Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

...mnogožitni polnozrnati super BIO polpeti z prilogo....ala Johnnys Harmonikus Domestus Jararayus in zelena solatka z fižolom in lečo :)

recept in podnapise prosim x:Dx

včeraj skuhala kamut po Tipkinih navodilih x;)x ... uf ... se je tako napel, da ga bom jedla najmanj tri dni xrolleyesx ... včeraj sem ga dodala zelenjavni enolončnici ... danes je delal družbo zeleni solati in paradižniku ... jutri pa verjetno pade rižota način x;)x ... okus me spominja na mlado koruzo ... sladkast ... bi bila vesela, če pade še kakšen recept xsrcx ... kaj pa iz kamutove moke delate? xcivx

levček pa mlati dobri, stari ričet :vio:

x^x ...ja, kolicina je res problem, meni se je pri prvem kuhanju tudi drasticno napel, oz. sem ga namocila prevec...zdaj imam ze prakso, pa ni problem x:o)x...

Nosko, ja vem, Filovci niso problem, tudi tu blizje je loncar, v Pecarovcih, samo ves, tiso, ka imamo pred nosom, je daleeec :xx!: ...mogoce ga dobim za kak osebni praznik :inocent: ... bom materializirala :2src:

pri nas pa danes za kosilo zlozenka iz krompirja, buck in spargljev... sem naredila nad prevec , pa bo iz krompirja jutri nastal rosti.... bom napisala Rp xDDx ...je ful dober in hitro narejen...

malcku sem pekla postrv, midva z mozekom sva imela skarpeni, otrocki pa puranja prsa v cesnovi omaki....

ja, juhica je bila z korenckom in grahom, ker malcek to obozuje , pa seveda solatka z rukolo in mladimi redkvicami x:px ...po kosilu pa je padlo deci merlota...

ja, danes sem dobila dva litra domacega olivca, pa liter in pol domacega refoska x;)x x:px ...

Mojca

Deli na socialnih omrežjih

Tipka, hvala za Rp - akacija in sušenje :palec:

jst se pa morm dans spet mal považit; mi je sodelavka prinesla domač radiček - polno vrečo :2src: tak da bom zdaj 3 dni hrustala radiček s krompirjem in koruzo x:px x:px

zdele pa mljackam kos pomarančne torte - mi je pa ena druga sodelavka prnesla x8Dx Jst sm jima pa mal piringa kruha prinesla, sam me je sram, je tok kumrn izpadel; ne vem zakaj je tok slabo vzhajal, pa sm ga 3 ure lepo počas (kar sploh ni zame značilno, k jst hočm met vse takoj in zdaj) vzhajala, pa "šlatat"/ahtat hodila :o|o: Pa na čsit mal vročini pekla, da bo ja visok pa lep, pol pa nič. xrolleyesx

Nič, ugotavljam, da je s kruhom tko kt s tortam; bolj boš nežen in pazljiv z njo, prej ti bo razpadla (pr serviranju na krožnik), al pa se vsaj sesedla (pr izdelavi). To je treba vse tko: grobo, hitro, odločno, nič cvikanja. Če ne misli ratat (torta/kruh), leti vse v koš - pol pa zmer vse superduper rata xDDx sam s košom je treba zagrozit x:o)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Jaz pa ne vem, če ne bom frtalje sprobala :2src: mi fino zgleda :palec: pa solato zraven.

Radič :2src:

jaz ga moram šele posejati x:o)x

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

evo me, recept za Rosti ( ki je v originalu svicarska narodna jed- baje :inocent: )

olupljen krompir skuhan od prejsnjega dne naribamo v skledo.Na drobno narezemo eno cebulo, dodamo h krompirju.gor naribamo sir.jaz dam vsega od oka... solimo , jaz dodam se muskatni orescek.Premesamo.Potem vse vsujemo v ponev, na olivno olje, jaz poravnam kar z roko.Ko je na enio strani zapeceno, bi morali celo obrniti, kot palacinko.meni ponavadi razpade, pa jo potem po kosih obracam in jo se enkrat poravnam.Zlatorumeno zapeceno damo na kroznik...ful dobro, pa se hrana se porabi od prejsnjega dne, ker pri nas ne mecemo hrane vstran :vragec:

ja, danes pa....

pravkar sva " pokosila " juho iz kopriv, ognjica in blitve in porovo rizoto.Zraven obvezno solatka z rukolo... malcek navdusen :palec: :2src: ... pravkar padel tudi deci domacega refoska x^x ...zdaj pa pocivat x:o)x

uzivajte kljube dezju

Mojca

Tipka, hvala za Rp - akacija in sušenje :palec:

jst se pa morm dans spet mal považit; mi je sodelavka prinesla domač radiček - polno vrečo :2src: tak da bom zdaj 3 dni hrustala radiček s krompirjem in koruzo x:px x:px

zdele pa mljackam kos pomarančne torte - mi je pa ena druga sodelavka prnesla x8Dx Jst sm jima pa mal piringa kruha prinesla, sam me je sram, je tok kumrn izpadel; ne vem zakaj je tok slabo vzhajal, pa sm ga 3 ure lepo počas (kar sploh ni zame značilno, k jst hočm met vse takoj in zdaj) vzhajala, pa "šlatat"/ahtat hodila :o|o: Pa na čsit mal vročini pekla, da bo ja visok pa lep, pol pa nič. xrolleyesx

