Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

..Ima kdo kakšno dobo idejo za uporabit por in dve žlici mletega mesa?

musaka iz krompirja, pora in mlet.mesa. Sam traja xrolleyesx

Lah pa čorbica iz pora, mesa in krompirja za zgostitev. Hitro x^x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Deli na socialnih omrežjih

A je tale?

cikorja gojena

al pa tale

še ena cikorija

xsrcx

DA, da, da xsuperx w:Iw obe sta pravi, pravzaprov ja una, prva, taka, kot sem jo uporabila jaz.

super si, butl, da si poiskal, hvala. Sm že sama neky iskala, sam sem se naveličala in odnehala :vio:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Napaka! Izbirčneže se postavi pred dejstvo; dons je to pa to - če čte to, prov, če pa ne - idite v gostilno, tam imajo vse ala carte :vragec:

jst sm že tut kej demonstrativno v skret zagnala in nagnala ven. Pr mojmu se je kr obneslo x:o)x

(boš ti mene "kaj je to zeleno", "jst pa tega zelenga ne jem - a pr svoji materi poje vse", sam za info, tist "zelen" so bli koščki divjih špargljev, oženjenih s koščki pršuta in vse skp zalito s smetano in parmezanom xrolleyesx

:inocent:

no, nimam divjih špargljev, ampak vseeno me zanima kaj naj jutri naredim s šparglji... hitro, nekomplicirano in okusno

danes se pripravlja cvetačna juha in bučke popečene s sirom

Če smem se vmešat;) radič ima res iste cvete kot potrošnik. Nisem vedela, da sta v osnovni žlahti..samo zanimivo mi se zdelo. fajn, da zdaj vem.

TOle za cikorijo in vse to - :eek: :eek: nikdar čula, nikdar jedla.

Nikdar niti probala.

Privlekla sem dve na vrh skledi špinače iz vrta, jo prevrela in jo bom dala v skrinjo. Za 2x ziher bo.

sicer pa se mi kuha krompir - bo zraven k solati, ker mi krompirjevi ljudje in k zimski solati obvezno mora bit krompir(ali pa vsaj fižol)

pa makranovo meso. tole imam že fertik.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

:inocent:

no, nimam divjih špargljev, ampak vseeno me zanima kaj naj jutri naredim s šparglji... hitro, nekomplicirano in okusno

danes se pripravlja cvetačna juha in bučke popečene s sirom

lahko juha iz špargljev. Lahko preliv za testenine. Pri juhi rabiš potlačen (kuhan, olupljen, v koščkih) krompi + smetana (gušt še parmezan), pri testeninah pa smetana (gušt parmezan in panceta/pršutek, ni pa muss).

Super so kuhani v sopari (stebla daš prej kot vršičke), preliti s stopljenim maslom (ali koščki masla), zraven kuhan krompir v kosih, super paše pražen sezam čez krompir.

Kok pa maš teh špargljev, kok jedcev?

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

na olivnem olju rahlo preprazim ovsene kosmice, dodam na kocke narezano zelenjavo... (

hvala.

sem že preizkusla recept. in zadovoljna x:)x

aja, pa v soboto naredla tudi nutelino torto po tvojem receptu. odlična je bila. x8Dx

:madpro:

zaupaš?

Jaz sem čemaž oprala,

evo. takle je recept, kot ga je zapisala zalaya.

100g čemaževih listov na 1 dl olivnega olja. pa sol.

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Naredila oženjeno juho s kopriv in čemaža, dodala na olivcu popražene kruhove kocke x:px

Za ostale pa klasika, ki jo jedo, špageti z omako in rdeča pesa

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

. Lahko preliv za testenine. pri testeninah pa smetana (gušt parmezan in panceta/pršutek, ni pa muss).

ker uživam danes doma popolnoma sama, sem se odločila za tole... ja sploh ne vem kako se mi da pacat sam zase :) in kako naj se lotim tega, me zanima rezultat...

moj bo dobil pa golaž za večerjo ;)

Nič več si ne morem z vami pomagat :inocent:

Same trave mi še kuhate cccc

ne bo dobro.

Mi pa filano papriko in ker praznim skrinjo našla še zmrznjene jagode - zato bo še kompot iz jagod, pa jabolka not fliknila in eno oranžo. Me prav zanima kakšno bo tole čudo ratalo x:o)x

Nič več si ne morem z vami pomagat :inocent:

Same trave mi še kuhate cccc

ne bo dobro.

Mi pa filano papriko in ker praznim skrinjo našla še zmrznjene jagode - zato bo še kompot iz jagod, pa jabolka not fliknila in eno oranžo. Me prav zanima kakšno bo tole čudo ratalo x:o)x

x:Dx ....

ps. sem te v nedeljo " gledala ", ko sem se peljala domov iz Radomerja x;)x ..... ne, se hecam, samo sem pa mislila nate x^x ...

no midva z malckom danes popecen tofujcek, osoparjeni brokoli, bucke in belusi in kuruzni kus kus... pa valjda solatka iz vrta x:px

Mojca

ker uživam danes doma popolnoma sama, sem se odločila za tole... ja sploh ne vem kako se mi da pacat sam zase :) in kako naj se lotim tega, me zanima rezultat...

moj bo dobil pa golaž za večerjo ;)

malce pozno :sori:

