s koruzo, panceto, ocvirki, čičeriko...

pol prawš, da s na kofe ubrisan x:px x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

butl :vragec: x:o)x xsrcx

cikorija - zeleni del (steblo z nazobčanimi listi), ne korenino x:Ix zelen del cikorije zgleda tko kt regrat, ki raste okol JEK; izgled zeeelo podoben regratu, samo da je zadeva dul večja, tja do pol metra velika. Okus blažji kot regrat, je pa grenkast; pa lepo hrusta med zobmi, lah se jo sopari, kuha, je surovo, s kuhanim toplim fižolom/krompirjem, s koruzo, panceto, ocvirki, čičeriko...

pol prawš, da s na kofe ubrisan x:px x;)x

:2src:

Poznam ta plevel fest dobr...zato pa pravm, da jo je škoda cmart, ker je tolk dobra surova.

x:o)x

Men tud ful pašejo teli grenki okusi, regrat, radič pa tak :2src:

dans so me pa v Harambašo zvlekli.. ma saj je pasalo, že dolg nisem mesa...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Čufti, solata, pa še nekaj zraven.

Včeraj dušeni kareji v zelenjavi, riž in sirove palačinke(brez solate bili, komur pasalo kislo, je moral vloženo nekaj jest)

Aja pa sladoljed sem kupila. Dober x:px

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Gobova župa /a je to gobov golaž?/ iz jurčkov, krempeljčkov, tačrnih trobentic, kostanjevk, lisičk, golobic in črnčkov plus mal krompirja, korenja, majarona, peteršilja, česna, čebule, soli in popra.

:yumy: :vio:

jaz pa riž s šparglji divjimi in bučkami in tofujem, plus motovilec,

ješprenj pa bom prav kmalu xcivx

meni je tudi tasca oni dan obelodanila, da bodo sparglji vsak cas x:px ... mi jih obuzujemo...

jesprenj itaq rulz x:o)x

Men tud ful pašejo teli grenki okusi, regrat, radič pa tak :2src:

jaz mam tudi rada grencine vseh vrst xDDx

Aja pa sladoljed sem kupila. Dober x:px

u sladoled x:px .... mam nad rada x8Dx ...ostali clani family se pridruzujejo xsrcx

Gobova župa /a je to gobov golaž?/ iz jurčkov, krempeljčkov, tačrnih trobentic, kostanjevk, lisičk, golobic in črnčkov plus mal krompirja, korenja, majarona, peteršilja, česna, čebule, soli in popra.

mmmm gobe, tudi obuzujem... sem delala en dan paprikas iz zamrznjenih gob....

danes pa pisana ajdova kasa ,zraven file soma, pa solata iz presnega rdecega zelja x^x .... malcek jedel brez konca xcivx ... sem ze mislila, da mu bom morala nehati dajat, kaksno kolicino je pojedel,, pa je koncno obrnil glavo stran x:Dx ...

za poobedek pa bo fizolova rolada ( sladica...ma okus cisto kot kostanjev pire... moram izbrskati recept ...)

zdaj pa imam natocen kozarcek rdecega ( mislim da je barbera merlot x:px )... grem uzivat x;)x

Mojca

Kva so pa to črnčki? Kanibal mnde ja nis ratu ...

Jst pa, na zgražanje vegijev, komad kozlička pečem. So me včeraj z ene kmetije starši od enga frenda poklicali, da si je dvomesečen kozliček zlomil nogo, da ga bodo zato frderbal in če ga čem. Sm ga hotu; zdej je pretežno v moji skrinji, s kuhano drobovino se pa Boštjan masti.

la

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Kva so pa to črnčki? Kanibal mnde ja nis ratu ...

Jst pa, na zgražanje vegijev, komad kozlička pečem. So me včeraj z ene kmetije starši od enga frenda poklicali, da si je dvomesečen kozliček zlomil nogo, da ga bodo zato frderbal in če ga čem. Sm ga hotu; zdej je pretežno v moji skrinji, s kuhano drobovino se pa Boštjan masti.

la

x:Dx Črnčki so ta črni turki pa dedi.

Pri nas je okrog hiše takle za en tovornjak+ cikorije, pa je do danes, ko sem prebrala, da jo kuhate nisem nikoli uporabljala.

