Zasavka 4. maj 2008 Prijavi Deli 4. maj 2008 LOL, šele zdaj tole videla ...se mi zdi, da sem ti ta Breezer čist ufurala hhahaha ma jst pa nč, jogurt in bananas cimetom in voda dost bo Ufurala čist... Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 4. maj 2008 Prijavi Deli 4. maj 2008 Že zdele sem za jutri (oziroma za današnje kosilo) skuhal golaž iz divjega prašiča. Sem ga že enkrat prej delal, pa ni bil bog ve kaj. Tokrat sem se malo bolj pomatral in je izpadlo precej ql. la Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. maj 2008 Prijavi Deli 5. maj 2008 Cookicna, sory, mi ni delal net, da bi ti ze prej napisala...upam, da nisi htela ze vceraj dodolov kuhat ...torej, moj Rp je tak......ja, dela je kar ampak se splaca... Pri nas tem dodolam pravimo oženjeni žganci, ...po receptu bi jst tut skor rekla, da gre za oženjene žgance; kakšen izgled pa imajo dodoli? Milsm, a so na izgled taki, kot oženjeni ajdovi (kuhan krompir+ajdova moka - dost trdo pacati in se jih z vilico nastrga v "žličnik" obliko) ali so po izgledu podobni koruznim žgancem (taki majhni drobljenčki, dosti suhega okusa, v kolikor se jih izdatno ne nasoči z maščobo/žgančevko);anyway, je za sprobat s čebulo in ksl.smetano vred Ej, ko tole berem, mislim za tri otroke a la carte večerja, še prej kosilo za koliko? in to vsaj božji dan (tipka ). Ma, svaka čast! Mislim, ker to zahteva čas, kje je pa še to, da so vsi oblečeni snažno, pa ostalo pucanje, nabavljanje hrane. Kje je kaj cajta? Mislim prostega. Jaz tega nikol ne bom zmogla jah, tak ko so že druge napisale; vse se (baje) da. Čeprav jaz sem zmatrana že sam ob branju kaj vse je treba narest dvomim, da moški tok velik delajo (in je njihovo delo - gospodinjsko - tako malo priznano).Sem pa med prazniki prišla do novega uvida: "cena Svobode je najvišja". Milsm, sej sem to že prej vedela, vendar sam v eni smeri; sedaj sem to dojela še v obratni/povratni smeri. Zaključila sem pri prilagajanju. Bemu Danes smo jedli!!!! 27. april, pa 1. maj in pa še pravijo, da se resorsi hrane izčrpavaja ...tako da smo danes res jedli. Hmelj na olivcu z jajčkom, skuta s čemažem in polenta na barbarski način. In če bi bil Franc dovolj hiter, bi lahko imeli tudi zajca..... je ponudil Janeza ampak ta je tak suhljat. Obiramo lahko tudi bukove vejice...in smo za poobedet tudi jih. Ha. Vse se da, če se hoče.joj, kaj vse eni jeste :xx!: čeprav tole bukovo mlado listje...nekje to pripravijo kot čaj - semizdi da sem nekje brala anyway, dokler ne bom koza tudi zares, se ga bom pridno izogibala Že zdele sem za jutri (oziroma za današnje kosilo) skuhal golaž iz divjega prašiča. Sem ga že enkrat prej delal, pa ni bil bog ve kaj. Tokrat sem se malo bolj pomatral in je izpadlo precej ql. lahejjj kok cajta ga maš v paci, predno gre na ogenjček? kak teden ********danes bodo šparglji, pa mlad krompir soparjen s ksl.smetano in drobnjakom, na tržnici sem v soboto kupila 1 artičoko in se nameravam danes hecati z njo, pa da vidim kako bo izpadla Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. maj 2008 Prijavi Deli 5. maj 2008 hejjj kok cajta ga maš v paci, predno gre na ogenjček? kak teden ******** Ni treba pace, če ukrepaš po načelu žnj. Najpej spražiš ogromno čebule, daš gor prasca, po uri in pol dodaš ogromno zelenega dela mlade čebule in majaron, čez naslednjo uro pa papriko, česen (ful) in poper. Vse skupaj sem ga cmaril štiri ure in pol in je odličen. Aja - poleg soli sem dodal še dve zelenjavni kocki in vegeto. la/2 Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. maj 2008 