Tipka 18. maj 2008 Prijavi Deli 18. maj 2008 ...mnogožitni polnozrnati super BIO polpeti z prilogo....ala Johnnys Harmonikus Domestus Jararayus in zelena solatka z fižolom in lečo recept in podnapise prosim včeraj skuhala kamut po Tipkinih navodilih ... uf ... se je tako napel, da ga bom jedla najmanj tri dni ... včeraj sem ga dodala zelenjavni enolončnici ... danes je delal družbo zeleni solati in paradižniku ... jutri pa verjetno pade rižota način ... okus me spominja na mlado koruzo ... sladkast ... bi bila vesela, če pade še kakšen recept ... kaj pa iz kamutove moke delate? levček pa mlati dobri, stari ričet ...ja, kolicina je res problem, meni se je pri prvem kuhanju tudi drasticno napel, oz. sem ga namocila prevec...zdaj imam ze prakso, pa ni problem ...Nosko, ja vem, Filovci niso problem, tudi tu blizje je loncar, v Pecarovcih, samo ves, tiso, ka imamo pred nosom, je daleeec :xx!: ...mogoce ga dobim za kak osebni praznik ... bom materializirala pri nas pa danes za kosilo zlozenka iz krompirja, buck in spargljev... sem naredila nad prevec , pa bo iz krompirja jutri nastal rosti.... bom napisala Rp ...je ful dober in hitro narejen...malcku sem pekla postrv, midva z mozekom sva imela skarpeni, otrocki pa puranja prsa v cesnovi omaki....ja, juhica je bila z korenckom in grahom, ker malcek to obozuje , pa seveda solatka z rukolo in mladimi redkvicami ...po kosilu pa je padlo deci merlota...ja, danes sem dobila dva litra domacega olivca, pa liter in pol domacega refoska ...Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čarli 19. maj 2008 Prijavi Deli 19. maj 2008 Hvala, bikec-butl. Pri nas bo danes pečena zelenjava, za malega pa verjetno pica. Citiraj OM MANI PADME HUM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 19. maj 2008 Prijavi Deli 19. maj 2008 Tipka, hvala za Rp - akacija in sušenje jst se pa morm dans spet mal považit; mi je sodelavka prinesla domač radiček - polno vrečo tak da bom zdaj 3 dni hrustala radiček s krompirjem in koruzo zdele pa mljackam kos pomarančne torte - mi je pa ena druga sodelavka prnesla Jst sm jima pa mal piringa kruha prinesla, sam me je sram, je tok kumrn izpadel; ne vem zakaj je tok slabo vzhajal, pa sm ga 3 ure lepo počas (kar sploh ni zame značilno, k jst hočm met vse takoj in zdaj) vzhajala, pa "šlatat"/ahtat hodila Pa na čsit mal vročini pekla, da bo ja visok pa lep, pol pa nič. Nič, ugotavljam, da je s kruhom tko kt s tortam; bolj boš nežen in pazljiv z njo, prej ti bo razpadla (pr serviranju na krožnik), al pa se vsaj sesedla (pr izdelavi). To je treba vse tko: grobo, hitro, odločno, nič cvikanja. Če ne misli ratat (torta/kruh), leti vse v koš - pol pa zmer vse superduper rata sam s košom je treba zagrozit Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 Jaz pa ne vem, če ne bom frtalje sprobala mi fino zgleda pa solato zraven.Radič jaz ga moram šele posejati Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 evo me, recept za Rosti ( ki je v originalu svicarska narodna jed- baje )olupljen krompir skuhan od prejsnjega dne naribamo v skledo.Na drobno narezemo eno cebulo, dodamo h krompirju.gor naribamo sir.jaz dam vsega od oka... solimo , jaz dodam se muskatni orescek.Premesamo.Potem vse vsujemo v ponev, na olivno olje, jaz poravnam kar z roko.Ko je na enio strani zapeceno, bi morali celo obrniti, kot palacinko.meni ponavadi razpade, pa jo potem po kosih obracam in jo se enkrat poravnam.Zlatorumeno zapeceno damo na kroznik...ful dobro, pa se hrana se porabi od prejsnjega dne, ker pri nas ne mecemo hrane vstran ja, danes pa....pravkar sva " pokosila " juho iz kopriv, ognjica in blitve in porovo rizoto.Zraven obvezno solatka z rukolo... malcek navdusen ... pravkar padel tudi deci domacega refoska ...zdaj pa pocivat uzivajte kljube dezjuMojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 Tipka, hvala za Rp - akacija in sušenje jst se pa morm dans spet mal považit; mi je sodelavka prinesla domač radiček - polno vrečo tak da bom zdaj 3 dni hrustala radiček s krompirjem in koruzo zdele pa mljackam kos pomarančne torte - mi je pa ena druga sodelavka prnesla Jst sm jima pa mal piringa kruha prinesla, sam me je sram, je tok kumrn izpadel; ne vem zakaj je tok slabo vzhajal, pa sm ga 3 ure lepo počas (kar sploh ni zame značilno, k jst hočm met vse takoj in zdaj) vzhajala, pa "šlatat"/ahtat hodila Pa na čsit mal vročini pekla, da bo ja visok pa lep, pol pa nič. Nič, ugotavljam, da je s kruhom tko kt s tortam; bolj boš nežen in pazljiv z njo, prej ti bo razpadla (pr serviranju na krožnik), al pa se vsaj sesedla (pr izdelavi). To je treba vse tko: grobo, hitro, odločno, nič cvikanja. Če ne misli ratat (torta/kruh), leti vse v koš - pol pa zmer vse superduper rata sam s košom je treba zagrozit Cookie, nekaj sem se spomnila, glede tvojega kruha....moje stare tete se vedno pritožujejo, če morajo kaj pečt ko je polna luna. Baje vse kar mora vzhajat in se mesit največkrat ne uspe takrat, pa jajčne jedi so tudi vprašljive. Morda pa je kaj na tem Mojca, rosti mmmm bi jedla tole zdaj...je super, ja... