Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Njami srbske pite  x:px  pa gibanice tudi  x:px ( vse zelo dietetno... :inocent:  x:Ix  x:px  x:Dx ).

Imam v zamrzovalniku še ene kore od zadnjega izleta v Bg, morda pa 'smotam' eno sirovo v prihodnjih dneh, se bomo mastili na plaži.... xsuperx  xyesx

 

Sicer pa je na LF-ju ekspert za pite, sirnice, zeljanice, bureke in take dobrote  x:px naša Cosma Čobanica  xsrcx  xsrcx  xsrcx . Komaj čakam, da me spet povabi... :inocent:

Po dooooooolgih letih sem zopet jedla kajmak :palec: ...kot prilogo "žar plošče".Zadnjič sem to dobroto jedla pri Čadu pod Rožnikom....in to je bilo še v bivši YU.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Meni se je enkrat lani tudi zaluštalo jagnetine, pa so mi jo namesto svežo ali vsaj na normalen način pogreto vrgli kar v mikrovalovni švas aparat.

Si moreš mislit, pa to moraš imeti jezik čisto zasmojen, da tega ne ugotoviš.

Jebemti švasaparat v prehrani :o|o: :vragec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Po dooooooolgih letih sem zopet jedla kajmak :palec: ...kot prilogo "žar plošče".Zadnjič sem to dobroto jedla pri Čadu pod Rožnikom....in to je bilo še v bivši  YU.

 

Sto ljudi, sto čudi. Kajmak je edina od prilog žara, ki jo vedno pustim nedotaknjeno. Gre pa k žaru fino priloga, ki jo narediš takole:

 

- 2,5 kg paradižnika

- 0,5 kg paprike

- 0,5 kg jabolk

- 3 hudi feferoni

Vse skup spustiš skozi mesoreznico, oziroma narežeš. Dodaš 200 g sladkorja, 2 dcl sončničnega olja, 1 dcl kisa, 1,5 jedilne žlice himalajske soli.

Kuhaš tri ure. Ko odstaviš, v še toplo dodaš 200g stisnjenega česna, dobro premešaš in vakuumsko zapreš.

 

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ko smo ravno včeraj o raznih pitah x:px :inocent: ,

 

odtajam kore.... in bo čez kakšno uro nastal slovensko/tržaški/srbski- slani sirov zavitek/sirova pita, italijani pa takih dobrot nimajo x^x

 

Za res božanski kakorkolisežeimenuje x:Dx potrebujemo:

 

-kore, oz. vlečeno testo (mlinotestovo je kar ok),

 

V nadev dam:

- mariborsko nepasirano pusto skuto x:px

-polnomastno domačo skuto ali švabski sir

-beli nemasten sir iz slanice (od vipave kar dober)

-beli ovčji mastni sir iz slanice

-eno kislo smetano

-dve jajci

 

Vžgeš pečico cca 200.C

Pripraviš nadev: skuti, jajca in smetano zmešaš, soliš (malo), sire zdrobiš z vilicami in zamešaš k nadevu.

Ta nizek pekač (ki ga dobiš skupaj spečico) naoljiš,

Kore oz. liste testa s čopičem namažeš na tanko z oljem (moja mama z raztopjenim maslom) in namažeš na tanko z nadevom do polovice (ne celega lista) in zaviješ ne pretrdo kot palačinko.

 

Preden dam v peč, rolce namažem z žvrkljanim jajcem.

 

Recimo, da se vsa reč peče 40-45 minut na sredini , kontoliram barvico x;)x

 

Zraven paše 1/2 litrski Ego ali kefir od soseda x:o)x x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ruby72, njamsi!! :yumy: :yumy: :yumy:

 

Pa tud masten se ne bere x:Dx x:Dx

 

na uni povezavi so same hoch maščobni recepti :xx!:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Na poti iz sprehoda sem bila v domači pekarni :2src: in sem si, kilogramom na ljubo ali ne ljubo nabrala celo vrečko različnih štručk...od slanika do koruzne bombice do makovke in za navkljub slabi vesti eno štručko polno nekih "zdravih" semen x:px mnjamc x^x

 

Sicer pa kosilo - zelenjavno, zelo poletno...preprosto, mešana solata x;)x

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...