Nič, ugotavljam, da je s kruhom tko kt s tortam; bolj boš nežen in pazljiv z njo, prej ti bo razpadla (pr serviranju na krožnik), al pa se vsaj sesedla (pr izdelavi). To je treba vse tko: grobo, hitro, odločno, nič cvikanja. Če ne misli ratat (torta/kruh), leti vse v koš - pol pa zmer vse superduper rata xDDx sam s košom je treba zagrozit x:o)x

Cookie, nekaj sem se spomnila, glede tvojega kruha....moje stare tete se vedno pritožujejo, če morajo kaj pečt ko je polna luna. Baje vse kar mora vzhajat in se mesit največkrat ne uspe takrat, pa jajčne jedi so tudi vprašljive. Morda pa je kaj na tem x;)x

Mojca, rosti x:px :palec: mmmm bi jedla tole zdaj...je super, ja...

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Cookie, nekaj sem se spomnila, glede tvojega kruha....moje stare tete se vedno pritožujejo, če morajo kaj pečt ko je polna luna. Baje vse kar mora vzhajat in se mesit največkrat ne uspe takrat, pa jajčne jedi so tudi vprašljive. Morda pa je kaj na tem x;)x

...

uf, super izgovor x:px x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Kaj pa veš... možno je vse x:o)x

Kuham fižol, zraven pa prisiljeno kislo zelje z ocvirki.

Vreme je ravno pravšnje za takole kosilo.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Kaj pa veš... možno je vse x:o)x

Kuham fižol, zraven pa prisiljeno kislo zelje z ocvirki.

Vreme je ravno pravšnje za takole kosilo.

:inocent:

in kako to zgleda ?

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

:inocent:

in kako to zgleda ?

s pogledom skozi okno (na današnji dan) ali z vpogledom na TRR 10 dni pred plačo, navadno zelje prisiliš v kislo x:o)x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

s pogledom skozi okno (na današnji dan) ali z vpogledom na TRR 10 dni pred plačo, navadno zelje prisiliš v kislo x:o)x

xsmx xsmx

JEAN ANOULIH

Naredil pire krompir z blitvo skup pomešano revolucija okusa moram povedat, zraven pa zrezek mladega goveda, v smetanovi omaki dušenega s kaprami in limeto. xcivx

od kdaj konzumiraš trupla :8):

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Naredil pire krompir z blitvo skup pomešano revolucija okusa moram povedat, zraven pa zrezek mladega goveda, v smetanovi omaki dušenega s kaprami in limeto. xcivx

res? :inocent:

jaz pa sladko zelje+pire+solata zelena

JEAN ANOULIH

samo skuhal kakopak :vio:

mende je zdravo zoper slabokrvnost tko nekak so mi povedali.

xrolleyesx

pesin sok; surov seveda. x:o)x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

se mi je zdelo, da nisi tega jedel :vio:

kakopak

JEAN ANOULIH

Prisiljeno zelje - tako mu pač rečemo - naredim približno takole:

Na malo maščobe popražim sesekljano čebulo, dodam na tanko narezano zeljno glavo, popražim, dodam česen, pasiran paradižnik, malo čilija v prahu, sol, malo sojine omake in nekaj žlic kisa za solato, zalijem z vodo, na hitro pokuham, dodam malo polnozrnate moke za zgostitev.

Odlično se poda k kuhanemu fižolu ali pire krompirju.

Za ocvirkoljubce še prave domače ocvirke.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

jaz pa sladko zelje+pire+solata zelena

Mmmm zelje, bom spet en dan ubodla zelcka :palec:

ja, pa ja, pol bi bli vsi mesojedi dobre krvi, kar pa ni niti blizu resnice xcivx

pesin sok; surov seveda. x:o)x

Cookicna, to je prava varianta za dobro kri, pa se kaksna stvar bi se nasla na mojem " zeljniku " proti slabokrvnosti x:o)x , ne pa meso :o|o:

Mojca

ps; za jutri nimam idej... bom pocakala, da mi sine xideax

Čebelarji so polni fint, k drek vitaminov. Eden mi je zaupal, naj pred peko česarkoli v pečici, posodo namažem s čebeljim voskom. To sem dons tud naredu (pečem skutin štrudel). Diši, k hudič križa.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Čebelarji so polni fint, k drek vitaminov. Eden mi je zaupal, naj pred peko česarkoli v pečici, posodo namažem s čebeljim voskom. To sem dons tud naredu (pečem skutin štrudel). Diši, k hudič križa.

lalala

čak mal, sam pol ta stopljen vosek nekam (v štrudel) mora it :inocent:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

čak mal, sam pol ta stopljen vosek nekam (v štrudel) mora it :inocent:

Jaz sem namazal prilično minimalistično - tolk, da štrudla ne dam v suho posodo. V začetku je dišal po medu k svina u buče, vidl pa bomo, če se bo k'j pr' okusu poznal.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

dej pls poročaj, me firbec matra x:o)x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

lalala

o to pa zna bit zanimivo :inocent: ...porocaj, mene tudi firbca x:o)x

Mojca

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...