Zanima me kako jo pripravite x:Ix

Veliko užitkov pri pripravi papice x^x

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Na, sem dal včeraj dva rdeča okuna tajat, k sm mislu, da bo dons lep ureme in ju bom lohka fuknil na žar, zdej pa ščije. Fej in fuj.

Hm, mogoče se bo pa čez cajt zjasnil in "posušil", d' 'm useen lahko ...

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Pri nas je okrog hiše takle za en tovornjak+ cikorije, pa je do danes, ko sem prebrala, da jo kuhate nisem nikoli uporabljala.

Zanima me kako jo pripravite x:Ix

Veliko užitkov pri pripravi papice x^x

isto, kar se dela z regratom in/ali z blitvo.

Krompir s cikorijo sm jst nardila tko:

Cikorijo opereš, odrežeš od sp.dela stebla cca. 2-3 cm preč, narežeš na primerno velike koščke (cca. med 2 in 4 cm), medtem olupljen krompir v kosih skuhaš do mehkega, odliješ krompirjevko (ne meč stran!) v drugo posodo. Ugasneš ogenj. Primešaš narezano cikorijo, doliješ mal krompirjevke (ampak ne sme bit preredko, ena taka kompaktna zadeva kot "krompir z blitvo" mora zgledat), dodaš strt strok česna in malo dobrega olivnega olja/ali masla/ali smetane. V kolikor nisi vegi, lahko dodaš še malo naseckane pancete, ni pa muss. Če ne dodaš pancete (k je slana že sama po sebi), zdej po okusu soliš, dobro premešaš, krompir je bolj kot ne, razpadel. Pokriješ s pokrovko in greš pripravit pogrinjek (tp, po krožnik, in pribor, servieto), vsekakor pa mora zadeva odstat (tako kot rižota) 5 min. Gremo jest x:px x:px

Cikorija s toplim fižolom:

Cikorijo pripraviš kot zgoraj, dodaš topel kuhan fižol, mlado/staro čebulo, eni dodajo dobro oliv.olje, jst pa šizim na bučnega x^x , premešaš, soliš, premešaš, lah dodaš česen (jst ne), okisaš z jabolč.kisom, mal vode, spet premešaš in gremo jest x:px

p.s.

namesto fižola lah uporabiš topel krompir, koruzo, čičeriko...

če si pa mahnjena tudi na rukolo, lah "obdelano" cikorijo (zdej že veš, da je obdelana tko kot zgoraj x;)x ) uporabiš kot posteljico za npr. en zverinsko hud šnicel od pravkar spečene vratovine x:px

torej, včer je bil losos file pa kuhan krompir :yumy:

dans bo župa (minestrone, hehe) z bukovim ostrigarjem in krompirjem :yumy: zrawn pa polnjeni šampinjoni s sirom (to se sam fancy bere, v resnici bete naseckam v župo, klobuke pa popečem na maslu in tik pred koncem dam na vsazga košček sirčka).

Od gob so mi najboljše šitake gobe w:Iw

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

jota :yumy:

mi pa danes na sporedu bučke x:px

bučke tudi dobre x:px

solatka iz berivke in ješprenj z zelenjavico iz voka, bučke korenček kalčki pa kar je še okrog...

že kosim, tako sem lačna danes! :8):

jaz pa sem se komaj odločila kaj bomo jedli x8Dx kje je še južina x:Ix

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Cookie hvala. Bom pripravila bolj mini porcijo za poskušnjo.

Kolikor so mi poznani moji dragi domači, bodo tole gledali zelo skeptično.

Pri uvajanju prehranskih novosti moram ravnati zelo preudarno. Pri tem se držim rekla "previdnost je mati modrosti". Drugače se mi lahko zgodi izselitev s kakšnim piskrom vred.

No, pri letošnjem uvajanju čemaža v prehrano, sem doživela velik uspeh, a se zavedam, da ena lastovka še ne naredi pomladi... Torej...

isto, kar se dela z regratom in/ali z blitvo.

torej, včer je bil losos file pa kuhan krompir :yumy:

dans bo župa (minestrone, hehe) z bukovim ostrigarjem in krompirjem :yumy: zrawn pa polnjeni šampinjoni s sirom (to se sam fancy bere, v resnici bete naseckam v župo, klobuke pa popečem na maslu in tik pred koncem dam na vsazga košček sirčka).

