Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Včerajšnji recept za oranžno rižoto lepih oči

NaOstrgano korenje se nareže na čisto male kockice (dejansko pri tem vešče niso v prednosti, nevešči pa se lahko porežejo - zato uporabite zelo oster in večji nož)

Korenje se za 5 minut poduši na malo olja (vmes ne odkrivat pokrovke!).

Medtem se drobno nareže vsaj 7 debelih strokov česna in mine ravno prav časa, da česen vržemo na korenje in pomešamo, da zadiši (če zasmrdi, je zelo verjetno zanič česen).

Takoj zatem pa se v lonec strese še riž (3,3dl, rumen).

Poprašimo še s curryjem za korekcijo barve in okusa in za prikrivanje velike količine česna

V kolikor ste dali olja več, ker imate radi bolj zabeljeno, potem se minuto počaka, da riž olje popije

Zalijete z dobrim paradižnikovim sokom 4dl (najboljše Pomi in Star, vsekakor ne sme biti kisel)

Soljenje po vašem okusu, vmes ali na koncu

Sproti in počasi se zaliva z vodo, nikoli ne sme biti preredko.

Gor gre še dober parmezan.

Preprosta uporaba, tudi za kuhe nevešče in tri manj ješče

Bolj preprosto ko pasulj, in tudi boljše kot pasulj.

P.S. Recept ima dva mala popravka. Zakaj, je razvidno iz Rubyjine opombe!

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Deli na socialnih omrežjih

Nastrgano korenje se nareže na čisto male kockice

:eek: :inocent: o madonca, kako se pa to fizično izvede ?? :eek: -nastrgano korenje še dodatno načenčkljaš na mikro kockice ? :( x:o)x

Ali si morda mislil na 'ostrgano korenje' x:px

Sicer pa kljub nadvse obetavnemu poimenovanju jedi, vsebuje recept 7x preveč česna :O: .

xcivx

uh, uh, včer ja bla pašta s panceto in Barilino melancan/paradajz omako. Za posladek pa mal Chiantija. Sm pogruntala, da je pašta okusneje skuhana, če vreli, malček osoljeni vodi dodam bazilikino olivno olje (olivc+bazilika se neky časa skp paca) namesto "navadnega" olivnega olja.

dans bo pisana (različne barve) solata s koruzo x:px pa mal pancete bom not naseckala x:px pol pa deci Chiantija. Madona me bo zavrtel xhypnox na TP-ju

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

jogurt z ovsenimi kosmiči, banano, mal melone in lanenim semenom

zdle pa pokončala krožnik zelenjavne juhe in skledo mešane solate(zelena solata, paprika,

paradižnik, kumara, mal sončničnih semen).

samo solato bi še jedla. če pa tak vroče zunaj.

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

ma dej dej Ruby koša?

Zdej ste začeli neko kampanjo proti olju alju in peperončinu, ker da je to kao za poverače hrana, čitam nekje, pa da je impakt Italijanov na ekologijo floro in fauno, večji ku pr Kitajcih . In da je Marco Polo v bistvi Kitajce naučil jesti vse kar plazi, skače, leti, ščebeta, kruli, mijavka, in smrdi na freškin triještinskega ploća.

Če bi bilo vas Lahov miljardo, bi v dveh mesecih iz oceanov zginle vse ribe, in vse ptice pevke iz ozračja, dejte se enu malu štabilizirat in normalizirat, dijoporko dijokan.

:eek:

kva pa je to?

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

jutri mam v planu narediti zeliščno frtalijo x:px

dodala bom če čebulo in tuno

upam, da mi bo uspela, delala jo bom prvič :inocent:

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Oooo saj ti bo ratala :palec: Recept imamo kje?? x;)x

Mi pa zagotovo in miljavžnt procentov danes: akacijine ocvrtke in zeleno solato z redkvico. Tako jo edino pospravimo.

In svakinja menda že dva črna jurčka našla x:px x:px v onih ta visokih delih Haloz.

Tudi bezeg že cveti, samo bezeg je klic v sili(če in ko akacije zmanjka x:px )

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

O Piko, bere se okusno x:px

pol pa deci Chiantija. Madona me bo zavrtel xhypnox na TP-ju

po kosilu itaq :palec: xDDx , malo za kri pa tak x^x

samo solato bi še jedla. če pa tak vroče zunaj.

ja, zdaj, ko bo vroce, bo solata zakon x:o)x ...

jutri mam v planu narediti zeliščno frtalijo x:px

jaz se pridruzujem Natini prosnji za recept xcivx

Mi pa zagotovo in miljavžnt procentov danes: akacijine ocvrtke in zeleno solato z redkvico. Tako jo edino pospravimo.

