Piko 14. maj 2008 Prijavi Deli 14. maj 2008 Včerajšnji recept za oranžno rižoto lepih oči NaOstrgano korenje se nareže na čisto male kockice (dejansko pri tem vešče niso v prednosti, nevešči pa se lahko porežejo - zato uporabite zelo oster in večji nož)Korenje se za 5 minut poduši na malo olja (vmes ne odkrivat pokrovke!).Medtem se drobno nareže vsaj 7 debelih strokov česna in mine ravno prav časa, da česen vržemo na korenje in pomešamo, da zadiši (če zasmrdi, je zelo verjetno zanič česen).Takoj zatem pa se v lonec strese še riž (3,3dl, rumen).Poprašimo še s curryjem za korekcijo barve in okusa in za prikrivanje velike količine česnaV kolikor ste dali olja več, ker imate radi bolj zabeljeno, potem se minuto počaka, da riž olje popijeZalijete z dobrim paradižnikovim sokom 4dl (najboljše Pomi in Star, vsekakor ne sme biti kisel)Soljenje po vašem okusu, vmes ali na koncuSproti in počasi se zaliva z vodo, nikoli ne sme biti preredko.Gor gre še dober parmezan. Preprosta uporaba, tudi za kuhe nevešče in tri manj ješčeBolj preprosto ko pasulj, in tudi boljše kot pasulj. P.S. Recept ima dva mala popravka. Zakaj, je razvidno iz Rubyjine opombe! Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 14. maj 2008 Prijavi Deli 14. maj 2008 Včerajšnji recept za oranžno rižoto lepih oči Nastrgano korenje se nareže na čisto male kockice o madonca, kako se pa to fizično izvede ?? -nastrgano korenje še dodatno načenčkljaš na mikro kockice ? Ali si morda mislil na 'ostrgano korenje' Sicer pa kljub nadvse obetavnemu poimenovanju jedi, vsebuje recept 7x preveč česna . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 14. maj 2008 Prijavi Deli 14. maj 2008 zdle si toast popekla, pa lečo zravenza kosilo pa majhna skleda mešane solatesicer bi pa mal čokolade pojedla,pa je nimam Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 14. maj 2008 Prijavi Deli 14. maj 2008 chili con carne.. iz conzerve Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. maj 2008 Prijavi Deli 15. maj 2008 uh, uh, včer ja bla pašta s panceto in Barilino melancan/paradajz omako. Za posladek pa mal Chiantija. Sm pogruntala, da je pašta okusneje skuhana, če vreli, malček osoljeni vodi dodam bazilikino olivno olje (olivc+bazilika se neky časa skp paca) namesto "navadnega" olivnega olja. dans bo pisana (različne barve) solata s koruzo pa mal pancete bom not naseckala pol pa deci Chiantija. Madona me bo zavrtel na TP-ju Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 15. maj 2008 Prijavi Deli 15. maj 2008 jogurt z ovsenimi kosmiči, banano, mal melone in lanenim semenomzdle pa pokončala krožnik zelenjavne juhe in skledo mešane solate(zelena solata, paprika, paradižnik, kumara, mal sončničnih semen).samo solato bi še jedla. če pa tak vroče zunaj. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čarli 15. maj 2008 Prijavi Deli 15. maj 2008 jagode s smetano, prej pa krožnik špinače. Citiraj OM MANI PADME HUM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 15. maj 2008 Prijavi Deli 15. maj 2008 ma dej dej Ruby koša?Zdej ste začeli neko kampanjo proti olju alju in peperončinu, ker da je to kao za poverače hrana, čitam nekje, pa da je impakt Italijanov na ekologijo floro in fauno, večji ku pr Kitajcih . In da je Marco Polo v bistvi Kitajce naučil jesti vse kar plazi, skače, leti, ščebeta, kruli, mijavka, in smrdi na freškin triještinskega ploća. Če bi bilo vas Lahov miljardo, bi v dveh mesecih iz oceanov zginle vse ribe, in vse ptice pevke iz ozračja, dejte se enu malu štabilizirat in normalizirat, dijoporko dijokan. kva pa je to? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 15. maj 2008 Prijavi Deli 15. maj 2008 jutri mam v planu narediti zeliščno frtalijo dodala bom če čebulo in tunoupam, da mi bo uspela, delala jo bom prvič Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 Oooo saj ti bo ratala Recept imamo kje?? Mi pa zagotovo in miljavžnt procentov danes: akacijine ocvrtke in zeleno solato z redkvico. Tako jo edino pospravimo.In svakinja menda že dva črna jurčka našla v onih ta visokih delih Haloz. Tudi bezeg že cveti, samo bezeg je klic v sili(če in ko akacije zmanjka ) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 Včerajšnji recept za oranžno rižoto lepih očiO Piko, bere se okusno pol pa deci Chiantija. Madona me bo zavrtel na TP-jupo kosilu itaq , malo za kri pa tak samo solato bi še jedla. če pa tak vroče zunaj.ja, zdaj, ko bo vroce, bo solata zakon ... jutri mam v planu narediti zeliščno frtalijo jaz se pridruzujem Natini prosnji za recept Mi pa zagotovo in miljavžnt procentov danes: akacijine ocvrtke in zeleno solato z redkvico. Tako jo edino pospravimo.In svakinja menda že dva črna jurčka našla v onih ta visokih delih Haloz. Tudi bezeg že cveti, samo bezeg je klic v sili(če in ko akacije zmanjka )O akacija in bezeg , se moram spravit nabrat te zadeve za caj pozimi... ja, pa ocvrtki so fantasticni... bom nabrala