Prijavi Deli 5. maj 2008 Ni treba pace, če ukrepaš po načelu žnj. Najpej spražiš ogromno čebule, daš gor prasca, po uri in pol dodaš ogromno zelenega dela mlade čebule in majaron, čez naslednjo uro pa papriko, česen (ful) in poper. Vse skupaj sem ga cmaril štiri ure in pol in je odličen. Aja - poleg soli sem dodal še dve zelenjavni kocki in vegeto.la/2katastrofa a tako pol, nič ne pacaš; znanci - lovci pa to zmer v paci držijo vsaj teden dni ( ) pol pa že v golažu kuharijo ure in ure na čebuli (brez sode bikarbone, falabogu), pa brin še dodajo, pa česen itak, papriko v prahu, majaron, pa sol. Eni še rdeče vino veget ipd.Co. se jst v širokem loku izogibam Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. maj 2008 Prijavi Deli 5. maj 2008 jaz tud tega ne uporabljam...sam sol, vcas mam pa se kaksno sojino omako dobro, to je to. ~ sem pa ravnokar pojedla tri koscke maminega ajdovega kruha z orehi s putrom. kok je dobr! vcer mi je pa zapasal in sem si krompircek spekla na takle nacin: najprej sem ga narezala, potem kuhala kakih 10 minut, precedila, nato spekla na olivcu, na konc dodala sol in potresla z baziliko, potem pa sem si na kroznik dala zraven en namaz Dukat, tak cist obicni, mlecni, in sem pol krompircke mazala s tem. in je blo bozansk! pa cist simple! mi je prav TO zapasal.zraven sem si pa se ta rdec radic nastimala z jajckom.joj kr sline se mi pocedijo k se spomnim kok je blo dobr.Bom mogoce kr se dons. jaz mam dolgocasen okus in lohk jem dva al clo tri dni nekaj, kar mi je vsec. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. maj 2008 Prijavi Deli 5. maj 2008 katastrofa a tako pol, nič ne pacaš; znanci - lovci pa to zmer v paci držijo vsaj teden dni ( ) pol pa že v golažu kuharijo ure in ure na čebuli (brez sode bikarbone, falabogu), pa brin še dodajo, pa česen itak, papriko v prahu, majaron, pa sol. Eni še rdeče vino veget ipd.Co. se jst v širokem loku izogibam Za lovor se zavestno nisem odločil. Ker sem dodal toliko zelenega dela mladih čebul, sem ocenil, da preprosto ni potreben - res ni, ker gulasch nima niti jebenga divjačinskega vonja niti jebenga priokusa. (la + 3)/√lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. maj 2008 Prijavi Deli 5. maj 2008 Iz mladega, ampak res mladega bukovega listja se lahko naredi res fino solato. Ampak res mladega, ker drugače neprijetno greni. Koza tudi kakšno rumovo ploščico poje... me zanima, kaj bi najprej izbrala, bukovo listje ali čokolado. Jaz bi recimo deteljico. Sem fen deteljice. Zajci smo taki...provzaprov se mi luštajo zdele vampi, taki gosti Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. maj 2008 Prijavi Deli 5. maj 2008 Nemogoče da so še nekomu všeč vampi provzaprov jih osebno še NIKOLI nisem kuhala. Ne predpriprave (kuharija govejih vampov), ne glavnine (od kuhanih vampov dalje). Jih pa kuha moj oče (od glavnine dalje). Mam eno tako "foro": če je nekdo v čem res dober (ampak REES DOBERRR), tega niti ne poskušam javno (tp, da bi še kdo razen mene in moje Pesjanke to jedel) delat/kuhat, ker ne bo nikol tko dobro (po mojem okusu); sem spadajo vampi, dodoli, potica. Mrbit se še kej najde, sam se zdele ne spomnim. Aja, kislo pekoča juha, ta tut spada na un "seznam".Jebi ga, sem pač samoljubna, kritik pa ne prenašam dalj časa dobro Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. maj 2008 Prijavi Deli 5. maj 2008 pa valda kupiš kuhane vampe pr mesarju - res da jih nima vsak, sam vseeno. So pa baje boljši uni v kosu, k jih šele morš narezat na rezance, kot v rezančevi obliki - ne vpraš zakaj, ker