Od gob so mi najboljše šitake gobe w:Iw

cikorije ne poznam :eek: ... pa taka svetska zena x:o)x

bukov ostrigar jaz tudi pogosto naredim, prav tako sampinjoncke... smo jih lani nabirali na travnikih x:px

Pri nas pa jota.

Nekaj sladoleda še ostalo, ziher bo za predjed x:px

same dobrote x:px

mi pa danes na sporedu bučke x:px

bucke itaq, komaj cakam celo posestvo buc, ki jih bom posadila... in potem bucke na 1000 in en nacin ,,,, imam sreco, da moj ljubi mozek vse poje, kar mu pripravim :2src:

solatka iz berivke in ješprenj z zelenjavico iz voka, bučke korenček kalčki pa kar je še okrog...

že kosim, tako sem lačna danes! :8):

jaz danes nekaj podobnega, minestra iz korencka, graha, koruze, pire in lece, noter prekajen tofu in knedli... taksni veliki, ker jih otroci obuzujejo ... po tem so sledile palacinke s slivovo, marelicno ali malinovo marmelado... po zelji....

. Drugače se mi lahko zgodi izselitev s kakšnim piskrom vred.

No, pri letošnjem uvajanju čemaža v prehrano, sem doživela velik uspeh, a se zavedam, da ena lastovka še ne naredi pomladi... Torej...

Zalaya, ne daj se :palec: ... lahko so srecni, da jim kuhas z ljubeznijo x;)x

Mojca

Zalaya, ne daj se ... lahko so srecni, da jim kuhas z ljubeznijo

Tipka imaš prav. 3/4 svojega življenja jim strežem, oziroma kuham z ljubeznijo, pa še tega niso pogruntali.

Pa ni panike. Vse ob svojem času.

Nočem biti pesimistka, pa tudi črnogleda ne, a zmeraj bolj se mi dozdeva, da bomo s hrano delali zmeraj bolj spoštljivo, predvsem pa še bolj ekonomično.

Hvala bogu, da imam vrt in njivo, kjer zraste marsikaj, pa še več bo.

...Pri uvajanju prehranskih novosti moram ravnati zelo preudarno. Pri tem se držim rekla "previdnost je mati modrosti". Drugače se mi lahko zgodi izselitev s kakšnim piskrom vred.

...

Napaka! Izbirčneže se postavi pred dejstvo; dons je to pa to - če čte to, prov, če pa ne - idite v gostilno, tam imajo vse ala carte :vragec:

jst sm že tut kej demonstrativno v skret zagnala in nagnala ven. Pr mojmu se je kr obneslo x:o)x

(boš ti mene "kaj je to zeleno", "jst pa tega zelenga ne jem - a pr svoji materi poje vse", sam za info, tist "zelen" so bli koščki divjih špargljev, oženjenih s koščki pršuta in vse skp zalito s smetano in parmezanom xrolleyesx

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Napaka! Izbirčneže se postavi pred dejstvo; dons je to pa to - če čte to, prov, če pa ne - idite v gostilno, tam imajo vse ala carte :vragec:

jst sm že tut kej demonstrativno v skret zagnala in nagnala ven. Pr mojmu se je kr obneslo x:o)x

(boš ti mene "kaj je to zeleno", "jst pa tega zelenga ne jem - a pr svoji materi poje vse", sam za info, tist "zelen" so bli koščki divjih špargljev, oženjenih s koščki pršuta in vse skp zalito s smetano in parmezanom xrolleyesx

O Cooki x:Dx ...tak ti to :eek: x;)x ...

skuhala pa si pravo dobroto.... samo vecina ljudi ne mara dolocene stvari tudi probat ne :inocent: ... potem pa umrejo, pa splohne vedo, kaj vse dobro so zamudili xcivx ...

danes za kosilo sparglji,mi jih je tasca prinesla pol vrecke x:px ... pa mlada solatka ...pa juho iz ovsenih kosmicev bom skuhala, je ze dolgo nismo jedli xDDx

Mojca

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...