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 Cookie, nekaj sem se spomnila, glede tvojega kruha....moje stare tete se vedno pritožujejo, če morajo kaj pečt ko je polna luna. Baje vse kar mora vzhajat in se mesit največkrat ne uspe takrat, pa jajčne jedi so tudi vprašljive. Morda pa je kaj na tem ...uf, super izgovor Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 Kaj pa veš... možno je vse Kuham fižol, zraven pa prisiljeno kislo zelje z ocvirki. Vreme je ravno pravšnje za takole kosilo. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 Kaj pa veš... možno je vse Kuham fižol, zraven pa prisiljeno kislo zelje z ocvirki. Vreme je ravno pravšnje za takole kosilo. in kako to zgleda ? Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 in kako to zgleda ?s pogledom skozi okno (na današnji dan) ali z vpogledom na TRR 10 dni pred plačo, navadno zelje prisiliš v kislo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 s pogledom skozi okno (na današnji dan) ali z vpogledom na TRR 10 dni pred plačo, navadno zelje prisiliš v kislo xsmx Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 a si to tudi pojedel, ali si *samo* skuhal, ker me nekaj čudi? Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 Naredil pire krompir z blitvo skup pomešano revolucija okusa moram povedat, zraven pa zrezek mladega goveda, v smetanovi omaki dušenega s kaprami in limeto. od kdaj konzumiraš trupla Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 Naredil pire krompir z blitvo skup pomešano revolucija okusa moram povedat, zraven pa zrezek mladega goveda, v smetanovi omaki dušenega s kaprami in limeto. res? jaz pa sladko zelje+pire+solata zelena Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 samo skuhal kakopak mende je zdravo zoper slabokrvnost tko nekak so mi povedali. pesin sok; surov seveda. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 mende je zdravo zoper slabokrvnost tko nekak so mi povedali.aj, aj, aj,... Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 samo skuhal kakopak mende je zdravo zoper slabokrvnost tko nekak so mi povedali.se mi je zdelo, da nisi tega jedel kakopak Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 Prisiljeno zelje - tako mu pač rečemo - naredim približno takole: Na malo maščobe popražim sesekljano čebulo, dodam na tanko narezano zeljno glavo, popražim, dodam česen, pasiran paradižnik, malo čilija v prahu, sol, malo sojine omake in nekaj žlic kisa za solato, zalijem z vodo, na hitro pokuham, dodam malo polnozrnate moke za zgostitev. Odlično se poda k kuhanemu fižolu ali pire krompirju. Za ocvirkoljubce še prave domače ocvirke. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 20. maj 2008 Prijavi Deli 20. maj 2008 jaz pa sladko zelje+pire+solata zelenaMmmm zelje, bom spet en dan ubodla zelcka samo skuhal kakopak mende je zdravo zoper slabokrvnost tko nekak so mi povedali.ja, pa ja, pol bi bli vsi mesojedi dobre krvi, kar pa ni niti blizu resnice pesin sok; surov seveda. Cookicna, to je prava varianta za dobro kri, pa se kaksna stvar bi se nasla na mojem " zeljniku " proti slabokrvnosti , ne pa meso Mojca ps; za jutri nimam idej... bom pocakala, da mi sine Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. maj 2008 Prijavi Deli 21. maj 2008 Čebelarji so polni fint, k drek vitaminov. Eden mi je zaupal, naj pred peko česarkoli v pečici, posodo namažem s čebeljim voskom. To sem dons tud naredu (pečem skutin štrudel). Diši, k hudič križa. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. maj 2008 Prijavi Deli 21. maj 2008 Čebelarji so polni fint, k drek vitaminov. Eden mi je zaupal, naj pred peko česarkoli v pečici, posodo namažem s čebeljim voskom. To sem dons tud naredu (pečem skutin štrudel). Diši, k hudič križa. lalalačak mal, sam pol ta stopljen vosek nekam (v štrudel) mora it Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. maj 2008 Prijavi Deli 21. maj 2008 čak mal, sam pol ta stopljen vosek nekam (v štrudel) mora it Jaz sem namazal prilično minimalistično - tolk, da štrudla ne dam v suho posodo. V začetku je dišal po medu k svina u buče, vidl pa bomo, če se bo k'j pr' okusu poznal. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. maj 2008 Prijavi Deli 21. maj 2008 dej pls poročaj, me firbec matra Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 21. maj 2008 Prijavi Deli 21. maj 2008 Čebelarji so polni fint, k drek vitaminov. Eden mi je zaupal, naj pred peko česarkoli v pečici, posodo namažem s čebeljim voskom. To sem dons tud naredu (pečem skutin štrudel). Diši, k hudič križa. lalalao to pa zna bit zanimivo ...porocaj, mene tudi firbca Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.