ne vem Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 5. maj 2008 Prijavi Deli 5. maj 2008 jaz vampe samo v gostilnah.. vsake tolk kje naletim na kake ful dobre.. (je pa hec ja, vsi čist presenečeni, jaz kao skor vegi, pa vampe ) jih mam že od malega ful rada, ko jih je babica delala.. pol smo pa gosence jedl nič, sama jem.. sem vrgla eno že pripravljeno mešanico iz hoferja (bolj bljak sicer) v lonec in kuskus z unimi egipčanskimi začimbami zraven nardila... nimam pojma kaj je to ena mešanica začimb, tam so jo povsod tlačli, tko ful specifičen okus ima.. pa ful mi paše okus.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 5. maj 2008 Prijavi Deli 5. maj 2008 provzaprov se mi luštajo zdele vampi, taki gosti Nemogoče da so še nekomu všeč vampi vampise jih je mami danes spravila kuhat. madona, kake vonjave in pol čisto nepričakovano uleti moj, ki čist navdušen nad njimi.in seveda kar ostal na kosilu.jp, cookie, še so taki, ki imajo radi vampe. pa mal me preseneča, da jih imajo radi tudi taki kr fejst mladi.rečmo, moj je par let mlajši od mene. aja, jaz pa jedla zelenjavno juhico Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 5. maj 2008 Prijavi Deli 5. maj 2008 vampi ...ne bom komentirala mi pa danes cemazevo koprivova spinacka in pire krompir.Zraven veget. hrenovke za mozeka, midva z malckom pa sva pojedla dve sardelici in konzerve.sta se mi zlustali, pa se v spinacko sta ful pasali.Ze 100 let nisem jedla rib iz konzerve .....za vecerjo pa eni zeleno solatko s fizolckom, drugi mleko in krispije, tretji mlecni rizek s korenckom, cetrti kakav, evo ala carte ....jutri pa nima pojma ...verjetno bodo padli spegeti s pestom, jih ze dolgo nismo jedli .... aja,pa ze nekaj juter nama z malckom naredim v mesalniku skuto, banano in jogurt, pinjenec ali kefir, kar pac mam pri roki .... vmes zmesam tudi zmelto proso za B vitamin in silicij ...naddobro ...navdusena oba ja, pa po mladi cemazek in olivno olje se moram spravit, da naredim cemazev pesto...ga je mama oni dan prinesla na probo in je dala namesto olivca bucno olje ( ta cisto, brez belih primesi ) in je fantasticen okus Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čarli 5. maj 2008 Prijavi Deli 5. maj 2008 Mmmm, vampi. Vampi, pa sveže žemeljce. Sam jaz vampov ne znam skuhat. To naredi moj dragi. Za prvi maj smo jedli divjačinski golaž. Naš mojster ga je kuhal na prostem, v kotličku. Uporabil je veliko čebule, mesa tudi ni imel v paci, dodal pa je veliko na kocke zrezanega korenčka, potem dušil, dušil in dodajal brinove jagode, rožmarin, šetraj, majaron in še čudo nekih stvari....Na koncu je bila zadeva naddobra, pa še v tistem mrazu je pasal nekaj toplega Citiraj OM MANI PADME HUM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. maj 2008 Prijavi Deli 6. maj 2008 posteklenim eno na drobno narezano čebulo na koščkih kraške pancete ... če je zelo mesnata dodam še malo olivca ... gor žlico ali dve krušnih drobtin ... paradižnik ... mleta, rdeča paprika ... lovor ... česen ... zelenjavna jušna kocka ali dve ... zalijem ... dobro prevrem ... približno 10 minut ... na koncu pa obilno posujem s sesekljanim, zelenim petršiljem ... in obvezno postrežem s parmezanom ... takšni so po primorsko ... uf ... grem jutri po fasngo ... sem že dala na seznam tnx za recept. Morm sprobat, sam pr nas smo to jedli brez peteršilja. Bom sprobala še s peteršiljem, men je ful dober drugače smo pa pred leti vampe sami kuhali ... sem vrgla v ekonom skupaj z jušno zelenjavo ... samo nekaterim je ta postopek smrdeč ...jp, tako smo