za en kosilcek tega ...no tega pa moja starejsa otroka ne marata blazno, malcka pa bomo vidli, kak bo jedo ... do zdaj je jedo vse po vrstnem redu ( naj samo ostane tako, da ne bo prebiral po krozniku )U pa gobe, ja treba bo v sumo ...ja pa smrekove vrsicke moram nabrat, da mi ne zrastejo preveliki *** ja, vceraj sestavljanka iz krompirja, belusev in buck, zraven solatka, pa se prej zelenjavna juhica z grahom, ki ga malcek obozuje...danes pa se nimam idej, mogoce spageti z buckami in solatka....uzivajteMojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čarli 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 Školjke. Se spomnim, da smo jih kot mulci nabirali v mivki, kjer je danes v Izoli ladjedelnica. Pol smo pa pod enim preluknjamin sodom zakuril, vrgl gor školjke, da so se odprle in jih jedli. Pa nikoli ni bilo nikomur nič, ko so nam pa začeli govort, da so školjke strupene, ker filtrirajo tisto umazano vodo smo pa nehal. Pa špare pa iglce smo tam tud lovil. Fantje, no. Punce smo sam gledale.Kdaj je bilo to? Citiraj OM MANI PADME HUM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 še ne vem kako, ampak zagotovo šparglji, pa solata iz rukolešpinačerdečeblitvekristalke in tofuja Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 Oooo saj ti bo ratala Recept imamo kje?? Mi pa zagotovo in miljavžnt procentov danes: akacijine ocvrtke in zeleno solato z redkvico. Tako jo edino pospravimo.In svakinja menda že dva črna jurčka našla v onih ta visokih delih Haloz. Tudi bezeg že cveti, samo bezeg je klic v sili(če in ko akacije zmanjka )jst bi tut to poskusila sam akacije na našem koncu ne rastejo, a na Primorskem jih že je kaj bi jih šla naslednji vikend mal počupat ...O akacija in bezeg , se moram spravit nabrat te zadeve za caj pozimi... ja, pa ocvrtki so fantasticni... bom nabrala za en kosilcek tega .....hejjj kako pa to posušiš? Isto kot bezeg? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 Bil včeraj v Komendi in kupil na roke narjeno glineno posodo s pokrovom. Dons sam jo testiral - fuknil not dva konca hanzirja in mučo različne zelenjave. Navdušen ... lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 upam, da si glineno posodo pre kej v vodi namakal Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 upam, da si glineno posodo pre kej v vodi namakal Sem, a prav dolgo ne. Zato sem iz aktično strateških razlogov posodo pod rešetko, na katero sem pečico postavil glineno zverino, napolnil z vodo. lukavacsamja.com Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 Sem, a prav dolgo ne. Zato sem iz aktično strateških razlogov posodo pod rešetko, na katero sem pečico postavil glineno zverino, napolnil z vodo. lukavacsamja.comtobumojošvideli.com a je hanzir že pečen Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 Ljubim petke, ker se začne obdobje treh dni, ko mi ni treba kuhat oz. jesti zunaj! Oz. niti ne smem kuhat, ker so mati tako zadovoljni, da sem doma.... Sigurno me čaka kosilo, nabito z OH-ji, ampak ni panike, to je itak najboljša hrana Poročam! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 torej, za vse bejbe, ki ste želele recept za frtalijo zeliščno : mal je čuden recept, ker ne piše kokiko mleka, moke... js bom kr na oko probala popoldan ja, torej : POTREBUJEMO :4 jajcamokomlekosveža zelišča (jaz bom dala timijan, baziliko, peteršilj, origano, pa tudi por)maščoba za pečenjesol jajca razžvrkljamo z mlekom,dodamo sol in moko, da nastane gosta tekoča masa.Zlijemo jo v ponev na vročo maščobo, ter potresemo z zelišči. (jaz jih prej vmešam v maso. Dodala bom še tuno iz konzerve)Maso cvremo na zelo vroči maščobi v višji ponvi, da lepo naraste. Frtalijo lahko pripravimo z raznimi dotatki : čebula, koprive, tuna, beluši..... delajo jo tudi z naribanimi jabolkami, kot sladico. ful sipml, aneajde bejbe, zdaj pa pečt Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 brez srčnega zelja zame ni frtalja, drugače pa super in hvala (tole je klasična, kot sem jo jaz navajena...)http://vetrnica.blog.siol.net/2008/04/08/frtalja/ Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 brez srčnega zelja zame ni frtalja, drugače pa super in hvala (tole je klasična, kot sem jo jaz navajena...)http://vetrnica.blog.siol.net/2008/04/08/frtalja/ kva pa je to srčno zelje Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 se opravičujem, melisa! citronska Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 se opravičujem, melisa! citronska za ta izraz pa še nisem slišal Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2008 Prijavi Deli 16. maj 2008 primorsko...sem morala prav na google da sem se spomnila, kaj je to v slovenščini...ker drgače vedno rečem melisa, ampak v tem kontekstu pač srčno zelje...ker so me od malega pošiljali na vrt po srčno zelje za frtaljo damo tudi malo balerjane, oz. baldrijana...morda mi je zato všeč Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.