butl 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 cikorije ne poznam ... pa taka svetska zena Evo eno slikco tega dobrega plevela Navadni potrošnik ali cikorija Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 ne gre se za "probat"; dotični je šparglje že večkrat konzumiral pri svoji materi, so bli pa v obliki fritaje (jajc + šparglji), sam, da se pa jst, zmatrana od celga dneva in psihjebade v s službi, spravim kuhat tole sred tedna ob 21,30 zvečer in pol on men, da tega ne bo jedu, pa če mam kej druzga; marš da te ne vidm Butl, jst te tvoje cikorije sicer nisem konzumirala s krompirjem, se pa blazno obnese v čajnih mešancah. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 Cookie katero cikorijo pa potim ti kuhaš? Poznam samo to, za katero je butl prilepil povezavo. Imaš pa "šarf" lekcije za učenje "pojej kar je skuhano". Jaz sem ta vlak zamudila že pred X-leti. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 uf, jaz pa danes nič običajen zajtrk zamežemlja, na polovici žemlje rezina sira, na drugo polovico pa si namazala arašidovo maslopa skodelica jogurtapa sok iz pomaranče in limone si stisnila zdajle pa čaj pijem za kosilo pa še en vem, najbrž kus kus z zelenjavo pa koprivno juhico si bom skuhala poleg,mami zdajle prinesla iz tržnice koprive Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 uf, jaz pa danes nič običajen zajtrk zamežemlja, na polovici žemlje rezina sira, na drugo polovico pa si namazala arašidovo maslopa skodelica jogurtapa sok iz pomaranče in limone si stisnila zdajle pa čaj pijem za kosilo pa še en vem, najbrž kus kus z zelenjavo pa koprivno juhico si bom skuhala poleg,mami zdajle prinesla iz tržnice koprive A na tržnici koprive prodajajo? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 A na tržnici koprive prodajajo?ej jaz sem tudi z tavelikim pogledala ...ne morem verjet ....sploh se ne zavedamo, kaj nam raste pred nosom ( beri hiso )...druidka, super ideja, naj ti tekne...danes zjutraj je Oseli v dobro jutro kuhal polento s koprivami in skuto...zgledalo nad dobro ... bom morala probat... evo, midva z malckom pojedla juhco, pa spargljevo rizoto...je malcek kar z prsti pobiral in jedel vrsicke spargljev ....ocitno navdusen, mama pa tudi Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 Tole je za izkoristit. Prodajam ultra-eko-bio-natur kraljico zelenjave /kopriva/, vzgojeno v ljubezni ob prepevanju svetih blagozvočnih pesmi in varovano z božjim blagoslovom ter nikoli tretirano s kakršno koli kemikalijo /no ja, za zadnjih 15 let dajem garancijo/. Sprejemam naročila za pod istimi pogoji vzgajano materino dušico, potentilo erecto /se ne spomnim slovenskega imena, mislim da je en petoprstnik/ in en kup drugih zdravilnik cvetk, ki jih še ne poznam /bom nabavil knjigo o zdravilnih rastlinah/. Cena: bagatela, kva pa vem, recimo, eee, ena kraljica en € al pa nek podoben drobiž. Navali narode; još malo pa nestalo. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 A na tržnici koprive prodajajo?aha tudi jaz nisem vedla, pa me mami kliče iz tržnice, pa vpraša, če mi jih kupitle, kjer stanujem, žal, nimam možnosti, da bi si sama nabirala tole,razen, ko grem k fantu. samo tam pa še moram malo raziskati okolico. evo, midva z malckom pojedla juhco,am, kak si pa skuhala tole juhico iz ovsenih kosmičev ***vglavnem, prav fajn mi kosilo ratalo. sem med kus kus primešala še malo kamuta. in oboje primešala zelenjavi.pol pa vse pokončala. ata in mama sta pol prišla domov in že od dvigala vonjala.in seveda takoj vprašala, če je še kaj ostalo. pa ni, ker samo zase kuhala. sta mi namreč prej rekla, da onadva pa že ne bosta to jedla zdajle pa še čemaž spravila v kozarčke. po receptu iz knjige d. corteseja. ata navdušen Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 Sem pripravila cikorijo, po Cookiejinem receptu, zraven pa file osliča s čemažem. Mmmmmmm, odlično Pogledov mojih domačih v moj krožnik pa ne bi komentirala Njim sem poleg rib pripravila pomfri in paradižnikovo solato. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 aha am, kak si pa skuhala tole juhico iz ovsenih kosmičev ***vglavnem, prav fajn mi kosilo ratalo. sem med kus kus primešala še malo kamuta. in oboje primešala zelenjavi.na olivnem olju ( sem ga dobila iz Hvara ... prekrasno disi...) rahlo preprazim ovsene kosmice, dodam na kocke narezano zelenjavo ( danes korencek in grah ) in zalijem z vodo... dodam samo sol, ker mi je juhica zelo fina in ne rabi nobenih dodatkov...ja na koncu petersilj in drobnjak iz vrta, pa je bla fantasticna... pride tak malo motna juhica, ker kosmicki spustijo malo sluzi... so pa kosmici itak nad dobri za prebavila Sem pripravila cikorijo, po Cookiejinem receptu, zraven pa file osliča s čemažem.Mmmmmmm, odlično Pogledov mojih domačih v moj krožnik pa ne bi komentirala Njim sem poleg rib pripravila pomfri in paradižnikovo solato.ej zalaya, same dobrote... ce jih ne bos mogla sama pospravit, ti pridemo pomagat ... koprive sem dobila ... mami nabrala ... pozabila, da pečejo in rinila prste v vrečko ... jutri jih naredim s čemažom ... zraven pa pire krompir in domač jajček na uč dobra kombinacija Jeti, bom v kratkem probala...moram se priti do cemaza... verjetno bo padla kaksna nedelja, ce ne bom predolgo na enem predavanju...jutri pa se ne vem, bom kuhala verjetno kaj iz pora in krompirja... bom videla, kaksne bodo zelje mojih princov uzivajteMojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 18. april 2008 Prijavi Deli 18. april 2008 kupila koruzni kruh v sparu.. mislim da prvič v zadnjih 2 mesecih kupila kruh.mi je tako zadišal.. in sem danes že pol hlebčka zmazala, sama pa najboljša kombinacija mi je: tale kruh, na debelo namazano maslo in čez na tanko marmite Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 19. april 2008 Prijavi Deli 19. april 2008 Danes skuhala dušen riž, nadevane klobučke šampinjonov, kar je od gob ostalo naredila omako, zraven pa rdeča pesa v solati. Smo kar z veseljem pomlatli, vsaj mi trije, ki smo bili na kosilu. Dva moja fanta se potepata. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 19. april 2008 Prijavi Deli 19. april 2008 zdajle pa še čemaž spravila v kozarčke. po receptu iz knjige d. corteseja. ata navdušen zaupaš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 20. april 2008 Prijavi Deli 20. april 2008 Jaz sem čemaž oprala, dala v multipraktik in zmiksala, solila, dodala olivno olje ter še enkrat premešala. Nadevala v majhne kozarčke, na vrh še dodala kakšno žličko olivnega olja, zaprla in postavila v hladilnik. Drži se zelo dobro in je odličen. Solila sem po okusu, mora pa biti slano, a ne preveč. Odličen dodatek k solati, ribam, juham.... Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 20. april 2008 Prijavi Deli 20. april 2008 Dons sva šla z ženo po koprive na haciendo. Sej jih sploh še ni. Še regrat je tko mejhen, da se ga je komej splačal nabrat. Sibirija. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 Dons sva šla z ženo po koprive na haciendo. Sej jih sploh še ni. Še regrat je tko mejhen, da se ga je komej splačal nabrat. Sibirija. maricka, kje pa ti domujes, pri nas je cemaz ze skorak prevelik in cvete, koprive so ze skoraj cela goscava, regrat pa ze skoraj ves cveti bomo pa zdaj hodli k tebi nabirat plodove narave Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 CITAT(butl @ 20. Apr 2008, 20:00) Dons sva šla z ženo po koprive na haciendo. Sej jih sploh še ni. Še regrat je tko mejhen, da se ga je komej splačal nabrat. Sibirija. maricka, kje pa ti domujes, pri nas je cemaz ze skorak prevelik in cvete, koprive so ze skoraj cela goscava, regrat pa ze skoraj ves cveti bomo