In svakinja menda že dva črna jurčka našla x:px x:px v onih ta visokih delih Haloz.

O akacija in bezeg :2src: , se moram spravit nabrat te zadeve za caj pozimi... ja, pa ocvrtki so fantasticni... bom nabrala za en kosilcek tega xDDx ...no tega pa moja starejsa otroka ne marata blazno, malcka pa bomo vidli, kak bo jedo :2src: ... do zdaj je jedo vse po vrstnem redu ( naj samo ostane tako, da ne bo prebiral po krozniku xcivx )

U pa gobe, ja treba bo v sumo x^x ...ja pa smrekove vrsicke moram nabrat, da mi ne zrastejo preveliki :inocent:

ja, vceraj sestavljanka iz krompirja, belusev in buck, zraven solatka, pa se prej zelenjavna juhica z grahom, ki ga malcek obozuje...

danes pa se nimam idej, mogoce spageti z buckami in solatka....

uzivajte

Mojca

Školjke. Se spomnim, da smo jih kot mulci nabirali v mivki, kjer je danes v Izoli ladjedelnica. Pol smo pa pod enim preluknjamin sodom zakuril, vrgl gor školjke, da so se odprle in jih jedli. Pa nikoli ni bilo nikomur nič, ko so nam pa začeli govort, da so školjke strupene, ker filtrirajo tisto umazano vodo smo pa nehal.

Pa špare pa iglce smo tam tud lovil. Fantje, no. Punce smo sam gledale.

Kdaj je bilo to?

OM MANI PADME HUM

Oooo saj ti bo ratala :palec: Recept imamo kje?? x;)x

jst bi tut to poskusila x:px sam akacije na našem koncu ne rastejo, a na Primorskem jih že je kaj :inocent: bi jih šla naslednji vikend mal počupat x:o)x

...O akacija in bezeg :2src: , se moram spravit nabrat te zadeve za caj pozimi... ja, pa ocvrtki so fantasticni... bom nabrala za en kosilcek tega xDDx .....

hejjj xDDx kako pa to posušiš? Isto kot bezeg? :8):

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Bil včeraj v Komendi in kupil na roke narjeno glineno posodo s pokrovom. Dons sam jo testiral - fuknil not dva konca hanzirja in mučo različne zelenjave. Navdušen ...

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

upam, da si glineno posodo pre kej v vodi namakal :inocent:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

upam, da si glineno posodo pre kej v vodi namakal :inocent:

Sem, a prav dolgo ne. Zato sem iz aktično strateških razlogov posodo pod rešetko, na katero sem pečico postavil glineno zverino, napolnil z vodo.

lukavacsamja.com

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Sem, a prav dolgo ne. Zato sem iz aktično strateških razlogov posodo pod rešetko, na katero sem pečico postavil glineno zverino, napolnil z vodo.

lukavacsamja.com

tobumojošvideli.com xcivx

a je hanzir že pečen :inocent:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Ljubim petke, ker se začne obdobje treh dni, ko mi ni treba kuhat oz. jesti zunaj! x:px Oz. niti ne smem kuhat, ker so mati tako zadovoljni, da sem doma....

Sigurno me čaka kosilo, nabito z OH-ji, ampak ni panike, to je itak najboljša hrana x:px

Poročam!

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

torej, za vse bejbe, ki ste želele recept za frtalijo zeliščno x:px :

mal je čuden recept, ker ne piše kokiko mleka, moke... w:Iw

js bom kr na oko probala popoldan

ja, torej :

POTREBUJEMO :

4 jajca

moko

mleko

sveža zelišča (jaz bom dala timijan, baziliko, peteršilj, origano, pa tudi por)

maščoba za pečenje

sol

jajca razžvrkljamo z mlekom,

dodamo sol in moko, da nastane gosta tekoča masa.

Zlijemo jo v ponev na vročo maščobo, ter potresemo z zelišči. (jaz jih prej vmešam v maso. Dodala bom še tuno iz konzerve)

Maso cvremo na zelo vroči maščobi v višji ponvi, da lepo naraste.

Frtalijo lahko pripravimo z raznimi dotatki : čebula, koprive, tuna, beluši..... delajo jo tudi z naribanimi jabolkami, kot sladico.

ful sipml, ane

ajde bejbe, zdaj pa pečt x;)x

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

primorsko...sem morala prav na google da sem se spomnila, kaj je to v slovenščini...ker drgače vedno rečem melisa, ampak v tem kontekstu pač srčno zelje...ker so me od malega pošiljali na vrt po srčno zelje za frtaljo xDDx

damo tudi malo balerjane, oz. baldrijana...morda mi je zato všeč x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...