pr nas doma kuhal, v bistvu je oče tko kuhal ... sem vrgla eno že pripravljeno mešanico iz hoferja (bolj bljak sicer) v lonec in kuskus z unimi egipčanskimi začimbami zraven nardila... joj, ne govor; enkat sm kupila neko kitajsko zmrznjeno mešanico zelenjave in rezancev....ogaben okus (smrdljiv vonj), tko da sem vse preč zagnala...pa še relativno draga je bila :xx!: tak da v hofru jaz kupujem sam še probiot.jogurte, liči pa rozine. ********včer nisem pol nič kuhala, se mi ni dal. Sm kr mal pancete pa pirin kruh pa pest oreščkov Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 6. maj 2008 Prijavi Deli 6. maj 2008 Jaz tudi včasih sama vampe kuhala - z čebulo, veliko lovorjevega lista, celega popra, česna, petršilja. Potem sem fliknila v oje čebulo - ziher več kot dve, narezane vampe, dušila, fliknila not moko in rdečo papriko, dišavnice,zalila z vodo ali juho čisto, proti koncu česen, da je dal sladki okus in nato še na velike kose narezan krompir.Tole po haloško očitno. Ampak jih imamo vsi radi, ne vem zakaj že dolgo niso bili na jedilniku Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 6. maj 2008 Prijavi Deli 6. maj 2008 provzaprov se mi luštajo zdele vampi, taki gosti kdovekdaj jih bom spet jedla, ampak obožujem jih... trenutno nisem na mesu, jem že ves čas šparglje na približno isti način...in jih bom, dokler bodo....enkrat rižem, potem z ješprenjem, potem v juhi, potem v solati... zraven pa solate take in drugačne... to je to! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. maj 2008 Prijavi Deli 6. maj 2008 vampoljubci... jst tud bila navdušena nad njimi svoje čase da o jetrcih ne govorim.men so najboljša piščančja; taka mala okroglcena. Pa veeeelik čebule in lovorja mene pa vampi matrajo ful se mi jejo, res. Sam mam še divje šparglje, pa artičoko...tak da bom ostala kr pr slednjih. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 6. maj 2008 Prijavi Deli 6. maj 2008 mene pa vampi matrajo ful se mi jejo, res. Sam mam še divje šparglje, pa artičoko...tak da bom ostala kr pr slednjih. pri nas jih je še nekaj ostalo od včeraj, ti kar pridi vglavnem, zame je bila včeraj zelenjavna juhica, malo jo je še ostalo za danes, pa še kaj si bom skuhala poleg Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 6. maj 2008 Prijavi Deli 6. maj 2008 jetrce njami, vampov pa ze od nekdaj ne morem sploh... Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 6. maj 2008 Prijavi Deli 6. maj 2008 uaaaaa goveja jetrca na žaru... bi šla kar v Mostar na kosilo, tam sem jedla najboljša.... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 6. maj 2008 Prijavi Deli 6. maj 2008 Tortelini pa solatka... Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 6. maj 2008 Prijavi Deli 6. maj 2008 OMG sem pa že raje brala une zelenjavne recepte. vamparji aneda kamut z zelenjavo sem si naredla Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 7. maj 2008 Prijavi Deli 7. maj 2008 artičoka mi še zmer v hladilniku sameva danes sem pa dobila odličen domač radiček, mi je kolegica prinesla, taK da bo kar radiček s krompirjem Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 7. maj 2008 Prijavi Deli 7. maj 2008 Do petih popoldne ne bomo jedli nič, pol pa govejo juho. Ob petih mam namreč komisijsko tehtanje, da vidmo, če sem za stavo 7 kg shujšal. Nisem prepričan, da sem - je bil zdele en teden mulc pr men, pa sva cele dneve delala (zidarija.com) in sem ta čas žrl čisto normalno (brezzavor.com). Hm - hujšati sem začel spet včeraj ... Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.