pa zdaj hodli k tebi nabirat plodove narave Mojca To se tudi jaz sprašujem Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 Sem pripravila cikorijo, po Cookiejinem receptu, zraven pa file osliča s čemažem.a si tapravo dobila, al uno od butla? Tisto od butla poznam jaz samo kot navadni potrošnik, da je še cikorija, nisem vedela. ...pa najboljša kombinacija mi je: tale kruh, na debelo namazano maslo in čez na tanko marmite kaj je marmite *******da se pohvalim: v sob sem prvič kuhala ribjo juho/čorbo - mora bit gosta, da žlica not stoji, pa ne od riža anyway, ne vem, zakaj sem se tok dolgo časa izogibala kuhi te juhe, jo je bolj ajnfoh skuhat, kot govejo, poleg tega se kuha bistevno manj časa poleg tega sem na tržnici nabavila super duper zelišča rožmarin, drobnjak, kodrasti peteršilj in timijan danes bo radiček s krompirjem inu koruzo, pa mal pancete bo not padlo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 marmite je en tak ekstrakt iz kvasa in začimb, ki ga predvsem britanci obožujejo, večina ostalega sveta pa ga sovraži slan je in lahko ga dodaješ omakam in vsakovrstnim kuharijam, meni je super... butl tudi jaz bi vedla rada, kje si ta mali regrat našel, jaz bi ga še jedla, malega...ker sem zamudila eno bistveno obdobje 14tih dni... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 Z ženo mava eno parcelo z vrtom mal nad Tržičem v pobočju Kriške. Smola je, da je na senčni strani, tko, da moram pozimi sliko sonca obesit na hruško, da zemlja ne pozabi, kva to je, mislm, sonce. Tisto od butla poznam jaz samo kot navadni potrošnik, da je še cikorija, nisem vedela. Navadni potrošnik je cikorija. Tist kar pa verjetn ti kupuješ kt cikorjo in kuhaš, je pa najbrž belgijski radič /vitlof/ al pa ena od vzgojenih izpeljank /vsi radiči in endivije izhajajo iz potrošnika/belgijski radič Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 Z ženo mava eno parcelo z vrtom mal nad Tržičem v pobočju Kriške. Smola je, da je na senčni strani, tko, da moram pozimi sliko sonca obesit na hruško, da zemlja ne pozabi, kva to je, mislm, sonce. no super, bom nordiko ali pa edga vprašala, naj gresta malo nabirat, medtem, ko gresta padalit gor nad kriško.... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 no super, bom nordiko ali pa edga vprašala, naj gresta malo nabirat, medtem, ko gresta padalit gor nad kriško.... Onadva padalita na sončni strani Kriške in tud gor gresta rajtam z Gojzda, ki je tud na sončni strani. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 marmite je en tak ekstrakt iz kvasa in začimb, ki ga predvsem britanci obožujejo, večina ostalega sveta pa ga sovraži slan je in lahko ga dodaješ omakam in vsakovrstnim kuharijam, meni je super... :OO!: grozljivo x!x tut slučajno ga ne mislm probat, pa da mi je žiulejne od tega odvisno btw, kvas - okus - mi je džazen :xx!: Navadni potrošnik je cikorija. Tist kar pa verjetn ti kupuješ kt cikorjo in kuhaš, je pa najbrž belgijski radič /vitlof/ al pa ena od vzgojenih izpeljank /vsi radiči in endivije izhajajo iz potrošnika/belgijski radič ne pa ne nis tapravga pokazal "mojo" cikorijo se prodaja na tržnici, dobi pa se jo tut v šišenskem mečkatorju, zgleda pa kot blitva z nazobčanimi listi in zelenimi stebli! p.s.ne najdem nobene slike na netu :xx!: Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 ma nima okusa po kvasu....sploh ne. samo je pač močno slanega, začinjenega okusa.... butl, prav imaš. sama se bom morala znajti Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 Uporabila tega od butla. Nabrala okrog voglov. Zdajle grem na en giro kosilnico okrog hiše, potem pa po sploh oh in ah bio koprive. Jih je takle za vse zelenojedce z LF, pa bi še ostalo kakšno malco. Ima kdo kakšno dobo idejo za uporabit por in dve žlici mletega mesa? Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.