Pristaviš na ogenj vodo z dodatkom oliv.olja in malo soli v velik pisker za testenine. šparglje narežeš na primerne koščke (1-1,5cm), daš soparit (ali kuhaš v minimini vodico), najprej stebla, čez min. do dve dodaš vršičke. Šparglji se zelo hitro skuhajo, da so kuhani, veš po tem, ko rahlo potemni zelena barva in vilico z lahkoto zapičiš v špargelj. Pobereš koščke špargljev ven. V drugo posodo daš z minidodatkom oliv.olja/masla koščke pršuta/pancete (če je panceta, jst ne dodajam nobene maščobe), vmes rukneš v vrelo vodo testenine, skuhaš jih al dente. Ko pršut/panceta zadiši/zacvrči, zaliješ s smetano, dodaš koščke špargljev, narahlo premešaš, naribaš malo muškat.oreščka. Malo pokuhaš, toliko, da se zgosti smetana, vendar ne dalj kot min., dve (šparglji morajo ostati čvrsti na ugriz). Če je pregosto, dodaš žlico vode, v kateri se kuhajo testenine. Odstaviš od ognja. Dobro odcediš testenine. Če maš kaj parmezana, je sedaj čas, da ga drobno naribanega (vendar ne un žbljak iz vrečke) vmešaš v omako, če pa ne - nič hudega. Testenine na krožnik, omaka čez in navali narode x:px x:px x:px

čas priprave in kuhanja: cca. 15 min

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pri premetavanju skrinje včeraj naletela še na gobe. Ker pa na srečo še našla že zadnjič - nekaj posušenih jurčkov (tudi sem jih pol poknila v skrinjo), bom jih hitro porabila danes. Gobja juha bo in ajdovi žganci. Pa puding za pol.

zamrznjene jagode so se dobro držale, nič ni bilo narobe s kompotom - razen, da so naši špuravci in ga sama mažem. Ali pa sem ga preveč skuhala.

x:Dx ....

ps. sem te v nedeljo " gledala ", ko sem se peljala domov iz Radomerja x;)x ..... ne, se hecam, samo sem pa mislila nate x^x ...

A res? :eek: :vio: jaz pa prav uživala v nedeljo, ful lep sončen dan in tak..počivaški :2src:

Mah, lišaje in zelene alge z domačega vrta /edino, kar poganja trenutno/.

:vio:

mater ste bogati :2src: , če bi to vse moral kupit na placu, veš kolko bi zapravil :2src: x:o)x

Pri nas je danes disalo po juhici z zdrobom in korenckom in po carskem prazencu z rozinami, prelitim s slastno marelicno ( domaco ) marmelado....

Za vecje clane bom pol skuhala se kompot iz jabolk in sliv z dodatkom cimeta x:px ....

mmm, disave na kvadrat x^x ...

tak, malcek sladko spi, jaz pa se mu za 20 minut pridruzujem x:o)x ( je blo ponoci pestro, mislim, da je se luna na delu :inocent: )...

uzivajte...

Mojca

:eek:

A na tržnici koprive prodajajo?

Ponudba - povpraševanje, povpraševanje - ponudba. Na tržnici in v trgovinah prodajajo marsikaj, kar raste "kar tako". Ampak folk v mestih pač to kupuje, mi, hribovci, gemo pa na travnik/gozd/kr nekam in tisto, kar rabimo, pač naberemo.

Dons je gobova juha (gobe so v naši hosti rasle "kar tako", pa sem jih pač pobral x:o)x x:o)x )

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Skuhala juho iz kopriv, popraženih rženih kosmičev in kisle smetane. Prav nesramno dobro, za poobedek pa čaj iz kopriv, melise in malce apikompleks medu. Mmmmm, se mi dober godi ali ne x:o)x

Ostali domači dobijo pohane fileje osliča s krompirjevo solato. ( je še prehladno, da bi zaradi kakšne koprivne juhe morala spat pod bližnjo bukvo >_>)

Po pravici - meni se zdi strašno, da bi dnevno morala travnike praznit za v pisker.

Kroprive sem temeljito pokosila - vidim zdaj, da bi jih lahko prodala, tudi ostala zelišča so padla v imenu lepšega videza.

Bo pa zato danes na sporedu juha - svinjske hrbtne kosti bom skuhala z obilo zelenjave vmes, pa žličniki. Riž z gobami -še jih našla v skrinji(mešanico jurčkov in dedekov, pa turkov), zimsko solato s krompirjem. Pa kompot spet z jagodami in jabolki.

Ja - tudi jaz gobe pobrala, ker so pač tam bile.

a veste, da sem hrčke videla? (gobe tole..oz. samo enega, pa se mi smilil pobrati..naj bo za seme :2src: )

Bo pa zato danes na sporedu juha - svinjske hrbtne kosti bom skuhala z obilo zelenjave vmes, pa žličniki. Riž z gobami -še jih našla v skrinji(mešanico jurčkov in dedekov, pa turkov), zimsko solato s krompirjem. Pa kompot spet z jagodami in jabolki.

Super :palec: Bi prišla kar na kosilo. Tistale rižota z gobami prav nesramno dobro zveni x:o)x , pa tudi ostalo je prav fletno.

a veste, da sem hrčke videla? (gobe tole..oz. samo enega, pa se mi smilil pobrati..naj bo za seme )

To že sedaj, te dni?

No, vlage je dovolj, sam toplote manjka. Ta pomlad se letos res ne more razbohotit v vsej svoji veličini.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...